- 7 Kasım 2016
- 1.613
- 2.323
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #31.601
Benim 22+3 te 475gr dedi. 1-2 gün gerideydi. Sıkıntı yok dedi. 1hafta 10 gün filan geride olsa o zaman sıkıntı oluyormuş. Bu yumurtlama gününden de olabilir demişti. Sonuçta işaretlemeden işaretlemeye değişiyor. Ben perinatologa gitmiştim, baya iyi cihazı net bir şekilde ölçüyor. Hastanedekilerde daha fazla çıkıyor.Kızlar birşey soracağım bugün 22+1 im
perintalog gelişim geriliğinden bahsetti ilerki haftalar için
bebeğim 28cm kilosu 491 gram sizce bu hafta için gelişim geriliği var mı
çoğunuz benden hafta olarak büyüksünüz
bu haftaları hatırlıyorsanız bir kıyas yapar mısınız?
Bende zaten ihmal edilmesin diye paylasiyorum.Evet hamileler var ve benim gibi baslarina gelmeden bilmeleri icin önlem almalari icin paylasiyorum.Üzülmeyeleim diye zaten bu konular hic gündeme gelmiyor ve insan basina gelince vurgun yiyor.Ewladini kaybediyor ölumden donüyor dönsede organ hasari kaliyor.Ben bilmek isterdim diye dusundügüm icin paylasiyorum.Uzulmek mi hic bilmemek mi diye dusundugümde ben bilmeyi tercih ederdim.keske basima gelmedenArkadaşlar işin özeti
Bunlara dikkat edildikten sonra bu tarz tatsızlıklar yaşama ihtimalimiz azalır.
- Doktor kontrolünüzde muhakkak neler bakılması gerekiyor diye sorun.
- Tüm sonuçlarınız düzenli bir dosya halinde yanınızda olsun.
- Bebeğin bir hastane çıkışına yok lohusa takımına nekdr para veriyoruz, gidip eczanelerden koldan ölçen tansiyon aleti alın fiyatı 70-100 arasında değişiyor. Omron marka kullanıyorum ben.
- Günde en az 2 kere tansiyonunuzu ölçün. Ölçmeden önce 5-10 dk sakince oturup beklemek gerekiyor. Sonucunu bir yere not edin. Doktorunuza gösterin.
Sağlıklı doğumlarımız olsun inşallah.
Siz ne zamandir oradasiniz? Nisan 2016 da dogum yaptim ben , benden sonra bu olaydan sonra baksinlar zahmet olmazsaCanım evet mutlaka yapıyor ben De bu yüzden şaşırdım burcu aydın boyama benim Dr um şuan devam da ediyorum her sorumda bintelefonun ucunda tansiyonuna bakıyor ve yazıyor herşeyden bilgi veriyor plesanta önde olması derken bı anterior bı posterior var zaten ya önde olur ya arkada benimkide önde ve kaç Dr a gittim bı sorun yok previa ise iş değişir previa farklı bebek eşinden ayrilabiliyor önde diyince ona kafam ayrı karıştı .... Dr tüm rakiplerini yapıyı hatta idrar tahlili De istiyor yapıyor tansiyonum çıktı diye beni sıkı takibe aldı bı ara nasıl böyle ihmal soz konusu anlamadım Allah sabır versin arkadaşımıza ama tek taraflı dinlememek lazım.. bahsettiğimiz yardımcı doç bu arada..
Yok suclu aramiyorum zaten suclu belli.Zorunlu olan tansiyona bakilmayan 30 haftalik bir gebe ve gebelik tansiyonundan kaybedilen bir bebek böbrek hasari kalmis ewlat acisi yasamis bir anne.Canım arkadaşın üyeliği silinmiş galiba Dr la konustuk mahkemeliklermis sanirim baya uzun şeyler etkilenmeyin sizlerde.. böyle şeyler oluyor arkadaş acısından suçlu aramış olabilir Allah kimseye yaşatmasin onada sabır versin empati kuruyorum da herkes açısından belki suçlu arayabilir çok çok zor ..dikkat edelim bizler de kendimizi takip edelim ..
Kızlar birşey soracağım bugün 22+1 im
Yok anlik degil benim tansiyon takibim hic yapilmadigi icin ve teshis tedawi olmadigi icin gebelik tansiyonundan plasentasi ayrildi.Anlik bir olay degil maalesef tamamen ihmal ve takipsizlikHanimlar evet bende burcu hanima gittim dogumu burcu hanim yaptirdi inanin ben bugune kadar bukadar anlayisli bukadar motive eden ve abla sefkatiyle insana yaklasan bi dr ilk defa goruyorum bundan once baska bi dr gidiyodum cok iyi bi hastanedeydi o doktorda ama tlf numarasi bile vermedi bana ama burcu hanim her soruma ozenle cvp veriyordu ayrica her gittigumde tansiyonum olculup idrar tahlili istiyodu muge hanim icin cok cok uzgunum rabbim kimseye evlat acisiyla sinamasin bence onun dr la alakali bi problem degil anlik bi problem olusmustr.
Nasilmis olay ? Ben tüm saniyesini anlattigim her dakikasini aktardigim yasadiklarimi uydurmus muyum ?Evet canım doktor ile gorustum davaliklarmis burada anlatmak bana düşmez ama olay böyle değil ve durum hukuki derecede bu yüzden bişey demesek daha iyi sanırım sitede üyeliğini iptal etmiş bayanin...
Canım tabloya, ona buna sormakla olmaz. İçine ferah tut bi şey yoktur.yine de sen kontrole git tekrar. Aksatma
Vallahi ben karda yuvarlancam nerdeyse çatlıyorumOlmaz mı ben varım.artık yanıyorum resmen üşümek yok.allahtan yaz değil yoksa yanmıştık:))
kız çocukları yapar bide bizim hafta 26ncı gibi normalde 24 ama doktor 2 hafta büyük ilerliyor dedi. Belkide ondan başladı normal diyorlar iyikki yaza gelmemişim sıcaktan pişerdim yine şimdi yolu varYok canım ben hala eskisi gibi soğukta titriyorum :) acaba hasta falan mısın? Ateş basacak zamanlar gelecek falan derlerdi ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Peki ben ne yapayim sirf ihmaller yuzunden bebegimi kaybettim böbrek hasarim var ikinci gebelikte sadece riskli gebelik uzmanlari takibimi kabul ediyor ve muayene ucretleri 500tl detayli bakarlarsa 2bin tl özel saglik sigortalari zaten sigorta yapmiyor artik hem sesimi duyurmayayim.Ben o dr un isminin gectigi basliklar altinda paylastim ki giden varsa tansiyonuna baktirsin diye.Gorunen o ki herkesin morali bozulmus. Kamuoyu yaratmaya calisiliyor anliyorum ama hamilelerin oldugu grupta olmamali bu forumda bir derdim var basligi var orada paylasilabilirdi belki.
Dun muydu bir arkadas geldi tansiyon sıkıntısi oldugunu yazdi ne yapsin simdi kafayi mi yesin. Ben de "yaa benim sanki geçen kasiklarim agrimisti" moduna girdim
Pozitife odaklanmaya calisalim. Kapali kutu Allaha emanetiz.
Çok geçmişler olsun annesi dikkat et kendine.senin hamileliğin benden birkaç gün öndeydi diye hatırlıyorum yanlış mıyım?sanki öyle bi muhabbet geçmişti.27.haftadayım ben benim oğlan tik mi yaptı acaba ??Selam Oglumun Teyzeleri;
Bugün dr.umuzdaydık, 26.ci hafta bitiyor, 870 gr olmusuz bizhersey yolundaymis, dünden beri rahatsızım üsüttüm sanırım, seker yüklemesini salı gününe attı dr.um birde bagisiklik güclendirici bitkisel bir ilac verdi, sabah aksam ic dedi. Sabah ictim simdi resmen birseyim kalmadi, Salı günü bakalim seker yüklemesinde neler yasayacagiz
Ben yapılıyor diye biliyorum aa 5 doz oldukça çok bana 1doz vuruldu başka da aşı için çağırmadı bebeğe de doğunca vuruluyor diye biliyorumBende ilk hamileliğimde başlayıp 5 doz oldum.bu hamileliğimde olmuyorum o yüzden
Sağlık bakanlığının aşı takviminde yok bildiğim kadarıyla oglumda yapıldığını hatırlamıyorum.b bebeklere yapmıyorlar sanirim
Masallah pasalara hepsinin kilosu super darisi basima :) benim randevuya daha var 14 subatta ay bak simdi aklima geldi sinir oldum kayak tatilleri eksikti bi ya manyak doktor 5 hafta sonra olurmu dedi olur dedim randevuyu nerdeyse 6 haftaya vermis yuh yani ay ben nasil once farkedemedim :))Selam Oglumun Teyzeleri;
Bugün dr.umuzdaydık, 26.ci hafta bitiyor, 870 gr olmusuz bizhersey yolundaymis, dünden beri rahatsızım üsüttüm sanırım, seker yüklemesini salı gününe attı dr.um birde bagisiklik güclendirici bitkisel bir ilac verdi, sabah aksam ic dedi. Sabah ictim simdi resmen birseyim kalmadi, Salı günü bakalim seker yüklemesinde neler yasayacagiz
Allah Allah. Canım ben ayrıntılı usg yi 22+1 de yaptırdım tam. 475 gr 26 cm. Benimkine her şey harika dediler. Canını sıkma ileriki haftalar için karartma içini. Nasılsın bu arada? Kist mevzuna da çok sevindim. Bağırsak da hallolacak inşallah.Kızlar birşey soracağım bugün 22+1 im
Yaşadığınız elbette kolay bişey değil ama hassas bir dönem geçiren hamilelerin olduğu bir platformda paylaşmanız doğru mu onu kestiremedim zaten olumsuzlukları düşünerek kaygılarla geçiriyoruz günlerimizi Rabbim inşallah tevekkül eden kullarından eylesin ve herkesin kucağına sağlıkla sıhhatle yavrusunu almak nasip etsin.Peki ben ne yapayim sirf ihmaller yuzunden bebegimi kaybettim böbrek hasarim var ikinci gebelikte sadece riskli gebelik uzmanlari takibimi kabul ediyor ve muayene ucretleri 500tl detayli bakarlarsa 2bin tl özel saglik sigortalari zaten sigorta yapmiyor artik hem sesimi duyurmayayim.Ben o dr un isminin gectigi basliklar altinda paylastim ki giden varsa tansiyonuna baktirsin diye.
Amin kimseyi uzmek istemedim aslinda kimsenin hakkina girmek istemem onlem alinsin tedbir alinsin kimse benim gibi aci tecrube ile ogrenmesin istedimYa
Yaşadığınız elbette kolay bişey değil ama hassas bir dönem geçiren hamilelerin olduğu bir platformda paylaşmanız doğru mu onu kestiremedim zaten olumsuzlukları düşünerek kaygılarla geçiriyoruz günlerimizi Rabbim inşallah tevekkül eden kullarından eylesin ve herkesin kucağına sağlıkla sıhhatle yavrusunu almak nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?