2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bende 32. haftamı bekliyorum cnm. Sigortaya filan bilgi veriyorsun sanırım devletten para alıyorsun 3-4 bin civarı.

Maşallah canm bebeğine. Bence çınar efe kesinlikle..

günaydın hamişler :) ne zamandır giremedim herkes iyi mi?
Canm sağol Allaha şükür iyiyim ben arkadaşlarımda iyi diye biliyorum kimseden kötü birşey duymadık şükür.Tekmelerle boğuşuyoruz büyük bir keyifle.
Dün de kontrolümüz vardı aşımızı da olduk. herşey yolunda. bebekler büyüyor . sen nasılsınnn ?

bende 32 demı ayrılsam yoksa devammı etsem dogumdan sonra bebekle daha cok mu vakıt gecırsem dıe karar veremedım artık o zamankı saglık durumuma bakayım dıe dusundum

Bende 32. haftamı bekliyorum cnm. Sigortaya filan bilgi veriyorsun sanırım devletten para alıyorsun 3-4 bin civarı.
Canım günaydın. Sanıyorum o çok para mevzusu memur anneler için değil de, diğer kurumlardaki anneler için geçerli. Ama yok öyleyse bilgilendirelim birbirimizi. Ben öğretmenim ve doğumdan sonra alacağımız 300 tl var biliyorum. Eğer senin dediğin gibi de bir hakkımız varsa şahane.

Ah canım çok sağol eski bir araştırma hastanesi bi taraflarının halk sağlığı düşünülerek kurşun kaplamalı olduğunu sanmıyorum çünkü bizde insana değer verilmiyor bişey olduğunda nasılsa girmeseydin uyarı levhası konulmuş der geçerler ama yazın çok aydınlatıcı doktoruma da sordum obsesif olma dedi :) ama insan hamileyken sağlıklı düşünemiyor ki :)

ben de iyiyim çok şükür. tekmeler benim de çok hoşuma gidiyor yaa maşallah hepimize :) az kaldı heyecan her geçen gün artıyor

Aaa olmazmı cnm benim tabiki var benim ablam özel sektörde gümrükte çalışıyordu 2 yıl önce 2,500 tl aldı devletten.Tüm çalışan anneler 32. haftada ayrılıyor işten sigortaya gidiyor hamilelik evrakını veriyor doktorun verdiği 8.aya girdiğine dair günününün dolduğuna dair. 2 yıl önce 2,500 dü. şimdi 3-3,500 civarı filan. olmaz olur mu. benim tüm çevrem aldı nerdeyse bikaç arkadaşım da aldı. bunun dışında süt parası var 300-400 tl. ayrıca bakıcı parası var 1000 tl. ama birini sigortalı yapman lazım 1000 tl yi alman için. anne baba kardeş hariç. o biraz sıkıntı. zaten iş yerinden de paranı alıyorsun 6 aylık izninde . sanırım tümünü almıyorsun asgeri ücretini alıyorsun diye biliyorum. Ama devletten alıyorsun kesin 32. haftadan snra başvuru yaparak sigortaya. sonra ziraat bank. yatıyor.

Canım arkadaşın bahsettiği para sgk nedeniyle izin döneminde hak ettiğimiz para ben özel sektör çalışanıyım ama bu para için sektör fark etmiyor almak için şart son 120 gün de yada 90 günde emin değilim sigortanın yatmış olması ve izne çıktığın tarihte hala sigortalı gözükmen alacağın parada yatan brüt üzerinden hesaplanıyor maaşına göre belli bir rakam alıyorsun ki az para değil . Sen bunu detaylı olarak internetten bi araştır canım istersen

Bu arada memur anneler de alıyor diye biliyırum ya özel sektör devlet sektörü diye ayrım yok. Çok saçma yani olmaz öyle. tüm çalışan hamile anneler alıyor eminim gerçekten.

evet cnm. en az 1yıl sigortalı olman lazım devletten para alman için. devletten alıyorsun 32. haftadan snra başvurduğunda.ama sonrasında iş yerinden almaya devam ediyormusun ondan emin değilim. asgeri ücretini sanırım veriyorlar sana iş yeri . 32 haftadan sonra ve doğumdan sonraki bikaç aylık izninde. çıkışını yapmadıkları takdirde.
Olduki çıkış yaptılar o zamn işsizlik maaşını alırsın 8 ay oda 700TL birşey olması lazım.

okuyunca durumları yazmak istedim,çok etkilendim. doktorun yrd doç olması işini dört dörtlük yaptığı anlamına gelmiyor. dr hatasıyla hayatını kaybedenleri okuyoruz ne yazıkki. anne adayı olarak 2 haftada bir dr kontrolüne gitmesi zaten sorumluluğunun farkında olduğunu gösterir. her gidişinde tansiyonuna bakması gerektiğini hasta bilmek zorunda değil. neden sen üzerine düşmedin diye suçlayamam. bunu dr bilmeli. kaldı ki daha önce başka bir dr un raporunu da vermiş, sanırım bu da konu ile ilgili olabilir. bir de sözkonusu dr un web sitesinde ağustos 2016 da yazılmış gebelikte yüksek tansiyon başlıklı bir yazı var. tek yazı da bu. bunu da artık mahkemeye delil olsun diye mi yazdı onu da bilemem. orda gebelikte tansiyon takibi önemli vb yazmış ama bunu olaydan sonra mı çark etmiş acaba.... mügecim evet yaşadıkların çok zor şeyler, ama bazı arkadaşların dediği gibi amacın insanları uyarmak olsa da özellikle hamilelerin olduğu başlıkta bunu paylaşman onları olumsuz etkileyecektir. Allah ne sana, ne bana, kimseye yaşatmasın. şimdi hamilesin sanırım. Allah tüm hamilelerin sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. mugeilkertarhan

Canım iş yerinden almaya devam edemiyosun o durumda sigortadan 4 aylık dönem için (2 ay doğum öncesi, 2 ay doğum sonrası) alıyosun sonra istersen 6 ay ücretsiz izin hakkın var sonra dediğin gibi çıkarılırsan işsizlik alabilirsin .

Hmm öylemi cnm zaten emin değildim alındığından iş yerinden demek alınmıyor. Neyse daha çok araştırmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…