2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Protein yemeniz lazım. Hem tok tutar, hem kilo aldırmaz, hem de bebeğe faydası var.
Ben sabahları domates-salatalık-yağlı beyaz peynir ve bunun yanında bir dilim ekmek/ ya da kaşarlı tost/ ya da yarım simit yiyorum. Öğlen çorba yoğurt ya da zeytinyağlı yoğurt ya da bakliyat yoğurt ya da yuvalama çorbası içiyorum.
öğleden sonra acıkırsam biraz badem, fındık artık ne varsa onu yiyorum.
Akşam köfte/balık/ bol etli-kıymalı sebze yemeği yiyorum. Makarna pilav vs yok. Patates yersem yağsız kızarmış ya da püre yiyorum.

Ben alerjimden dolayı meyve yemiyorum, ama arada meyve de yiyebilirsiniz. Haftada bir gün bir öğün ödül yapıp dışarıda yiyorum, aynı şekilde hafta bir tabak akşam yemeğinde pilav/makarna ya da mantı yiyorum.

Gazlı içecek, hazır paketli gıda, ev yapımı olmayan hamur işi yemiyorum. Kahve içmiyorum. Günde bir kupa çaydan fazlasını içmiyorum.

En az 3lt su içiyorum.

Eymen cok guzel bence:)
Su esler cok karisiyo
Birakin anneleri rahat ya off
Esim babasinin adini koymak istiyor
Mustafa
Bende yanina cagri dusundum
İlk oglum ibrahim tugrul
İkincisi mustafa cagri olsa
Nasil sizce?

Bence ilki ile de uyumlu ve de güzel isim.

Tetanos aşısı kesin gerekli mi kızlar? Dü sağlık ocağından aradılar da... bilmiyorum ben detayını. Bilginiz var mı. Bu arada güzel geçmesine çok sevindim canım....

Canım bende 1 takım 10 lu hastane çıkışı 1 adet zıbın aldım lakin hastane çıkışı 0-3 ay gözüme çok küçük geldi zıbını giyemez heralde o yüzden korktum.Doğum kilo standartları yükselmiş 4,000-3,500 -3,000 kg şöyle bi karar aldım 3-6 ay alıcam zıbın ve tulumları patikli tulumların ayakları hemen kasıyomuş uzadığı zaten zıbınlarla geçiyomuş yaz ayları o yüzden rahat oluruz alacağım zıbınların yarısı kısa kollu yarısı uzun kollu evde klima olayı var o yüzden uzun kollu ağırlıklı olucak penye battaniye rahat oluyomuş.Kızlar netice itibari ile yazın zıbınlar bizi götürcek gibi görünüyo bol bol zıbın 3-6 değişen boylarda 3 lü takımlar var penye içi yarım kollu zıbın altı pantolon üste ceket 5 takım da onlardan bugün liste yapıcam detaylı yazarım

Çok geçmiş olsun canım. Umarımm herşey yolunda olacak tüm süreç boyunca.

aslında çok mantıklı ,lohusa yada hamile kelimesi eklenince fiyatlar uçmaya başlıyor birden. benim kafama tek takılan önden düğmeli yani emzirme için kolay açılabiliyor olması. ben ilk hamileliğimde önden kare gibi olan düğmeli piljama aldım. çok rahat etmiştim.

ben herseyımı internetten alan biri olarak takibe devam edeyim:) üstelik netten araştırmak için bolca vaktımde var...
lcw elbise gibi olan gecelik nette yok.
aksam foto paylaşırım artık.

bende sendenim herşeyimi netten alıyorum son birkaç yıldır. mağaza gezmek artık bana çok bunaltıcı gelmeye başladı kalabalıktan ruhum sıkılıyor. internette herşey önüm serilmiş gibi hissediyorum. rahat rahat inceleyebiliyorum.özellikle n11 ve hepsiburada en çok kullandığım. ne ararsam var . bi gittigidiyor a alışamadım. bilmiyorum neden ama ona hiç bakmıyorum.

ben hamilelik öncesi zaten şeker takibi yapıyordum. şeker yüklemesi falan yaptılar. şeker değerlerim ilaç kullnaıcak kadar değil ama diyet ve egzersiz gerekli olacak kadar çıktı. hamileliğin 4. ayı geriye yönelik 3 aylık şekerime de baktılar oda normal çıktı. ama ben yinede şeker var gibi dikkat ediyorum. doktor şeker yüklemesi yapalım her hamilelik farklı oluyor dedi bilmiyorum gerçekten kafam karışıyor bu doktorların söylemlerine.

olur canım olur böyle şeyler insanız üzülüyorum kızıyoruz strese giriyoruz hamilelikte kısa bi süreç değil ki 9 ay nasıl sakin bi hayat yaşayalım. ama yüzüğünü bulduğuna çok sevindim. bende çok sevdiğim taşlı bi yüzüğümü kaybetmiştim. evde ama ben bulamadım. büyük ihtimalle çöpe falan gitti. o zaman öyle üzülmüştüm sen yazınca aklıma o gün geldi.

hamilelikte kabuslar çok sık görülüyor bende hep büyük kızımla ilgili kabuslar görürüm. çünkü aklımı en çok meşgül eden o. günlerce kendimi toparlayamadığım çok olmuştur.

Bu arada size de böyle bişey dendi mi . Doğum pozisyonundan falan bahsedildi mi??

Doğum pozisyonu falan demedi ama gecen hafta gittiğim randevuda durusu tersti, başı aşağıda ayakları midemin ordaydı :)
Ama şunu söyledi doğumu konusmak için cok erken dedi, biz her doğuma normal gözüyle bakıyoruz son ana kadar dedi, e tabi daha önceden sezeryanı yoksa.

Bunları yapıyosan helal olsun domates salatalık yeme .Ben sabahları 2 yumurta beyazı peynir zeytin portakal suyu 1 dilim ekmek/poğaça/simit çay kahve yok arada ortamına göre türk kahvesi ve çay. öğlen mutlaka çorba,bakliyat yemeği/etli sebze/ızgara yanına bol havuçlu salata,ayran,maden suyu akşam genelde Tavuk/bakliyat çorbası,sebze yemeği,yoğurt aralarda meyve acayip portakal yiyorum muz hergün mutlaka genel olarak kızartma yok haftada 1 gün zorla balık ,ekmek sadece sabah ,pilav makarna tadımlık kızım için su içebildiğim kadar ama 3 litre mümkün değil çikolata zaafım bu aralar dayanamayıp yediğim paketliler var cips gibi normaldede beslenmeme dikkat ederim 47 kilo başlangıç kilom bu kadar yemeği hayatta yemem suyuda çok içerdim şimdi içemiyorum.

Maşallah ne güzel.. Ben sabah ya sandiviç yapıyorum içine dometes peynir salatalık falan yada 1-2 yumurta domates peynir zeytin salatalık yanında 2-3 dilim ekmek, öğlen iş yerinde ne çıkarsa, akşamda baklagil yada protein tüketmeye çalışıyorum, ama 2 akşamdır akşamları hafif olsun diye çorba salata yiyorum sadece, ama ekmek yiyorum yalan yok, ama dün akşam ayaklarımı görünce korktum çok şişmişlerdi, bugün itibari ile ekmeği kestim, su belki 2 bardak anca içiyorumdur, aslında suya aşık biriyim, gebelikten önce günde 1 buçuk litre öylesine içerdim plansız, ama 7. haftamdan beri su midemi bulandırıyor, içemiyorum evet kusmalarım bitti bulantım azaldı ama bitmedi su içersem midem bulanıyor yediklerim ağzıma geliyor kusuyorum, çok üzülüyorum, ahdım var doğurayım şişe şişe litre litre su içicem, Allahtan bebeğimin suyu normal..

Maşallah ne güzel.. Ben sabah ya sandiviç yapıyorum içine dometes peynir salatalık falan yada 1-2 yumurta domates peynir zeytin salatalık yanında 2-3 dilim ekmek, öğlen iş yerinde ne çıkarsa, akşamda baklagil yada protein tüketmeye çalışıyorum, ama 2 akşamdır akşamları hafif olsun diye çorba salata yiyorum sadece, ama ekmek yiyorum yalan yok, ama dün akşam ayaklarımı görünce korktum çok şişmişlerdi, bugün itibari ile ekmeği kestim, su belki 2 bardak anca içiyorumdur, aslında suya aşık biriyim, gebelikten önce günde 1 buçuk litre öylesine içerdim plansız, ama 7. haftamdan beri su midemi bulandırıyor, içemiyorum evet kusmalarım bitti bulantım azaldı ama bitmedi su içersem midem bulanıyor yediklerim ağzıma geliyor kusuyorum, çok üzülüyorum, ahdım var doğurayım şişe şişe litre litre su içicem, Allahtan bebeğimin suyu normal..

Valla bende okadar dikkat edemiyorum, tek dikkat ettiğim konusu su, bol bol içmeye calısıyorum, eskiden hiç aklıma bile gelmezdi. Her gün mutlaka bir muz, bir avuc fındık badem ve ceviz. Bir kasede yoğurt. Haftada bi kaç kez mutlaka tatlı yada dondurma yiyorum enerji olur hoşuna gider diye.
Bunların dısında makarnada pilavda ne bulursam yiyorum, napiimm acıkıyorum :)
Doktor cok iyi gidiyor, her ne yapıyosan böyle devam et diyip benıde rahatlatıyor sağolsun :) :)
Bide kilo artısım durdu bu aralar, stabil.

Ya ben hiç ekmek yemiyorum, öncedende yemezdim, tuzuda sadece yemekleri pişirirken içine atıyorum onun dısında hiç üstüne sepelemiyorum. Ama benımde ayaklarım ve ellerım sısıyor. Yorgunluktanmı acaba, gündüz iş akşam ev hiç dinlenemiyorum bu aralar, ondan olabilirmiki? Bicok tahlilde yaptırdım bişi cıkmadı.

Canım ben normalde hayatta kalmak manasında yiyordum yemeği hiç aram yok yemekle şimdi vicdan yapıyorum o yüzden yiyorum süt içemiyorum onu takıyorum bazen ama bakliyat çok yiyorum karşılıyodur heralde

O zaman gitmiyim. Kendi kendimi germe konusunda üstüme yoktur. Nete de bakmadım o yüzden. Yanında bişey daha okurum falan... Sen baktıysan yeterli:)

Ben doktor herşey iyi deyince çok takılmamıştım zaten canım.Doğum şekliyle ilgili bir öngörü gibi geldi bana.Canımızı sıkmaya hiç gerek yok maşallah herşey yolunda

Ben de çok tuzlu yemememe rağmen artık ellerim ve ayaklarım şişmeye başladı.Halbuki çok da su içiyorum ödem alır diye duymuştum ama bende pek fayda etmedi sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…