- 7 Kasım 2016
- 1.613
- 2.323
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #25.201
Evde kullandığın alet bilekten ölçenlerden miydi canım? Onlar hep hatalı sonuç veriyor. Çok geçmiş olsun. Benim de buna benzer bir durumum olmuştu. Doktorum çok ters bir şekilde ikili test sonucun çok kötü dediğinde 14-10 oldum. Ama sonra her gün koldan ölçen dijitallerle ölçtüm. Sakin olmaya, meditasyon yapmaya, dinlenmeye çalışıyorum. Tansiyon gebelikte gerçekten önemli. Çok aşırı ağır yiyince, tuzlu yiyince, çok yorulunca, ağlayınca vs yükselebiliyor. Sen canını hiç sıkma. Sadece düzgün koldan ölçen dijital bir alet al eve. Onlar güvenilir. Evde sık sık ölç. Birşey olmaz evelallah. Önemli olan takip etmen. Yüksekse de bir Tansiyon ilacı verip düzene sokuyorlar. Riskli olan senin bunu farketmemen ve tansiyonunun yüksek şekilde devam etmesi. Burada ben daha önce de defalarca yazdım herkes tansiyonuna baksın diye. Doktorun tersmiş cidden, ama tansiyonu ciddiye alman için demiş besbelli. Çok da sinir olup doktora tansiyonunu daha da çıkarma canım. Sakin ol. Bu arada tansiyonu oturur oturmaz ölçme, 5-10 dk ayaklarını uzatıp dinlenmen sonrasında ölçmen gerekiyor. Geçmiş olsun tekrar.Günaydın kızlar .. cumartesi gecesi tansiyonum 15-10 diye Dr a gittim Dr bana daha tahlil yapıp tansiyonumu olcmeden seni şuan karanlık odaya alırlar senin ışıktan uzak durman kalabalıkta kalmaman lazım gebeligini sonlandirabiliriz.. ölebilirsin beyin kanaması geçirebilirsin .. bebek eşinden ayrılabilir kanaman olabilir gibi daha aklıma gelmeyen bir sürü kötü şey söyledi sonra da su tahlilleri yaptır bakalım gebelik zehirlenmesi mı tansiyonu da olctur dedi tabi bunları duyan ben şok oldum ailemde benimle birlikte şok oldu.. tansiyon olctuler 13-8 normal dediler evdeki alet yanımdaydı onda yine yüksek çıktı yani aslında tansiyonum o şekilde değilmiş belki doktor bey o şekilde konusmasa sonraki tansiyonumda 13-8 çıkmazdı.. tahliller yapıldı idrar kan troit ve daha bir çok şey hepsi temiz ve sonra doktora götürdük sayenizde çok korktuk dedik evet tahliller temiz biz hastalar ciddiye alsın diye bu şekilde konuşuyoruz demezmi iyice sinirlerim bozuldu.. çıktık geldik arkamıza bakmadan ama hala pskolojim çok bozuk baya bir etkilendim uyuyamaz oldum korkuyorum ve şuan bi Dr a geldim bekliyorum dua edin lütfen inşaallah iyi haberler alırım....
2 hafta once bende gece 2 de kasik ve bacak agrisı ile acil doktora gittim kanaman var mi dedi yok dedim ve direkt sekteterine acil bir durum gözlemlenmemistir diye yazdirdı. Ertesi gun kendi doktoruma gittigimdr kan ve idrar tahlili yaptirdi be kum döktügümu soyledi serum falan taktı ilaç verdi ancak öyle ağrularim düzeldi. Ben hemen acildeki doktoru şikayet ettim ve peşini birakmayacam sonuçta kendini iyi hisseden biri gecenin 2sinde keyfinden hastaneye gitmez demi? Açip da bi bebişi bile göstermedim O yüzden Allah işini doğru yapanlarla karşilaştırsınSorma canım aptal herifin tekiydi hamile ve tansiyondan gelmiş acildeki bi hastaya aklına gelecek bütün kötülükleri saydı ..
Koldandi canım malesef o yüzden panik yaptık.. ama o da hataliymis aleti gösterdik bunlarda hata verebiliyor dedi dün o alete göre tansiyonum 12-8 di fakat nabzim 128 hayatımda ilk defa gördüğüm bi rakam bu yüzden beklemedim geldim dra bakalım ne diyecek..Evde kullandığın alet bilekten ölçenlerden miydi canım? Onlar hep hatalı sonuç veriyor. Çok geçmiş olsun. Benim de buna benzer bir durumum olmuştu. Doktorum çok ters bir şekilde ikili test sonucun çok kötü dediğinde 14-10 oldum. Ama sonra her gün koldan ölçen dijitallerle ölçtüm. Sakin olmaya, meditasyon yapmaya, dinlenmeye çalışıyorum. Tansiyon gebelikte gerçekten önemli. Çok aşırı ağır yiyince, tuzlu yiyince, çok yorulunca, ağlayınca vs yükselebiliyor. Sen canını hiç sıkma. Sadece düzgün koldan ölçen dijital bir alet al eve. Onlar güvenilir. Evde sık sık ölç. Birşey olmaz evelallah. Önemli olan takip etmen. Yüksekse de bir Tansiyon ilacı verip düzene sokuyorlar. Riskli olan senin bunu farketmemen ve tansiyonunun yüksek şekilde devam etmesi. Burada ben daha önce de defalarca yazdım herkes tansiyonuna baksın diye. Doktorun tersmiş cidden, ama tansiyonu ciddiye alman için demiş besbelli. Çok da sinir olup doktora tansiyonunu daha da çıkarma canım. Sakin ol. Bu arada tansiyonu oturur oturmaz ölçme, 5-10 dk ayaklarını uzatıp dinlenmen sonrasında ölçmen gerekiyor. Geçmiş olsun tekrar.
Amin canım bizimkide kendi baktı bebeğe hiç bise demedi iyi ya da kötü esimde bebek nasıl diye sorunca önemli değil bebek önemli olan anne onu kurtarmamiz lazım demez mı sanki ölüyormusum gibi..2 hafta once bende gece 2 de kasik ve bacak agrisı ile acil doktora gittim kanaman var mi dedi yok dedim ve direkt sekteterine acil bir durum gözlemlenmemistir diye yazdirdı. Ertesi gun kendi doktoruma gittigimdr kan ve idrar tahlili yaptirdi be kum döktügümu soyledi serum falan taktı ilaç verdi ancak öyle ağrularim düzeldi. Ben hemen acildeki doktoru şikayet ettim ve peşini birakmayacam sonuçta kendini iyi hisseden biri gecenin 2sinde keyfinden hastaneye gitmez demi? Açip da bi bebişi bile göstermedim O yüzden Allah işini doğru yapanlarla karşilaştırsın
Nabzın panik olduğun için de artmıştır. Derin derin nefes al, rahatla biraz. Dediğim gibi bunun ilacı da var. Ultrasonda doppler mi ne bakıyor galiba kadın doğumcular da. Tansiyon risk mi bebek için diye. Sen ölçtükten kontrol ettirdikten sonra birşey olamaz. Korkma canım ben araştırdım çok o zaman. Biraz sakinleş lütfen. Kontrol altında olursan sıkıntı olmaz... Tansiyon durumu anne ve bebek için risk ama sen farketmezsen sürekli yüksek kalırsa fln. Sen hemen farketmişsin, doktoruna gelmişsin bak. Kadın doğumcun da yönlendirir seni meraklanma.Koldandi canım malesef o yüzden panik yaptık.. ama o da hataliymis aleti gösterdik bunlarda hata verebiliyor dedi dün o alete göre tansiyonum 12-8 di fakat nabzim 128 hayatımda ilk defa gördüğüm bi rakam bu yüzden beklemedim geldim dra bakalım ne diyecek..
Sağol canım ya inşallah o doktorun dedikleri kulaklarımdan gitmiyor .... Aklımda dedikleri yani uyuyamıyorum bile..Nabzın panik olduğun için de artmıştır. Derin derin nefes al, rahatla biraz. Dediğim gibi bunun ilacı da var. Ultrasonda doppler mi ne bakıyor galiba kadın doğumcular da. Tansiyon risk mi bebek için diye. Sen ölçtükten kontrol ettirdikten sonra birşey olamaz. Korkma canım ben araştırdım çok o zaman. Biraz sakinleş lütfen. Kontrol altında olursan sıkıntı olmaz... Tansiyon durumu anne ve bebek için risk ama sen farketmezsen sürekli yüksek kalırsa fln. Sen hemen farketmişsin, doktoruna gelmişsin bak. Kadın doğumcun da yönlendirir seni meraklanma.
Canım 3 gündür MÜ uyuyorIyim cok şükür canim. Cok yorgun geciyor benimki sadece, dinlenmeye vakit bulamiyorum onun haricinde bi derdim yok cok şükür
Sen de rahat ol stres yapma uyuyordur miniş dogunca da boyle uyurlar insallah :)
ne güzel cok sukur bende normal kontrola gittim 20 haftadaydık 500gr 21 cm dedi bana tombiş gibi geldi doktora sordum yok gayet normal dedi ama kesin tombiş olacak :))kızlar ben geldim ayrıntılı ultrasondan.. herşeyi çok iyiymiş o kdr tatlıydı ki 348 gr. 23 cm annesi kurban olur ona çok hareketliydi doktor yaramaz güzel bi çocuk geliyorr dedi kalbi öle gzel atıyordu ki maşallah sıpama video çktirdimm açıp açıp izliycemm artkk çok heyecanlandımm valla eve nasıl geldim bilmyrmm
benimde tıpkı babası renkli ultrason fotosu verdi yuzunu cektigi esime cok benzettim aynı obenmki babasına benzyor sanki yaramzlığı yüzü yeermm ona benzsn istyrdm zatnn :)
Off utanmasam her gün çentik ATacam biyere.o kadar sabırsız bekliyorum bebeğimi.30 olsak artık yavaş yavaş o moda girecez de daha vaaaaaarrr
Nasıl oluyo Canım hiç yapmadım daha önce çok kötü yüm gece hiç uyumadım o kadar hastayım kiSerum fizyolojik yap hemen acılır burnun
Çok teşekkür ederim canım kışın hep böyleyim bide hamilelik var çok ağır geliyoOkyanus suyu serum fizyolojik spreyler var Tonimer in. O tarz birşeyler sıkabilirsin. Onun bir zararı olmaz. Ama çok ilerlerse rahatsızlığın doktora görünürsün yine de enfeksiyon olmaman için. Geçmiş olsun.
Canım seni çok iyi anlıyorum buna benzer birşey bende yaşadım ama üzülme takma yani bazı doktorlar saçmalıyo inşallah birşey yoktur çok geçmiş olsunGünaydın kızlar .. cumartesi gecesi tansiyonum 15-10 diye Dr a gittim Dr bana daha tahlil yapıp tansiyonumu olcmeden seni şuan karanlık odaya alırlar senin ışıktan uzak durman kalabalıkta kalmaman lazım gebeligini sonlandirabiliriz.. ölebilirsin beyin kanaması geçirebilirsin .. bebek eşinden ayrılabilir kanaman olabilir gibi daha aklıma gelmeyen bir sürü kötü şey söyledi sonra da su tahlilleri yaptır bakalım gebelik zehirlenmesi mı tansiyonu da olctur dedi tabi bunları duyan ben şok oldum ailemde benimle birlikte şok oldu.. tansiyon olctuler 13-8 normal dediler evdeki alet yanımdaydı onda yine yüksek çıktı yani aslında tansiyonum o şekilde değilmiş belki doktor bey o şekilde konusmasa sonraki tansiyonumda 13-8 çıkmazdı.. tahliller yapıldı idrar kan troit ve daha bir çok şey hepsi temiz ve sonra doktora götürdük sayenizde çok korktuk dedik evet tahliller temiz biz hastalar ciddiye alsın diye bu şekilde konuşuyoruz demezmi iyice sinirlerim bozuldu.. çıktık geldik arkamıza bakmadan ama hala pskolojim çok bozuk baya bir etkilendim uyuyamaz oldum korkuyorum ve şuan bi Dr a geldim bekliyorum dua edin lütfen inşaallah iyi haberler alırım....
stoğu doldurmuşsun istemez tabi :) son aylarda dikkat etmek lazım heralde şişkinlik arttığı içinSanada insaallah canmm dayanamiyodum. Kayinvaldem yapmisti ilki tuzluydu korkarak yedm ama son iki iyidi:)) simdi yne yollams ama canm cok istemiyo artk. :)
Manyakmi o senin gercekten tansiyonun yuksek olabilir korkuyla stresle iyice firlayabilirdi hayret yaniGünaydın kızlar .. cumartesi gecesi tansiyonum 15-10 diye Dr a gittim Dr bana daha tahlil yapıp tansiyonumu olcmeden seni şuan karanlık odaya alırlar senin ışıktan uzak durman kalabalıkta kalmaman lazım gebeligini sonlandirabiliriz.. ölebilirsin beyin kanaması geçirebilirsin .. bebek eşinden ayrılabilir kanaman olabilir gibi daha aklıma gelmeyen bir sürü kötü şey söyledi sonra da su tahlilleri yaptır bakalım gebelik zehirlenmesi mı tansiyonu da olctur dedi tabi bunları duyan ben şok oldum ailemde benimle birlikte şok oldu.. tansiyon olctuler 13-8 normal dediler evdeki alet yanımdaydı onda yine yüksek çıktı yani aslında tansiyonum o şekilde değilmiş belki doktor bey o şekilde konusmasa sonraki tansiyonumda 13-8 çıkmazdı.. tahliller yapıldı idrar kan troit ve daha bir çok şey hepsi temiz ve sonra doktora götürdük sayenizde çok korktuk dedik evet tahliller temiz biz hastalar ciddiye alsın diye bu şekilde konuşuyoruz demezmi iyice sinirlerim bozuldu.. çıktık geldik arkamıza bakmadan ama hala pskolojim çok bozuk baya bir etkilendim uyuyamaz oldum korkuyorum ve şuan bi Dr a geldim bekliyorum dua edin lütfen inşaallah iyi haberler alırım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?