2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Vallahi inan aynı bende rüyalar kabuslar,film çeviriyorum geçen kızımın minik ayaklarını gördüm yumuduk yumuduk kokluyordum öpüyordum dünyanın en güzel kokusu en güzel ayakları diyordum. gördükçe dahada hasretlik oluyor ve dahada aşk duyuyorum evlada duyulan aşk bambaşkaymış cidden... Bende senin gibi çok donan ısınamayan sürekli termosla gezen bir insan iken şimdi elim ayagım pespembe sıcaktan ;(

Oy maşallah Benimki de böyle tombikler inşallah

Benim de karnim akşamları çok şişiyor. Sabah kalktigimda daha normal ama gun icinde giderek gerginlesiyor. Sabah hamile olduğumu bile anlamazsın akşama 7 aylık gibi oluyorum. Bu sıralar raporluyumevdeyim hareketsizlikten oluyordur diye düşünüyorum. Senin karnında çok cikadıysa belki bebisin yerini genişletmeye çalışıyor da olabilir.
Ağrı, sancı, kasilma, şişkinlik vs gibi seylerde doktorumun genel tavrı rahatlik. Artik pek sormuyorum bile niyedir diye. Bilgilendiriyorum kontrollerini yapiyor. Kanama ya da duzenli agri degilse, muayenede de acilma yoksa onemsemiyor pek olur oyle diyor.

Maşallah tosuna. iyi bakmış annesi İsimlerden Eren favorim. Gerçi Alp te güzel. Eren Alp te olabilir bir alternatif

Bizim burada öyle derler di bende onların yalanciaiyim :) ayy çok sukurki ben gece etkilenmiorm fazla o konuda sadece yüz ustu yatamiorm diye rahatsizm..ama eşim der hep gece sen uyurken kizimiz oymuyodu diye ben ondam once uyurum :))), annemede gecen baktrirken karnma kiz kizim varya bu çok kuduruk birşey olacak dedi geride sende boyleydin dedi en hareketli.çocuğu benmisim ben kudurukmuyum anne dedim yok dio senin küçüklüğünden cektgmi hic birinde cekmedim dio çok harektliymisim yerinde durmazdn derler kucuklugmu bilenler :) babasina çekerse iyi hoş rahatimda bana çekerse Allaaaahh benimde cekecegm var

Iste ne mutlu size ben bu olayi yasadiktan sonra bakilmaya baslandi gebelerin tansiyonu o hastanede.Öncesinde hic bakilmadi bakilmiyordu arkadasim.Ayrica sizi bir konuda daha uyarmak isterim gittiginiz hekim cok yogun bir hekim ve muayene kalitesinden ödün veriyor.Cok kisa muayene edildim ben her gittigimde 2 saat 3 saat bekledigim oldu ama icerde kalma surem 5 dakikaydi.dolayisi ile ustün korü bir muayene oldu

Bu arada kuzenim geçen yıl mayısta doğum yaptı orada onunkinede bakılıyordu doktorun size ne kastı olabilirki ... Olayın içine girmek istemiyorum ben De etkileniyorum inşallah herkes için hayırlısı olur.
Ben gecen yil nisan da dogum yaptim.Kuzeninize her gittiginde tansiyon bakmis mi ?

Bu arada kuzenim geçen yıl mayısta doğum yaptı orada onunkinede bakılıyordu doktorun size ne kastı olabilirki ... Olayın içine girmek istemiyorum ben De etkileniyorum inşallah herkes için hayırlısı olur.
Olaya dahil olmaniz mumkün degil zaten.Yardimci olursaniz sewinirim.Bana bir kastı oldugunu dusunmüyorum cunku benim takip oldugum surecte tansiyona bakilmadigini biliyorum.Kuzeninize bakilma sebebi bir rahatsizligi yasi kilosu ileri olmasi vs gibi bir sebep olabilir.Onu riskli gormustür gebelik tansiyonu acisindan ondan bakmistir.Bu bana kasti oldugunu göstermez.cunkü 30 haftalik gebelik suresince bana birkez olsun tansiyon nabiz ödem bakilmadi 15 gunde 1 gitmeme ragmen.Idrar tahlilide 21 den sonra hic yapilmadi.

Eşim de diyor ki bebek için çoook önemli senin yediğin içtiğin bak benim bağışıklığım ne kadar sağlam bebeğimi seviyorsan kilonu çok düşünmez önce onun beslenmesini sağlarsın diye gaza getiriyor beni sonra iştendurum leyla

Valla normalde,Etmem fakat son ay daha fazla alaccaksın dendigi için korkuyorum
Kimileri de son aylarda iştahın kapandığını kilo alımımın neredeyse durduğunu söyler.hepsi de doğru..tabi kişiden kişiye

Orayı hic hatırlamiyorum Dr.um 26.ci hafta bitmis 27 olmusuz dedi. onun yalancisiyim Sat Benim 24 Temmuz ama benim gec yumurtlama vardi o yüzden daha gec ama tam tarih bilinmiyor Hastalik icinde ailemde herkes hasta oldu, bana dönmesi cok normaldi heheh! Ama sükür 2 günde topladim artık sizde dikkat edin kendinize aman

Senin hamileliğin merakla gecti be canım, bu eziyet niye sana! 14 subatada hakkatten daha bayaa var

Ben yapılıyor diye biliyorum aa 5 doz oldukça çok bana 1doz vuruldu başka da aşı için çağırmadı bebeğe de doğunca vuruluyor diye biliyorum
Canım zaten bu 5 dozun hepsini yaptırmak zorunda değilsin.hamileligin sırasında 2 doz yaptırmış oluyorsun.digerleri doğumdan sonraya kalıyor.6 ay-1 yil-1 yıl gibi aralarla yapiliyor.asm de 5 doz yaptırırsan omur boyu koruyuculuk sağlıyor demişlerdi.bende yaptirmistim.
İnternetten baktigimda Yenidoğan tetanozu diye asi uygulaması var ama ben ogluma yapıldığını hatırlamıyorum ve sağlık bakanlığının aşı takviminde de göremedim.

Kuzenim 28 yaşında idi geçen sene yani yaş sorunu yok ve riskli durumu da yoktu şuan ben De 22 oldum yeni ve takibim yapılıyor .. inanın şaşırıyorum siz konuştukça acaba benim hocamdanmi bahsediyor diye ? Eğer randevu almadan gidersem bı saat bekliyorum ama yok rsndevuluysak dakikasına alıyor ... Yaşadığınız olay için çok üzgünüm . Madem haklı olduğunuzu düşünüyosunuz o halde hukuki yollardan haklı iseniz hakkınızı alacaksınızdır . Allah var görüyor kim haklı ise ona yardım etsin inşallah bu durumdan kurtarsın .. daha fazla birşey demeye gerek yok sanırım anlamsız . Bu arada çok pahalı hastanelerde dahil hepsine gittim tüm kadın dogumcular eğer muayenehane değilse mutlaka geç alabiliyor malum tek hasta biz değiliz acil olabiliyor ya da doğuma girebiliyor doktorlar bunu konuya da böyle açıklık getirmiş olalım ..

Bakın kendi agzinizlada yazmışsınız size ne kastı olabilir ki? Yani o zman sorun nedir? Bakın madem bunlar yapılmadı siz isteseydiniz sonuç olarak sizin bebeğiniz tansiyonum biraz çıksın kendimi acile atıyorum Allah korusun. Herşeyden önce bunlar kader kısmet ama bu bebekler De emanet bizlere madem doktor bu kadar takipsiz idi bunu neden sonra farkettiniz sizi tutan yoktuki başka bir Dr a gitseydiniz bir ay da bir idrar tahlilim yapılıyor sonuçlar normal çünkü eğer sorun olsa eminim daha kısa sürede tekrarlardi .. tansiyon ilk gittiğimden beri bakılıyor zaten . Doktor hem doppler hem normal USG şeklinde bebeğe bakıyor artı en baştan beri bilinçlendiriyor ben o hastanede doğuma gelip doktora sarılıp ağlayan çok hasta gördüm yani artık hastasından çok ablaları olmuştu lütfen biraz daha iyi düşünün belki kaçırdığınız birşeyler vardır ya da haklı iseniz ALLAH var onun adeleti tecelli edecektir kim haklı ise tabiki . Ama değilseniz hem bebeğinizi kaybettiniz malesef hem De günaha girmiş olacaksınız benim De diğer kuzenim bebeğinin 9 ay 10 günlük bebeğini kaybetti inanın asıl doktor ihmali ondaydı ve çok iyi bilirim daha 15 imdeydim ama yaşadıklarına bizzat şahidim . Kendinize iyi bakın ve lütfen biraz duyarlı olup buraya ya da başka bir gebe topigine yazmayın çünkü hem günaha giriyor hem bencillik yapiyosunuz acınız çok büyük biliyorum çok geçmiş olsun ama burda o gün psikolojisi bozulmayan bı benimdir ki ben De etkilendim az çok arkadaslar gün boyu bebeklerini takip etti o günahsız bebeklerde etkileniyor düşünün gerisini bence haklı iseniz ortaya çıkacaktır zaten hukuki surectesiniz ve herşeyden önce Allah var benim şu vakitteki duam RABBİM haklıya yardım etsin ve su durumdan kurtarsın haksız zaten cezasını bulur . Umarım sizin De hayırlı sağlıklı evlatlarınız olur . Başka bişey daha yazmayın lütfen yazsanizda ben yazmayacağım çünkü gerçekten burada etkilenen bır çok insan var haklarına giriyoruz..

Son düzenleme:
Ben zaten bana bir kasti war demedim.Ben nisan 2016 da dogum yaptim yani 1 sene olacak benim takip oldugum dönemde kimsenin tansiyon takibi yapilmadi diyorum.Demekki benim yasadigim bu olaydan sonra birseyler degismis.Beni yalanci cikmarmaya calismayin bosuna.Bende cok hastasi ile konustum ewet tansiyonumuza hic bakilmadi diyen merak etmeyin.Iste basiniza gelmedigi icin bilmiyorsunuz tansiyonu her cikan kisinin wucudu tepki vermeyebilir.27/18 tansiyonla ameliyata alinan arkadasim ben birsey hissetmiyordum demisti mesela.Siz sadece beni suclar tarzda konustugunuz icin bukadar uzattim.Gebelik takibimde tansiyondan sorumlu olan bakmayan teshis koyamayan tedawi etmeyen kisi hekim.Hem bu dünyada hem ahirette her zaman iki elim yakalarinda olacak

cnm benim bana normal geldi.kendime göre değerlendirme yaparsam ben 21 haftadayken bebğim 510 gr 26 cm di. boyu çok normal aynı haftada benimkide 26cm den 28e çıkmıştır. Çünkü şuan 24 haftadayım 30cm.
21 haftada 510 gr olduğuna göre benim ki senin haftandan bebeğimin kilosu 600-650 gr filan dır. yani geçen hafta.
Bana doktorum gayet iyi gidiyoruz dedi.Herşey normal dedi. Yani seninkide çok farklı sayılmaz ki.. hani desen ki bebeğim 20 cm kilosu 200 gr 300 gr o zamn anlarım evet olabilir derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…