Günaydın hanımlar. Ben doktora 6 haftada bir filan gidiyorum, sürekli ultrason iyi bir şey değil, bebeğe bir zararı yok, ancak yurtdışında da en fazla 4 ultrason yapıyorlar. Gereksiz işte, duruyor orda :)
Kilo meselesinde, ben kilo almayan biri olarak, dikkat etmemin ne kadar önemli olduğunu söylemek istiyorum. Mesela dün yediklerimi sayayım; sabah omlet ve bir dilim ekmek, bardak çay. Öğlen zeytinyağlı kabak ve yoğurt, akşam patatesli etli yemek yanında yine kabak. Arada bir şey yemedim, akşam yemeğinden sonra bir şey yemedim. 3-4 lt kadar su içtim. Çalışıyorum, yemeklerimi yanımda getirmeye çalışıyorum. Dışarıdan yemek zorunda kalırsam, çorba içiyorum. Bu düzende mesela patatesli yerine sade et yemeği yediğimde yerine pilav gelebiliyor, ya da meyve olabiliyor. Acıktığımz aman kuruyemiş vs atıyorum ağzıma.
Bazı sabahlar poğaça yediğim de oluyor, ama illa ki dengeliyorum. Şekerim 80-85 arası. Bebek bir hafta önde 886 gr.
Ne kadar dikkat edersek hem bebeğimiz hem bizim için faydası var.
Tabii herkes kendi ve bebeği için en iyisini bilir, ancak biz kendimize bakamazsak, bebeğimize nasıl bakarız?