- 14 Haziran 2016
- 836
- 712
- 33
- 43
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #53.301
Evet Can'ım benim ki de şuan öyle ucu beyaz daha yara olmadı ama çok yayıldı. Eğer düzelmezse biz de senin kremden alalım. Çok teşekkür ederim.Bizim pişikler de ucu beyaz yaraya dönüyodu kurtulamıuoduk. Macır kremi var küçük mavi kutuda. Zdrave'ymiş adı. Mucize gibi geldi tertemiz artık poposu :) başka krem kullanmıyorum artık.
Ben o korkuyla ikisinide çektiriyordum canımSagol canim ya elimde pompa geziyorum su an napiyim kismet bu arada iki memeyi de mi cekmeliyiz yoksa tek agrisi olani mi
Kızlar maltana da süt yapıyor diyorlar içeniniz var mı?
Aynı kafadanız bak :)) ben de sormam hatta ağlayan birini görsem noldu demem iyi misin yapabileceğim bişey var mı derim anlatmak isterse anlatır. İlgisizlik gibi algılanıyodur kimine ama müdahale etmeyi sevmiyorum insanların hayatına.valla bi tuhaflar merak duyguları adaptan empatiden önce geliyor ben bir arkadaşım nişanlansa ne iş yapıyor ne okumuş diye bile sormam ayıp geliyor o söylerse söyler.
Ben ilk doğum yaptığım günler içiyodum. Ya ama şu süt yapıyo denen şeylerin etkisini tam anlıyorum diyemiyorum ben. Mesela başlarda içtiğim her şeyi bıraktım fark ne anlayamadım.Kızlar maltana da süt yapıyor diyorlar içeniniz var mı?
Oy maşallah nasıl yemeye fırsat buluyosunjz ya ben mi beceremiyorum bu işi.. çoğu zaman kahvaltı da yok akşam yemeğiyle geçirebiliyorum :/ mısır gevreği pratik ama o tarz bişeyler alayım bari o geçsin boğazımdan. Reflü belirtileri ne bu arada. Benim kızım da çok fazla kusuyor son gittiğimde sormayı unuttum doktora. Kilo alımında sıkıntı yok ama çok kusma var kıyafet önlük mendil dayanmıyo bana da ona da.Bizim de reflumus var ne yazik ki :/ Gaviscon kullaniyorduk ama aman aman bir degisim olmadi ve ben de biraktim.Allah yardimcimiz olsun cok zorlayici oluyor reflulu bebekler.bu ay kilo alimi cok dustu ama ilk iki ay iyiydi. Sut arttirimi icin; kahvaltida tahin helvasi, yumurta bir bardak humana still tea vs.,ogunlerde yiyebildigim kadar dereotu, aksamlari et-tavuk ya da balik. Arada bulgur pilavi da yiyorum o da cok iyi geliyor sut arttirimina. Ogleni maalssef atliyordum daha dikkat edecegim bundan boyle. Oglen de nesfit granola,muz ve bali sutle karistirip yiyorum. Yulafin da sutu arttirdigini okumustum. Bir de lactamilin anne icecegi var onu iciyorum yaninda da ceviz,hurma,kuru incir yiyebilirsin. Gece yatmadan da rezene icebilirsin ama en etkili su malt haplari oldu gibi.
Zaten dogum yaptim yapali en nefret ettigim sey emiyor mu diye sormalariMarkette gordugum hic tanimadigim kadin bile emiyor mu diye soruyo. Ya bu insanlar ne kadar merakli bu ise. Sanane be ablacim. Hayir emmese hic sutum olmasa o soru beni kahreder mesela hic dusunmuyorlar. Emiyo deyince de nazardan korkuyorum.
Evet,benim hala devam ediyor korkarımCanim senin de mi sıkıntın vardi benim.gibi
Of evet yaa benim sütüm çok iyiydi 3 çocuğumuda çok iyi emzirdim hep tombik tombiktiler diyo. Yahu bana ne. Kaldı ki tombiklik sağlık göstergesi mi ille de? Ayrıca benim sütümün iyi gelmediğini nerden çıkardın iyi kilo alamamıi diyosun nerden biliyosun senin çocupun olmuş eşşrk kadar ne hatırlıycan? Gayet diri ve sağlıklı çocuğum çok şükür, e olmasa ne olacaktı bakamayacak mıydım gerekeni yapamayacak mıydım ne bu yani.. valla o ortamlara girmemek için elimden geleni yapıyprum artık. Ama sokaktaki insanın bile derdine düşmüş 40ından önce sokağa çıkarmam gezmem emzirmem. Herkes bebeği annesinden çok düşünüyo habrrimiz yok :)Zaten dogum yaptim yapali en nefret ettigim sey emiyor mu diye sormalari
Istisnasiz her goren nasilsindan once bebek emiyor mu diye soruyorlar baslarda sutumde az olunca sinir oluyordum
Hele bazilari emdirme seruvenlerini oyle bir anlatiyorlardi ki sac bas dalasim geliyordu
Hatta kuzenime al benim kizida hayrina emdiriver dedimde ondan snra pek laf soyleyemedi
Ben vita malt be maltana içtim maltana yapıyor bence yani çok fazla olmasa da var benceKızlar maltana da süt yapıyor diyorlar içeniniz var mı?
Bende bende aynıyım :) hayatta sormam meraklı gıbı evet ılgısızlıkse ılgısızım :)Aynı kafadanız bak :)) ben de sormam hatta ağlayan birini görsem noldu demem iyi misin yapabileceğim bişey var mı derim anlatmak isterse anlatır. İlgisizlik gibi algılanıyodur kimine ama müdahale etmeyi sevmiyorum insanların hayatına.
Aynen bir de onu anlamiyorum sutun cocuga yariyor ne guzel tombik olmus diyorlarOf evet yaa benim sütüm çok iyiydi 3 çocuğumuda çok iyi emzirdim hep tombik tombiktiler diyo. Yahu bana ne. Kaldı ki tombiklik sağlık göstergesi mi ille de? Ayrıca benim sütümün iyi gelmediğini nerden çıkardın iyi kilo alamamıi diyosun nerden biliyosun senin çocupun olmuş eşşrk kadar ne hatırlıycan? Gayet diri ve sağlıklı çocuğum çok şükür, e olmasa ne olacaktı bakamayacak mıydım gerekeni yapamayacak mıydım ne bu yani.. valla o ortamlara girmemek için elimden geleni yapıyprum artık. Ama sokaktaki insanın bile derdine düşmüş 40ından önce sokağa çıkarmam gezmem emzirmem. Herkes bebeği annesinden çok düşünüyo habrrimiz yok :)
Tamam canım deneyeyim bari ben de hapa baktım da pahalı geldi işe yaramazsa elimde patlar diye korkuyorum önce bunu deneyeyim.İçinde malt olan herşey süt yapıyor canım. Alkolsuz bira da dahil tüm malt içecekler..
Aslında baştan beri değil de böyle azaldığını hissettiğin dönemler olunca etkisi daha net fark ediliyor.Azalma hissetmiyosan uğraşma bence :) benim yorulunca uykusuz kalınca ya da kızım az emince hemen azalıyor sütüm.Bence bunların biraz da plasebo etkisi var psikolojik yani yoksa bana dr um sütü artıran 2 şey tentene temas ve bol bol emzirmek etki yaptığı kanıtlanan yiyecek yok demişti.Su da mesela bi gece içmemişim sanırım kalktım boğazım falan kupkuru ama göğüslerim dolmuştu demek ki onu bile vücut bi şekilde tolere ediyor.Ben ilk doğum yaptığım günler içiyodum. Ya ama şu süt yapıyo denen şeylerin etkisini tam anlıyorum diyemiyorum ben. Mesela başlarda içtiğim her şeyi bıraktım fark ne anlayamadım.
Tamam canım sağolasın deneyeyim ben deBen vita malt be maltana içtim maltana yapıyor bence yani çok fazla olmasa da var bence
Geçiyor canım, en kötü gece de böyle olur ama yarına bir sıkıntısı kalmaz inşaallah.
Ben iki hafta önce röfle yaptırdım:) diğer türlü çok kötüydü.Ya kızlar saçlarını boyayan var mı valla ben bugün boyattim o kadar kötüydü ki çok yaşlı gözüküyorum böyle olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?