2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Bizim pişikler de ucu beyaz yaraya dönüyodu kurtulamıuoduk. Macır kremi var küçük mavi kutuda. Zdrave'ymiş adı. Mucize gibi geldi tertemiz artık poposu :) başka krem kullanmıyorum artık.
Evet Can'ım benim ki de şuan öyle ucu beyaz daha yara olmadı ama çok yayıldı. Eğer düzelmezse biz de senin kremden alalım. Çok teşekkür ederim.
 
valla bi tuhaflar merak duyguları adaptan empatiden önce geliyor ben bir arkadaşım nişanlansa ne iş yapıyor ne okumuş diye bile sormam ayıp geliyor o söylerse söyler.
Aynı kafadanız bak :)) ben de sormam hatta ağlayan birini görsem noldu demem iyi misin yapabileceğim bişey var mı derim anlatmak isterse anlatır. İlgisizlik gibi algılanıyodur kimine ama müdahale etmeyi sevmiyorum insanların hayatına.
 
Oy maşallah nasıl yemeye fırsat buluyosunjz ya ben mi beceremiyorum bu işi.. çoğu zaman kahvaltı da yok akşam yemeğiyle geçirebiliyorum :/ mısır gevreği pratik ama o tarz bişeyler alayım bari o geçsin boğazımdan. Reflü belirtileri ne bu arada. Benim kızım da çok fazla kusuyor son gittiğimde sormayı unuttum doktora. Kilo alımında sıkıntı yok ama çok kusma var kıyafet önlük mendil dayanmıyo bana da ona da.
 
Markette gordugum hic tanimadigim kadin bile emiyor mu diye soruyo. Ya bu insanlar ne kadar merakli bu ise. Sanane be ablacim. Hayir emmese hic sutum olmasa o soru beni kahreder mesela hic dusunmuyorlar. Emiyo deyince de nazardan korkuyorum.
Zaten dogum yaptim yapali en nefret ettigim sey emiyor mu diye sormalari
Istisnasiz her goren nasilsindan once bebek emiyor mu diye soruyorlar baslarda sutumde az olunca sinir oluyordum
Hele bazilari emdirme seruvenlerini oyle bir anlatiyorlardi ki sac bas dalasim geliyordu
Hatta kuzenime al benim kizida hayrina emdiriver dedimde ondan snra pek laf soyleyemedi
 
gelsene sut arttirmayla ilgili deneyimlerimi sana aktarayim
1. Sik sk wmzirmek sutu arttiriyor emmiyorsada sagmak
2. Uyumak dinlenmek cok fazla etkiliyor
3. Stresten uzak durmak
4. Bol bol su icmek
5.tahin pekmez
6.et tavuk balik yedigim gunlerde arttigini hissediyordum
7.dereotuda arttiriyor bence
8.bulgur pilavi yiyorum ama sanki bana pek etki etmedi
9.humana still tea iciyorum ama o da cok etkiledigini dusunmuyorum
10.rezene isirgan kaynatip suyunu icmekte arttiriyor bnce
11. Lactamil arttiriyor mu bilmiyorum ama kalitesini arttiriyor diyorlar
Baslarda sutun az oldugu icin deneyimleyerek gorduklerim bunlar
En onemlisi arkadaslarinda dedigi gibi bol bol emdirip dinlenmek
 
Of evet yaa benim sütüm çok iyiydi 3 çocuğumuda çok iyi emzirdim hep tombik tombiktiler diyo. Yahu bana ne. Kaldı ki tombiklik sağlık göstergesi mi ille de? Ayrıca benim sütümün iyi gelmediğini nerden çıkardın iyi kilo alamamıi diyosun nerden biliyosun senin çocupun olmuş eşşrk kadar ne hatırlıycan? Gayet diri ve sağlıklı çocuğum çok şükür, e olmasa ne olacaktı bakamayacak mıydım gerekeni yapamayacak mıydım ne bu yani.. valla o ortamlara girmemek için elimden geleni yapıyprum artık. Ama sokaktaki insanın bile derdine düşmüş 40ından önce sokağa çıkarmam gezmem emzirmem. Herkes bebeği annesinden çok düşünüyo habrrimiz yok :)
 
Bende bende aynıyım :) hayatta sormam meraklı gıbı evet ılgısızlıkse ılgısızım :)
 
gelsene eczaneden aldım ben. Üzerinde yazana ve araştırmalara göre böyle alıyorum. Faydasını da bu yönde görünce devam ettim.
 
Aynen bir de onu anlamiyorum sutun cocuga yariyor ne guzel tombik olmus diyorlar
yani bnce onemli olan cocugun normal seyrinde ilerliyor olmasi
Ha 500 gr fazla almis ha az almis eger ortalama kilo alimi iyiyse zeka gelisimi kas gelisimi vs. bunlar daha onemli bence
Ayrica tek onemli olan sey emdirip karnini doyurmak degil cocuga sevildigini hissettirmek
onu guvenli huzurlu bir ortamda yetistirmek
 
İçinde malt olan herşey süt yapıyor canım. Alkolsuz bira da dahil tüm malt içecekler..
Tamam canım deneyeyim bari ben de hapa baktım da pahalı geldi işe yaramazsa elimde patlar diye korkuyorum önce bunu deneyeyim.
Ben ilk doğum yaptığım günler içiyodum. Ya ama şu süt yapıyo denen şeylerin etkisini tam anlıyorum diyemiyorum ben. Mesela başlarda içtiğim her şeyi bıraktım fark ne anlayamadım.
Aslında baştan beri değil de böyle azaldığını hissettiğin dönemler olunca etkisi daha net fark ediliyor.Azalma hissetmiyosan uğraşma bence :) benim yorulunca uykusuz kalınca ya da kızım az emince hemen azalıyor sütüm.Bence bunların biraz da plasebo etkisi var psikolojik yani yoksa bana dr um sütü artıran 2 şey tentene temas ve bol bol emzirmek etki yaptığı kanıtlanan yiyecek yok demişti.Su da mesela bi gece içmemişim sanırım kalktım boğazım falan kupkuru ama göğüslerim dolmuştu demek ki onu bile vücut bi şekilde tolere ediyor.

Ben vita malt be maltana içtim maltana yapıyor bence yani çok fazla olmasa da var bence
Tamam canım sağolasın deneyeyim ben de
 
Kızlar bu dereotunu nasıl yıkıyorsunuz ya? Hiç yemediğim bi ottu bu süt olayından alayım dedim ama ne kadar yıkarsam yıkayayım minik minik böcekler kalıyo yapraklarının arasında sirkeli suya koydum şimdi onda bile şüpheliyim gidecek mi...
 
Ben de nefret ediyorum bu süt muhabbetinden.Soruyorlar emiyor diyosun aammman kimseye deme nazar değer e o zaman sorma da demeyeyim ,emmiyor desem de yakayı kurtaramicam anneliğine kadar sorguluyorlar.Sinir oluyorum insanlara.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…