- 4 Haziran 2008
- 1.853
- 3.564
- 658
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.701
Tazminat ya da işsizlik maaşı alabilmen için 4(işveren tarafından fesih) koduyla yani işverenin doğumdan sonra seni çıkarması gerekir..Tam emin olmamakla birlikte 4 ay sisteme bizi raporlu giriyorlarmış sigortamız yatmıyor ancak 4 ayın sonunda başlanmazsa işveren çıkış yapabiliyormuş bundada tazminat hak edebilmek için çıkış kodu önemliymiş
Canim ben memurum dedigim gibi yaptim. Sigirtayla ugrasmadim. Dogum uzni yillik izni arkasindan ucretsiz izin dilekcelerini verdim. Simdi tekrar dogum oncesi dilekce vercemTam emin olmamakla birlikte 4 ay sisteme bizi raporlu giriyorlarmış sigortamız yatmıyor ancak 4 ayın sonunda başlanmazsa işveren çıkış yapabiliyormuş bundada tazminat hak edebilmek için çıkış kodu önemliymiş
Canım benim,
Çok yorucu evet.
Bebeklere dünyaları da versen kimseyi annesine tercih etmez.
Annesini ayikladigi fasulyeden bile kiskanir (Sabiha paktuna keskin, davranislara söz gecirmek kitabında okumustum)
...ki yeni gelecek şirin misafirden annesini kiskanmasin.
Ayni kitaptan ogrendigim "hamilelikte annenin değişen vücut şekli, cocukta anneme birşey olacak endişesini getirirmis. Kimseleri kendisine tercih etmeyeceği annesine birşey olursa diye düşünmesi de anksiyeteye (ölüm korkusuna eşdeğer bir duygu) sebep olurmuş.
Bu nedenle hamile anne cocuguna sürekli olarak "ben çok iyiyim, saglikliyim" mesajını vermeliymis.
Kardeşi dogdugunda da regresyon (geriye donme, bebeklesme davranışları) gosterebilirmis. Bu durum çocuğun annesini test etme cabasiymis "eğer annem hâlâ benim de annemse, benim de altımı değiştirir, beni de ayağında sallar, bana da biberon verir...gibi"
Bu talebi kesinlikle desteklenmeliymis. Inan daha iki gün once kardeşine aldigim biberonu, 6 yaşındaki kızım denemek istedi.
Gayet önemseyerek ve kesinlikle alay etmeyerek onayladim.
Ki seninki daha minnacık 17 aylık bir bebek...
Seninle olmak istiyorsa olsun. Seninle uyumak istiyorsa uyusun.
Evi dagitsin bosver, kendisine zarar vermediği sürece problem degil. Yorgunsan toplama bırak birkaç gün dağınık kalsın. Yeter ki sen ve bebegin mutlu olun.
Kriz durumlarinda da sadece sevgi dolu saril. Başka hicbirsey yapma... Konuşma.... Sadece sevgiyle kucakla onu...
Eminim hayat daha da kolaylaşacak hem senin hem de onun için.
Bu arada ben 17 aylık bebegime henüz kardeşinden bahsetmedim
Yok hic bez baglamadim daha sonra biraktirmak daha zor oluyormus hatta sinirim bozulur baglarim gene die evdeki bezleri toplayip baskasina verdim sabirli olmaya calisiorum isteBiz 26 aylık öğretmiştim kızıma siz tekrar bez bağlamayın sçamaşır çocuktan cocuga öğrenimi değişebiliyor 2 ay süreç normal diyen uzmanlar var bende okumuştum am siz kesin kararlı olup sabırla çğretmelisini arada bez takmak cocugu olumsuz etkiliyor bez takmamamız lazım
Teşekkür ederim.Ben de pek çok uygulama kullanıyorum en hoşuma gidenler babynote ve nurture..Ovia pregnancy. Hergün mail de geliyor uygulamadan.
teşekkür ederizz hemen bakayım :)E bebekte ev tipi anakucagi , oto koltugu bebek arabasi park yataklarda indirim var arkadaslar. İlgilenen olursa
Günaydın canım.günaydıınnn
İmzalı yazımı vericem canım 4 le çıkış verecekler inşallahCanım eğer doğum izninden sonra kendi isteğinle ayrılmak istiyorsan işten çıkış kodun 3(işçi tarafından fesih)olur
ben magnezyum içiyorum ama kasılmam olduğu için ayaklarımda uykudan uyandıracak kadar cok agrılar vardı magnezyum ıcmeye baslar başlamaz kesildi
Şu an kızı 3 yayında doğduğundan beni organicare kullanıyor çok memnun kendiside sağlıkçı daha dikkatli tabi bu konulardaNette organicum diye bir urun gordum. Organicarebaby onlune alisveris sitesi. Yuzde yuz dogalmus. Sertifikali bir urunmus. Goz yakmiyormus. Diger sampuanlar azda olsa goz yakiyor. Bide sertifikali digerleri her ne kadar oyleyiz boyleyiz desede sertika onemli. Deneyen var mi
Anlaşmalı olursa verirler canım iyi yapmışsın..işsizlik maaşı da alırsın en azından.. Tazminat konusunu konuştunmu işverenleİmzalı yazımı vericem canım 4 le çıkış verecekler inşallah
Tazminat almıcam sadece işşizlik hak edebilmek için. Zaten bi tane çalışan benim inşallah sıkıntısız o vakti gelirizAnlaşmalı olursa verirler canım iyi yapmışsın..işsizlik maaşı da alırsın en azından.. Tazminat konusunu konuştunmu işverenle
BEnce cok ayakta kalıp yorulma canım cikolata yiyip oturdugumda benimki cok hareketli oluyo bi deneyebilirsin. Gunde ortalama 12 hareket in altına inersen doktorunla bi görüşebilirsinnöyle okumustum ustuste de olsa her bir hareketi saymak gerek bu 12ye ulasmak icinGünaydın arkadaslar bebeğin hareketlerini 3 gundur az hissediyorumnapmalıyım
Canım hayırdır ısten mı ayrılıyorsunTazminat almıcam sadece işşizlik hak edebilmek için. Zaten bi tane çalışan benim inşallah sıkıntısız o vakti geliriz
33. Haftada yıllık izni çıkıcam sonra devam etmicem canım. 2 yıldır zam yapmıyorlar şu an ofis Çağlayan'da ala Bakırköy'e taşınıcak herşeyden öte ofiste sigara içiliyor katlanmak yerine evde yavruma kendim bakıcam inşallahCanım hayırdır ısten mı ayrılıyorsun
BEnce cok ayakta kalıp yorulma canım cikolata yiyip oturdugumda benimki cok hareketli oluyo bi deneyebilirsin. Gunde ortalama 12 hareket in altına inersen doktorunla bi görüşebilirsinnöyle okumustum ustuste de olsa her bir hareketi saymak gerek bu 12ye ulasmak icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?