Ay cnm bende sendenimSelam annisler bizde doktora gittik bugün benim oğlan dönmüyor bir türlü 35+1deyiz
38.haftaya kadar bekleriz dönmezse 39.haftada alırız dedi.sizinkiler ne zaman döndü.
Sezeryan olacak anneler doktorunuz size ne zaman aliriz dedi.
Sanki oglusumun kilosu bana az geldi 2400 gramiz doktorumuz normal bir bebek kilosunda desede ana yüreği işte zayıf mi doğacak diye düşünüyorum..
kizlarr dertlerimiz nasil da ortakmis erkekler evlenince ailelerinin kiymetini anliyolar ya da toplum.baskisi evden cikmakla kendilerini daha bi sorumlu hissediyorlar biz de yas küçüklüğünden tecrubesizlikten bicok hata yapiyoruz ilk dogumda kaynanam geldi bize normal yaptim iyiyim diye bebege ve ev islerine kendim bakmaya calistim kaynanama yemek yaptim ev supurdum camasir yikadim bir saat odama cekilip uyuyamadim 2.aksam misafir cagirmaya basladi kaynanam ben kek borek cay yapmaya basladim gelen de demiyor ki ya sen dur biz cayi veririz ne gerek vardi onu birak saatlerce oturdular uyuyan cocugu zorla uyandirip sevmeye kalktilar tabi bu arada benim dikisler agrimaya basladi meğer iltihap kapmis cok titiz biri olmama ragmen yorgunluktan ayakta durmaktan olurmus 10 gun kadar agrisini cektim sandalyeye oturamadim kaynanam bunu gore gore hala misafir cagirmaya devam etti 40 a kadar durdu her gun salatasina kadar 3 cesit yemek yaptım her gun cikardigi çamaşırları yikadim.ve utuledim o utu süz giymezmis :)) bunlarin tek suclusu benim kocama karsi kararli kisilikli duramadim kaynanama agzimi acip konusmadim o kadar sey yaptim ne kiymet bildim ne deger simdiyse kaynanama bu sefer yemek yapacak misafir agirlayacak gucum.yok gelme dedim ben zaten ne is yapacam ki diyo bide her gun sokak sokak gezmede sapasağlam her yeri iyi iste dedim madem hastasin gelme evinde dur dinlen dedim esimle de kavga bile etmedik eger annrn gelirse 3.yu asla yapmam dedim bizimki 4 cocuk istiyor da :))) guzelce ikna ettim erkekler zaten uyar akilli saflar kaynanam kandiriyor da ben mi kandiramicam dedim :))
Ay sağol vala canım çünkü göbek aşağı düşecek diye bekliyordum beklemem gereken başka bir belirtiyi daha kaldiramiycamKIRMIZILIKUCUKKIZ yok canım o ağrı kişisel sanırım herkeste olmuyor. Bu dediğim yengemdede olmamış ağrı falan. Sen bol bol çömel yürü merdiven in çık doğumu tetiklesin :)
Evet cnm kalkanda ise yariyormusemzirme atletini sen hm den almıştın sanırım dimi. ben de öyle yapayım o zaman. evde zaten odamda full açık olacak. emzirme işi bitince krem sürüp kurutup kalkan takın denilmişti.
Ebede öyle dedi, kalkan tak dedi ama kalkan sürekli dururmu öyle? kalkanın üstüne atlet sütyen giyebilecek miyim anlamadım o kısmıemzirme atletini sen hm den almıştın sanırım dimi. ben de öyle yapayım o zaman. evde zaten odamda full açık olacak. emzirme işi bitince krem sürüp kurutup kalkan takın denilmişti.
gel sarılıp ağlaşalımDunde bnm cnm cekti
Patatesli yumurta yaptim
170 idi
Off cok fena isimiz sorma
Nohut falan cnm cikartio
Aksamda taze fasulye yedim
Olcmedim eminim oda cikariodur cunku fasulyede seker var
Cildircam ya
tamamdır. çantaya şal da koyucam. bunlar altın öğütler çok saol.Benim pijamanın gögüs yerleri desenliydi.bide hamilelikte her yerim büyüdü ne yazikki gögüsler yine küçük kaldı.bide sezeryan oldugum için yatakta zaman gecirdim.üzerime hemsireler pike örtmüşlerdi.yürümek için ayaga kalktıgımda üstüme uzun sal aldım.cünkü altımda piajamadan belli olan koca hasta bezi vardı.şal çok işime yaradı
Cnm sabırla gogsunu verÇocuk doğunca buraya giremez oldum ama aklım hep sizde herkes iyidir umarım okuyamadım geçmişi doğum yapan varsa Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bekleyenlere kolaylıklar güzel dogumlar @efsunsuz merak ediyorum doğum yaptın mı canım. Bu arada kızlar sütüm geldi çok şükür arada mama takviyesine devam ediyorum ama anne sütüne yoğunlaştık çok şükür memeden emince doydu mu emin olamıyorum oyüzden çoğunlukla sağıp biberonla veriyorum yanlış yapıyorun galiba ama emin olsam sadece meme den vermek istiyorum kendisi de pek sabırsız gerçi memeyi tutana kadar biraz huysuzlanıyor inşallah zamanla daha rahat kavrar da ikimiz de rahat ederiz. oğlum çok tatlı teyzeleri ultrasonda eli hep yüzündeydi hala bütün pozları öyle pek Nazlı kendisi
Eki Görüntüle 2000062
Kv nlenle araniziin iyi olmasına çok sevindim canım her yönden iyi olamiyrsun iste. Olsun. Takma kafana gerçi takmiyorsun bence artık. Annene bence yine de haber ver doğuma giderken. Ne olursa olsun senin üstünden kalksın yük@irosss benım bebısınde eli hep yüzünde aynen seninki gibi...demek doğuncada böyle oluyorlar utangac bebısler...
KIRMIZILIKUCUKKIZ Canım tabıkı 20+++larda sanada yer var... veririz birlkte.
bu arada benım bebiş çok aşağıdaymıs cıkmak istiyormuş ama bende hiç ağrı belirtisi yok.cok wcye sıkısınca oluyor.
haa unutmadan yazayım benim bebiş mesanemle aşk yaşıyormuş resmen dr soyledi. o kadar baskı yapıyormuşki kaç kere cıkıyosun wc ye dedi:)
kızlar bu aralar kv 'dem melek:) (tabı ılk bebebgım tecrubelerı sonra görecegız...)
evde yalnızım dıye 3 kez arıyo ağrım yok deyınce kapatıyo.
bana kuaför ve ağda işlerim için yer ayarlamış,haftasonuna.
acil durum için taksi numarası bulmuş.izinliyim evde yalnızım diye.
sık sık yemege davet ediyor. sen yapamazsın o halde dıye.
evler yakın olmasına ragmen rahatsız etmeyım dıye gelmiyor.
inşallah bu tutumunu çocuk doğuncada sergiler...: D
haaa bu arada kv röflesini yenılemıs sac boyunu değiştirmiş falan.muhtemelen doğumda cekılecek fotolarda guzel cıksın dıye...:)
anneme gelince 15 nisanda en son telf görustuk... bir dolmuşluk mesafedeyız. gelemyı gıtmeyı bırak aramıyor bıle.
muhtemelen bebek doğup eve cıkınca haberi olur,oda kardesler vasıtasıyla.....
bu arada kv nın en sevdiğim huyu asla annemlerle ılgılı bısey sormuyor. yanı kaç kez konusuyoruz gıdıp gelıyor muyuz falan karısmaz sormaz etmez... iyiler mi der gecer.
Of et et et de nereye kadargel sarılıp ağlaşalım
doğumdan sonra canının istediğini ye sen de tamam mı.
ben 34.haftadan beri sebzeyi kestim ete ağırlık verdim. demiştim hatta bu sayade bebek de kilo almıştı.
et hem doyuruyor hem şekeri çıkarmıyor. ama sebze fena. çok fena.
nohutu da bilerek pişirdim. hep et et olmasın diye ama etin gözünü yiyim. şeker dostu.
tamamdır. çantaya şal da koyucam. bunlar altın öğütler çok saol.
Bizimkinin keyfi yerinde hic döneceği yok gibi yapıştı midemin oralara :)Ay cnm bende sendenim
32 de donmustj
34 te bi gittim ki sok, bebek ters
Hala ters
Ptesi donmezse sezeryanla carsamba alalim diyor
Kilosu iyi bebeginin bence
Burda birbirimizi bulmak zor oluyorbi girmiyorum sayfaya 180 okumamış mesaj:) etiketlemeden olmuyo
Bana dogurdun mu diye sormaman iyi oldu canim. Çünkü ben ... anladın sen:)))
Cnm 38 hafta 2 gunluk oluyrm (carsamba alirsa)Bizimkinin keyfi yerinde hic döneceği yok gibi yapıştı midemin oralara :)
Sen kaç haftalık oluyorsun o zmaan bide kilosu ne kadar bebişim
En çok ilacı ben mi alıyorum acaba? İlaç demişken decavit, demir, balık yağı, kalsiyum ve magnezyum. Bir d vitamini yok galiba. Bunları hergün almasın diyor dr um. Bu arada decavit benimde iştahımı iyi açmıştı ama son 4 haftadır vücudum alıştım galiba eskisi gibi iştahım yok.Basta ben de kiloyu fazla alinca kesti doktor. Sonrasinda osteozinc e basladik o kilo aldirmadi şükür. Yoksa 20kilo rahat alirdim o gidisle
Ayy cok iyi oldu hareketli oldu :) zor ama ben bayildimmm:)Burda birbirimizi bulmak zor oluyorbi girmiyorum sayfaya 180 okumamış mesaj:) etiketlemeden olmuyo
Bana dogurdun mu diye sormaman iyi oldu canim. Çünkü ben ... anladın sen:)))
canim buna kafani takma hic benim.esim kizina ölür bezine kdar degistirir gunluk banyosunu yaptirir ama hamileyken gel dinle derdim bir dakika dururdu hani hareket etmiyo der giderdi beklemezdi erkekler bizim gibi duygusal degil bide tasimadiklari icin o hareketlerinin guzelligini hissedemiyorlar
Aaa mavili takimmi yoksa.....ben bırazdan cıkıp alacagım. normal pijama takımı. bende lohusa takımlarına bır ton para vermek ıstemedım.
polo nunda pijamaları guzel.pentınınde. fıyatlarına bakacagım.
lcw dede hakkaten cok guzel bır takım görmustum 50 tlydı kaldıysa onuda alabılırım.
Benim ilk bebeğim bende çok istiyorum normal olsun diye ama herşeyin hayırlısı AllahtanCnm 38 hafta 2 gunluk oluyrm (carsamba alirsa)
Bnm bebegim iri biraz cunku ben 18o boyunda iri bir kizim, guncel kilom 92 :)
O yuzden bebegim 3300, erkek bebek
Senin bebeginde 600 daha alsa 3000 olur minimum
Aslinda ideal bebek kilosu bu yani
2500-3500 bandi
İlk dogumum normaldi, sezeryan oldugu icin cok uzuldum, simdi bu dusunceye alistim, yaramazlar donmuyorlar:)
Ben k de ayno sitede oturuyorum. Görümcelerimden biri de burada diğerinin de bebeği var kv ve yardımcısı bakıyor bebeğe o yuzden o görümcemde çoğunlukla burada. Annem dogumdan sonra yanımda olacak. Onlar yakın oldugu için oturmaya gelirler zaten kendi evlerinde de kucuk bebek oldugu için çok sıkıntı olmaz. Rahatsız edici insanlar hiç değil bunca zaman hep saygılıydık birbirimize görümcelerim benden büyük onlara görümce kelimesini heralde ilk defa buradan söylüyorum. Abla bile dedirtmiyorlar adlarıyla hitap edip kardeş gibi olduk maşallah diyeyim. Burda kendimizi toparlanıncaya kadar kalıp yazlığa geçicez orası da uzak olunca bizi eylüle kadar kimse rahatsız etmez diye düşünüyorum..Ben de en çok Doğum sonrasından korkuyorum. Şimdiden strese girmeye başladım. KV geldi, KV'li günlere başladım bile. Doğumda görümcem gelecek sonrası da kalacak. Bir de kızı var. Ne kadar kalacak onu da bilmiyorum. E ben kendi annemi istiyorum yoksa bişeye canım sıkılacak kendi anneme söylediğim gibi kimseye söyleyemem. Bizim ev curcuna olacak anlayacağın. Napçam bilmiyorum. KV salondaki koltuğa yatak yaparız dedi geçen gün duymazdan geldim. Ben yatak odasına çekilip sakin sakin yavrumu emzirmek istiyorum.
Çocuk doğunca buraya giremez oldum ama aklım hep sizde herkes iyidir umarım okuyamadım geçmişi doğum yapan varsa Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bekleyenlere kolaylıklar güzel dogumlar @efsunsuz merak ediyorum doğum yaptın mı canım. Bu arada kızlar sütüm geldi çok şükür arada mama takviyesine devam ediyorum ama anne sütüne yoğunlaştık çok şükür memeden emince doydu mu emin olamıyorum oyüzden çoğunlukla sağıp biberonla veriyorum yanlış yapıyorun galiba ama emin olsam sadece meme den vermek istiyorum kendisi de pek sabırsız gerçi memeyi tutana kadar biraz huysuzlanıyor inşallah zamanla daha rahat kavrar da ikimiz de rahat ederiz. oğlum çok tatlı teyzeleri ultrasonda eli hep yüzündeydi hala bütün pozları öyle pek Nazlı kendisi
Eki Görüntüle 2000062
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?