Herkese selam. Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun. Yapacaklara Allah yardım etsin bir avazda kurtarsın.
Biz süt savaşları yapıyoruz. Sürekli rahat gelsin oh içeyim istiyor. Bana zorlayan bir biberon önerebilen var mı. Avent kullanıyorum çok rahat içiyor. Önce emziriyorum sonra biberon veriyorum ama artık kavgalar başladı memeyle.
Şükür sarılık olmadık kontrolümüz iyiydi. Azalan doğum kilomuza ulaşmışız.
Benim kontrolüm de iyiydi 2 gündür bandaj yok. Ağrım sızım hiç olmadı zaten.
Bizden böyle anneler. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdi ben dün gece biraz araştırdım. Epidural gibi değilmiş uyuşturup kataderi çıkarıyolarmış. Ya bişeyler ters gider de etkisi geçerse ve ben acıyı hissedersem diye korkuyorum. kontrol bende olmayınca rahat olamıyorumLutfen kendinizi sıkmayın. Tehlikeli yada ilk kez size yapilmayacak sonucta. Dusunun gunde kac tane insan ayni operasyonu geciriyor.
Neden birtaneside siz olmayasiniz.
Negatif dusunmeyin.30 dk. Sonra odanizda olacaksiniz.sizinle surekli konusacaklar.o esnada heyecanlanirsaniz sakinlestirici yapacaklar.agri zaten hissetmiyorsunuz.
En buyuk tavsiyem,sakın ayaklarinizi oynatmaya calismayin.zaten oynatamazsiniz ama beyin gonderdigi sinyali alamayinca karisiklik olur buda size panikleme yasatabilir.
Bebeginizin aglamasini duyacaksiniz,goreceksiniz.odanizda birlikte olacaksiniz.
Bi onerimde duz yatmaktan hoslanmiyorsaniz mutlaka anestezistten rica edin basiniza yastik koysunlar. Yuksek yatin. Odaniza gidincede yataginizin basini yukselttirin.
30 dk.1 saate ayaklarinizdaki uyusukluk gececek. Vucudunuzda agri hissedeceksiniz ama agrinin nerden kaynaklandigini bilmeyeceksiniz.
O sirada soylerseniz agrikesicinizi yapacaklar yine rahatsiniz.
6-8 saat sonra ayaga kalkacaksiniz.
Allah kolaylik versin herkese.
İyi gunler
Ben kahve de sevmem ki :)) bi aksilik olmaz inşallah. Ben biraz şanssızım yıldızı mı düşük derler bilmiyorum besmele çekerek başladığım işte bile aksilik oluyor çekmesem ne olacak bilmiyorum.Aramıza hoşgeldin :) Herşey iyi olacak diyelim, yoksa ben de bir tek cenazemi planlamayı eksik bıraktım sezaryen olacağım diye
Sapasağlam girip çıkacağız. Hem spinal olmasının faydasına odaklan, bol bol kahve içiriyorlar operasyon sonrası baş ağrısı olmasın diye:)
Şimdi ben dün gece biraz araştırdım. Epidural gibi değilmiş uyuşturup kataderi çıkarıyolarmış. Ya bişeyler ters gider de etkisi geçerse ve ben acıyı hissedersem diye korkuyorum. kontrol bende olmayınca rahat olamıyorum
Ay iyi hatırlattın ben de hallediyim onuÇikolata sipariş etmeyi unutmuşum. Bravo!
Ödem atabilirim inşallah bende hemen. Çok ödem yaptı vücudum. Ameliyata girerken belden aşağımı hissetmicem ya tuvaletim gelirse nolcak onu da hissedememSipinalde,
Haa basagrisi oluyormus. Kesinlikle basagrisi yasamadim.bulantim olmadi.
Sirt agrim olmadi.
Ama 5. Gun vucudum hizli sekilde odem atti 5 saat boyunca 5 dk wc artik yetistiremedi hasta bezi taktim 20 dk da doluyordu.
Sonrasinda adet kanamasi gibi kokulu kanamam oldu 8 gun surdu. En zoru bu donemdi.emzireyim diye agrikesicilerimi almiyordum ama.alsam belkide hic zorlanmayacaktim
Buyuge bosaltiliyor lagmanla.kucuge sonda takiliyorÖdem atabilirim inşallah bende hemen. Çok ödem yaptı vücudum. Ameliyata girerken belden aşağımı hissetmicem ya tuvaletim gelirse nolcak onu da hissedemem
Sonda nasıl takılıyor?Buyuge bosaltiliyor lagmanla.kucuge sonda takiliyor
En sevdiğin koltuğa bol yastıkla uzun otur şekerim. Ben öyle buldum çözümü:)Evde olmak çok sıkıcıymış daha öğlen bile olmadı
Bir an önce bizde kavuşalım bebeklerimize. Yatmak bile keyif vermiyor sola yatmaktan sol tarafım uyuştu artık. Kaburga ve sırt agrısı vs. Böyle dinlenmek olmaz
Başımı yaslayamıyorum ama boynum ağrıdı :) birde çok sıcak hava bunaldım. Klima almayı bile düşünüyorum şuanEn sevdiğin koltuğa bol yastıkla uzun otur şekerim. Ben öyle buldum çözümü:)
Epidural önermedilermiKızlar pazartesi günü spinal anestezi ile sezeryan olcam. Hayatımda geçirdiğim en ciddi operasyon 20lik dişimi çektirmek. Korkuyorum ne yalan söyliyim
Genel anestezi önerdi doktorum onu da ben istemedim. Spinalin etkisi sanırım daha çabuk geçiyor o yüzden onu önermiş olabilirEpidural önermedilermi
Korkma canım ben ki ağrı eşiği çok düşük bi insanım çok dayanıksızım ağrılara karşı ama hiç bir şey hissetmiyosun sonrasında acıyor biraz ama o kadarlık olacak artık Allah yardımcın olsun canım
Anladım canım arada o kadar çok fark yok zaten ikisindede ağrın başladımı ağrı kesici yapıyorlar sen şimdiden hiç takma kafana bide anestezi iğne yaparlarken kasmamaya çalış kendini korkma hiç bir şey hissetmiyosun dediğim gibiGenel anestezi önerdi doktorum onu da ben istemedim. Spinalin etkisi sanırım daha çabuk geçiyor o yüzden onu önermiş olabilir
İğneden hiç korkmuyorum da diyorum ya kontrol bende olmayınca ister istemez geriliyorum. Bi yandan diyorum günde kaç kişiye yapılıyor ilk bana yapılmayacak sonuçta.Anladım canım arada o kadar çok fark yok zaten ikisindede ağrın başladımı ağrı kesici yapıyorlar sen şimdiden hiç takma kafana bide anestezi iğne yaparlarken kasmamaya çalış kendini korkma hiç bir şey hissetmiyosun dediğim gibi
Aynen öyle canım psikolojik oluyor senin düşüncelerin hep bendede vardı :) ama benim ki hazırlıksız olunca girerken şaşkın gibi girdim çıktım ne olduğunu bile anlamadan odamdaydımİğneden hiç korkmuyorum da diyorum ya kontrol bende olmayınca ister istemez geriliyorum. Bi yandan diyorum günde kaç kişiye yapılıyor ilk bana yapılmayacak sonuçta.
Umarım en kısa zamanda geçer sarılığı da. Sen de en kısa zamanda iyi hissedersin umarım.
Güzel haberlere de sevindi
m. Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?