2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
newyork88 Bu arada snvların nasıl geçti? Yüksek lisanstı değil mi? Allah tan ben lisans sonra bir gayret yaptım bitirdim 5 sene olacak. O istekle doktoraya devam edicektim ama işyeri ile izin konusunda sıkıntı olacağından yapamadım. Başlamış olsak şimdiye o da bitmişti. Ama şimdide hiç gözüm kesmiyor artık. Herşey zamanında güzel, sanırım artık yaşlandım

4-5 tane az bence canım. Nerde yasıyorsun bilmiyorum ama ilk zamanlar iki alt giydirilebilir hava soguk olabilir. Surekli yikaman gerekir. Hediye falan gelir mi onu hesap et. Ama dogunca da ihtiyac olursa aliniyor. Benim kizim zayif dogdugu icin esim hemenn gidip almisti mesela premature kiyafetleri. Ama kusma kaka cis kacirma falan oluyor illa ki gunde bi kac kez degisiyor.

Ya bilemedim valla 6aylık bebeği annesiyle kayınvalidesi bakıyor.1 gün annesi bir gün kayınvalidsi bakıyor.kendisi çalışıyor işi de iyi. dedim fırsat bu fırsat bitane daha yapim mi dedi acaba olabilir tabi dediğin gibi. ama bir an düşündüm ben çok mu geciktim diye. çünkü benden 1 hafta sonra evlendi.evliliğimin 1. yılı dolduktan sonra hamiş kaldım bende. 2.yi artık 2-3 yaşnda olur bende de . duyunca şok oldum çok bekletiyoruz diye

Ben kendi adima tam zamaninda hamile kaldim diyorum. İlk bir yil gezdik tozduk vallla tadini cikardik, bir bucuk yil uzerine hamile kaldim ben de Rabbim saglikla kicagimiza almayi nasip etsin, herkes kendi planini yapiyordur illaki bosver sen ne zaman istersen o zaman olsun bebis. Anne- baba olmak icin hazir da olmak lazim, o yuzden ben kendi adima memnunum 2-3 sene sonra da ikinciyi isterim Allah nasip ederse

Aynen bende öyle cnm haklısın bir an düşünmedim değil ama ağırdan mı alıyorum diye. gerçekten maşallah arkadaşıma 2. geliyor dedim . Canm hayılrısı olsun ne diyelim hepimiz için.

Kızlar şeker yüklemesi sonucum 120 çıkmış. Doktorumla görüştüm gayet iyi dedi. şubat 20 ye gün verdi.
Subat 20 de ne olacak ki? Rutin kontrol mu? Bende simdi carsambaya randevu alcaktim, doluymus anacim. Pazartesiye randevu verdi, pufffff... Tansiyon olayini soracaktim kizim da pit pit vuruyo anne aorun yok iyiyim diyo cok sukur

Subat 20 de ne olacak ki? Rutin kontrol mu? Bende simdi carsambaya randevu alcaktim, doluymus anacim. Pazartesiye randevu verdi, pufffff... Tansiyon olayini soracaktim kizim da pit pit vuruyo anne aorun yok iyiyim diyo cok sukur
aynen cnm normal kontrollerden birisi. 2 haftada en geç 20 günde bir çağırıyor. bebeğimi çok özlüyorum kesinlikle şikayetçi değilim. ama sanki arayı kısa tutuyor gibime geliyor . siz kaç haftada bir gidiyorsunuz kontrollere ?

Forum istanbul'da H&M'de yoktu hamile, defacto'da buldum bir tek hamile standı o da çok azdı, hamile reyonu XS, normal reyonlar M-L aldım artık. Onun dışında hamileler için birkaç özel mağaza vardı ama pek beğenemedim onları. Journey hiç duymadım canım daha önce, bir daha dikkat edeyim. Artık hep tunik kazak ve tayt kombini ile dolanıyorum ancak öyle rahat oluyor :) hamile pantolonları henüz çok büyük gelir gibi tam alışamadım :)

Ben ayda bir gidiyorum doktorumda hep önümüzdeki ay görüşürüz diyor. Ultrasona sık maruz kalmak iyi bişey değil ki bebek için .avrupada ultrason hakkınız sınırlıymış tüm hamilelik boyunca sanırım 3-4 defa ile sınırlıymış üstelik orda ebeler takip edermiş sadece riskli gebeliklere doktorlar bakarmış bir de sezaryen sırasında.

Canım güzel geçti, teşekkür ederim, evet yüksek lisans MBA. sonuçları bekleyeceğiz bakalım ama güzel geçti ve son dönemimdi. Sanırım mezun oluyorum Kızım gelmeden bitmiş olacak zamanlama süper oldu, onun da şansıyla :) ben lisans bitince o kadar bıkmışım ki demek hemen çalışmaya başlamak istedim asla okula devam etmek istemedim mezun olduktan 5,5-6 sene sonra başladım yüksek lisansa, 1 senede bitmiş oluyor çok şükür. Sen en başta halletmişsin iyi yapmışsın bence, mesleğin neydi bu arada? insan o kadar sene sonra gerçekten kopuyor ders çalışmak falan çok zor geliyor hele ki hem çalışıp hem evle eşinle ilgilenirken daha da zor.. Son dönem bir de bebek heyecanı olunca işler iyice karıştı ama çok şükür bitiyor

Beni ayda bir cagiriyor canim, bir sorun olmadiginsurece ayda bir yeterli diyor. Ben gitmeyeli bir bucuk ay oldu ama iki hafta once ayrintiliya gitmistim, doktorum ayrintili ultrasonda bir takiptir dedi ve ayrintilidan 2-3 hafta sonra gel dedi. Ben de pazartesiye randevu aldim.

Beni de hep ayda bir çağırıyor.

Beni çok erken çağırıyor o zamn size göre. dediğim gibi 20günde bir çağırıyor. sanki bebeğim hep aynı gbii geliyor. arada fazla gün yok yok ya. 1 ay 1,bucuk ay olsa aa bebeğim ne kadar büyümüş dicem. hiç bir fark yok. olsun artık napalım :)

Aynen cnm maşallah iyi halletmişsin neyseki tebrik ederim zamanlaman harika yavrun geldiğinde bitmiş oluyor. Bende ders aşamasını geçmiştim tez aşamasındayken işe başladım. Neyseki tezide verdim ama sonrasında devam edemedim. Biraz sıkıntılı ve emekli olmuş bir Prof e danışmanlığımı vermişlerdi. O da bıktırdı. Bir de iş yeri doktoraya başlamam halinde belli günlerde erken çıkacağım için sıcak bakmadı. Sonrada kaldı öyle bende soğudum zaten. Bankada çalışıyorum ben cnm. Peki ya sen?

Ananas dogumu kolaytirmak için yeniyor diye biliyorum rahmi açıyormus. Sen yine de bi bak istersen
Canım benimki tüp bebek başta da tutunmasını kolaylaştırmak için yiyordum. Doktorlar özellikle diyetisyenlerin muallakta bu konuda, yemeden önce iyice baktım. Velhasıl abartmadan yemek hem bebeğe hem anneye çok faydalıymış.

Kizlar bu yaz icin tatile gitmeyi planliyomusunuz?
Ayy en büyük hayalim. Biz gezici tatilleri çok seviyoruz inşallah yapabiliriz

Ananas neyse de Hindistan cevizini meyve olarak yiyemem o baharat olarak daha iyi :)
Kız onun kabuklusunu soyup yiyince çok güzel oluyor

Tabi canım deseydin. Canım inan moralini bozmak için yapılmış bişey bu. Eğer öyle değilse inan hiç yol yordam bilen birisi değilmiş. En kötü görümce bile olsa bu işin böyle olmayacağını bilir. Bence hiç ayara da gerek yok, çatır çatır söyle annem yanımda kalacak isterseniz gelin isterseniz gelmeyin isterseniz otelde kalın diye. Sabah sabah ayarımı bozdu görümce
Bu arada annenle barışmana çok sevindim
Canım benim de 4 5 anca ediyor. Ablam yakın zamanda Doğum yaptı onu gözlemledim bence yetiyor iki güne bi sürekli yıkama ütüleme var ama:)

Canım gece burnun çok kuruyor ondandır. Odana su koy

Yavrumu çok bekledim bende. Oğlum gelsin hemen kardeş çalışmalarına başlıcaz. Ya nasip belki bu kez bekletmez belki yine tüp bebek. Ama hemen istiyoruz ikinciyi. Doğunca gözümüz korkar mı onu bilmiyorum

Kaoriferin uzerine mi su koyayim? Odamda su var tabi icmek icin

Tabikii haklisin. Tedbiri alalim biz takdir Allahin insaallah :)
Insallah saglikli olsun yavrularimiz sag salim kucaklayalim. Iyimi degilmi cok kafama takiliyo bu ara doktora böyle gec gidince oturup kuruyorum sacma sapan :) ay az kaldi sali alisverisimin sonunu yapicam insallah sparis vermem gereken seyler varsa sonrasinda bi defa daha gidicem almanyaya o zamanda bezdi sa
Ben 10 kilo aldım ama belli değil henüz :))) Ödem yok
cok yememe ragmen yazmisim haha cok az yememe ragmen olacak o iste kilo yesende geliyo yemesende geliyo yapcak bisey yok ilacta istah aciyo onun disinda kendi kilo yapiyo zaten ben artik agirlastigimi hissediyorum valla karsidan gorunup gorunmemesi umrumda degil su ara :) ben kendimi acaip agir gissediyorum ama kilodanmi hamileliktenmi cözemedim daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…