- 26 Şubat 2017
- 215
- 505
- 103
Aynı beni tarif ettin yaa nasıl kilo aldım anlamadım ben ya bende meyve yedim deli gibi son zamanlarda börek çörek yedim kilo almadım diye sonuç ortada 56 kilo tartıya çıkınca şok oldum aslında çok yakıştı herkes öyle diyo ama dolaptakileri ne yapcaz 34 beden hepsi bide kalça ve basen sadece düşün artıkBen dozumu sınırımı iyice aştımmm yaaa söylemesem cok utanıyorumŞuan 64 kiloyum, 12 kilo aldım hatta 13-14
görünüşte bi sıkıntı yok sadece göbeğim var öyle şişman falanda durmuyorum hatta kilo yakıstı bile ama hızlı aldıgım için doktor sorun etti son randevumda. Cok haklı.. cunku zayıfım ne kadar alabilirimki diyip abarttımda abarttım hiçbişeyi dozunda bırakmadım. Şimdide tatlı hamurişi vs. yasak... Hakettim yani kısacasıArtık yemiyorum bakalım dahada almadan nekadar koruyabilirim bu kiloyu.
On -onbes gun sonra iki numaraya gectim diye hatirliyrmKızlar ben 1 numara 158'li bez almıştım. 2 numara da almalı mıyım sizce?
Aynı beni tarif ettin yaa nasıl kilo aldım anlamadım ben ya bende meyve yedim deli gibi son zamanlarda börek çörek yedim kilo almadım diye sonuç ortada
Cnm bak bebek buyudukce seker yukseliyorHe bir de HBA1C diye birşey var tahlilde. Ona da 3 aylık şeker mi ne diyorlar. 3 ay süresince şekerin ne kadar yüksekmiş onu gösteriyormuş. Benim o da normal çıktı. Ondan dolayı sanırım sadece fazla yüklemede kısa süre yükseldiği sonucuna vardı herhalde doktor.
Benim martın 22 sine dedi ben yaptırmayı düşünmüyodum normal tahlillerde düşük çıkıyo glikoz değerlerim ama kesn karar verdim yaptırıciiim içiçiiiim o şerbettenSenin ne zaman canım şeker yüklemen? Eğer dikkat etmiyorsan yaptır mutlaka hem çok zor bi test değil hem de Allah korusun bişey çıkarsa önceden haberinin olup önlem almanda fayda var.Benim mesela 100lük yapılacak bir hafta sonra onda da çıkarsa diyet verecek.Sadece meyve değil pilav makarna ekmek patates hepsinde şeker var.Dikkat ederiz artık napalım :)
Maşaallah canım ya çok sevindim benim mart 22 de şeker yüklemem bakalım artık hayırlısı şu da bitse de kurtulsak cümleten çokta dert etmiyorum aslında çıkarsa yemem diyet yaparım bakalım artık daha da varBen o kadar tatlı yedim. Nerdeyse her sabah portakal suyu içtim hamur işi de var arada. Ekmek de sabahları yiyorum. Dayım şeker hastası insülin kullanıyor ve kilom da var buna rağmen çıkmadı şeker. Sanırım yapıyla alakalı
Evet cnm o depend emici kulod lari bende duydum ama oncesinde lohusa pedi almistim.almasa idim ondan alcaktim.sen düşünebilirsin.herkes oneriyo onuKızlar tecrübeli bir anne bir foruma yazmış orada gördüm depend marka hasta bezi götürmüş hastane çantasında ve çok rahat etmiş.. Ben de lohusa tek kullanımlık çamaşırlar ve uzun ped almayı düşünüyordum ama depend emici kilot muş yani bezi giyince çamaşır giymeye gerek kalmıyormuş.
Siz ne düşünüyorsunuz benim kafama yattı gibi. Fiyatlarına da baktım 10 tanesi 15 lira tek kullanımlık lohusa çamaşırları 5 tanesi 10 lira zaten bi de ped almak gerekecek. Siz bu konuda ne yapacaksınız.
Ya ben hep pozitif düşünürüm aslında ama kilo dan çok takıntım benim aslında şekerde bi tarafa çok kilo aldım yaaa çıksada dert etmem dikkat ediyorum tartıyı gördükten sonra bende çıkmaz diyorum ama çok meyve yediğim için ananemde şaker vardı tetikler diye yoksa gebelikten önce hayatta yemem pasta tatlı börek falanBak bana iyi düşün iyi olsun diyene bak :)))) genetik yatkınlığın yoksa şekerin olmaz. Varsa tetikler yediklerin içtiklerin. Çok kilolu bir arkadaşım var hamileliğinde yemediği hiç bişey kalmadı öyle iştahlıydı. Aynı Gün içinde meyve dondurma tatlı vs . Şekeri çıkmadı. Dediğim gibi bende çıkma ihtimali çok yüksek ama test yaptırmıycam bile. Dikkat edicem yediklerime .şeker çıkmasa da edicem.yani Momocan iyi düşün lütfen evrene olumsuz enerji gönderme:))))
Kızlar tecrübeli bir anne bir foruma yazmış orada gördüm depend marka hasta bezi götürmüş hastane çantasında ve çok rahat etmiş.. Ben de lohusa tek kullanımlık çamaşırlar ve uzun ped almayı düşünüyordum ama depend emici kilot muş yani bezi giyince çamaşır giymeye gerek kalmıyormuş.
Siz ne düşünüyorsunuz benim kafama yattı gibi. Fiyatlarına da baktım 10 tanesi 15 lira tek kullanımlık lohusa çamaşırları 5 tanesi 10 lira zaten bi de ped almak gerekecek. Siz bu konuda ne yapacaksınız.
herkese merhabalar şimdi şeker testimi yaptırdım geldim aile hekimliğinde yapıyorlarmış çok mutlu oldum 3 kere kan vermek biraz zor olsada çabuk bitti
Arkadaşlar inanın hamur işi ve tatlılardan uzak durunca almayız ama duramıyozDün akşam itibariyle yürüyüşe başladık eşimle. Şimdiye kadar cıkmamıstık calısınca zor oluyo eve gel yemek ye masayı topla derken insan iyice yoruluyo ama kararlıyım yemicem artık
Aslında kafaya taktıgım kilolar değil doğumdan sonra veririm insülin direncimde cok düşükmüş zorlanmam ama bu kadar hızlı kilo artışlarında annede ve bebekte problem olabiliyor (preeklampsi) oyuzden artık dikkat etme zamanın geldi dedi doktor. Beni korkutan o oldu.
Çok güzel gitmişsin zaten. bende 25 haftadan sonra artık bebek kilo alır diye düşünüyorumBu kilo işi çok önemli. bildiğiniz gibi başından beri çok dikkat ediyorum, ben bile +1 kilo oldum. Artık haftada 0,5 kilo almaya başladım. Aldığım bütün kilo bebeğe gidiyor, şeker sıkıntım yok. Ama işte 6. ay bitiyor, bir keyif de yapamadım :) Şöyle bir tabak baklava yiyesim geliyor mesela, oturup havuç kemiriyorum :)
kesinlikle depend bez derim... ben aldım geçenlerde BİM-e gelmişti indirimden aldım.Kızlar tecrübeli bir anne bir foruma yazmış orada gördüm depend marka hasta bezi götürmüş hastane çantasında ve çok rahat etmiş.. Ben de lohusa tek kullanımlık çamaşırlar ve uzun ped almayı düşünüyordum ama depend emici kilot muş yani bezi giyince çamaşır giymeye gerek kalmıyormuş.
Benide doktor korkuttu çok hızlı gidiyosun yavaş dedi haklı ama yaaa daha 3 ay var ve bebekte kilo alıcak bizde 2 şer gidiyomuş son aylarda kilo o yüzden sıkıntılı doğumdan sonra 1 aya yarısı gidiyomuş emzirince de kolay gidiyomuş ama olsun temkinli olmakta fayda var.Dün akşam itibariyle yürüyüşe başladık eşimle. Şimdiye kadar cıkmamıstık calısınca zor oluyo eve gel yemek ye masayı topla derken insan iyice yoruluyo ama kararlıyım yemicem artık
Aslında kafaya taktıgım kilolar değil doğumdan sonra veririm insülin direncimde cok düşükmüş zorlanmam ama bu kadar hızlı kilo artışlarında annede ve bebekte problem olabiliyor (preeklampsi) oyuzden artık dikkat etme zamanın geldi dedi doktor. Beni korkutan o oldu.
Benim de hiç aram yoktur pasta tatlı börek vs. Hatta sütlaç sevmezdim ben şimdi her gün yiyebilirim. Haftada bir tane meyve ya yerdim ya da yemezdim. Şimdi... ben de çok zayıftım.boyum 171 İki gün önce tartıldım 63e yeni ulaşmıştım ki dün tartıldım 64.5 :)))) benim oğlum şişko demek ki benle alakası yok diyorumYa ben hep pozitif düşünürüm aslında ama kilo dan çok takıntım benim aslında şekerde bi tarafa çok kilo aldım yaaa çıksada dert etmem dikkat ediyorum tartıyı gördükten sonra bende çıkmaz diyorum ama çok meyve yediğim için ananemde şaker vardı tetikler diye yoksa gebelikten önce hayatta yemem pasta tatlı börek falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?