Cnm soyle bnm oglum iki haftalikken 3-6 lari kaldiriyordu vucuduEvet bana da öyle geliyo ben de zaten 53 cm doğmuşum galiba :) bişey sorcam o zaman benim kıyafette 0-3 ay almam lazım dimi. Yenidoğan çok almıyım. Uzun boylu olursa diye
Yaşında vardır belki ben görmemişimdirOglun kac yasinda:)
Güle güle kullansın bebeğin inşallah aldıklarını. aldığın şeyler gerçekten en lüzumlu şeyler. bende başladım alışverişe senin aldığın bez gibi bez aldım. birkaç tane şortlu askılı tulum , tırnak makası, bi takım hastane çıkışı, iki takım 5 li zıbın, bi tane tulum, 2 takım 3 lü atlet çıtçıtlı badı, 2 takımda kısa kollu çıtçıtlı badi ,bi tanede penye battaniye aldım.
Cnm cok super alisveris yapmissunGüle güle kullansın bebeğin inşallah aldıklarını. aldığın şeyler gerçekten en lüzumlu şeyler. bende başladım alışverişe senin aldığın bez gibi bez aldım. birkaç tane şortlu askılı tulum , tırnak makası, bi takım hastane çıkışı, iki takım 5 li zıbın, bi tane tulum, 2 takım 3 lü atlet çıtçıtlı badı, 2 takımda kısa kollu çıtçıtlı badi ,bi tanede penye battaniye aldım.
haa haa aynı ben doğumumuzda aynı günBen normalde alttan muayene bile olamayan insanım. Vajinusmusun kıyısından döndüm. Düşünmeyim diyorum ama doğumdan çok tırsıyorum. Bazı sorunlar nedeniyle normal doğum yapamicam zaten ama sonda falan bile başımın dönmesine yetti
Hayırlı cumalar kızlar...
Doğum için fotoğrafçıyla anlaşmayı düşünen var mı? Ya da daha önce yaptıran? Benim çok hevesim var ama o dönem ekstra külfet de çıksın istemiyorum..
Ben doğumu düşünmek bile istemiyorum. Çok korkuyorum zamanı gelince ne olcaksa olur diyorum.
Hastane odasını da evi de süslemicem. Yapanlara bişey demiyorum da bence çok gereksiz. Sadece gelenlere çikolata dağıtılır. Onu da eşim hallediverir yani.
Canım ben kumaşçıdan bbeklerw ağız bezi kullanılan tülbent bezden aldım iki metre . Metresi de çok ucuzdu iki üç lira. Annemde kesti kimini ağız bezi kimini sırt için. Kenarlarını da zürafa yaptı. Minik bi oya gibi. Hiç yapmasan makinada veya elde de teğellenir. Aklında bulunsun :)
Müslin bez için de yine gitcem kumaşcıya
canım aldıklarına bayıldım çok şekerler nerden aldın acaba?
haa haa aynı ben doğumumuzda aynı gün
hıc aklımda yokken netten baktım çok hoşuma gitti. ama bıraz abartı geldı doğumhaneye gırıp ilk çıktığı anı cekmelerı falan..
ilk doğduğu an olur mu bılmıyorum ama şöyle 3-5 aylıkken daha yakışıklı olduğunda bırkaç poz düşünüyorum.:)
bende aynen süslemelere ne bıleyım abartılı lohusa terliğine falan karsıyım. banada para tuzağı geliyor.
maddi hiç problemim olmamasına rağmen 1 gun kullanacağım seye o kadar para verip evin bir köşesinde kalabalık etsin istemiyorum...onun yerine çocuğumun hesabına 2 gr altın almak ve onun ilerde yaralanacağı bir eğitim setini ya da kitabı almak daha mantıklı geliyor. tabı yapana saygım sonsuz:)
zaten paketin içinde oda süsleme serbet varmış, yeterde artar bile.
ilki düşük olunca korktuk canım oylede devam edıyoruz eşim çok korkuyo bırsey olur dıye bende ısrar etmıyorumBen gayet tok gitmiştim..
Faydali bilgileri biriktiriyorum. inş alışveriş yaparken unutmammüslin örtü tülbentlerden daha mı kalın oluyor? yoksa tülbentlerin bezine mermerşahi mi diyorlar? bilginiz var mı acaba?
eşinle sana da yazık değil mi kuzum? bi tehlike olsa dr söylerdi zaten. abartmadığınız sürece bence normal süreci yaşamak gerek. sonra bi de 40 gün lohusa olacağız. bi daha düşün derim riskin yoksa. ben hiç engel olmadım, haftada 3ü geçmemeye dikkat ediyorum. ama biraz sancı başından beri oluyor ve geçiyor. ki zaten arada bir kasıklarım ağrır benim.
Cnm cok super alisveris yapmissun
cok guzeller
Citcitli bodylerin markasi ne?
Yaptigin alisveris cok guzel ornek tecrubesiz annelere:)
ilki düşük olunca korktuk canım oylede devam edıyoruz eşim çok korkuyo bırsey olur dıye bende ısrar etmıyorum
normalde 1 hafta ara verince bile ben zorlanıyordum sankı orası hemen kapanıyodu ılışkı sırasında canım acıyordu şimdi olursa canım çok acır kasılırım bebege zarar verır dıye korkuyorum dıger yandan bu durum normal doğumu etkılermı acaba diye düşünüyorum mantıken 1 haftada bu kadar zorlanıyosam bukdar zamanda ne olur dıyebize doktor kanama olmadıkça sorun yok dedi. hatta özellikle eşime . ama eşimde karnımı gördükçe pek yaklaşmıyor. bebeğe zarar vermekten korkuyor.
Bir de o minnacık bebekleri şekilden şekile sokuyorlar fotoğraf çekmek için. Çok saçma bence... ama ilk annelik herşeye heves ettiriyor. Çok anlayışsız buldum kendimi. Hecesiniz varsa yaptırın tabii. İçinizde kalmasın
Ben doğumu düşünmek bile istemiyorum. Çok korkuyorum zamanı gelince ne olcaksa olur diyorum.
Hastane odasını da evi de süslemicem. Yapanlara bişey demiyorum da bence çok gereksiz. Sadece gelenlere çikolata dağıtılır. Onu da eşim hallediverir yani.
Kızlar fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.Açıkçası benim niyetim bebeği eciş-bücüş hale getirip fotoğraf çektirmekten ziyade o anları ölümsüzleştirmek. Tabii ki hafızamızda kalacaklar ama bunun fotoğraf halinde olması daha hoş olur . Amacım ben doğumhaneye girerken-bebekle benim ilk karşılaşmam-babasıyla ilk karşılaşması ve hastane odasında ailecek bir kaç güzel anı halinde fotoğrafımız olması. Bunları tabii ki bir yakınımda yapabilir ama nedense heyecandan kimse bir şey yapamaz,fotoğraflar güzel olmaz gibi geliyor.ben ilk doğumumda anlaşmıştım hastanenin fotoğrafçısıyla. sadece çekim yapıp cd olarak verdiler. doğum anı, doğumdan sonra bebek bakımı sırasında, ilk buluşma ve emzirme ve en son gün anne ve babayla odada çekim. ben iyiki yaptırmışım diyorum. o anı çok iyi hatırlıyorum ama fotoğraflarda benim göremediğim bir çok ayrıntı var.bizde öyle bebeği şekilden şekile sokma durumu olmadı. tüm fotoğraflar hep doğaldı. şimdi kızım bile bakıp ilk halini görüyor.
allah kısmet ederse bunda da aynı şekilde istiyorum.
.
Nursecm....................Erkek...............isim
M123S..........................Erkek..................GİRAY
Mcrhelena....................Erkek..................isim
Dertli gelin.....................Erkek..................FURKAN
Efefsunkar....................Erkek...................EGE
Bihter34.......................Erkek...................isim
Cgdmkrks.....................Erkek..................AHMET POYRAZ
Orangurann.................Erkek...................SARP
Alnilam........................Erkek.................isim
Haziranannesiyim.........Kız....................SARYA
Snmclsn.........................Kız......................ARYA
Gzleem..........................Kız.......................ELA
Es2607...........................Kız......................ALMİNA ELA
Aydii..............................Kız....................ADA
Hyb77...........................Kız.......................isim
Frkzhd.........................Kız........................isim
Asi4261.........................Kız.......................isim
Lilithic..........................Kız......................isim
Karammmsam..............Kız.....................PERA
Mavi_dem....................Kız........................isim
Zuhrealam....................Kız.......................SELEN
Canhayat80..................Kız.......................ALYA
Momocan.....................Kız.......................SARE MASAL
Senkoyadimi.................Kız.......................EDA
Arsinli...........................Kız.......................DİLARA
Lucccck........................Kız........................isim
Seninle hemen hemen aynıyız. Bende 1,58'im net bilmiyorum ama sanırım 61 dim başlarken,şimdi 66 falan çıkıyorum. Hedefim 70'i geçmemekti ama çooook zor gözüküyor.Muhtemelen 75'le bitiririm gibi geliyor.ay ben ne yapayim o zaman 1.58 boyumla 67-68 arasiyim 64 le basladim boyum cok kisa bu kilolar benim icin cok fazla ama istahim cok acik benim de bunda ya engel olamiyorum. ilk hamileligimde 62 ile baslayip 74 le bitirdim bunda daha fazla olcak gibi bence kilonuz boyunuza gore cok normal ustelik hamilesiniz takmayin bu kadar gidiyo hepsi kilolarin:)
Kopmuycaz canım:)Allah bu mübarek cuma gününün hürmetine yavrularımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. Hayırlı sağlıklı bi çırpıda doğumlar nasip etsin. hayırlı nur yüzlü gül yüzlü evlatlar nasip etsin. Rabbim o günlerimizi aratmasın bizde pek nazlıydık canım 5 haftalıktı 8 haftalık elini kolunu gördüm derken dürter oldu yavrular bizi Rabbim kucağımıza aldığımız günlere sıhhatle eriştirsin.Kopmayalım istiyorum dert ortağı olalım daha bu ne çıkınca başlıyo sıkıntılar diyo arkadaşlar.
normalde 1 hafta ara verince bile ben zorlanıyordum sankı orası hemen kapanıyodu ılışkı sırasında canım acıyordu şimdi olursa canım çok acır kasılırım bebege zarar verır dıye korkuyorum dıger yandan bu durum normal doğumu etkılermı acaba diye düşünüyorum mantıken 1 haftada bu kadar zorlanıyosam bukdar zamanda ne olur dıye
Alışveriş yapayım dedim bebiş benle gitti benle geldi . O minik ayağı Karnıma dayadı itiyor. Elimle tuttum tam o noktayı gezdik öyle. Yoksa çıkıcak ayak dışarı:) şu an bile aynı noktaya çalışıyo hala eve dönüyoruz. Size resim atıcam yine müthiş kız kıyafetleri keşfettim:) kız anneleri size hediye alıyım beğendiklerimi olur mu:)
Alışveriş yapayım dedim bebiş benle gitti benle geldi . O minik ayağı Karnıma dayadı itiyor. Elimle tuttum tam o noktayı gezdik öyle. Yoksa çıkıcak ayak dışarı:) şu an bile aynı noktaya çalışıyo hala eve dönüyoruz. Size resim atıcam yine müthiş kız kıyafetleri keşfettim:) kız anneleri size hediye alıyım beğendiklerimi olur mu:)
bak işte tahmınım doğru cıktı ama bende hıc ısemıyorum eşimden sogumaktanda korkuyorum hormonlar eşınden nefret ettrıyomus ya zaman zaman napıcaz bılmıyorum acıkcasıBizde temkinli gidiyoruz,toplam sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Ama doktor kesinlikle kısıtlamayın,haftada 2 ideal olanı demişti. Hatta sonra da normal doğumu kolaylaştırdığı için son ay haricinde özellikle öneriyoruz dedi. Ama benim pek canım istemiyor nedense
Evet farkındayım aslında ilk uc ay fena yedim midem bos kaldikca dönüyordu . Şiş var yüzük olmuyor yüzüm davul gibi oldu aksam yemeginde sadece salata çorba düşünüyorum en azindan bi bes kilo verseydim iyiydiarkadaşım biraz fazla almışsın...Şeker için de tehlikeli bu kadar kilo almak ben 7 kg aldım..ama şekerden çekindiğim için diyete uymaya çalışıyorum..Bence bir diyetisyene gitmekte fayda var.. ama bu ödem de olabilir..ayaklarından yüzük taktığın parmaktan anlarsın zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?