2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Aynen bende gunde bi paket icerdim birakmak bile istemezdim okadar severm illeti benimde gozumde tutuyo acikahve sigara annemlere soyleyince kiziyolar birakmissin artik bidaha baslama diyolar banane diyorum :) kusana kadar icerm sonra birakirim diyorun

cnm keşke yardımcı olabilseydim bende olmuyor. geçtimi nasılsın şimdi?

Günayudın kızlar.
Of of 1 hafta olacak nerdeyse öksürüğüm geçmedi.Karnm çok acıyor artık
Cok gecmis olsum canim ya dun haberlerde gosterdi bu seneki hastaliklara antibiyotikte etki etmiomus hatta zarar veriomus.bu sene cok agir bi mikrop varmis.ondan gecmeside uzun suruomus sanirim sadece bitkisel yollarla gecirilebilir.ben hapsurmaya baslayinca limoni skip icine bisey katmadan iciorum sonra gecio cok sukur.

sağol cnm aynen bende izledim haberi. Ya ne denediysem fayda etmedi. Tüm A,B,C,D,E, Vitaminlerini aldım meyve,turp,bal,ıhlamur Z ye kadar gideceğim nerdeyse İnşallah geçer dua edin artık karnım acıyor öksürünce sokulmalar oluyor dayanamayacağım böyle giderse

bende yarın ası bakalım nasıl olacak

gecmıs olsunn (

bende dun kontrole gıttım bebegın bobregınde genısleme baslamıs. ınsallah gecer gıder.

Hoşgeldin canım, hayırlı olsun bebeğin :) benim doktorum perinatoloğa yönlendirdi kesinlikle. Ben tekirdağ'dayım ancak doktorum istanbulda ahmet gül'ü önermişti kendisi doçent, internette bilgileri var, randevu için yer var mı sorabilirsin arayıp çünkü belli bir haftaya kadar yapıyorlar sanırım, bana ücret olarak 450 tl demişlerdi. Bir de Atıl Yüksel'i duymuştum; ancak bu prof sanırım türkiyenin en iyisi falan :) ücreti de ona göre çok pahalı; yanlış hatırlamıyorsam 800 tl demişti asistanı ile görüşmüştüm. Biz cumartesi doktorumun önerdiği bir başkasına gidicez edirne'de cenk bey, o da prof; 300 tl. Çok iyi olduğunu arkadaşlarımdan teyit ettirdim; daha önce arkadaşımın ikizlerden birinin düşük ağırlıklı doğacağını (kordonunda bir sıkıntı varmış) ve başka birinin de bebeğinin kalp problemli doğacağını görmüş ayrıntılıda. O yüzden ona gideceğim inş bizim bir sıkıntımız çıkmaz bu ayrıntılı konusunda en uzman ve eğitim almış kişiler perinatologlarmış bu arada, bu yetkinliğe sahip olmayan birine gidersen bana geldiğinden farkı olmaz boşuna gidip para verme kesinlikle demişti doktorum.

Kuzumm keşke hiç içmeseydin yaa bir de hamileyken bebişler herşeyden önemli, doktorlar artık hamile kalmaya hazırlık döneminde bile hem kadın hem erkeğin sigarayı tamamen bırakmasını, hatta kafeini bile azaltmasını öneriyorlar.. İkili test sonucunda dikkat ettiysen hamile kadının sigara içip içmediği bile yazıyor çünkü bu da faktörlerden biri anladığım kadarıyla. Yine de günde birkaçtan büyük bir şey olmaz herhalde geriye dönük olarak söylüyorum. Ben hatırlıyorum biz küçükken babam yanımızda sigara içerdi hep malesef bu durumu hep kötü hatırlarım o zamanlarda tabi bu kadar büyük bir hassasiyet yoktu.. Bence bir şey olmaz bu saatte bebeğinde bir sıkıntı yoksa, ama acil tamamen bırak lütfen bebişleri hiç riske atmayalım

Hahah kiz oyle dedinde bak yumusak sekerler vardi almistim kac gundur duruyo yiyim bari kolayi ne hikmetse iste benimde canim cok cekiyo ama fanta aldim onun yerine iki gundurde icetea aliyorum
Canım ben içecek sektöründe çalışıyorum ve gıda mühendisiyim. Nacizane; Fanta ile kola aynı şey, fantada sadece çok çok düşük oranda meyve suyu var (%4 oranında falan içmeye değmez). İkisinde de bir yığın kafein, koruyucu madde ve katkı maddesi var.. Icetea bir nebze daha iyi ancak onda da kafein var, günlük kafein alma miktarınızı hesaplarken onu da dikkate alın. Onun yerine içine limon atılmış sade maden suyu öneririm, hem o gazlı içecek hissini yaratır hem de bol bol mineral almış olursunuz. Ben alırsam maden suyu ya da meyve suyu/nektar alıyorum. Ama genellikle evde portakal sıkmaya çalışıyorum.

Benimde aynı canım ama bnde bişey kullanmıyorum dokunamıyorum bile

ben ilk başlarda zeytinyağ sürmüştüm iyi gelmişti devam etmeli miyim acaba diye düşünüyorum aslında bio-oilde sürüyorum daha az acıyor. Benim korkum emzirme dönemiyle ilgili şimdiden böyle hassassa işimiz var :)

Aynı şekilde benimde sızlamalarım dönem dönem artıp azalıyor. Doktoruma danışacağım bakalım bişeyler önerecek mi?

sizinde dediğiniz gibi lanolinli krem kullanmak gerektiğini okumuştum doğum öncesi. Benim sızlamalarımda sizinki gibi aslında çamaşır giyip çıkarırken bazen çok acıyor. Kullandığınız kremi de sorayım bari bakalım nasıl yönlendirecek doktorumuz.Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…