2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bende eskiden sigara icerdim, esimde. Hamile kalmadan bıraktık ama güncel bilgilere göre -tıp ile kanıtlanmıs- sigaranin bebege zarar verdiğine dair hic bir veri yok. Cok arastırmıstım. Sadece erken doguma sebebiyet verebileceği saptanmıs oda kanıtlı değil, teorik olarak. Ben sigara icer icmez kimseye karısmam. Ama gercekten sigara icmenin bebeğe bir etkisi - kısa vadede yada uzun vadede- oldugunu düsünmeyenlerdenim. Malum bizde cok fazla agızdan dolma bilgi var. Kimse TIP ne diyor diye pek arastırmıyor. Tabii son karar annenin. Beni ilgilendirmez hic. Yargılamamda.

Korkutma kendini sigara icmesende icsende allahin taktiri o sonunda bak cocuk sigara bile icmiyodu, hasta degildi, sapasaglamdi kokain dediler cikmadi ki o ara doktor demis griptende olabilir beynine pihti gitmis butun ölüm sebebi bu taktiri ilahi ömrü bu kadarmis mesela onun iki teyzesi kanserden öldü cok genc yasta, annesinde bogaz kanseri cikti o kurtuldu sukur ki ne anne annesi nede annesi sigara icmiyo yanlarinda sigara icen yok. Ic diye demiyorum kuzum icme tabiki daha iyi sonrada icmezsek hem sagligimiz hem cebimiz icin ama hicbirseyi kafana takipta kendindi korkutma hamileligini sakin gecir bebegini strese sokma dua ediyoruz gerisini allaha birakiyoruz insallah sag salim kavusalim insallah bizi omur boyu evlatlarimizla sinamasin

amin. Sen nasıl oldun arkadasım? Tekrar basınız sagolsun. cok üzme kendini olur mu

kiz sorma bide o cikti benim.basima simdi ben diormki illa doğumda yanimda sen olucaksn elimi tutcan güç vercen bana varlignla diorm bebeğin ilk anini ikimizde gorcez diorm bana bunu yapma noolursun ben dayanamam diyp duruyor adam benim orda aci cektgmi gördükçe doktorlara sararmis bahaneye geell doktorun ne sucu var illa bi çocuğun olsun diyen o değildi ya diorm guluyo simdilik ama o gün gelsin hic kacari yok :)))

amin. Sen nasıl oldun arkadasım? Tekrar basınız sagolsun. cok üzme kendini olur mu
Sagol canim dostlar sagolsun iyi olmaya calisiyorum yasiyoruz hayat devam ediyo dusunmemeye calisiyorum yoksa psikolojim bozulucak ama surekli aklima geliyo cunku en son yakinim diyebilecegim birini kaybettigimde cok ufaktim buda ikinci oldu cenazesini gördügüm fazla etkilendim tabiki ama elimden bisey gelmiyo. bi burda yaziyorum iyi geliyo bana yoksa fazla konusmuyorum kimseyle bu ara kendi icimde takiliyorum oglusumla oyalaniyorum. Bide annem acaba adini koysanmi diye bi teklifte bulundu yapamam yani ogluma her seslendigimde onu hatirlarim allah korusun yasi kaderi benzemesin insallah ama ondan dolayida aslinda biraz sucluluk duyuyorum yaoabilsemde koysam diye oda icime dert oldu

Evet insan cok etkileniyor.. Allah seninde ailesininde yardımcısı olsun. Dediğin gibi bizle sohbet et iyi gelir. Isım konusundada en iyi sen bilirsin, iyi düsün. Sucluluk duyma belki icinden baska bir sey geciyordur yine sen daha iyi bilirsin. Ama bencede koyma, nacizane tavsiyem.

Yaa bu ogluslarr hepp oylee. Oy onun hickiriginaa kurbann olsunlarr yaa. Yer bitiriimm danaya bakk. Benmkide beni korkutuyor teyzesi varligiyla yoklugu birr. Arada vurup kacmasa isim yaman. Ben burdaym sen isine bak diyor bana sanirimm:))))) oylr kibar vuruyorki.kibarliktan kirilacak yavrum :)) bizdr sizi opyoruzz teyzesi saglicakla insaallah

Hakikaten yaa seninki sana iss yaptrmiyacak mii ne cocuuuum annecigini dusunuyor yerimm onuuu bal bocugumm. Benmkide benm mutsuluguma gelemiyo az canm skilsin patlatiyor alttan. Simdiden yavrularin dilinden anliyoruz. Bazen babasina kiziyorum. Poposunu mu ayagini mi bi dikio karnima ozürle diliyorum falan gülüyorum birakio iskenceyi heheh

Aynen kuzuu onlada alakali tabii simdiden vakt ayiramiyorum dupeduz. Hep masa basinda oturur konumdayim. Bi yemek cay fasli.o kadar. 2 haftam kaldi ins. Bitsin spora yazlcm. Yuruyuse baslcm.teyzesi

Bende çok araştırdım fakat hep böyle kötü şeylere rastladım sizin gibi kanıtlı degil gibi şeyler duymadım görmedim,şuanda okurkende şaşırdım

Sorsan asla korkak degiller bazen alti ustu cocuk tasiyosun karninda derler ama dogurmaya gelince bizim cektigimiz aciyi duymak istemezler. Niye baskasi girsinki benimle tabiki o gircek anlasin sandigi kadar kolay olmadigini :)

günde 3 öğün tarhana çorbası içtim ben anında düzeltti valla. bide köy tavuğu buldum onunda çorbası çok iyi geldi

Bende çok araştırdım fakat hep böyle kötü şeylere rastladım sizin gibi kanıtlı degil gibi şeyler duymadım görmedim,şuanda okurkende şaşırdım
Sigara zaten kötü birsey orda hemfikiriz :) Kötü birsey icin tesvik eden yazılar bende hic görmedim tabii ki. Ama ciddi anlamda kanıtlanan hicbir veri yok. Sigara erken doguma sebebiyet verebilir yazılarindan baska kanıtlanmis bir veri yok maalesef. Sigara paketlerindeki yazılar bile riskin oldugunu söyler. Bünyeye göre zararlari degisiklik gösterebilir. Hayatı boyunca sigara icmemis birisinin farklı nedenlerle akciger kanseri olabildiği gibi. Zaten cogu dr'a göre kanser öncelikli olarak genetiktir maalesef.

Hangisi daha iyi karar veremedim gercekten :) Fındık fındık dedim acitiyorda essek :) Fındık oldu ceviz tabii

Canim bende 1 saat önce vuruldum bir iki gün iş yapma dedi ağrı olursa parol al dedi sol koluma vurdurdum ben de ama inan ben de bişey anlamadım iki ay uy yapayım diye beklerken iğneyi çıkmış buldum inşallah ağrı olmaz suan benim de yok ağrı

Sorsan asla korkak degiller bazen alti ustu cocuk tasiyosun karninda derler ama dogurmaya gelince bizim cektigimiz aciyi duymak istemezler. Niye baskasi girsinki benimle tabiki o gircek anlasin sandigi kadar kolay olmadigini :)
Evet her anini görsünler ki anlasinlar onlari baba yapmak icin ne kadar zorlu yoldan geçtiğimizi .. Ben oma boyle soyledgm zaman bende seni anne yapiom ama dio en kutsal duyguyu onun sayesinde tadiomusmusum hazir cevap anam benimki bazen bas edemiom üstad diyp saygi duyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…