- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
Seker olcumu yaptirmadim doktorum gerek yok dedi yaptirsam mi ki. Gun yaklastikca iyice pimpiriğe bağladıkYok canım nerdee keşke öyle olsa...miden hakikaten cayır cayır yanıyor,sanki yediklerin geri gelecekmiş hissi oluyor yemek borunda..yani en azından benimki öyle.. bence senin şekerin düşüyor ve acıktığını hissediyor olabilirsin
Bütün gece uyuyamadım canim aklımda hep sen ve bebisin vardı.. bolca dua ettim size.. umutsuzluğa kapılma bak yeniden umut dolmuşsun çok sevindim.. güzel haberler alalım inşallah senden.Bugun az kalsın bütün hazırladığım bebek eşyalarını çuvala koyup atıcaktım beşiği sökeceksin yerinden doktor dedi diye o anki refleks işte sabredip beklicez hepinize teşekkür ediyorum tek tekkk Allah razı olsun sizden morel buldum sizinle can çıkmadan umut bitermi hiç hele bıdığın oynarken.... Hepsi geçicek İnşallah şurada ne kaldı 32 ye 7 hafta oda geçer 25hafta geçti ne kanamalar.. Atlattık amniyosentezi atlattık.. Benim oğlum Allah ın izniyle bunuda atlatacak...
Daha bu aylarda ayakkabı giymek oturup kalkmak zor oluyor ilerde ne yapacağız :|Valla bilmiyorum da önümde koca bir futbol topu varmış gibiyim. Ne eğilebiliyorum ne ayakta durabiliyorum çok sıkıldım bu şişkinlikten.
Insallah bu gunler de gececek bebis guclu olmasa coktan pes ederdi bu zamana kadar. O annesiyle birlikte neler basarir daha Allahin izniyle. Benim doktorum degil ama gittigim hastanede cok iyi bi perinatolog var. Ist a gelme durumunuz fln olursa bi gidersiniz belki. Prof. Dr. Melih Atahan Güven. Sosyal medyada da profili var bi bakin belki telde fln konusursunuz cagirirsa gidersiniz fln. Sifanin nerden gelecegi belli olmaz.Bugun az kalsın bütün hazırladığım bebek eşyalarını çuvala koyup atıcaktım beşiği sökeceksin yerinden doktor dedi diye o anki refleks işte sabredip beklicez hepinize teşekkür ediyorum tek tekkk Allah razı olsun sizden morel buldum sizinle can çıkmadan umut bitermi hiç hele bıdığın oynarken.... Hepsi geçicek İnşallah şurada ne kaldı 32 ye 7 hafta oda geçer 25hafta geçti ne kanamalar.. Atlattık amniyosentezi atlattık.. Benim oğlum Allah ın izniyle bunuda atlatacak...
Canim tam olarak neyin var iltihapli romatizma demissin de merak ettim, bende de var omurgada kuyruk sokumunda
Gecmis olsun canim, benim de ankilozan spondilit var bilmem duydun mu hic. Zaten kalitsal bir hastalikmis ben 7-8 senedir cekiyorum. Belli zamanlarda belim kilitleniyor, hic hareket edemiyorum, özellikle geceleri cok keskin agrilar saplaniyor uykuya gecmeden önce. Doktora yillar önce gitmistim ama tam bir tedavisi yok, hareket önemli demisti. Agri kesici yazmisti ama onlar da midemi mahvetti biraktim.Canım üç senedir romatoid artrit hastasıyım. Hangi gün nerem ağrıyacağı belli olmuyo. Hatta dünden beri sol omzum dirseğim ağrıyo, duş alamadım iki gündür. Bugün biraz hafifledi :) sen doktora falan gittin mi ağrın için.
Canım ilk 50lik yüklemede bir saate bakılmıştı sadece 173 çıkmıştı. Sonra 100lük yüklemeye bakıldı 3 saat , saat başı. Onda sadece ilk saat yüksek çıktı.
100lük yükleme yapıldığında açlık ve tokluk ta bakıldı. Değerler şöyle:
Açlık:93
Tokluk:133
100lük yüklemeden 1 saat sonra: 204
2 saat sonra : 120
3 saat sonra :78
Sadece ilk saat yüksek çıktığı için doktor diyet bile vermedi. Sadece aşırı yükleme yapmıcaksın, az az sık sık yiceksin dedi. Tabi standart hamurişi ve tatlıdan da uzak dur dedi. Doktor zaten aldığım kilolara da kızdığı için şekerim normal olsa da hamurişi tatlı yeme derdi. Kiloya biraz takıntısı var.
Bu 100lük yükleme için yüklemeden önce 3 günlük bir diyet listesi verdi ama bana. Garip bir şekilde sütlü tatlı vardı hep ara öğünlerde. Belki de doktorların değerlendirmeleri yöntemleri farklıdır.
Bende yok öyle bi test . Bakılmamış 3 aylık geriye dönük demek ki. Şeker yüklemesi yapmadan önce evde yaptığımda açlık 88 tokluk 140 çıkmıştı. ( Eşimin Teyzesinin kullandığı şeker ölçüm cihazı ile ) 75 likte ve 100 lükte ne çıkmıştı değelerin
Canım bende zaten bozulmuş glıkoz tablosu vardı kilo vermeye başladım ve hamile kaldım yani şeker hastası adayıyım oyüzden ben 3 aylık şeker takibi yapıyorum benimde 3 aylık şekerden uzak durmam ve kilo almamam lazım biraz da yürüyüş yapınca kasıklarım ağrıdı gerçi idrar yolu enf varmış şimdi idrar kültürü vercemÖyle yapacam canım.Sana 100lük yapıldı mı? Benim 50lik değer 152 çıktı bir saat sonra.100lük yaptıracam haftaya o zamana kadar da çok daha fazla dikkat edecem:)
Ben dozumu sınırımı iyice aştımmm yaaa söylemesem cok utanıyorumŞuan 64 kiloyum, 12 kilo aldım hatta 13-14
görünüşte bi sıkıntı yok sadece göbeğim var öyle şişman falanda durmuyorum hatta kilo yakıstı bile ama hızlı aldıgım için doktor sorun etti son randevumda. Cok haklı.. cunku zayıfım ne kadar alabilirimki diyip abarttımda abarttım hiçbişeyi dozunda bırakmadım. Şimdide tatlı hamurişi vs. yasak... Hakettim yani kısacasıArtık yemiyorum bakalım dahada almadan nekadar koruyabilirim bu kiloyu.
Canım bende zaten bozulmuş glıkoz tablosu vardı kilo vermeye başladım ve hamile kaldım yani şeker hastası adayıyım oyüzden ben 3 aylık şeker takibi yapıyorum benimde 3 aylık şekerden uzak durmam ve kilo almamam lazım biraz da yürüyüş yapınca kasıklarım ağrıdı gerçi idrar yolu enf varmış şimdi idrar kültürü vercem
Valla utanacak birsey yok ben de dikkat etsemde bazen gozum donuyor hamilelikle ilgili bir durum bu kafana takma yuruyus yapmaya calis cok gozunun onunde yemek falan birakma insan gorunce dayanamiyor.
Valla bilmiyorum da önümde koca bir futbol topu varmış gibiyim. Ne eğilebiliyorum ne ayakta durabiliyorum çok sıkıldım bu şişkinlikten.
Hoş geldin canım kızlar bi kız daha geldi. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım kaç haftalıksın
Gecmis olsun canim, benim de ankilozan spondilit var bilmem duydun mu hic. Zaten kalitsal bir hastalikmis ben 7-8 senedir cekiyorum. Belli zamanlarda belim kilitleniyor, hic hareket edemiyorum, özellikle geceleri cok keskin agrilar saplaniyor uykuya gecmeden önce. Doktora yillar önce gitmistim ama tam bir tedavisi yok, hareket önemli demisti. Agri kesici yazmisti ama onlar da midemi mahvetti biraktim.
Simdi fizik tedavi biraz iyi geliyor gibi. Normal dogum zor diyor doktor. O eklemler, belimizin alt kismi cok zorlandigi icin. 30. haftadan sonra bakacagiz tam olarak nasil olacak.
Allah kolaylik versin hepimize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?