2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Hanımlar benim sağ bel cukuruma bir agrı girdi yatarken kalkarken otururken hep agrıyor. Aksamustu evı makineyle supurdum bide vileda yaptım oyuZden agrıyor olabilir mi? Benım durumumu yasayan oldu mu aranızda acaba yarın sabaha duzelır ınsallah dıye umuyorum :KK43:
Canim benim yorgunluktan belim karnim agriyor. egilup kalkmaktan kucağa almaktan. Dinlenince geciyor ancak. Yatarken kalkarkende dikkatli kalkmak lazim.Gobekte buyudukce agirlik merkezi degisiyor. Gecmezse yine dra gitmekte fayda var. Bilemiyoruz ne neyden oluyor. Magnezyum almama ragmen dun gece ayagima az kramp girdi. Sut iciuorum ama arttirmam lazim kalsiyumu. Maden ssuyunada ara vermistim. İlk gebelikte icmiyordum bile. Her gebelik farkli geciyor

kızlar günaydın, iyi haftalar.
doktor bebeğin hareketlerinde bir azalma olursa gel demişti. bebeğinizin hareketlerini nasıl ölçüyorsunuz ya da sayıyorsunuz diyeyim. çünkü benim belirsiz. bazen çok hareketli gün boyunca ba zen de sadece kısa anlar için hareket ediyor. ne dersiniz?

Herkese merhaba tatlı heyecanlı anneler :KK200::anneadayı:
Yazmadan önce şöyle bir düşündüm de, ne güzel kimilerimiz en baştan kimimiz benim gibi daha sonradan hep beraber yol aldık bugünlere geldik. Allah hepimizin yavrularını bağışlasın mutluluğunu göstersin :dua:
Bugün sırtüstü biraz uzandım miniğim öyle çok hareket etti ki tekme gibi değildi içimde dolaştığını hissettim gözlerimden yaşlar boşandı. Annecim ben iyiyim burada diyor sanki. Riskli gebeliklerde her bir ayrıntı önemli oluyormuş bunu anladım. Haftalık kontrolümde başka bir özel hastaneye gittim, doktorumun acele bir durumu varmış hem başka bir hastanenin cihazıyla da bakılır diye başka bir hastaneye gittim. (Geçtiğimiz hafta 5,6 idi) 7 cm ölçtü doktor suyumu. Bizim için sınır 8'dir. ('den düşüğünü az kabul ederiz dedi. Ancak buna rağmen sende erken doğum riski ya da bebekte bir anormali gelişim geriliği görmedim her şey daha iyiye gidecek gibi görünüyor dedi (önceki test v.b. herşeyi inceledi). Erken doğum mevzuuna 28. haftadan sonra bakılır gerekirse ama şu an bebek büyüdükçe daha çok idrar yapıp sıvısını artırır kanatindeyim dedi. Bazen bebeğin pozisyonuna göre hafif sapmayla ölçebiliyoruz suyu dedi. Dünyalar benim oldu. Çalışma durumumu sordu ne gibi bir zararı olacak ki dedi. Risk olsaydı kesinlikle engellerlerdi. Ama tedbiri elden bırakma haftaya ciğer iğneni vurul kan sulandırıcılarına devam et daima sola yat dedi. Kısacası kendi doktorumdan farklı hiç bir şey söylemedi. Ekstra rahatladım.
Böyle ayrıntılı yazıyorum ki benim gibi bu durumu yaşayan olursa internette inanılmaz didikliyor insan bir yaşanmış hikaye bulmak için..

Bunun dışında 24. haftayı tamamlayarak 6 aylık sayıyorum kendimi zira ayın 9 una kadar nerdeyse 2 hafta var. +2.8 kg ile kapattım 6 ayı. Bu hafta beni uzun süredir görmemiş olan herkes yüzün çökmüş dedi. Öyle mi, üzüntüdendir belki dedşm. Biliyorlar halimi ona rağmen bu sözler. Ama inanın ki hiç umrumda değiller ben miniğimle irtibattayım hissim kulağım gözüm onda sadece..O iyiyse iyi işaret veriyorsa gerisi hikaye şu an.

:anne:
Canım inşallah herşey daha da iyi olacak☺️
Güzel haberlerine çok sevindim.

doktor bebeğin hareketlerinde bir azalma olursa gel demişti. bebeğinizin hareketlerini nasıl ölçüyorsunuz ya da sayıyorsunuz diyeyim. çünkü benim belirsiz. bazen çok hareketli gün boyunca ba zen de sadece kısa anlar için hareket ediyor. ne dersiniz?
Benim de öyle,bazı günler çok hareketli bazı günler sakin belli olmuyor.ama bana doktorum bu konuda hiç bişey söylemedi..

Merhaba güzel anneler. 23. haftadayım.sol böbreğim de inanılmaz ağrı var.Nefesimi kesiyor resmen.:KK43: Çalışıyorum aynı zamanda da ev taşıyorum yorgunluktan olabilir mi? Annem yel girmiştir diyo anlamadım :KK43: Başına gelen var mı?
Canım bence ihmal etme hemen doktorumla irtibata geç.korkutmak gibi olmasın ama benim görümcem hamileliğinde böbreklerinden çok çekti,hastanede falan kaldı.o yüzden doktorunla mutlaka görüş.

Şu an için saatte şu kadar hareket diye saymak için erken. Benim doktorum bir gün boyunca hiç hareket etmezse gel dedi. Stresli ve yorgun olduğun günler daha az hareket eder dedi.

canım bence hareketleri saymak için henüz erken bir de gün içinde hareketli olduğum zamanlar daha az hissediyorum hareketlerini. Ben hareket sayma işine ancak çalışmayı bıraktığımda evdeyken başlayabilirim. Daha yeni yeni bebeğin hareketleri de düzene girmeye başlıyor zaten

benimde çok belirsiz. ama benim doktorum hareketleri ile ilgili hiçbir şey söylemedi bana. öyle çok hareketli değil bence benim bebeğim :) yani genel olarak da çoğunlukla uyuyor heralde ya da hareketsiz bazen bi atağa geçiyor ama düzenli bir hareket sıklığı yok açıkçası hele bazı günler çok az hareket ediyor mesela. neden doktorun hareketlerinde azalma olursa gel dedi acaba?

canm ya benimde belimde bi agri var karnima dogru sanci gibi geliyo cok tedirgnm bu zamnda bu agri pek olmaz diolar anca erken dogumda olur die duydm cok korkuyorm yarn randevum var dr gidicm insllh hersy yolundadr yarini dort gozle bekliyom valla :KK43:
İnşallah arkadaşım güzel şeyler söyler doktorun benimde 2 gündür adet olacakmışım gibi sancım var . Doktora gittim dün acile hatta .Normal çıktı herşey ama korkum geçmiyor . Doktor ne dedi canım bize de bildirir misin ? Merak ediyorum neden oluyor .

Günaydın,
bana da doktorum hiçbir riskli durum olmamasına rağmen 20. haftamdayken 24. haftaya kadar her gün en az 1 kez hissetmen gerek hareketleri. 24 saat içinde hiç hissetmemiş olursan bana gel demişti. Bir de 24. haftadan sonra bebeğin günlük hareket sayılarını yazmanı isteyeceğim dedi. sadece tamam deyip çıkmıştım :) 24. hafta yaklaştıkça bu hareket sayma kısmı benim de kafamı kurcalamaya başladı açıkçası. nasıl yapmalıyız ? her hareketini mi takip edeceğiz ?

Hanımlar benim sağ bel cukuruma bir agrı girdi yatarken kalkarken otururken hep agrıyor. Aksamustu evı makineyle supurdum bide vileda yaptım oyuZden agrıyor olabilir mi? Benım durumumu yasayan oldu mu aranızda acaba yarın sabaha duzelır ınsallah dıye umuyorum :KK43:
Benimde sol boşluğumda olmuştu kadın doğum üroloji ye sevk etti böbrek enfeksiyonu cikti

Merhaba güzel anneler. 23. haftadayım.sol böbreğim de inanılmaz ağrı var.Nefesimi kesiyor resmen.:KK43: Çalışıyorum aynı zamanda da ev taşıyorum yorgunluktan olabilir mi? Annem yel girmiştir diyo anlamadım :KK43: Başına gelen var mı?
Canim cok geçmiş olsun yorgunluktan olabilir tabi benimde daha önce böbrek ağrım oldu az şu ictiginden olabilir demilerdi sende şu içimine dikkat et inşallah hemen geçer

Günaydın kızlar,inşallah güzel bir hafta olur. Zaman ne kadar hızlı geçiyor,daha yeni bulantılardan halsizlikten bahsediyorduk,şimdi 6aylık olduk rabbim inşallah sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin:anne:
Gerçekten öyle bu hafta benim için bi milat. Hep bu haftayı beklemiştim gözümde çok büyütmüşüm. Şimdi 26 dan sonrasını hatta inşallah kucağıma alacağım günü hayal bile edemiyorum. Umarım hepimiz sağsalim o günlere geliriz. Çok duygusalım bu günlerde :KK1:

Gerçekten öyle bu hafta benim için bi milat. Hep bu haftayı beklemiştim gözümde çok büyütmüşüm. Şimdi 26 dan sonrasını hatta inşallah kucağıma alacağım günü hayal bile edemiyorum. Umarım hepimiz sağsalim o günlere geliriz. Çok duygusalım bu günlerde :KK1:

yyaaa ben de aynı durumdayım. sürekli bişeyi eksik kalcak korkusu var içimde. sanki çıkıp alınamayacakmıs gibi :D

benimde çok belirsiz. ama benim doktorum hareketleri ile ilgili hiçbir şey söylemedi bana. öyle çok hareketli değil bence benim bebeğim :) yani genel olarak da çoğunlukla uyuyor heralde ya da hareketsiz bazen bi atağa geçiyor ama düzenli bir hareket sıklığı yok açıkçası hele bazı günler çok az hareket ediyor mesela. neden doktorun hareketlerinde azalma olursa gel dedi acaba?
Benimki de aynı şekilde canım..Çok hareketli bir bebek değil.. Canı ne zaman isterse o zaman hareketleniyor :) yormuyor kendini beyimiz..Artık meraklanıp bu niye hareket etmiyor diye serzenişte bulunduğumda gönderiyor tekme :))

Canım bende temizlik yaptığımda yada sürekli aynı pozisyonda kaldığımda bel ağrısından duramıyorum..Kendini fazla yormadan iş yap..

Back
X