2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Hımm nargile mi o da iyiymiş Valla ben sadece kıyafetlerim biraz sıktığında daralıyorum onun haricinde sıcak ateş basması falan olmadı. Hatta bazen ev 22 derece falanken üşüyorum niye bilmem

Kimsenin başına birşey kakmayı düşünmüyorum ama henüz istisnalarımız vardır aramızda ama onların yaşadıklarını yaşamadık daha. Benim babam kanser oldu 2 senedir onunla uğraşıyorum mesela psikolojik olarak ne kadar sıkıntılar yaşadım, bu daha ne ki onların ne anne ne baba var başlarında hepsini tek tek vermişler toprağa. Çocuk yetiştirmek de çok zor. Eşleriyle neler yaşadılar kimisi şiddet görmüş kimisi aldatılmış. Yıllar neler gösterir bilinmez. Ben yolun başındayken yolun sonundakine ahkam kesmiyorum sadece. Biraz anlayış göstermek lazım diyorum, herşeyi sineye çekmek lazım demiyorum.

Teyzelerimiz seker yüklemesinden geldik simdi, 1 haftada 107 gr almisiz Seker yüklemesinde de sorun cıkmadi sükür acliktan basim agridi ama Simdi biraz dinlenicem, uyku zamani valla

Teyzelerimiz seker yüklemesinden geldik simdi, 1 haftada 107 gr almisiz Seker yüklemesinde de sorun cıkmadi sükür acliktan basim agridi ama Simdi biraz dinlenicem, uyku zamani valla
Cok sukur canim. Cok geçmiş olsun ins. Ne kadar sürdü.Bende yarin hem yolcuyum hem seker yuklemem var . zor bi gun beni bekliyor 1 hafta sonrasi icin istedim ama 1 haftam kalms yaptrmak icin zaten.

Hadi geçmiş olsun. Dr benden de istedi aile hekimine yaptır gel dedi ama aile hekimi de bayılma kusma gibi durumlarda müdahale edemiyoruz bu nedenle yapmıyoruz dedi. Benden Açlık ve tokluk kan aldı bunlarda da çıkıyormuş risk varsa. Dr sordum olur dedi. Yani şeker yüklemesi yaptırmayan da çok. Mantığı anlamadım zaten vücuda extra şeker yükleyip değerlere bakmak tuhaf geliyor.

Cok sukur canim. Cok geçmiş olsun ins. Ne kadar sürdü.Bende yarin hem yolcuyum hem seker yuklemem var . zor bi gun beni bekliyor 1 hafta sonrasi icin istedim ama 1 haftam kalms yaptrmak icin zaten.
Canım şeker yüklemesi yaptırıp yola falan çıkma bence kusma bayılma gibi durumlar söz konusu olabiliyormuş. Aklında bulunsun. Dr ısrar etmiyorsa yaptırma. Açlık tokluk a baktır sende benim gibi.

canım kutu günlük süt %100 doğal yazan yoğurtlar hakkında ne düşünüyorsun
Türkiye'deki en meşhur firmaların birinde Süt ve Yoğurt tesislerinde çalışma fırsatım oldu. Gelen sütün içinde antibiyotik veya su, çamaşır suyu gibi hileler var mı diye başta analiz edilir. Yoksa o zaman sütü fabrika kabul eder. Çok çok az miktar olsa bile analizde çıkıyor. Sütler yoğurtlar içine katkı vs konmadan üretiliyor. Sütçülerdeki sütlerin çoğu fabrikaların kabul etmediği/etmeyeceği sütler veya olabilir yani ihtimal var. Bizler emzirirken antibiyotik alsak sütten bebeğe geçer o mantıkla antibiyotikli ineğin sütünü içinde antibiyotik almış oluyorsun. Ayrıca sütçüler kıvam için süte çamaşır suyu ve su gibi eklentiler yapıyorlar. Bu sebeple ben ağzıma sütçü sütü ve ondan yapılan yoğurdu hayatta sokmam. Sizlere de hazır bilinen markalardan tüketmenizi öneririm.

Iyyy bu ne yaaa kaynayıncada mı geçmiyor bunlar? Of of çamaşır suyu katmak ne demek nasıl bir mantıkdır bu Ben ev yapımı yoğurt tüketiyorum oysa

Of ya ne hileler var gerçekten inanılacak gibi değil.Sağol cnm bilgilendirmen için.
Dün kv. memleketten yoğurt gönderdi bana kendisi yapıyor sağolsun ekşitmeden yemeliyim onu. Gerçi ekşiyince ayranı çok mükemmel oluyor ya . ekşi ayran

Iyyy bu ne yaaa kaynayıncada mı geçmiyor bunlar? Of of çamaşır suyu katmak ne demek nasıl bir mantıkdır bu Ben ev yapımı yoğurt tüketiyorum oysa
Kaynatınca geçmiyor tabi, mikroorganizma mı bu ölsün. O maddelerin hepsi kalıyor. İlla ev yapımı yoğurt istiyorsan günlük süt satılıyor marketlerde, onlarla yapabilirsin.

Ay umut oldun bana inş benimki de yükselir. Hareketlerimi bayatımı o kadar kısıtladım ki korkumdan, bende genetik sorun var, bebeğimde genetik tüp bebek, 9 embriyodan 1 tane sağlıklı bulabildik, kısacası çok zor kavuştuğumuz bir bebek. Korkuyorum fazlasıyla, ctesi 24+0 olucam bakalım kontrolde ne durumdayız.

Ama bebek hep aşağıları tekmeliyor, böyle bir durumun var öıydı, hep çıkışa çalışıyor ilk kızımda böyle değildi... plasentaya bağladım durumu bende

Benim kayınvalidem de yapıyordu evde yoğurt, ben gidince hazır yoğurt alıyordu bana :) Ama o da artık sütçüyü ve ev yoğurdunu bıraktı. Kayınvalidenin kendi ineğiyse, ilaç filan vurmuyorlarsa o zaman sağsın yapsın yoğurdunu iyice kaynatıp. Ama güvenilir birinden aldımlarla filan olmuyor işte. Kocaman ineğin olsa hasta olsa ölmesin diye basıyosun ilacı. O da haklı. Farkında değiller ki ne ilacı vuruluyor, o süte geçiyor da bize bir zararı olur mu diye. Bilinçsizlik bazılarınınki de uyanıklık...

Canım şeker yüklemesi yaptırıp yola falan çıkma bence kusma bayılma gibi durumlar söz konusu olabiliyormuş. Aklında bulunsun. Dr ısrar etmiyorsa yaptırma. Açlık tokluk a baktır sende benim gibi.
Ucakla gidiyorm canm cok uzun surmeyecek 45 dk kadar. Aclik tokluga nasil bakiliyoruz. Hic bu zamana kadar baktrmadm ben

Bende sütçünün sütünün çok sulu yoğurt olmaya başladığını ve incecik kaymak olmaya başlayınca bıraktım, şimdi cam şişedeki günlük sütlerden alıyorum. Onlarla yoğurdumu yapıyorum. Sütçüden aldığımda yaptığım yığurtta resmen süt tadı geliyordu ağzıma, şimdi eskiden annemin yaptığı yoğurt tadını alıyorum.. böylesi daha güvenli geldi bana da

Valla söyle anlatayım Canim. Sabah 10da randevum vardi, findigi kontrol etti Dr'um. 10:30 da aclik sekerim icin kan aldilar, 11:30da glikoz icecegini verdiler.yine 1 saat bekledim. 12:30 ve 13:30 olmak üzere 2 kere daha kan aldilar. 14:30da sonuclari aldim,Dr'uma cıktım. Hep actim. Benimde midem sabah sabah sekeri zor kaldırır dedim ama o kadar kötü değildi icecek. Bir kutu sprite ictigini düsün, tadida hemen hemen aynı. Beni yoran o kadar zaman beklemekti. Sana tavsiyem yanliz gitmemen konusunda. Annem ve kızkardesim yanimdaydı sohbet fln derken zaman gecti. Beklemek eziyet gercekten. Hatta ekte iceceği ekliyorum resmini cok sıkıntılı bir durum yok, merak etme. En kötü mutlaka yanına bir kitap falan al oyalanmak icin. Ben gazete ve magazin karistirdim devamli..

Eklentiler

• IMG_0444.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 35
Benim kızım da zaman zaman aşağıya vuruyor ve çok tuhaf hissediyorum aşağıya çalışınca.oglumda hiç öyle olmamıştı.ayrica artık kaburgama yaslanmasına rağmen yurudugumde aşağıda gibi hissediyorum ama bu durum plasentanın asagida olmasıyla alakalı değilmiş.bu durumu biz hissedemezmisiz

Ucakla gidiyorm canm cok uzun surmeyecek 45 dk kadar. Aclik tokluga nasil bakiliyoruz. Hic bu zamana kadar baktrmadm ben
Canım sen hastanede mi yaptıracaksın? Aile hekimleri yapıyor aç gidiyorsun kanı alıyor git karnını doyurduktan 2 saat sonra tekrar gel diyor bu sefer tokken kanını alıyor tekrar. O gün ya da ertesi gün sonuçlar çıkıyor. Varsa şekerle alakalı bir problem görünüyor tahlillerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…