2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
İnsan herşeyi düşünüyor değil mi ben de doğumda bana bişey olursa falan eşime diyorum fazla duygusal oldum ((( bebeğin için korkma canım Allahın izniyle sağlıklı doğacak dua ediyoruz hep Rabbim kabul edecek inşallah

Bırakmana sevindim canım inşallah vesile olur ve doğum sonrası da başlamazsın emzirme dönemi geçse bile. Anne babanın sigara içmesi gerçekten çocuklarda travma yaratabiliyor kendimden biliyorum :) atlatmış biri olarak söylüyorum iyi bir örnek değil ve o koku zaten hiç gitmiyor.. Keşke babam hiç içmeseydi.. Yıllar sonra bıraktı ama artık çok geçti; astım başlangıcı ve 4 taneden 3 kalp damarını değiştirdiler malesef, çok korkuttu bizi.. Allah'ım korusun herkesi

Aslinda sabah aksam sürülmesi tavsiye ediliyor her gün. Ama bu soguklarda sicak yataktan cikinca Mustela düsünemiyorum, catlarsa catlasin diyorum sonra aksam keyifle sürüyorum:) Benim kafa catlayacak ondan korkuyorum :)))
Ben çok üşengecim her gün sürmem kesin :)) ama deneyeceğim bakalım.. Kafa neden? Stresli misin? :)

Kendi doktorunuz mu yönlendirdi. Benimki yönlendirmedi ama evham yaptığım için gitmek istiyorum
Ben gebelik takibinde de okumuştum hani her testin zamanı yazıyor ya hafta hafta yapılması gerekenler, biliyordum zaten. Hem de 17. haftada kontrole gittigimde doktorum da hatırlattı. Belki doktorum da bi yerlere yonlendirirdi ama ben pimpirikli olduğum icin 18 +5te gidiverdim :) Prof ablamın doktoruydu iki sene önce ablamın 9 ay takibini ve sonra dogumunu yaptırdı. Bize güven veren biriydi. Bi cumartesi ablama kahvaltıya gitmiştik, sohbeti geçince Alkan hoca da aldık soluğu, hiç planlamamistik bile. Kahvaltı masasında aradık muayenehaneyi randevu almak için :)

Ya ben dün akşamdan beri bir dakika bile uyumadım o kadar kötüyüm ki öksürünce cigerlerimden hırıltı sesi geliyo Burnum tıkanmış nefes alamıyom hiç iyi değilim evde tek başıma oturuyorum eşimde işte uzak bi yerde çalışıyor kızlar evde yapabilecegim birşey varmı yardım edin tıkandım resmen tuzlu su deniz suyu denedim faydası yok

Ballı süt, bol su çorba meyve. Arada bal kaşıkla benim öksürüğüme o iyi gelmişti. Çok geçmiş olsun...

Aşı vuruncam bugün çok korkuyorum şu iğneden oldum olası bi ürküyorum bir de bebeğimi düşünüyorum endişeliyim
Korkma korkma benim dün 1 saat filan ağrıdı, buz tuttum mızmızlandım sonra geçti. Bebiş de tekmeleyip duruyor. Ben dün korkuttum sizi galiba ama ben daha önce vurulduğumda da kolum çok ağrımıştı. Yapısal herhalde. Korkma birşey yok, yaptır kurtul.

Canım geçmiş olsun evde ıhlamur falan varsa kaynatıp iç biraz yumuşatır belki dinlenmeye çalış başka yapılabilcek bişey yok maalesef sen çoğunu yapmışsın. Bende yeni atlattım dinlenmeden ne yaparsan yap geçmiyor malesef

Hadi hayırlı haberlerle dön annesi :)

benimde ayrintili ultrasonum var bugun . kendi doktorum yapicak bakalim :) guzel haberlerle geliriz ins

Amin kızlar çok sağolun biz geldik çok şükür gayet sağlıklı dedi her şeyi tam ve günüyle uyumlu dedi renkli baktı ama renkli değil siyah beyaz kağıt verdi benim kuzu yine uyuyordu sadece 1 dk uyandı Dr umuz iyidi devlet hastanesi diye endişeliydim ama pritonolog Dr baktı çokta iyiydi güzel ilgilendi.Darısı ayrıntı günü bekleyen arkadaşların başına sağlıklı haberler inşallah.Yarında son doz tetanoz var ondan sonra rahatım.

Kızlar oğlumuzun adını Çınar Efe koymak istiyoruz ama etrafımızdaki çoğu insan yok anlamlı olsun yok ağaç ismi mi koyacaksınız gibi tepkiler veriyorlar sizce nasıl Çınar ismi bizim gibi düşünen var mı bu ismi
Bi an önce kararlaştırıp öyle sevmek istiyorum oğluşumu ama eşim etkileniyor söylenilernlerden

Canım cok sağol zaten yataktan çıkacak halim yok bu aralar çok unutkan oldum az evvel çorba yapiyim dedim ocağın altını açık bırakmışım çakmak la yakmayı unutmuşum gaz kokusu evi sarmış son anda fark ettim kapattım ocağı ama çok kötü öksürmeye başladım pencereyi açtım havada buz gibi ayy nedir bu çektiğim bilmiyorum hastalık beni maaf etti

Bend
Annem birakti benm yillar once esimle karsilikli icerdik ama tabi cogu gitti azi kaldi genelde hamilelikte sigra kullanan kadinlarin bebeklerinin kilosu dusuk olurmus benim yengem 6 cocuk dogurdu hamileyken sigara hic birakmadi cocuklari cok zayif dogdu ve kilo alamiyolardi doktor demisti ona vucutlari nikotini atinca kilo almaya baslarlar diye gercekten de oyle oldu belirli bi yasi gecince kilo almaya basladi cocuklari ama buarada benim yengem hamileykende bipaket iciyodu

Bizde çınar ismini bebegimize koymak istedik önceden ama eşim arda diye tutturdu çınardan vazgeçtik ama güzel isim gerçekten milleti dinleme sen dogurucan sonuçta

isim kötu deıl ben ısımden zıyade anlamına onem verıyorum. en cok ıstedıgım bekarken. kızım olursa hayal oglum olursa umut koymakdı. ama sımdı vazgectım. cunku kızım olacak hayal ısmının anlamına bakıyorum. anlamsız . ama en onemlısı anne baba.

ama yınede etraf etkıledı benı hifa koymak istedim herkes o neymıs dedı sınırım bozuldu şifa mı dedı herkes. o yuzden vazgectım. zeynep olacak ınsallah

Burdan ayvayi duymustum. Kaynattik 2 bardak ictim, ise yarar insallah bende gece oksurukten uyuyamadim.

Yani herkesin kendi düşüncesi Ama Allah esirgesin oda 1 paket tam vicdansızlık,Bizim komşuda öyleydi şimdi arkadaşım hamile oda bırakamadı tiskinmedi 2 pakete yakın içiyor kurban olayım iyi degil ama bari 2-3 iç diyorum amaaan ne olcak diyor yemin ediyorum ben 2 dal içtigim gün vicdan azabından ölecek gibi oluyorum,Halada önceden neden 1-2 tane aldım içtim diye hiç içmeseydim diye kendimi azarlıyorum elhamdülillah tüm testler iyi çıktı doktor nasıl besleniyorsan öyle beslen bebek çok saglıklı dedi,ama gel sen bana sor her dakika vicdan azabı çekiyorum :/

Ben çok üşengecim her gün sürmem kesin :)) ama deneyeceğim bakalım.. Kafa neden? Stresli misin? :)
Yok Allaha sükür 0 stressteyim. Herkes basimda pervane Catlarmiyim acaba tek bir kere sürsem die kafa catlayacak, her aksam o kadar ugrasıyorum, sabahlari sürmedim diye catlarsam dava acicam firmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…