2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar emzirme sutyeni olarak tavsiye edebileceğiniz bi marka var mi.sanki çoğu sarkitacak gibi disardada kullanabilecegimiz tarzda degiller
Ben imer marka aldım suan bile kullanıyorum. Cok rahat gerçekten ve kalıplı sünger var göğüs ucu belli olmasın diye

Kızlar bebeğin kafasının kanala girdiğini anlamak mümkün mü ki ? Yani kanala girmë evresinde wajina da ara ara sızlama olur mu mesela ?
Bebeğinin Kanala yerleştiğini hisseden oldu mu ?
Benim hep sağda toplu duruyordu bebek dün akşamdan beri hareket hissetmedim ve gece sağımda rahatça yattım. Bugun nst çekildi sancı çıktı bir kere ve bebeğin hareketleri çok normal çıktı ama ben hala pek hissetmiyorum sadece ortada hafif gerilmeler var ayakları orta yukarıda yani. Bu yüzden de tahminim artık kanala yöneldi çünkü hareketlerin şiddeti azalrmış kanala girdiğinde, bu yüzden de hissetmiyorum. Dediğin gibi sızlamam da var.

Bilmiyorum ama bugun asiri baski hissediyorum vajinaya ozellikle ayagi kalktigimda ve surekli tas kesiliyo karnim
Ara sıra bir sızlama oluyor wajinaya ama emin olamıyorum inş kanala girme durumlarıdır senin de.

kanala girince bende ılk zaman mıde bulantısı oldu.
bırde sureklı kaburgaya tekme
Dr kaçıncı haftanda kanala girdiğini söyledi canım ?

Bunu bilmiyordum. İnş kanala girmiştir bebeklerimiz. Çarşamba gününü iple çekiyorum öğrenebilmek için. Eğer kanala girmiş derse Dr , o zaman bu hissettiklerimin adını bilmiş olucam; )

Kapı susunu yapmadan doğurmak yok sana

Kızlar bebeğin kafasının kanala girdiğini anlamak mümkün mü ki ? Yani kanala girmë evresinde wajina da ara ara sızlama olur mu mesela ?
Bebeğinin Kanala yerleştiğini hisseden oldu mu ?

Canım ben çok net hissettim, söyle söyleyeyim, geçen hafta bir gün öğle tatilinde yemeğe gitmek için yürürken çatı kemiğinde acayip baskı hissettim-keza kasiklarda da... o andan sonra yürüyüşüm paytaklasmaya başladı... göbeğim asagi indi, midem rahatladı, yanma azaldı, kuş gibi yerken daha düzgün öğünler yemeye başladım...
Dün kadar kontrolde doktora bebeğimi asagida hissediyorum diyince vajinal muayene etti, dediğimi teyit edip bir de rahim ağzı kısalmış dedi maalesef iki hafta daha dayan 38 bitsin dedi... ama bunun icin ne yapabilirim bilmiyorum, sancı kanama veya su gelirse gidicem yoksa hedef 39u bitirmek ama benim için umudum yok, o kadar dayanmaz sanırım
Aylardır 1 hafta 10 gün önde giderken 4-5 gün geri düştü gelişimi... canim çok sıkılıyor bi de erken gelirse 3 kilonun altında kalacak diye... dün 2650 grdi

lilipit sana birşey soracağım. Stres ya da sinir anlık şeker yükseltir mi ki ?
lilipit
Yani şöyle oldu ;
Yarım porsiyon mercimek çorba
3-4 kaşık pilav yanına
3-4 kaşık kuru fasulye
Yoğurt

1 saat sonra şeker 135 çıktı.
Aradan 1 saat daha geçti ve eşim bişiler yiyelim dedi çay yanında. Dedim ni bakim 100 altı çıkarsa bende yerim dedim. Bi ölçtüm şok oldum.
Çünkü 1 . Saat çıkan değerden 2 . Saat çıkan değerin az olması gerekir mantıken. Benim 150 lerde çıktı.
Eşim yanlış ölçmüştür dedi. Birkaç kez tekrarladım yok anam doğru sonuç.
Parmaklarım delik deşik oldu acıyor artık ya.
Neden böyle oldu ki ?
Yeminle son sabırlarımı çekiyorum.
İnançlı biri olmasam bol bol küfredecem bu gebelik şekerine.

Hala gecelik alamadım gezesimde yok:/ internetten alıp memnun kalan var mı?
Bir de mama hipp mi tavsiye ediyorsunuz? Bi kac cesit var hangisi?

Canım yerleşmiş olması çok iyi. Normal doğum açısından şanslısın.
Öte yandan rahim ağzının kısalmış olması bence bu haftalarda üzülmen için sorun teşkil etmez. Aramızda 10 gün var. 1 hafta sonra gelse bebişin mesela hiç dert değil.
Alt limit 2500 gr olması Dr lar açısından normal kabul ediliyor. Dr söyledi. İlla ki 3 küsür şart değil demişti.
Sen içini ferah tut. Stres yapma ki bebeğin de stres olmasın.
Dua Et elini karnına koy.
37+0 oldun mu hiiiiççç korkma.
Allah yardımcımız olsun ve normal doğum nasip etsin.
Sezeryan olacaksak da hemen toparlanma gücü versin.
Amin.

Canim bende de gebelik sekeri var. 1.saat olcumun zaten sınırın altinda. Ama 2. Saatin oyle olmasi dedigin gibi mantikli degil. Sinir stres sekeri oynatir ama bizimki gebelik sekeri onu bilmiyirum. Fakat su var. Hani o kani damlattigimiz stripler var ya onlarin kullanim suresi oluyomus. Ya da acikta beklerse havayla fazla temas ederse fln dogru olcmuyomus. Diyabet hemşiresi anlatmisti. Benim hep sinirlarda dolanan sekerim bi olcumde 260cikti ki hicbisey de yememistim görünce gozlerim acildi bi an. Sonra baska patmaktan tekrar olctum 140 tekrarinda 130cikti. Saniyeler icinde imkansiz bu. Stripleri ve pili degistirdim normale döndü

İlki sezaryen olduğundan bu da öyle olacak Cumartesi tarihi konuşacağız tekrar... yazdıklarında çok haklı olduğunu biliyorum ama oğlumu hatırlayınca ondan yarım kilo belki daha da küçük bebek nasıl olacak bilmiyorum, oğlum 3,5tu minnacikti bana göre :) bakalım kız daha minnak olacak demek... hoş artık hayırlısıyla sağlıkla doğuralım da, büyüyorlar bir şekilde...
Güzel dileklerin icin teşekkür ederim :)
Benim ilk doğumum sancıyla başlayıp sezaryenle bitmişti bu arada, ben çok takıntıliydim normal de normal diye, işte nasip değilse olamayacağını görmüş oldum... sezaryen de dünyanın sonu değil... bir haftaya çakı gibiydim, hiç süt sıkıntısı yaşamamıştım, mama da vermemiştim... velhasıl sağlıkla doğsun yeter:)
Allah ikiniz için de hayırlısını nasip etsin, sağlıkla kavuşun insallah

Canım hala hastanedeyiz bugün kuvözle odaya geldi duruma göre yarın ya tekrar yoğun bakıma dönecek yada kuvözden çıkacak ama git gide iyiye gidermiş ...@efefsunkar
Çok geçmiş olsun, sağlıkla tez zamanda kucağına al insallah

Ay benim de çenem düştü sanırım ama düşününce de çok heyecanlı kucağıma almak icin sabırsızlanıyorum... yenidoğanlar acayip tatlı oluyorlar... alien gibi:)

Canım hala hastanedeyiz bugün kuvözle odaya geldi duruma göre yarın ya tekrar yoğun bakıma dönecek yada kuvözden çıkacak ama git gide iyiye gidermiş ...@efefsunkar
nasıl anlatsam cok mutlu oldum. Inş ama ins kucağına emzirmek için verirler yarin ve bir daha almazlar. yazdığı için sağol, bizi haberdar etmeyi ihmmal etme annesi, grubumuzun nazar boncuğu o :)

Kızlar çok heyecanlıyım. Yarın doğum yapıcam 10-11 arası. Bana dua edin. Bugün gidip hastane odasını süsledik. Her şey hazır. Heyecan dorukta
Canım hayırlısıyla al kucağına yavrunu.. Ben her doğuma gidenle heyecanlaniyirum ne kadar güzel hisler.. darısı başımıza inşallah..

Benim de kontrol salı günü yazarım bende gelişmeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…