Merhaba kızlar,
Dün 1 aylık kontrol için dr'a gittik... malum bayram girecek araya önceden halledelim istedik.. (28 günlüğüz bu arada.) Doğumda giren çocuk doktoru yapmıştı ilk kontrolü de ama bu sefer yine aynı hastanede dr değişikliği yaptık. Ve çok içime sindi dr'un ilgisi ve yaklaşımı.
Biraz detaycı bir abla kendisi

bir de yanında ben varım işte detayda boğulabilen...
5.gün kontrolünden bu yana kızım 850 gr kadar almış...ama doktorumuz en az 1000 gr almış olmasını isterdim dediği için mama takviyesini biraz arttıracağız

günde 2 kez 80-90cc veriyordum bunu 3 yada 4'e çıkarmamı istedi.
Hergün düzenli kaka yapıyor olmasını çok önemsediğini özellikle belirtti. Gerekiyorsa günde 3-4 çay kaşığı kadar zeytinyağı mamaya katabilir yada direk verebilirsin dedi.
Boyumuz da 3 cm uzamış.
Gaz için ilk etapta birşey önermedi...hafif müzik,loş ışık ve kucakta hafif sallanma hareketi çözüm olacaktır, ayrıca sen paniklersen çocukta gaz var diye o gaz kesin artar ve rahatsızlık verir dedi. Çok zorda kalırsak bio-gaia kullanacakmışız.
Ayrıca bugün hepatit-b aşısının ikinci dozunu vurdu. 2.ay aşıları 2 taneymiş, verem ve bişey daha... ikisi de canlı aşı olduğu için 1-2 gün Aralıkla yapmayı tercih ediyormuş. Biraz temkinli

Kardiyoloji muayenesi, göz muayenesi, kalça ultrasonu ve hormon tahlilleri istedi tiroid için. Topuk kanından bakıldığını ama daha önce bir hastasında topuk kanında çıkmayıp ilk ay kontrolünde tesadüfen tiroidin çalışmadığını fark etmiş o günden beridir istiyorum dedi.
Bebeğin poposu ve hatta tüm vücudu için zeytinyağ önerdi. Özellikle ayak ve el bileklerine yağlı masaj yapmak çok iyi geliyormuş bebeklere.

3 temmuz için aldık istediği tetkikler için randevuları. Sıkı kontroldeyiz yani...

Genel durum bu bizde... sizlere de belki fikir olur diye uzun uzun yazdım..
şimdiden herkese mutlu bayramlar diliyorum, sevgiler...