2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
canım güle güle kullan bol sütün olsun artsın eksilmesin taşsın dökülmesin
nerden aldın ben de düşünüyorum da karar veremedim
şubatta e bebekte indirimler oluyormuş onu bekliyorum
CAnım Markafoni den aldım da daha ucuz yerler de var. N11 falan daha ucuz. Lansinoh un teklisi. Hepimizin bol bol sütü olsun inşallah. Senin bebişle ilgili var mı bi gelişme gittin mi doktora bi daha?

Çok şükür benim doktorum da öyle tabi yakinlardaki özel hastaneler kapmazsa tutulan doktorlar bir bakıyorsun özel bir hastaneye geçmiş ben de çok seviyorum doktorumu artık tanıdı da
Aynen benimkide ole canim bi gordugu hastasini kolay kolay unutmaz hasta bilgilerini bile aklinda tutar cok prensipli biri aynen ins benimkinide ozeller kapmasin gerci ben nereye gitse giderim.bide iyi dr un dezavantaji randevulari hemen doluyo randevu alabilmek cok zor.gerekirse 3 4 saat bekledigimi bilirim :)

Unutkanlik bendede var acaba neyden kaynakli oluyo? O eksime aci su bende surekli var ustune bide yanma ustune cift tarafli kaburga agrisi bide idrara cikma her gece var basta bile iki defa kalkmazdim bi kez kalkardim artik iki defa kalkiyorum gece tam yataga geliyorum pasa kuduruyo dalana kadar baya zaman geciyo uykusuzda kaliyorum. Elma sakiz falan iyi geliyomus diyolar o yanmaya eksimeye bende erken yiyorum gece bi tek sut iciyorum uyumadan o bile geliyo agzima. Aslinda mesguliyet cok yokta annem ablam vardi cuma, cumarteside dogum gunumu kutladik 28 oldum :) su an tek derdim oglusumun odasi esyalari bide tabi dogum surekli aklimda ya dönmezse ya normal dogum yapamazsam diye kuruyorum

Evet aynen öyle
Ben de 50'lik yükleme yüksek cıkınca gecen hafta cogu kez aclık-tokluk sekerimi ölctüm. Tokluk sekerim maksimum 110 cıktı. Yüklemede nasıl 144 cıkmıstı anlamıs degilim.
Allah kolaylık versin valla işimiz zor gibi. Cnm bişey daha sormak istiyom, açlık şekerinin yüksek çıkmaması için ne yapmak lazım. Benim açlık yüksek çıkıyo. Az yediğim için mi, çok yediğim için mi böyle çıkıyo?

Annem evlenmeme karşıydı o yüzden goruşmuyorduk canım duğunum fln bile olmadı sadece nikahım oldu daha yeni barıştık hamile halimle gorumcemin soylediğine bak tam bi terbiyesiz

Istanbuldan mi çam hangi marka aldin tsk ederim bu arada

Kan vermeden önceki akşam geç saatlerde birşeyler mi yiyorsun acaba? Normalde gece 12 den sonra pek birşeyler yemeyin derler. Sabah aç karnına kan vermek için...

Istanbuldan mi çam hangi marka aldin tsk ederim bu arada
Canım evet forum istanbuldaki joker mağazasından aldık biz, markası prego wonderland. Bu marka ve modelin daha ucuzu internette yok araştırdım ben de ona göre aldım indirim ne zamana kadar devam ediyor bilmiyorum yalnız.

Sabah aç karnına ölctügünde de mi yüksek cıkıyor? Yoksa gün icinde mi? Çünkü gün icinde sabahki kadar düsük cıkmaması normal, sonucta hep ögünlerde bir seyler yiyoruz.
Sekerli, tatlı seyler ve hamurisi yememek lazım sekerin düsük cıkması icin. Vucudun yeterince tolere edemiyor demek ki şekeri.

Kan vermeden önceki akşam geç saatlerde birşeyler mi yiyorsun acaba? Normalde gece 12 den sonra pek birşeyler yemeyin derler. Sabah aç karnına kan vermek için...
İlk şeker testi yaptıkları günü mü diyosun? Ama şimdi neden yüksek çıkıyo evde açlık şekeri onu anlamıyorum ben.

Evet sabahları ölçtüğümde. 1. Gün açlık 98, 2. Gün 116, bugün 102 ve açlık 92 sınır diyolar. Ve dolaysıyla kahvaltıdan sonra yüksek çıkıyo mesela dün 164, bugün 152.

İlk şeker testi yaptıkları günü mü diyosun? Ama şimdi neden yüksek çıkıyo evde açlık şekeri onu anlamıyorum ben.
Evet onu söylemiştim ama demek ki şekerin genel olarak yüksek. Düzenli kontrolle çizelge yapıyorsun anladığım kadarıyla. Doktoruna danış istersen pek bir bilgim yok. Umarım bir sıkıntı yoktur. Ki olmaz zaten rahat ol. Ben gebelikte diyabeti olan çok hasta gördüm. Bir şekilde baskılıyor doktorlar gerek diyet gerek ilaçla.

Hamilelikte insülin metabolizması değişiyor o yüzdendir , zaman geçtikçe değişebilir . Zaten bu teste girerken önlem alıp girersen sonuc yanıltıcı olur, çünki ilerleye n günlerdede aynı şekilde beslenmeye devam edersin neticede.ben yaptırmadım sadece aclık tokluk a baktırıyorum her ay , doktorda ısrar etmedi.

Saol cnm, inşallah. Zaten doktorda randevum var ve biraz kendime stres yaptım bunu.

bir yerde toplanma ve sertlik bende de çok fazla oluyor. ilk hamileliğimde bu kadar sert değildi karnım. birden bi sertlik geliyor. 15-20 sn sonra geçiyor. acaba kasılma dedikleri bu mu ki?

Birde ben aclık şekeri ölçümü için gece 10 dan sonra bişey yemedim sabah 9 gibi kan verdim gelip kahvaltı yaptım tam bir saat sonra tokluk kan şekerim için kan alındı. Hamilelerde bir saat sonra tokluk için kan alınırmış normal de iki saatmiş süresi

S
sende saol cnm, dediğim gibi ben biraz korktumda o yüzden stres yaptım. Bakalım perşembe doktor ne dicek

diyet uyguluyor musun? diyet yapınca normale dönmesi lazım. yani gün içinde sadece yemediklerin değil, yediklerin de önemli diyabette. aldığın kalori miktarı, beraber yenmesi gereken besin grupları vs. sadece şeker ya da hmur işi yememekle olmuyor malesef. ablam iki gebeliğinde de diyet yaptı. senin gibi düzenli ölçerdi. gebelik şekeri kontrol altına alınabilen bir sey. henüz diyetisyene gitmediysen internette örnek listeler var. onlara uyarak ölç bir de o zaman nasıl çıkacak bakalım

Tm cnm yakın zamanda mi aldın ben de gidip bakayım bu hafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…