Ah ah ilk doğumum geldi aklımaaaa... hem annemler hem kayınvalidemler gelmişlerdi daracık eve... bekar görümcem saat başı beşiğin tepesine dikilir sarı bu çocuk sarı, gittikçe sararıyor... incir ye incir sütün çoğalır der dururdu... kv ile ikisi emzirirken tepeme tüner gögsümü sıkarlardı, kv grip oldu burnunu sildiği kağıt mendilleri oraya buraya bırakır annemle ben peşinden toplardık. ben yatak odasından çıktığım anda gider beşiğin başına dikilir hapşıra hapşıra çocuğu severdi... ay ne kötü günlerdi yaa...
Canım herkes farklı olduğu için burda söyleyip göz korkutmak istemedim. Ama Ben ilk doğumumda ayağa kalkamıyordum ağlıyordum. Bu 1 hafta falan sürdü. Ama 2. De neler yaşayacağımı bildiğim için belki bilmiyorum ama ağrım çok azdı. Belki doğuma göre değişiyordur. bence doktoruna bir danış yinede.Saol canım cwp yazdıgın için.paZartesi dogum yaptım.ilk sezeryanımda çok acı cekmedigim için suanki durumum bana anormal geliyo.
@TuruncuHayal benimki kiloya takıktı gerçekten ama şeker yüklemesinde bişey çıkmayınca hiç bişey dememeye başladı hatta o tarihten beri hiç tartmıyor beni :)) sadece tansiyon ölçüyorTansiyon kontrolü yapmaması hiç iyi birşey değil gerçekten canım ya.
Aletin falan varsa arada kendin bak bari olmaz mı?
alet var, kontrol ediyorum. çünkü bir hikaye okumuştum o günden beri dikkat ediyorum bu duruma.Tansiyon kontrolü yapmaması hiç iyi birşey değil gerçekten canım ya.
Aletin falan varsa arada kendin bak bari olmaz mı?
Canım bana gögüs pedi gerekmedi.hasta bezinide ahastane kendisi veriyo.sütyende yasak zaten hastane söylüyo.bebege corapta koymadım.patiklş altlardan giydigi için.zaten hastane odası soguk olmuyo,kendine göre ayarlıyosun.biberonda alışmasın diye koymadım.zaten hemsireler onunda yasak oldugunu söyledi.sütünün gelmesini bekle dediler.eger gelmeseydi nolur bilemiyorum.lilipit ve diğer doğum yapıp tecrübe edinen annelerimiz
şimdi benim hastane çantam şu şekilde..
eksikler varsa tamamlayım hemen..
anne için
* 1 gecelik
* 2 pijama t.
* 2 yedek pijama takımı ( minik de olsa kan olursa takıntılıyım giyemem diye koydum yedekleri )
* göğüs pedi
* depend
* sütyen
* iç çamaşır
* terlik
* rezene ve humana
* yoksa diye elektrikli minik su ısıtıcısı
* tülbent
* resim çekinmelik baş örtüsü ve göz kalemi allık
bebek için
* 4 tam takım kıyafet
( her birini ayrı küçük hurçlara koydum. sıraya göre dizdim ) şu şekilde ;
-bez
-çıtçıtlı body
-alt-üst
-2.çorap
-eldiven,şapka
-ağız bezi
-penye battaniye
* yedek çıtçıtlı body patik ve alt
* bez ve ıslak pamuk mendil
* hastaneden çıkartmak için battaniye
* puset
* yüz mendili
* havlu
* biberon
* emzik
----şimdi hatırladıklarım bunlar. çünkü baya oldu ben çantaları hazırlayalı.
iki ayrı kabin boy bavula hazırladım. üzerlerine de yazdım bebek için anne için diye.
ilk kıyafetini de ayrıca yazdım ki yanlış giydirilmesin diye.
eksiklerim neler ?
zıbın demişsin onu okudum. hafta sonu 6 tane alsam yeter mi ? 1 tane var çünkü.
telaşlandım son 1 haftam öyle görünüyor da.
gıcııııııkkkkkk gebelik şekeriiiiiiiiiiiiiiiiiii@TuruncuHayal benimki kiloya takıktı gerçekten ama şeker yüklemesinde bişey çıkmayınca hiç bişey dememeye başladı hatta o tarihten beri hiç tartmıyor beni :)) sadece tansiyon ölçüyor
Canım bana gögüs pedi gerekmedi.hasta bezinide ahastane kendisi veriyo.sütyende yasak zaten hastane söylüyo.bebege corapta koymadım.patiklş altlardan giydigi için.zaten hastane odası soguk olmuyo,kendine göre ayarlıyosun.biberonda alışmasın diye koymadım.zaten hemsireler onunda yasak oldugunu söyledi.sütünün gelmesini bekle dediler.eger gelmeseydi nolur bilemiyorum.
Ya neden kimse bana cevap yazmadı. Çatı muayenesi olmayan var mı benim gibi doktorum yapmadı ya ?
Cok sevndm cnmSüt için vazgeçmeyin kızlar. Benim 3. Gün banyodan sonra geldi sütüm. Aventin biberonuyla hastanede ara ara mama verdik.Emzirme için bilgi vermeye gelen hemşire başka biberon kullanma anne memesine en yakın bu dedi. Ama kızımın da çok faydası oldu gelişinde. Boş göğsü baya bir emmeye çalıştı yavrum. Bi de ben hiç gelmeyeceğini düşünmedim. Sürekli su içip humana tee, komposto tükettim., 2 gündür mama vermiyoruz. Çiş takibi de yapıyorum. 4 defadan fazla idrar yaparsa doyuyor demektir dedi hemşire. Ne kadar doğru bilmiyorum ama.
Benim kv moral bozmaktan başka hiçbirşey yapmadı evimde. Annem pişirdi taşırdı üç aileyi besledi , bebeğe baktı, evi temizledi, çamaşırlarını yıkayıp katlayıp ütüleyip ellerine verdi. Kv nişanlı kızı için iğne oyası yapıyordu . Kp oğlunun evini annemden kıskanmakla meşguldü durmadan laf sokuyordu... görümce anneme bebek bu gece benimle yatsın demekle meşguldü falan filan... ama allah bana resmen peygamber sabrı verdi hiç ağzımı açmadım, hiç kafama takmadım sadece bebeğime odaklandım ve sütüm çağlıyordu resmen... eğer polemiğe girseydim en çok kendime ve bebeğe zarar verecektim. Değmezdi onlar için kendimi bebeğimi gerdiğime...
Son zamanlarda en cok duyduğum soruSaol canım, sen doğurmadın mı.
Cnm gogus pedini koyup emzirme atleti giyebilirisnsütyen yasaksa direk pijama mı giyicez. erkek odaya girecek illa ( kardeş-baba-kp vs )
e nasıl olacak öyle ki
benim açımdan çok şanslısınız canım. bıktırmamak için uzun yazmıyorum ama yemin olsun çok zor geçti aylarım bu yüzden. kilo veriliyor bi şekilde. diyetle sporla bi şekilde istenilen forma giriliyor. ama bu hamilelik anıları varyaaaa. bunlar unutulmucak işte. ben çok yiyen biri olmadım hayatım boyunca normal şartlarda. 160 boyunda 55 kilo civarlarında yuvarlandım gittim yıllarca. tatlı canavarıydım sadece. hayat amacım tatlı yemekti. düşünsene elinden en sevdiği oyuncağı alınan bebeği@TuruncuHayal valla şanslı sayılır mıyız bilemiyorum çünkü hiç dikkat etmiyorum ya +17 kg, belki dikkat etseydim bu kadar almazdım.
Dunde bnm cnm cektigıcııııııkkkkkk gebelik şekeriiiiiiiiiiiiiiiiiii
onun yüzünden hamileliğim b.ktn geçti. hiç bir istediğimi yiyemedim üstüne çevremdekilerin ( yakın aile bireyleri )
laflarına maruz kaldım. bugün noldu bak yazayım ;
dedim artık son günlere geldim bari doyana kadar yiyeyim. esmer bulgur pilavı üstüne nohut bir güzel yedim. sonra 1 saat sonra ölçüyorum normalde kan şekerimi. ama dedim nasılsa limitin üstü çıkar ben en iyisi 2 saat geçince ölçeyim.
neyse 2 saat sonra ölçtüğümde bir baktım gözlerim yuvalarından çıkacaktı. koskoca 2 saat sonra şekerim 175 idi
3.saat de 130 olmuştu artık.
tatlı yiyerek istediği yemeği yiyerek ve doyarak hamileliğini geçiren hamiş arkadaşlarım sizler çok şanşlısınız varyaaaa.
Benim pijamanın gögüs yerleri desenliydi.bide hamilelikte her yerim büyüdü ne yazikki gögüsler yine küçük kaldı.bide sezeryan oldugum için yatakta zaman gecirdim.üzerime hemsireler pike örtmüşlerdi.yürümek için ayaga kalktıgımda üstüme uzun sal aldım.cünkü altımda piajamadan belli olan koca hasta bezi vardı.şal çok işime yaradısütyen yasaksa direk pijama mı giyicez. erkek odaya girecek illa ( kardeş-baba-kp vs )
e nasıl olacak öyle ki
Esini tembihle cnm sana müdahale etmesinlerSenin yazdıklarını okuyunca paniğim daha da arttı. Birden bizimkileri de aynı şekilde hayal ettim offff
evet çok az kaldı, 2 hafta sonra :)benim açımdan çok şanslısınız canım. bıktırmamak için uzun yazmıyorum ama yemin olsun çok zor geçti aylarım bu yüzden. kilo veriliyor bi şekilde. diyetle sporla bi şekilde istenilen forma giriliyor. ama bu hamilelik anıları varyaaaa. bunlar unutulmucak işte. ben çok yiyen biri olmadım hayatım boyunca normal şartlarda. 160 boyunda 55 kilo civarlarında yuvarlandım gittim yıllarca. tatlı canavarıydım sadece. hayat amacım tatlı yemekti. düşünsene elinden en sevdiği oyuncağı alınan bebeği
neyse ki az kaldı. yine eski günlerime kavuşucam inşallah..
not : dr a göre eğer doğumdan sonra dikkat etmezsem 10 yıl içinde şeker hastası adayıymışım.
amannnnnn sallla gitsin kim takar ya yicem ben yicemmmmm
emzirme atletini sen hm den almıştın sanırım dimi. ben de öyle yapayım o zaman. evde zaten odamda full açık olacak. emzirme işi bitince krem sürüp kurutup kalkan takın denilmişti.Cnm gogus pedini koyup emzirme atleti giyebilirisn
Ben hep oyle kullandimm, gogus ucu gorunmemis oluyor, evde de goguslerim acik gezdim yara olmasin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?