evet haklısın valla anlamadım bide yemek yemeyince midem bulanıyo öğürüyorum, 3 saatte bir acıkıyorum, ben böyle bişey görmedim ya, akşamları sadece çorba salata yemeye başladım gün içinde elma yiyorum bastırım die gittikçe şişiyorum, ama ilk 3 ay kusarken sadece tost yiyebilmiştim 3 öğün, başka şeyleri kustum ondan oldu heralde hep ekmek ekmek
Eymen cok guzel bence:)
Su esler cok karisiyo
Birakin anneleri rahat ya off
Esim babasinin adini koymak istiyor
Mustafa
Bende yanina cagri dusundum
İlk oglum ibrahim tugrul
İkincisi mustafa cagri olsa
Nasil sizce?
Sabah ac karnina 5 kilo almis gozukuyorum bende.aksam i.hic sorna
ben de 3.5 kilo almışım. inşallah 20 yi geçmem.
merhaba
sata göre 21+6 yım. şimdiye kadarki dr kontrollerimde ultrasyona göre de uyumlu çıkıyordu.
bugün detaylı ultrason günümdü. 20 dk sürdü ve çoook güzel geçti Allah a şükürler olsun..
dr raporu verdi ve : bana göre herşeyi çok güzel hiç bir sıkıntı yok vs vs dedi. tabi ben o mutlulukla hiç dosyaya bakmadım. eve gelince bi baktım sat a göre 13 haziran olan bdt detayıya göre 18 haziran çıkmış. ve sat : 21+6 usg :21+1 yazıyor raporda.
bu 5 günlük fark normal mi yoksa gelişme geriliğinden ya da iyi beslenememekten mi oluyor sizce ?
bu arada tetanos aşımı da oldum bugün.
Canım bende 1 takım 10 lu hastane çıkışı 1 adet zıbın aldım lakin hastane çıkışı 0-3 ay gözüme çok küçük geldi zıbını giyemez heralde o yüzden korktum.Doğum kilo standartları yükselmiş 4,000-3,500 -3,000 kg şöyle bi karar aldım 3-6 ay alıcam zıbın ve tulumları patikli tulumların ayakları hemen kasıyomuş uzadığı zaten zıbınlarla geçiyomuş yaz ayları o yüzden rahat oluruz alacağım zıbınların yarısı kısa kollu yarısı uzun kollu evde klima olayı var o yüzden uzun kollu ağırlıklı olucak penye battaniye rahat oluyomuş.Kızlar netice itibari ile yazın zıbınlar bizi götürcek gibi görünüyo bol bol zıbın 3-6 değişen boylarda 3 lü takımlar var penye içi yarım kollu zıbın altı pantolon üste ceket 5 takım da onlardan bugün liste yapıcam detaylı yazarımaaaaaaa benim kafam cok karısıyooobizde aldık biçok şey ama uzun kollumu cok alsam kısa kollumu cok alsam, alttan çıt çıtlı kaçtane alalım, pijama kaç tane alalım derken benim beynim sulandı, bi kağıda yazıp öyle cıkmak lazım alısverıse, ben ogün bi cok poşetle eve geri döndüm. Aslında onları en sona bırakmak istemiştim, benim için suanda bebek arabası, bebek odası vs. daha ön planda, sanki odası hazır olunca hersey hazırmış gibi hissedicm.
ü
Merhaba ela cım ve arkadaşlar , zor bir haftasonu geçirdim , Perşembe İzmit e gittik hastaneye, perinatolog kontrole çağırmıştı, buradaki doktorum zaten suyun bayağı azaldığını söylemişti çarşamba günü, Perşembe gittiğimizde doktor um suyumun 3.5 cm civarında olduğunu bebeğin durumunun hayati tehlike de olduğunu hemen amnioinfüzyon yapılmasını önerdi , (5 cm nin altı hayatı tehlike ) çare o olduğu için kabul ettik, hemen yapabilirim bu gece dedi, akşam 9 da karnımdan keseye amniyon sıvısı takviyesi yapıldı, işlem bitikten sonra 1saat uzandım ve su vajinadan gelmeye başladı tekrar , doktor fazla su gelir dedi çünkü kesede sızıntı yapan yer var dedi. Gelen Su miktarı daha da artınca hemen antibiyotik , serum falan derken yatışımı yaptılar hastaneye , bi gece hastanede yattım çok su aktı ben dedim hepsi boşaldı tekrardan galiba , ertesi gün akşama kadar yattım, doktor kontrol e geldi ve su miktarının 8 civarından olduğunu söyledi normali 10-15 , 7 sınır , 5 hayati tehlike buna da şükür cuma tekrar kontrole gideceğim bakalım ne diyecek inşallah güzel şeyler söyler, rabbim büyük yardımcı olur inşallah hepimize .
n11 den aldım hepsini.
oraya alıştım bu ara.
ama gittigidiyordada aynı fiyatlar.
artık ebebeke hiç bakmıyorum.
lohusa takımı almayacağım normal gecelik alacağım poloya baktım, çok severim ama beğendiğim renk model olmadı.
aslında lcw de pijama takımlarıyla bu uzun gecelik aynı yerdeydı.pijama takımlarıda güzeldi 40tl bişeydi. onu henüz almadım.
eğer üşürsem diye pentiden şipşirin üzerinde yazılı pembişli yazılı fermuarlı bişey aldım. 80tlden 30 tl ye inmişti oda...
lohusa takımı dedikleri şey gereksiz pahalı geliyor bana.birde öyle süslü şeyler giyemem..
bu ara elektrikli pompaları favorilerime ekledim. indirime falan giren olursa hemen kapacağım...
ben herseyımı internetten alan biri olarak takibe devam edeyim:) üstelik netten araştırmak için bolca vaktımde var...
lcw elbise gibi olan gecelik nette yok.
aksam foto paylaşırım artık.
Cnm sana daha once de demistim
Doc dr a gidiyrm ozel
Endokrin doktoru
Onceki gebeligimde seker ciktigi icin seker yuklemesi yapilmamasi gerektigini soyluyor
Cihaz verdi sekerimi olcuyrm her ay kontrol oluyrm
Eger yukselirse insülin baslayacaz dedi
Henuz yukselmedi ama ilerleyen haftalarda yukselebilir
İmkanin varsa endokrinolojiye git diyrm
Ay kizlar bugun yasadigim
Parmagim sismeye basladigi icin tek tasimj ve alyansimi hergun takmiyrdum, ben sabunlayip cikarip banyoya koyuyorum genelde, ama banyoyu temizlerken kutusuna koyup cekmeceye kaldirdim hatirliyrm, sabah takayim dedim yok hicbir yerde, neyse aksam detay bakarim dedim
Allahim yok bulamiyrm
Oyle uzuldum oyle uzuldum ki, agladim cok, kendjme kizdim neden daginiksin birakiyosun onune gelen yere diye
Herhalde dedim makyaj temizleme pamuklarini atarken attim cope
Esim sordu neyin var diye anlattim, uzulme dedi aliriz yenisini, bende manevi degeri var ama diye agladim yine, esim ben uzuluyrn diye aramaya koyuldu,
Bende gittim yanina, oglumda besigi ile oynuyor(yeni bebek gelecegi icin besigini yatak odasindna kaldirmamistim) sonra ayaga kaldim bi baktim besigin icinde yuzukler, oyle sevindim ki anlatamam, sanirim oglum firlatti oraya
Yok yere bebegim uzuldu
Sonra oglumla odasinda yatiyrz, oglumun yuksek bir catidan asagi dustugunu gordum tam bir kabustu
Kalbim carpti hizli hizli, terler icinde uyandjm, kendime anca geldim, bebegim yine strese girmistir, hala elim kolum bi tuhaf
Bebekler boyle seylerden etkileniyorlar
Baya sikinti oldu bebegime bnm yuzumden
Ah bu hamilelik...
Eki Görüntüle 1951318 Kizlar lcw den aldigim elbise tarzi pijamam25 tl. Hemde emzirmek icin rahat onden dugmeli...
Bu arada size de böyle bişey dendi mi . Doğum pozisyonundan falan bahsedildi mi??
Bunları yapıyosan helal olsun domates salatalık yeme .Ben sabahları 2 yumurta beyazı peynir zeytin portakal suyu 1 dilim ekmek/poğaça/simit çay kahve yok arada ortamına göre türk kahvesi ve çay. öğlen mutlaka çorba,bakliyat yemeği/etli sebze/ızgara yanına bol havuçlu salata,ayran,maden suyu akşam genelde Tavuk/bakliyat çorbası,sebze yemeği,yoğurt aralarda meyve acayip portakal yiyorum muz hergün mutlaka genel olarak kızartma yok haftada 1 gün zorla balık ,ekmek sadece sabah ,pilav makarna tadımlık kızım için su içebildiğim kadar ama 3 litre mümkün değil çikolata zaafım bu aralar dayanamayıp yediğim paketliler var cips gibi normaldede beslenmeme dikkat ederim 47 kilo başlangıç kilom bu kadar yemeği hayatta yemem suyuda çok içerdim şimdi içemiyorum.Protein yemeniz lazım. Hem tok tutar, hem kilo aldırmaz, hem de bebeğe faydası var.
Ben sabahları domates-salatalık-yağlı beyaz peynir ve bunun yanında bir dilim ekmek/ ya da kaşarlı tost/ ya da yarım simit yiyorum. Öğlen çorba yoğurt ya da zeytinyağlı yoğurt ya da bakliyat yoğurt ya da yuvalama çorbası içiyorum.
öğleden sonra acıkırsam biraz badem, fındık artık ne varsa onu yiyorum.
Akşam köfte/balık/ bol etli-kıymalı sebze yemeği yiyorum. Makarna pilav vs yok. Patates yersem yağsız kızarmış ya da püre yiyorum.
Ben alerjimden dolayı meyve yemiyorum, ama arada meyve de yiyebilirsiniz. Haftada bir gün bir öğün ödül yapıp dışarıda yiyorum, aynı şekilde hafta bir tabak akşam yemeğinde pilav/makarna ya da mantı yiyorum.
Gazlı içecek, hazır paketli gıda, ev yapımı olmayan hamur işi yemiyorum. Kahve içmiyorum. Günde bir kupa çaydan fazlasını içmiyorum.
En az 3lt su içiyorum.
Protein yemeniz lazım. Hem tok tutar, hem kilo aldırmaz, hem de bebeğe faydası var.
Ben sabahları domates-salatalık-yağlı beyaz peynir ve bunun yanında bir dilim ekmek/ ya da kaşarlı tost/ ya da yarım simit yiyorum. Öğlen çorba yoğurt ya da zeytinyağlı yoğurt ya da bakliyat yoğurt ya da yuvalama çorbası içiyorum.
öğleden sonra acıkırsam biraz badem, fındık artık ne varsa onu yiyorum.
Akşam köfte/balık/ bol etli-kıymalı sebze yemeği yiyorum. Makarna pilav vs yok. Patates yersem yağsız kızarmış ya da püre yiyorum.
Ben alerjimden dolayı meyve yemiyorum, ama arada meyve de yiyebilirsiniz. Haftada bir gün bir öğün ödül yapıp dışarıda yiyorum, aynı şekilde hafta bir tabak akşam yemeğinde pilav/makarna ya da mantı yiyorum.
Gazlı içecek, hazır paketli gıda, ev yapımı olmayan hamur işi yemiyorum. Kahve içmiyorum. Günde bir kupa çaydan fazlasını içmiyorum.
En az 3lt su içiyorum.
Bunları yapıyosan helal olsun domates salatalık yeme .Ben sabahları 2 yumurta beyazı peynir zeytin portakal suyu 1 dilim ekmek/poğaça/simit çay kahve yok arada ortamına göre türk kahvesi ve çay. öğlen mutlaka çorba,bakliyat yemeği/etli sebze/ızgara yanına bol havuçlu salata,ayran,maden suyu akşam genelde Tavuk/bakliyat çorbası,sebze yemeği,yoğurt aralarda meyve acayip portakal yiyorum muz hergün mutlaka genel olarak kızartma yok haftada 1 gün zorla balık ,ekmek sadece sabah ,pilav makarna tadımlık kızım için su içebildiğim kadar ama 3 litre mümkün değil çikolata zaafım bu aralar dayanamayıp yediğim paketliler var cips gibi normaldede beslenmeme dikkat ederim 47 kilo başlangıç kilom bu kadar yemeği hayatta yemem suyuda çok içerdim şimdi içemiyorum.
Maşallah ne güzel.. Ben sabah ya sandiviç yapıyorum içine dometes peynir salatalık falan yada 1-2 yumurta domates peynir zeytin salatalık yanında 2-3 dilim ekmek, öğlen iş yerinde ne çıkarsa, akşamda baklagil yada protein tüketmeye çalışıyorum, ama 2 akşamdır akşamları hafif olsun diye çorba salata yiyorum sadece, ama ekmek yiyorum yalan yok, ama dün akşam ayaklarımı görünce korktum çok şişmişlerdi, bugün itibari ile ekmeği kestim, su belki 2 bardak anca içiyorumdur, aslında suya aşık biriyim, gebelikten önce günde 1 buçuk litre öylesine içerdim plansız, ama 7. haftamdan beri su midemi bulandırıyor, içemiyorum evet kusmalarım bitti bulantım azaldı ama bitmedi su içersem midem bulanıyor yediklerim ağzıma geliyor kusuyorum, çok üzülüyorum, ahdım var doğurayım şişe şişe litre litre su içicem, Allahtan bebeğimin suyu normal..
Canım ben normalde hayatta kalmak manasında yiyordum yemeği hiç aram yok yemekle şimdi vicdan yapıyorum o yüzden yiyorum süt içemiyorum onu takıyorum bazen ama bakliyat çok yiyorum karşılıyodur heraldeValla bende okadar dikkat edemiyorum, tek dikkat ettiğim konusu su, bol bol içmeye calısıyorum, eskiden hiç aklıma bile gelmezdi. Her gün mutlaka bir muz, bir avuc fındık badem ve ceviz. Bir kasede yoğurt. Haftada bi kaç kez mutlaka tatlı yada dondurma yiyorum enerji olur hoşuna gider diye.
Bunların dısında makarnada pilavda ne bulursam yiyorum, napiimm acıkıyorum :)
Doktor cok iyi gidiyor, her ne yapıyosan böyle devam et diyip benıde rahatlatıyor sağolsun :) :)
Bide kilo artısım durdu bu aralar, stabil.
O zaman gitmiyim. Kendi kendimi germe konusunda üstüme yoktur. Nete de bakmadım o yüzden. Yanında bişey daha okurum falan... Sen baktıysan yeterli:)
Ya ben hiç ekmek yemiyorum, öncedende yemezdim, tuzuda sadece yemekleri pişirirken içine atıyorum onun dısında hiç üstüne sepelemiyorum. Ama benımde ayaklarım ve ellerım sısıyor. Yorgunluktanmı acaba, gündüz iş akşam ev hiç dinlenemiyorum bu aralar, ondan olabilirmiki? Bicok tahlilde yaptırdım bişi cıkmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?