- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.921
SüpersinMigros sanala da bakabilirsin bebekle çıkamadığım için ordan yapıyorum alışverişi. En yakın migros getiriyor herşeyi. Yaşadığın yerde de varsa teslimat işine yarar baya :)))
İnş artık bol bol emer kızın. Evet emdikçe artacak zaten bunun yanında sen de bol bol su iç. Sağına çıkan sütle bebeğin içtiği süt miktarı aynı değil canım. Bnde uzun süre mene reddi yaşadım yeni yeni dönüyoruz normale. Emmediği zaman sağıyordum sütümü hem göğsüm şişip bn rahatsız oluyordum hem süt üretimi azalmasın diye sağıyordum. Bnm pompa Manuel sağdığımda halde daha olduğu belli oluyordu bitmiş gibi sönük sönük olmuyordu göğsüm. Çook olmasa da 20 30 cc falan olur herhalde kalanda. Yani sağmak ve bebeğin emmesi aynı olmuyor onu kafana takma. Bide kendini inandır telkin et sütüm var bol daha da artacak gibi psikolojik olarak kendini rahatlat. Yok sütüm yetmiyor dedikçe stres olursun bu daha zarar. Ve bebekler biz annelerin tüm duygularını hissediyor. Çok zor bişey meme reddi şükür ki dönmüşsünüz. İnş meme emicem diye coşan bi kuzun olur.benimde bebeğim yeni yeni emmeye başladı çok zor süreçten geçtik ve sütüm baya azaldı siz nasıl arttırdınız yeme içme far etmiyor biliyorum kızımda uyuyacağı zamanlar kabul ediyor tek tarafı. emdikçe artar diyorlar artmıyor neden kisağdığımda hep aynı miktar alıyorum
Emeklemeler yakın artık sanırım. Bnm kızımda 2 3 gündür geri geri gidiyorYa benim şaşkın miniğim oyuncağı tutmak için gitmeye çalışırken geri geri gidiyor uzaklaşıyor. En sonunda da sinirleniyor bağırıyor
Cnm sut artiminda dusunmemek rahat olmak cok etkiliyor benimde sutum azdi iki bucuk ay igrastim haplarida kullandm ama olmadi diyete basladm ona kafa yormaya baslayinca sutu unuttum kabullenmistimde artmiycagini derkn artti sutum simdi mama kullanmiyiruz ek gida meme seklinde ilerliyoruz cogunluk meme tabi beynini bosaltmayi baska seylerle ilgilnmeyi dnee cnmbenimde bebeğim yeni yeni emmeye başladı çok zor süreçten geçtik ve sütüm baya azaldı siz nasıl arttırdınız yeme içme far etmiyor biliyorum kızımda uyuyacağı zamanlar kabul ediyor tek tarafı. emdikçe artar diyorlar artmıyor neden kisağdığımda hep aynı miktar alıyorum
canm uyku durumu hergn mu boyle yoksa arada mi bizde arada uyku oldugu halde israrla uyumuyo ve huzrszlanp agliyo allahtn hergn yapmiyo
Ayy işe başlayacak olduğunuz için düşünüyosunız tabi ): ben yasal iznimi kullanamadan bebeğim daha 3 ayını doldurmamışken başladım ): Allah kolaylık versin inşallah ikiniz için de kolay geçer süreçŞu yönden kötü 20 gün sonra ise başlayacağım , çok üzgünüm buvyyzden hiç ayrılmadım hep meme de uyuyan bebek ben yokken nasıl uyuyacak onu bilmiyorum. . 22:00 da yatağa geliyoruz ama bir saat uğraşıyorum en az uyutmak için . Malesef hemn uyumuyor
Ben de yeri daraltir mi acaba diye dusunup sormustum.mindersiz aldik hala gelmedi gelsin bi bakayim oturunca nasil olacak :) Tesekkurler paylasimin icin canimCanim benim ki yedi kilo. İkea alinca bu sefer minderini aliyim dedim. Bayagi yeri daraltiyor. Bir iki ay sonra icinde sıkışır. Annemdeyim mindersiz kullaniyorum battaniyeye sariyorum. Zaten yedirip kaldiriyorsun. İlk cocugumda minder kullanmadim. Alabilirsin sorun olmaz minderi. Bir kac ay icin o parayi vermeye degmez bence pisman oldum.
Benimde sütüm çok az canım. Allah razı olsun buradan bir arkadaş bira mayası tableti gönderdi onunla yavaş yavaş artıyor sütüm. Alıştırma bardağı bebedor kullanıyoruz ama çok zor alıştı. Emmeyince gelmiyor ya o yüzden krize girdi ilk gün. Bardağa tepki göstermesin diye çok ağlayınca bırakıp kaşıkla devam ettik çıngıraklarla falan oyalayarak. O da olmazsa çay bardağıyla içirmeye çalıştık. Biberonu falan gözünün önünden kaldırdım. İnatlaşa inatlaşa 3. Gün kendi tutarak yemeğe başladı alıştırma bardağından. Havuç püresini de havucu haşladım. O şekilde verdim. Hala tadımlık veriyorum. Benim oğlum hala beni emmeye başlamadı bizde onun için savaş veriyoruz. Umarım başarırız :) ek gıdaya biz elma, armut püresi ile başlamıştık. Sebzeye geçerken de zorlanmadık. Kaşık maması hipp demişsin canım hippte nişasta var. Şekerli olduğu için diğer ek gıdaları reddediyor olabilirmerhaba günaydın canım alıştırma bardağına alıştırdım demişsin nasıl başardın birde nasıl bir alıştırma bardağı ben nukunkini aldım alıştıramadım. bi ara alışmıştı annem gelince geri unuttu. mamayı uyanıkkkende içsin istiyorum. birde ek gıdada havuç püresini nasıl yaptın hala ek gıda da ilerleyemedimde ben geçen havuç suyu verdim çıkardı hepsini sevmedi sadece yoğurt ve hipp kaşık maması alıyor. uyurken formül mama artık anne sütü kabul etti emiyor ama sütüm oldukça az
İnşallah canım hala beni emmiyor ama olsun zamanla olacak inanıyorum ben :)Bir anne istediktwn sonra yapamiycagi birsey olmadigini dusunuyorumm cnm benn hic kulak asma bebeklere uc gun istikrarlo davrandiktan sonra hemen alisiyorlar yeni duzene
Valla çok zor oluyor canım ya. Sevdiği bir uyku müziği var onu açıyorum. Kucağımda oturur pozisyonda uyumayı seviyor ilk onu deniyoruz. Olmadı ayakta. O da olmazsa son çare kanguruda uyutuyorum. Ama genelde kucağımda oturur pozisyonda olunca saçını falan okşuyorum sakinleşiyor öyle kolay uyuyor. Odayı da karanlık yapıyorum gece lambasını az açıyorum böyle böyle uyuyor ama sabır istiyor gerçekten bazen bunalıyorum.Sabrına ve azmine hayranım canim masallah. Çok yakında isteğine ulaşacaksın insallah. Ben birşey merak ettim emziksiz nasıl uyutuyorsun anlatır misin canim
Cnm sogan ek gida ya baslamak icin hic uygun bir besin degil. Sindirim sistemi diger besinlere alistiktan sonra sogan veriliyor. Gaz yapmasida ayri. Ek gidada sebzeyi haslayinca tatlandirmak damak tadina uygun olmasi icin arpacik sogani butun atiyordum sonra icinden arpacik sigani atip blender yapiyordum . İlk oglumda boyle yaptik. Buyuk oglumda ocak anneleriyle konusurkrn ek gida ogunlerimizi yazarken bkw yapmayanlar boyle yapiyordu. Sogan sonra . Dr menusune gore gidiyorduk. Bundada ay ay dr menusune gore gidicez.
Ayy işe başlayacak olduğunuz için düşünüyosunız tabi ): ben yasal iznimi kullanamadan bebeğim daha 3 ayını doldurmamışken başladım ): Allah kolaylık versin inşallah ikiniz için de kolay geçer süreç
Hayirli olsun.benimki 27 eylul dogumlu..ben hep uzun kollu camasir,patikli alt,ustlerine de yine uzun kollu alt/ust veya tulum giydirdim ve corap.Arkadaşlar merhaba :)
Kısmetse eylül 2018 annesi olacağım. Bir oğlum olucak, şimdi hazır indirim de varken alışveriş yapıcam biraz body falan. Tahmini doğumu 17 eylül, bebeklerinize neler giydirdiniz doğduğu ilk ay? Sıcak oluyor eylülde havalar. Ne alacağımı bilemedim. Sizden yardım istemeye geldim bana kıyafet tiyoları verir misiniz çok mutlu olurum :)
Oo cok erken baslamissin,nasil gidiyor hem is hem bebek hem ev:) ben de haftaya basliyorum..nasil zor geliyor anlatamam..ama mecbur alisacag bir sure sonra..Ayy işe başlayacak olduğunuz için düşünüyosunız tabi ): ben yasal iznimi kullanamadan bebeğim daha 3 ayını doldurmamışken başladım ): Allah kolaylık versin inşallah ikiniz için de kolay geçer süreç
Bce de inanmak basarmanin yarisi derler ya,basaracaksin sen eminimİnşallah canım hala beni emmiyor ama olsun zamanla olacak inanıyorum ben :)
Allah yardımcın olsun canim. İnsallah çok çabuk alışır. Değişik alternatif yöntemlerinin olması çok güzel canim. Çok takdir ediyorum seniValla çok zor oluyor canım ya. Sevdiği bir uyku müziği var onu açıyorum. Kucağımda oturur pozisyonda uyumayı seviyor ilk onu deniyoruz. Olmadı ayakta. O da olmazsa son çare kanguruda uyutuyorum. Ama genelde kucağımda oturur pozisyonda olunca saçını falan okşuyorum sakinleşiyor öyle kolay uyuyor. Odayı da karanlık yapıyorum gece lambasını az açıyorum böyle böyle uyuyor ama sabır istiyor gerçekten bazen bunalıyorum.
Teşekkür ederim canım inşallah çabuk döneriz memeye :)Allah yardımcın olsun canim. İnsallah çok çabuk alışır. Değişik alternatif yöntemlerinin olması çok güzel canim. Çok takdir ediyorum seni
Bende inanıyorum canım inşallah başarıcaz :) Sebze olarak havuç patates sonra bal kabağıyla devam ettim canım. Sonra yer elması ve semiz otu verdim doktor tavsiyesi ile. tadımlık bunlar tabi.Bce de inanmak basarmanin yarisi derler ya,basaracaksin sen eminim
Sen ufak ufak ek gidaya baslamistin dimi? Ben de hafiften tattirmaya basladim..yogurt,elma,wrmut suyu,havuc/patates pure tatti az az,3 gun 3 gun..baska neler verdin?dr sebzeyle devam et dedi..bnde bbilemedim neyi tattirsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?