- 6 Ağustos 2010
- 1.892
- 3.809
- 333
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.681
ben nuna ev tipi ana kucağı almıştım oradan..güzel birşeye benziyoru, umarım beişde sever:)E bebekte ev tipi anakucagi , oto koltugu bebek arabasi park yataklarda indirim var arkadaslar. İlgilenen olursa
Peki sağlıklı bebeklerde beklenmeyen bir durummuymus?Bugün kontrolüm vardı kızlar. Herşey normal bitek karın çevresi 1 hafta geri. Doktor trombofoli hastalarında beklediğimiz bir durum dedi. Ama tabi benim moralim bozuldu.
Sagolasin cnm. Sık degil gun icinde dikkat ediyorum. Sen ne yapiyorsun peki. Senin nasil gidiyor. Sende iki cocukla ilgileniyorsun.Dr gitmekte fayda var tabi ki.
Ben de bakmistim bu durum devam ediyor, bebegimin hareketlerini de az hissediyordum zaten.
Dr "rahimde kasilmalarin var, dinlenmen lazim demişti."
Dedigin gibi rahim ağzı acikligina da bakılmalı tabi.
Ama senin küçük bebeginle yorucu bir hamilelik gecirdiginden olduğunu sanıyorum.
Fırsat buldukça yatarak dinlenmeye çalış bakalım geçecek mi.
Olmadı dr a gidersin.
Fisher price aldim. : yasa kadar koltuk gibi de kullaniyor. İsime yariyor. Yemek onda yediriyorum.sehir disinada onu goturdum mama sandalyesi gibi kullaniyorum . Onun disinda oturmuyor zatdn Kucukkende besik gibi sallandi .ben nuna ev tipi ana kucağı almıştım oradan..güzel birşeye benziyoru, umarım beişde sever:)
Canım bende de bel ağrısı çok şiddetli sekilde var. Akşam oldumu nineler gibi iki büklüm dolaşıyorum evin içinde.Sagolasin cnm. Sık degil gun icinde dikkat ediyorum. Sen ne yapiyorsun peki. Senin nasil gidiyor. Sende iki cocukla ilgileniyorsun.
Sevgi ayakta tutuyor bizi. Benim oglan cok yaramaz cok hareketli bana cok bagli. Karistiriyor devamli. İlgi istiyor. Kendi oturmadigi icin oyun cok oynamiyor. Birlikte oynayip kitap okuyorum birseyler yapiyoruz. Evde pesimde. Annem esimde evde olsa odadan cikinca agliyor. Hep yaninda olayim ostiyor. Gece beslenmesi var. Gece uyaninca agliyor benimle yatmak istiyor. uyuma kismina girmiyorum bile. Oğlum zor bir cocuk . Karnimi gelip oksar . Kardesini hergun anlatiyorum. Ne anliyorsa Sinirlenince gelip karnima kafa atiyor. Dlim karnimin ustundeyse elimi alip kendine tutturuyor. Kucak istiyor. Karnimin uzerine bastiriyor. Dikkat ediyorum devamli. Allah yardimcimiz olsun .Canım bende de bel ağrısı çok şiddetli sekilde var. Akşam oldumu nineler gibi iki büklüm dolaşıyorum evin içinde.
Büyük kızım (o da bir eylül bebegiydi 2011 dogumlu) bana çok yardımcı.
Zaten kendi ozbakimini yapabiliyor artık (banyo ve tırnak kesimi hariç tabi ki ).
Ocak bebegim (ortanca prensesim) de sanki kendini kurtardı gibi.
Onlarla birlikte keyifli zamanlar geçirecek fırsatlar kolluyorum. Kitaplara bakiyoruz, resim yapiyoruz, parka gidiyoruz, birlikte yemek yapiyoruz. Ben de bu işlerden keyif almaya çalışıyorum. Yemeğini kendi kendine yemesi için fırsatlar veriyorum bu aralar ona. Tabi ev batmış oluyor ama olsun.
Bir de onlara bakarken bıkkınlık yaşamamak adına kendimi şöyle motive ediyorum "zaten bu kuzulara 6 yaşına kadar ciddi şekilde emek vereceğim, bu şirin zamanlarini dolu dolu değerlendirelim istiyorum".
Onların 3 kardeş olduklarinda profil resmimdeki günlerin hayali ile hamilelik çok güzel geçiyor :))
Tabi ki zorlaniyorum. Onları uyutup kendimi dinlediğimde yorgunluğumu ciddi şekilde hissediyorum.
Ama mutluyum. Sanırım anne olmayı çok seviyorum :)
Canım benim,Sevgi ayakta tutuyor bizi. Benim oglan cok yaramaz cok hareketli bana cok bagli. Karistiriyor devamli. İlgi istiyor. Kendi oturmadigi icin oyun cok oynamiyor. Birlikte oynayip kitap okuyorum birseyler yapiyoruz. Evde pesimde. Annem esimde evde olsa odadan cikinca agliyor. Hep yaninda olayim ostiyor. Gece beslenmesi var. Gece uyaninca agliyor benimle yatmak istiyor. uyuma kismina girmiyorum bile. Oğlum zor bir cocuk . Karnimi gelip oksar . Kardesini hergun anlatiyorum. Ne anliyorsa Sinirlenince gelip karnima kafa atiyor. Dlim karnimin ustundeyse elimi alip kendine tutturuyor. Kucak istiyor. Karnimin uzerine bastiriyor. Dikkat ediyorum devamli. Allah yardimcimiz olsun .
Sagol canim guzel bilgilerini oaylastigin icin.Canım benim,
Çok yorucu evet.
Bebeklere dünyaları da versen kimseyi annesine tercih etmez.
Annesini ayikladigi fasulyeden bile kiskanir (Sabiha paktuna keskin, davranislara söz gecirmek kitabında okumustum)
...ki yeni gelecek şirin misafirden annesini kiskanmasin.
Ayni kitaptan ogrendigim "hamilelikte annenin değişen vücut şekli, cocukta anneme birşey olacak endişesini getirirmis. Kimseleri kendisine tercih etmeyeceği annesine birşey olursa diye düşünmesi de anksiyeteye (ölüm korkusuna eşdeğer bir duygu) sebep olurmuş.
Bu nedenle hamile anne cocuguna sürekli olarak "ben çok iyiyim, saglikliyim" mesajını vermeliymis.
Kardeşi dogdugunda da regresyon (geriye donme, bebeklesme davranışları) gosterebilirmis. Bu durum çocuğun annesini test etme cabasiymis "eğer annem hâlâ benim de annemse, benim de altımı değiştirir, beni de ayağında sallar, bana da biberon verir...gibi"
Bu talebi kesinlikle desteklenmeliymis. Inan daha iki gün once kardeşine aldigim biberonu, 6 yaşındaki kızım denemek istedi.
Gayet önemseyerek ve kesinlikle alay etmeyerek onayladim.
Ki seninki daha minnacık 17 aylık bir bebek...
Seninle olmak istiyorsa olsun. Seninle uyumak istiyorsa uyusun.
Evi dagitsin bosver, kendisine zarar vermediği sürece problem degil. Yorgunsan toplama bırak birkaç gün dağınık kalsın. Yeter ki sen ve bebegin mutlu olun.
Kriz durumlarinda da sadece sevgi dolu saril. Başka hicbirsey yapma... Konuşma.... Sadece sevgiyle kucakla onu...
Eminim hayat daha da kolaylaşacak hem senin hem de onun için.
Bu arada ben 17 aylık bebegime henüz kardeşinden bahsetmedim
Biz 26 aylık öğretmiştim kızıma siz tekrar bez bağlamayın sçamaşır çocuktan cocuga öğrenimi değişebiliyor 2 ay süreç normal diyen uzmanlar var bende okumuştum am siz kesin kararlı olup sabırla çğretmelisini arada bez takmak cocugu olumsuz etkiliyor bez takmamamız lazım32 aylik oglum biliyorum uzun ama tekrar bez baglanmamli deniyor yoksa dorde bese kadar alismaz diyorlar korkuyorum bende ciste sorunumuz olmayinca kakyida siki takiple yaptiriyorum yada arada kaciriyorum.hayir herseyin bilimcinde cvp vermeye gelince cat cat karsilik veriyor ama bi kaka demiyorrr daha ne ladar bekleyebilirim.ki hazir olmasini
Bu kadar detaylı mı oluyormuş ya,ben hep hem işyerinde hem de SGK da yönlendirirler,dilekçeyi vermem yeterli olur diye düşündümTeşekkür ederim bende bu şekilde tahmin etmiştim. Peki şunu biliyor musunuz doğum izni olduğu için sigortadan hangi kod yapılıyor rapor bitiminde devam etmezsek ona göre mi çıkış kodu belirleniyor
Ya gözün aydın canım ne güzel,haftasonu benim de randevum olacak inşallah benim kızım da yüzünü gösterirSlm kızlar bugun kontrol vardı 23.hafta içindeyiz bebeğimiz 650 gr olmuş herşey iyi görünüyor çok şükür renkli de baktık yüzünü baya gösterdi yuvarlak kafa kucuk burun aynı ablası gibiydi inşallah ona benzer :)) hepinizden hayırlı haberler inşallah
Anladım canım benim galiba o sertleşme çok yemekten oluyor patlayacak gibiTam karnin sertlesmesi yada yemek yedigimizde patlayacak gibi oluyoruz o degilde. Sanki gerilme hareketi yapar gibi. KarnimiN ortasi top gibi yukseliyor sert oluyor , geriyo . Sonra yumusuyor. Umarim anlatabilmisimdir.
Benim rahim damarında direnç vardı. Onun etkisiyle olmuş olabilir ya da pıhtılaşmaya yatkınlık var ondan olmuş olabilir dedi. Stres yok, yorgunluk yok, beslenmeye dikkat etmek. Bunları söyledi. Artık ben doktor söylemese bile ultrason kağıdındaki her parametreyi okuyabildiğim için kaçarı yok her defasında kafama takacak bir şey buluyorum maalesefPeki sağlıklı bebeklerde beklenmeyen bir durummuymus?
Bu dr lar bazen abartiyorlar bazı şeyleri.
Herşeyi anne adayına demeseler olmaz.
Sağlıklıdır kuzucuk annesi...
Ben raporla birlikte dilekce yazip ozluk islerine verdim. İnsan kaynaklari bazi bolumde. Onlarin fotokopisini amirime verdim. Maas burosuna ugradimmi hatirlamiyorum . Ucretsiz izinde onlarada yazi yazdim. Her birimin isleyisi farkli yonlendiriyorlar seniBu kadar detaylı mı oluyormuş ya,ben hep hem işyerinde hem de SGK da yönlendirirler,dilekçeyi vermem yeterli olur diye düşündüm
Bende tam Nasıl olduğunu öğrenip o zaman tak tak yapıp uğraşmamaya çalışıyorum. Nasipse 24 temmuzda yıllık izine çıkıcam ve izin dönüşü rapor getiricem . Şanırım devam etmeyeceksek çıkış kodu rapor bitiminde giriliyormuş 4 ay raporda her ay raporlu gözüküyormuşuz sistemdeBu kadar detaylı mı oluyormuş ya,ben hep hem işyerinde hem de SGK da yönlendirirler,dilekçeyi vermem yeterli olur diye düşündüm
Tam emin olmamakla birlikte 4 ay sisteme bizi raporlu giriyorlarmış sigortamız yatmıyor ancak 4 ayın sonunda başlanmazsa işveren çıkış yapabiliyormuş bundada tazminat hak edebilmek için çıkış kodu önemliymişcanim sigortama baktim kod degisikligi yok. İsyeri nosu var. . Sigortan devam ediyor. Ucretsiz izindeyim. Sigortadan faydalaniyorum.
Benim rahim damarında direnç vardı. Onun etkisiyle olmuş olabilir ya da pıhtılaşmaya yatkınlık var ondan olmuş olabilir dedi. Stres yok, yorgunluk yok, beslenmeye dikkat etmek. Bunları söyledi. Artık ben doktor söylemese bile ultrason kağıdındaki her parametreyi okuyabildiğim için kaçarı yok her defasında kafama takacak bir şey buluyorum maalesefPeki sağlıklı bebeklerde beklenmeyen bir durummuymus?
Bu dr lar bazen abartiyorlar bazı şeyleri.
Herşeyi anne adayına demeseler olmaz.
Sağlıklıdır kuzucuk annesi...
Canım eğer doğum izninden sonra kendi isteğinle ayrılmak istiyorsan işten çıkış kodun 3(işçi tarafından fesih)olurTeşekkür ederim bende bu şekilde tahmin etmiştim. Peki şunu biliyor musunuz doğum izni olduğu için sigortadan hangi kod yapılıyor rapor bitiminde devam etmezsek ona göre mi çıkış kodu belirleniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?