- 20 Eylül 2016
- 2.399
- 3.132
- 83
- 33
- Konu Sahibi endless love
-
- #31.661
Bende 32. haftamı bekliyorum cnm. Sigortaya filan bilgi veriyorsun sanırım devletten para alıyorsun 3-4 bin civarı.iyi canım ya sevindim inşallah doğuma kadar da tam yerleşir de sorunsuz geçer herşey..
En azından dinlenirsin biraz daha yavrucak da eziyet çekmez.
hem de tüm hazırlıklarını yavaş yavaş tamamlarsın.
çok zor hamile kaldık bari hamileliğimizde rahat edelim.
Ben de 32. haftada bir sorun olmazsa ayrılacağım.
Maşallah canm bebeğine. Bence çınar efe kesinlikle..Merhabalar annişler valla mesajları okuyamıyorum herkes iyi değil mi
Memlekete geldim herkes ilk kez görüyor hamişliğimi Allahım ne güzel duygu
Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Hem şaşırıyorlar hem seviyorlar.
Bugün buradaki doktoruma da gittim oğlum 1068 gr olmuş doktor bir tosuncuk geliyor yolda dediaynı haftadaki arkadaşlar şeker yüklemesi yaptırdınız mı onuda yaptım bugün çok şükür bir sıkıntı yok
11 kilo ile yola devam
Ay ne çok konuştum
Gevezeliğim üstümde
İsim konusu hala muallak Çınar Efe Çınar Alp Alp Eren gidip geliyoz bakalım
Canm sağol Allaha şükür iyiyim ben arkadaşlarımda iyi diye biliyorum kimseden kötü birşey duymadık şükür.Tekmelerle boğuşuyoruz büyük bir keyifle.günaydın hamişler :) ne zamandır giremedim herkes iyi mi?
evt benım gobek delıgıde oyle oluo :)Benim ozellikle aksamlari cok geriliyo canim afedersn hem gaz hem aksam yemegi gobek deligim aciyo resmen gerilmekten adim atarken bile aciyo doktoruma dun sordum normal dedi
bende 32 demı ayrılsam yoksa devammı etsem dogumdan sonra bebekle daha cok mu vakıt gecırsem dıe karar veremedım artık o zamankı saglık durumuma bakayım dıe dusundumiyi canım ya sevindim inşallah doğuma kadar da tam yerleşir de sorunsuz geçer herşey..
En azından dinlenirsin biraz daha yavrucak da eziyet çekmez.
hem de tüm hazırlıklarını yavaş yavaş tamamlarsın.
çok zor hamile kaldık bari hamileliğimizde rahat edelim.
Ben de 32. haftada bir sorun olmazsa ayrılacağım.
Canım günaydın. Sanıyorum o çok para mevzusu memur anneler için değil de, diğer kurumlardaki anneler için geçerli. Ama yok öyleyse bilgilendirelim birbirimizi. Ben öğretmenim ve doğumdan sonra alacağımız 300 tl var biliyorum. Eğer senin dediğin gibi de bir hakkımız varsa şahane.Bende 32. haftamı bekliyorum cnm. Sigortaya filan bilgi veriyorsun sanırım devletten para alıyorsun 3-4 bin civarı.
Ah canım çok sağol eski bir araştırma hastanesi bi taraflarının halk sağlığı düşünülerek kurşun kaplamalı olduğunu sanmıyorum çünkü bizde insana değer verilmiyor bişey olduğunda nasılsa girmeseydin uyarı levhası konulmuş der geçerler ama yazın çok aydınlatıcı doktoruma da sordum obsesif olma dedi :) ama insan hamileyken sağlıklı düşünemiyor ki :)Koridoruna girdin diye hic korkma canim. Onkoloji hastanesinde staj yapmistim orda camlar duvarlar x isinlarini gecirmemesi icin kursun korumali oluyor. Icerde calisan teknisyeni bile koruyor sonucta. Zaten isinin bir kismi duvardan geri yansir gececek kisimda bunlarla engellenir. Ayrica ışının kuvveti uzaklikla hizli bir sekilde duser. Icerde birine cekim yapiliyorken butun kapilar acik yoldan gecsen bile aldigin doz cok cok dusuk olurdu. Bebekler hassas oldugu icin koruma amacli doz siniri daha asagilarda. Seni anliyorum radyasyonun adi bile korkutucu tabi ama kendisi o kadar degil. Icini ferah tut.
Canm sağol Allaha şükür iyiyim ben arkadaşlarımda iyi diye biliyorum kimseden kötü birşey duymadık şükür.Tekmelerle boğuşuyoruz büyük bir keyifle.
Dün de kontrolümüz vardı aşımızı da olduk. herşey yolunda. bebekler büyüyor .sen nasılsınnn ?
Aaa olmazmı cnm benim tabiki var benim ablam özel sektörde gümrükte çalışıyordu 2 yıl önce 2,500 tl aldı devletten.Tüm çalışan anneler 32. haftada ayrılıyor işten sigortaya gidiyor hamilelik evrakını veriyor doktorun verdiği 8.aya girdiğine dair günününün dolduğuna dair. 2 yıl önce 2,500 dü. şimdi 3-3,500 civarı filan. olmaz olur mu. benim tüm çevrem aldı nerdeyse bikaç arkadaşım da aldı. bunun dışında süt parası var 300-400 tl. ayrıca bakıcı parası var 1000 tl. ama birini sigortalı yapman lazım 1000 tl yi alman için. anne baba kardeş hariç. o biraz sıkıntı. zaten iş yerinden de paranı alıyorsun 6 aylık izninde . sanırım tümünü almıyorsun asgeri ücretini alıyorsun diye biliyorum. Ama devletten alıyorsun kesin 32. haftadan snra başvuru yaparak sigortaya. sonra ziraat bank. yatıyor.Canım günaydın. Sanıyorum o çok para mevzusu memur anneler için değil de, diğer kurumlardaki anneler için geçerli. Ama yok öyleyse bilgilendirelim birbirimizi. Ben öğretmenim ve doğumdan sonra alacağımız 300 tl var biliyorum. Eğer senin dediğin gibi de bir hakkımız varsa şahane.
Aaa olmazmı cnm benim tabiki var benim ablam özel sektörde gümrükte çalışıyordu 2 yıl önce 2,500 tl aldı devletten.Tüm çalışan anneler 32. haftada ayrılıyor işten sigortaya gidiyor hamilelik evrakını veriyor doktorun verdiği 8.aya girdiğine dair günününün dolduğuna dair. 2 yıl önce 2,500 dü. şimdi 3-3,500 civarı filan. olmaz olur mu. benim tüm çevrem aldı nerdeyse bikaç arkadaşım da aldı. bunun dışında süt parası var 300-400 tl. ayrıca bakıcı parası var 1000 tl. ama birini sigortalı yapman lazım 1000 tl yi alman için. anne baba kardeş hariç. o biraz sıkıntı. zaten iş yerinden de paranı alıyorsun 6 aylık izninde . sanırım tümünü almıyorsun asgeri ücretini alıyorsun diye biliyorum. Ama devletten alıyorsun kesin 32. haftadan snra başvuru yaparak sigortaya. sonra ziraat bank. yatıyor. Yani tüm çalışan annelere var. Ama memurlara yok diyorsun sen bunu duymamıştım ama saçma olur öyle olmaz yani.
Canım arkadaşın bahsettiği para sgk nedeniyle izin döneminde hak ettiğimiz para ben özel sektör çalışanıyım ama bu para için sektör fark etmiyor almak için şart son 120 gün de yada 90 günde emin değilim sigortanın yatmış olması ve izne çıktığın tarihte hala sigortalı gözükmen alacağın parada yatan brüt üzerinden hesaplanıyor maaşına göre belli bir rakam alıyorsun ki az para değil . Sen bunu detaylı olarak internetten bi araştır canım istersenCanım günaydın. Sanıyorum o çok para mevzusu memur anneler için değil de, diğer kurumlardaki anneler için geçerli. Ama yok öyleyse bilgilendirelim birbirimizi. Ben öğretmenim ve doğumdan sonra alacağımız 300 tl var biliyorum. Eğer senin dediğin gibi de bir hakkımız varsa şahane.
Bu arada memur anneler de alıyor diye biliyırum ya özel sektör devlet sektörü diye ayrım yok. Çok saçma yani olmaz öyle. tüm çalışan hamile anneler alıyor eminim gerçekten.Canım günaydın. Sanıyorum o çok para mevzusu memur anneler için değil de, diğer kurumlardaki anneler için geçerli. Ama yok öyleyse bilgilendirelim birbirimizi. Ben öğretmenim ve doğumdan sonra alacağımız 300 tl var biliyorum. Eğer senin dediğin gibi de bir hakkımız varsa şahane.
evet cnm. en az 1yıl sigortalı olman lazım devletten para alman için. devletten alıyorsun 32. haftadan snra başvurduğunda.ama sonrasında iş yerinden almaya devam ediyormusun ondan emin değilim. asgeri ücretini sanırım veriyorlar sana iş yeri . 32 haftadan sonra ve doğumdan sonraki bikaç aylık izninde. çıkışını yapmadıkları takdirde.Canım arkadaşın bahsettiği para sgk nedeniyle izin döneminde hak ettiğimiz para ben özel sektör çalışanıyım ama bu para için sektör fark etmiyor almak için şart son 120 gün de yada 90 günde emin değilim sigortanın yatmış olması ve izne çıktığın tarihte hala sigortalı gözükmen alacağın parada yatan brüt üzerinden hesaplanıyor maaşına göre belli bir rakam alıyorsun ki az para değil . Sen bunu detaylı olarak internetten bi araştır canım istersen
Canım iş yerinden almaya devam edemiyosun o durumda sigortadan 4 aylık dönem için (2 ay doğum öncesi, 2 ay doğum sonrası) alıyosun sonra istersen 6 ay ücretsiz izin hakkın var sonra dediğin gibi çıkarılırsan işsizlik alabilirsin .evet cnm. en az 1yıl sigortalı olman lazım devletten para alman için. devletten alıyorsun 32. haftadan snra başvurduğunda.ama sonrasında iş yerinden almaya devam ediyormusun ondan emin değilim. asgeri ücretini sanırım veriyorlar sana iş yeri . 32 haftadan sonra ve doğumdan sonraki bikaç aylık izninde. çıkışını yapmadıkları takdirde.
Olduki çıkış yaptılar o zamn işsizlik maaşını alırsın 8 ay oda 700TL birşey olması lazım.
Hmm öylemi cnm zaten emin değildim alındığından iş yerinden demek alınmıyor. Neyse daha çok araştırmak lazım.Canım iş yerinden almaya devam edemiyosun o durumda sigortadan 4 aylık dönem için (2 ay doğum öncesi, 2 ay doğum sonrası) alıyosun sonra istersen 6 ay ücretsiz izin hakkın var sonra dediğin gibi çıkarılırsan işsizlik alabilirsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?