2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Arkadaşlar hayırlı günler bana İzmir'de kim nerde doğum yapicak yazafmisiniz hastane doğum ücretleri nekadar benim doktorum çok istedi şimdi doktor ve hastane arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Bu ay hiç doktora gidesim yok ...nedendir bilmem ama şeker yüklemesinden kaçıyor da olabilirim

Benim doktor da 24.hafta gibi aynı ilaçlara başladı ama bende d vitamini yok, bebeğin gelişimi hakkında birşey söyledi mi, senle yakınız haftaya bende kontrole gideceğim
d vitamini onemli canim istersen bi sonraki kontrolunde sor derim benim doktor sanirim bana kan ilacini vermeyi unutmus yeni basladim gelisimi icinde iyi dedi
Kızlar merhabalar...
karnım bugünlerde daha bir öne çıktı...
ve sürekli aç hissediyorum...bazen dozu kaçırıp çok yediğim de oluyor
günlük 6-7 dilim ekmek fazla mı ondan mı kilo alıyorum bilmiyorum
ama diyetimde de okadar var
baktım yemek yemeden olmuyor yürüyüşe başladım bugün 6000 adım attım.tabi bu totalde ...
kramplardan bahsetmişsiniz ben de yaşıyorum özellikle yatarken..
canim diyet listenin fotografini bizimlede paylasirmisin bende dikkat etmek istiyorum yedigime ictigime cunku 10 kilo aldim ve gittikce de artiyor kilo alimim

Kızlar merhabalar...
karnım bugünlerde daha bir öne çıktı...
ve sürekli aç hissediyorum...bazen dozu kaçırıp çok yediğim de oluyor
günlük 6-7 dilim ekmek fazla mı ondan mı kilo alıyorum bilmiyorum
ama diyetimde de okadar var
baktım yemek yemeden olmuyor yürüyüşe başladım bugün 6000 adım attım.tabi bu totalde ...
kramplardan bahsetmişsiniz ben de yaşıyorum özellikle yatarken..
Ben bugun seker yuklemesi yaptırdım saat 1 e kadar hic birsey yemedim ama nerdeyse bayilacaktim son kanida verir vermez bi pogaca yedim. Hastane uzak olunca sonuclari bekledim doktora sormak icin tekrar git gel yapmayayim diye. Hastanenin mescidinde uzandim biraz. Cok sukur seker tsh idrar hersey normal cikti. Ama demem o ki hamile degilken oglene kadar bisey yemesem etkilenmezdim pek ama bugun hamileligimden veri ilk deda ac birakmak zorunda kaldim kendimi ve halen toparlanamadim. Hastaneden 3 gibi geldim ve uyudum sersem gibiyim. Demek ki neymis hamilelikte ac kalmamak gerekmis:KK43::mad::mad:

Kızlar bebeğin isminde kararsız kaldık Ece ve Eda arasındayız.Ece ismini daha çok beğeniyoruz eşim ben ve ailelerimiz...Yanlız Eda ismininde islami anlamı olduğu için daha mantıklı geliyor.Siz ne tavsiye edersiniz.Artık ismini netleştirmek istiyoruz...:110:

Bu ay hiç doktora gidesim yok ...nedendir bilmem ama şeker yüklemesinden kaçıyor da olabilirim
Ben de kaçıyordum yaptrmak istemiyordun ama yarın sabah yaptrmaya gidiyorum :( doktor yaptırma taraftarı canan karataya kızıyor, geçenlerde bir aile yaptrmadı 3 hafta sonra bebek öldü filan dedi korktum bende yaptırmayı hiç istememe rağmen riske atmak istemedim artık :KK35:

Burun kanaması yaşayan var mı daha önce çok az kanıyordu dün 3 defa kanadı ve üçü de uzun süre durmadı bugün hiç olmadı dün başım da ağrıyordu.
Kilo konusuna gelince ilk hamileliğimde 29 kg aldım şimdi de 27. Haftam bitiyor 13-14 kg aldım bünyede bünyeye kilo alımı değişiyor çalışıyorum gün içinde çok oturduğum söylenemez abartı yediğim de söylenemez

Canım benimde burun kanamalarım oluyor hergün azar azar rahatsız edecek kadar deil gebelikte aşırı olmadığı sürece normalmiş daha fazla kan pompalıyormuş vücut...

Ben de kaçıyordum yaptrmak istemiyordun ama yarın sabah yaptrmaya gidiyorum :KK43: doktor yaptırma taraftarı canan karataya kızıyor, geçenlerde bir aile yaptrmadı 3 hafta sonra bebek öldü filan dedi korktum bende yaptırmayı hiç istememe rağmen riske atmak istemedim artık :KK35:
Ayy ne alaka ölmesiyle şeker yüklemenin o kadarda deil bu arada şeker yüklemesine çok karşıysanız açlık tokluk kan şekeri baktırabilirsiniz oda bir fikir veriri

Kızlar bebeğin isminde kararsız kaldık Ece ve Eda arasındayız.Ece ismini daha çok beğeniyoruz eşim ben ve ailelerimiz...Yanlız Eda ismininde islami anlamı olduğu için daha mantıklı geliyor.Siz ne tavsiye edersiniz.Artık ismini netleştirmek istiyoruz...:110:
Eda

Kızlar kontrollerimiz ne zaman, ben haftaya salı günü 28.hafta kontolune gideceğim acaba ne kadar büyüdü çok merak ediyorum:işsiz:

Bana Ece güzel geliyor :super:

Kizlar arabalar artik yavas yavas alinmaya basladi. Aranizda casual vista alan varmi yada dusunen kullanan. Baston tarzi ve oto koltuklu alacagim. Chicconun lite way plusi begendim. Simdide bunu gordum buda hosuma gitti.gidip yakindan henuz bakamadim . Fikriniz varmi bu arabayla ilgili..
Kraftın london lx ini beğeniyorum bende kaliteli duruyo

Uno denge varya ben ondan 1 dilim yiyorum sabah kahvaltıda. Günlük ekmek dilimi 2 yi geçmiyor ben de. Öğlen çorba ya da dünden kalan ana yemek varsa onu yerim ekmeksiz. Akşam zaten eşim gelince 6.30 da çorba ve yemek yeriz. ( yemek olarak her hafta sebze , bakliyat , et olarak sırayla pişiriyorum ) Aralarda acıktıkça süt , 1 tane içi boş galeta , yoğurt , salatalık vs ile geçiştiriyorum. Benim tek kaçamağım akşam 20-22 arası eşimle dizi keyfi yaparken yediğim meyve ve kuruyemiş. Meyve olarak fix ayva oluyor :) kabak çekirdeği yanına da 5 badem 5 fındık 5 fıstık bazen de 10 leblebi 10 nohut şeklinde değiştiriyorum. Haftada 1 kez de tatlı hakkım var. Ben bu şekilde 2.5 kilo verdim ilk başta. Ama şimdi kilomu koruyorum. 62 ile başladım ve 66 yım. Doğumdan sonra 1 gün boyunca hep tatlı yicem ama :KK43: tatlısız hayat çok zormuş.

hımmm anlaşıldı şimdi ben sana göre çok fazla ekmek tüketiyorum...
ekmek dilimlerimi her öğün bir tane olacak şekilde azaltayım en iyisi...
ama o zaman da nasıl doyacağım
Bir de her gün en az 3-4 tane meyve yiyorum ben...
bir de bugün yarım paket ayçekirdeği yedim..acaba o da mı kalori..
demek ki ondan kilo alıyorum..diyetisyene gidip diyet listemi değiştireyim madem..

Ece:KK200:

Arkadaşlar canım çok sıkkın ben ne yapcam eşim ve annem evşendiğim günden beri anlaşamıyorlar eşim annen buraya gelmesin diyor ben de annemlere gitmek istemiyorum ama sezeryen olucak ilki öyleydi dünden beri canım çok sıkkın

Canım neden gitmek istemiyosun annenlere? Eşinin birazcık anlayışlı olması lazım sezaryenli halinle yalnız başına ilgilenmen çok zor olur bebeğinle,idare ediversin nolacak her zaman olan bişey değil ki bu doğum

d vitamini onemli canim istersen bi sonraki kontrolunde sor derim benim doktor sanirim bana kan ilacini vermeyi unutmus yeni basladim gelisimi icinde iyi dedi
canim diyet listenin fotografini bizimlede paylasirmisin bende dikkat etmek istiyorum yedigime ictigime cunku 10 kilo aldim ve gittikce de artiyor kilo alimim

Canım diyet listem
Hedef 12 kg almaktı gebelik boyunca...:spor::spor::spor:
ama tabi ben uyamadığım için 8-9 kg aldım
listem şöyle
sabah 1 yumurta(haşlama)
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 ince dilim ekmek
3 zeytin söğüş sebze
1 tatlı kaşığı bal veya reçel ve pekmez

Ara öğün: 1 meyve+ 1 süt

Öğle: 4 yemek kaşığı sebze yemeği(susuz)
2 kepçe çorba
salata (yağsız)
2 ince dilim ekmek

ikindi ara öğün: meyve+ 1 su bardağı yoğurt+1 galeta

akşam: 2 kepçe çorba
4 küçük köfte(yada okadar tavuk) yada 200 gr balık
4 yemek kaşığı sebze yemeği
bolca salata
1 dilim ekmek

Akşam ara öğün yatmadan 2 saat önce : 2 meyve+1 su bardağı kadar yoğurt:kk77::kk77::kk77:

Kızlar kontrollerimiz ne zaman, ben haftaya salı günü 28.hafta kontolune gideceğim acaba ne kadar büyüdü çok merak ediyorum:işsiz:

Benim bu cuma canım,27+6 olacaz Allah izin verirse.şeker yüklemesi yapılacak 100lük :( aslında salı günüydü ama biraz zaman geçsin dedim geçen hafta gitmiştim:) bebeğim biraz daha büyüsün istedim.İnşallah bu sefer yüzünü gösterir de bir resmi olur benim kuzumun da :anne:

Back
X