• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bana mothercare deki satıcı dediki hiç alt bile almana gerek yok. Çok sıcak oluyor buralar. Ben yinede yeni doğan bebek ne olur ne olmaz diye bir iki uzun tulum ve alt aldım hatta bu jakarlı dedijleribden delikli bir kumaş ama kafam çok karışık bu giydirme konusunda. Senin giydiğinin iki katını giyecekmiş dediler erkek bebek sıcaga gelemez dediler kimi de üşür yeni bebek diyor bakalım ne olacak
Oğlum Eylül doğumlu ona badi,alt-üst takım giydirdik hep de battaniyesi örtülüydü üşütmedik hasta etmedik çok şükür. Sende mersin deydin sanırım Eylül de Mayıs atı gibi ne sıcak ne soğuk o yüzden yine aynı giydireceğim. Ayağına da çorap giydiririm panikli bile olsa ayağından üşümesin başını serin ayağını sıcak tut derler. Yeni doğana zaten şapka takıyorsun bence yeterli. Oğlumun fotolarına bakıyorum hep böyle giydirmişim ki başımda kv var onlar daha tecrübeliler sonuçta ona da sordum yeterli dedi.

Seni diye kendi günümü sayarmışım haberim yok...acil sezaryenle bugün 14:45 de aldılar kızımı şuan yoğun bakımda solunum için 2 gün duracakmış doğru göremedim bile dua edin bize
Canım Allah analı babalı büyütsün insallah hiç bir problem çıkmadan bir an önce alırsın bebeğini kucağına umarım sen de iyisindir Bebek de iyidir

Ayyy çok haklısın ama ben Mersinde olacağım buralar hakikaten çok sıcak. Sanırım klimaya bile alıştırabilirim.
Canım klimasız zaten olmuyor bu seferde pişik oluyorlar her yerleri pütür pütür yazık çocuklara. Zaten yarı kırklarına kadar klimasız idare edebiliriz gibi sonra da klimanın karşısı olmayacak şekilde yatırırız. Nemli yerlerde doğan bebekler alışıyor bir şekilde bu klima işine :) her yeri aynı serinlikte tutmak önemli ama bi sıcak bi serin o daha çok hasta yapıypr

Seni diye kendi günümü sayarmışım haberim yok...acil sezaryenle bugün 14:45 de aldılar kızımı şuan yoğun bakımda solunum için 2 gün duracakmış doğru göremedim bile dua edin bize

Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşallah. En kısa zamanda sağlıkla kızını kucağına alman dileğiyle.

Yaaa sok oldum suan. Hatta şaka yapıyorsun sandım bi an. Inş kızına hiç ama hiç bisey olmayacak ve grubun ilk nazar boncuğu olacak . Nerdesin gelcem görmeye seni kizini oy oy oy miniciktir o şimdi. Canim sagligi yerinde di mi? Bilseydik senin gününü s aydigimizi daha heyecanlı sayardik:)

Yaaa sok oldum suan. Hatta şaka yapıyorsun sandım bi an. Inş kızına hiç ama hiç bisey olmayacak ve grubun ilk nazar boncuğu olacak . Nerdesin gelcem görmeye seni kizini oy oy oy miniciktir o şimdi. Canim sagligi yerinde di mi? Bilseydik senin gününü s aydigimizi daha heyecanlı sayardik:)

@arsinli hayırlı olsun canım. Umarım en kısa zamanda kavuşursun bebeğine. Herşey çok güzel olucak inşallah. Allah kucağına alıp eve götürmeyi nasip etsin en kısa zamanda

Kızlar kapı süsümüzü yaptık biz ama benimki ağır çerçeve olanlardan geçen burda konuşuluyodu tüle nasıl takılacağı takan varmı nasıl asılcak kapıya çözemedim
Ben bunun gibi başlayacağım tülü kurdele gibi olan kısmı + şeklinde olduğu için kapı süsünü taşır diye düşünüyorum yanlarına da aynı böyle dantel aldım. 28 i gecesi giriş yapacağımız için o gün odayı süsleyeceğiz daha sonraki doğum yapacak arkadaşlara fikir olabilir belki

Eklentiler

• IMG_20170526_000224.webp
    IMG_20170526_000224.webp
    14 KB · Görüntüleme: 136

@arsinli geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah bebeğinizi hemen kucağınıza alırsınız

Ben bunun gibi başlayacağım tülü kurdele gibi olan kısmı + şeklinde olduğu için kapı süsünü taşır diye düşünüyorum yanlarına da aynı böyle dantel aldım. 28 i gecesi giriş yapacağımız için o gün odayı süsleyeceğiz daha sonraki doğum yapacak arkadaşlara fikir olabilir belki
Kapı süsüm de bu ağır yani.arkasında askı yeri var ordan tüle kurdele ile bağlayacam artı şeklinde olduğu. İçin kayma sarkma da olmaz

Eklentiler

• IMG_20170526_001931.webp
    IMG_20170526_001931.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 124
Kapı süsüm de bu ağır yani.arkasında askı yeri var ordan tüle kurdele ile bağlayacam artı şeklinde olduğu. İçin kayma sarkma da olmaz
Hım evet askı yerine kurdeleyle bağlayıp tüle tutturcaksın anladım bende denerim olmadı yandaki oyuk kısımlardan tülü geçiricem yarın denicam bakalım ikisinide nasıl olcak

@arsinli dualarimiz seninle cnm allah anali babali büyütsün... Insallah hemen alirsin minigini kucagina Rabbim yardimciniz olsunn..

Kızlar saatlerdir mesajları okuyorum sonunda bitirebildim. Yani gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. Ne kadar fazla olursak o kadar çok deneyim paylaşırız. İyi ki geldiniz:halay: Bugün son kontrolüme gittim. Pazartesi doğumum, tabi kızım acele etmezse. Çok fazla kasılmam var. Nst sonucun iyi dedi doktor ama ebe kasılma var dedi. Anlayan varsa yorumlayabilir mi acaba?

Eklentiler

• IMG_4229.webp
    IMG_4229.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 95
Ya kızlar madem burası kalabalık bana yardımcı olacak daha fazla güzel anne var burda. Benim için iyi oldu. Şöyle ki ben yediğim herşeyden korkuyorum hatta o yüzden aç kalıyorum çoğu zaman. Her yediğim şeyde acaba bi bakteri mi var acaba bebeğe zarar verir mi diye düşünüyorum. Dışarıda zaten su bile içmiyorum. Ama bu ara evdeki şeylerden de kuşkulanmaya başladım. Mesela az önce etli kurufasulye yaptım, 2.5 saattir pişiyo fasulyeler eridi ama etler ya pişmediyse diye korkumdan yiyemiyorum. Kaç saat pişirirsem pişireyim içi hep pembe gibi geliyo. Sizce pişmiş midir kızlar ?
Bi de kayınvalidem samsundan hurma göndermiş ama geçen haftasonuna denk geldi 3 gün kargpda kaldı sıcakla bozulmuş mudur ?
Kız sen o hurmaları yemedin mi hala :)) etleri önceden pişirdiysen pişmiştir canım zaten 2,5 saattir pişiyorsa pişmiştir ;) afiyet olsun yarasın minnoşa

Kızlar saatlerdir mesajları okuyorum sonunda bitirebildim. Yani gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. Ne kadar fazla olursak o kadar çok deneyim paylaşırız. İyi ki geldiniz:halay: Bugün son kontrolüme gittim. Pazartesi doğumum, tabi kızım acele etmezse. Çok fazla kasılmam var. Nst sonucun iyi dedi doktor ama ebe kasılma var dedi. Anlayan varsa yorumlayabilir mi acaba?

Pek anlamıyorum ama üstteki kalp atışları. Alttaki de sancı. 40 lara çıkmış

Yalnız kendi aileme de aynısını söylüyorum :) Onlar da bunu makul buluyorlar. Yani bir ayırım yok. İki aile de bizim eşim-ben-çocuğum-kedilerimiz:) bir aile olduğumuzu, kendilerinin bu ailenin dışında olduklarını bilir.

Herkesin aile tarzı başka, belki o yüzden yanlış anlamışsınızdır. Mesela benim ailem bebek olunca gelip yardım etmek yerine yazlığa gitmeyi tercih ederler, çünkü biz ailece bireyselliğe inanırız. Eşimin ailesi ise eski İstanbullu olduklarından başka insanlara karşı yükümlülükleri olduğunu düşünüyorlar. Eşim de bu konuda yanımda, hatta elinde olsa hastahaneye gelmelerini bile istemez.

Çocuğu yaparken onlara sormadığımız gibi, bakarken de onları yükümlü tutmuyoruz.

Ayrıca bebeğimiz ile ilgili karaları, hastahane ziyareti bile olsa sadece eşim ve ben verebiliriz. Yardım istersek ailelerimize danışırız, ancak karışılmasına izin vermeyiz.

Kısacası iki aile arasında ayrım yok :)
İleride çocuğunuzda bu kadar bireysel karar alıncada aynı tepkiyi göstereceksebiz tavrınızı takdir ederim;)

ah cnm benim tebrikler gozun aydin.kuagina alirsin meraketme biraz toparlansin minik kuzun.benim ilk kizim 23 gun kaldi yogun bakimda 32 de dogdu hic korkma alirsin kucagina.dualarimiz seninle.Allah anali babali saglikla buyutsun amin

Back
X