- 20 Eylül 2016
- 2.399
- 3.132
- 83
- 33
- Konu Sahibi endless love
-
- #33.741
Aynen haklısın aslında ama ben yinede 2-3 paket alayım şu sleepy den merak ettim. aklım kaldı görmem lazımKızlar bence bezi de çok yığmayın. Çocuğun kilosuna fazla olur elde kalır onca bez. Veya bebişlerimiz çok uyum sağlamaz başka markaya geçmek gerekir. Ben sadece bir paket prima yenidoğan almayı düşünüyorum.
Aynen ya zaten güzel gözlü tombiş beyaz tenli bebek görünce karnımı seviyorum benzesin diye. zaten babasını ve annesinin gözleri ela-bal rengine benziyor ela dan daha açık . çok şirin gözleri olacak inşallaaahhhAyyyt o sleepy reklamındaki kız ne tatlıııııu öyle inşallah kızım ona benzer ❤
cnm yaşayan olsa yazardı bence buraya çünkü basit bişey değil bu bence. hemen doktora söyle ya ihmal etme . zorlamayla değil diyorsun neden olurki. bişey yoktur endişe etme ama doktorada sor ara şimdi.Gunaydin kizlar. Biraz once kan kustum yani zorlamayla gelen bisi deil cunku direk kan kustum yasayan var mi
Cok guzel hatiralar :) izleyip izleyip guluyoruz.Ay cok komikmis sizindeKucuk bir banyo timi kurmussunuz. Bizde de bir cocuk üşüdü muhabbeti. Esim kolu pacayi-gercek anlamda pacalarini-sivamis. Evin icinde boyle usumemem lazim deyip evin sicakligini kontrol ediyor. Sanki termometre diye birsey yok. Babam bebegi tutarken su gelince kaydirdim mi telasinda bir taraftan anneme yeter usudu usudu diyor annem daha boynunu sabunlayamadim derdinde duzgun tut diye kiziyor kayinvalidem etrafa dokulen su ve kopukleri silmeye calisiyor dunur cok su sicratma diyor esim havluyu isittiniz mi ne havlu soguk mu diye hepsine kiziyor. Kamerada bende hepsini yakaliyorum tabi:)
Canım teşekkürler güzel paylaşımın için, birçok şey çok güzel; çocuğa davranma biçimleri vs ama bazı konular söylemde kulağa güzel gelse de pratikte biraz abartı geldi 2 yaşına kadar aynı yatak koyun koyuna, 4 yaşına kadar aynı oda mesela. Biz ilk 6-8 ay düşünüyoruz sadece aynı oda farklı yatak. 2 yaşına kadar anneyle hiçbir şekilde ayrılmama mesela mümkün değil çalışanlar anneler için özellikle; ben 6 aylıkken bırakıp işe dönücem bir de seyahatlere gidicem malesef akşamları bile gelemeyeceğim eve..Uzun ama nerdeyse programlarinin özeti.
PEDAGOG ADEM GÜNEŞ ile ANADOLU
PEDAGOJİSİ Notlarından.
. Anne-çocuk bağlanması için 2 yaşına kadar koyun koyuna sarmaş dolaş yatmalı.
2 yaşından sonra güvenli ayrılma için esnek bir geçişle aynı odada başka bir yatağa geçiş yapmalı.
4 yaşına geldiğinde gene esnek bir geçişle başka odaya geçmeli.
• 2 yaşına kadar emzirmeli. Ve 2 yaşında aşamalı yöntemle sütten kesmelidir. Asla salça sürerek vb. sürerek çocuk tiksindirilmemelidir.
• İlk 2 yıl anne-çocuk yapışık ikiz gibi olmalıdır. Anne çarşıya pazara giderken çocuğunu 1-2 saatliğine bile olsa bırakmamalıdır. 2 yaşından sonra mecbur kalınırsa çok kısa aralıklarla anneye kayınvalideye bırakılabilir. Ama bırakılan evde ergen biri olmamalıdır. ergenin cinsel duygu ve dürtüleri bazı dönemlerde çok yoğun olduğu için çocukla yalnız kalmaları sakıncalı olabilir. meraktan dolayı incelemek isteyebilir...
• Erkek çocuklarının sünneti ilk aylarda yapılmalıdır. Hem hareket etmediği için acı olmaz, hem kanaması az olur, hem çabuk iyileşir. Sünnet olmuş çocuklarda tuvalet eğitimi daha kolay olur.
• Tuvalet alışkanlığı kazandırma 2 yaşından sonra ama mutlaka yazın yapılmalıdır. Çocuğa baskı uygulanmadan korkutmadan sabırla süreç tamamlanmalıdır.
• Sıralaması önce sütten kesme sonra tuvalet alışkanlığı kazandırma sonra yataktan ayırma şeklinde olmalı. Böylece anneyle yatarken daha kolay olur. Ama önce yataktan ayırıp sonra tuvalet eğitimi de olabilir.
• 4 yaşına kadar çocuk duygusal bir sebepten dolayı asla ağlatılmamalıdır. Annenin şefkat kanalı daima açık olmalıdır. (duygusal yoksunluk)
• İktidar mücadelesine girerse, yani sırf benim dediğim olsun diye bir şey ister ve ağlarsa taviz verilmemeli, tepkisiz kalmalıdır. Bir süre sonra bu davranışı yapmayacaktır.
• 4 yaşına kadar hiçbir konuda engellenmemelidir. Hayatının geri kalan bölümü için bilgi topladığı için, her şeyi incelemesine izin verilmelidir. 6. Aydan itibaren başlanacak bir eğitimle kendine zarar vermesi önlenir. YAPMA kelimesini bebeğe öğretmeli. Prize doğru gittiğinde, bıçak almaya yöneldiğinde, balkon veya cama yaklaştığında bunun gibi sadece hayati tehlikesi olacak durumlarda kullanmalı. Anne olduğu yerde doğrularak sakin ama net bir ses tonuyla yapma demeli. Çocuk gene yönelir. Tekrar yapma demeli. Çocuk tekrar yönelecektir. Sakince yerinden kalkıp bebeği alıp tekrar yapma deyip bebeği başka yere koymalı. Bu yapma kelimesini öğretmek içindir. Birkaç defa tekrardan sonra bu kelimeyi anlar ve artık yapma dediğinde annenin sözünü dinler. Ama bu sadece hayati tehlikede kullanılmalıdır. Vazoyu kıracağı zaman suyu dökeceği zaman yani diğer şeylerde kullanılmamalıdır. Yoksa işe yaramaz.
• 4 yaşından sonra kurallarla tanıştırmalıdır. Ondan önce hiçbir kural dayatılmamalıdır.
• Yemek yemeyen çocuklara öneri: sabah erken kalkmalı kahvaltı da sevdiği yiyecekler önüne konulmalı, yemezse hiç zorlanmamalı. çocuğa öğle yemeğinde yemek yiyeceği belirtilmeli. Öğle yemeğine kadar bir şey verilmemeli. Öğle yemeği zamanı gelince önüne yiyecek konulmalı, yemezse zorlamadan yarım saat beklenmeli. Yemek istemezse kaldırılmalı. Akşam yemeğinde gene aynı işlem. Ama bunlar hiç inatlaşmadan kızmadan aşağılamadan yapılmalı. Sevdiği yiyecekler önüne konulmalı. Böylelikle yiyecektir.
• Sabah erken kalkmalı, akşam erken yatmalı. Öğle uykusu uyuyan çocuklarda yaşına göre uyutulmalı. 2 yaşından sonra 1 saat öğle uykusu yeterlidir. Fazla uyursa akşam geç yatar.
• 4 yaşına kadar tv ile tanıştırılmamalı. Bilgisayar tabletten görüntü izletilmemelidir. Arada kendi videosu izletilebilir. Ama evde tv nin olmaması ve 4 yaşından sonrada izletilmemesi en güzeli. Mümkünse hiçbir zaman hayata sokulmamalı.
• Kreş, anaokulu 4 yaşından sonra başlamalı. Anne çocuğundan 4 yaşından önce ayrılmamalıdır. Mutlaka ayrılması gerekiyorsa sadece 1 kişiye bırakılmalıdır. Ya anneanne yada babaanne. Yoksa hala yada teyze. Ama sadece biri bakmalıdır ki çocuk ona bağlansın. Biraz biri biraz diğeri bakarsa çoklu bağlanma yaşar.
• Kurban bayramında 12 yaşına kadar çocuk kesimde bulunmamalı, hiçbir işlemi görmemeli. Yerdeki kanı kopuk kafayı kol ve bacakları görmemelidir... 7 ile 12 yaş arası çocuklar Tepsideki etleri kıymaları poşete koyarken görmede problem yoktur. Sadece hayvan olduğunu anımsatacak parçaları görmemelidir. 7 yaşından küçük çocuklara ise hayvanın kesildiği kurban edildiği kesilen o hayvanın şimdi sofrada olduğuyla ilgili bilgi de verilmemelidir. kurban vurgusu yapılmadan bayram havası yaşatılmalıdır.
• 12 yaşından sonra yaz tatillerinde tanıdık bir esnafın yanında işe girmelidir. Hem sosyalleşmesi için faydalıdır. Hem harçlığını kazanıp, para kazanmanın zor olduğunu anlar, hem matematiksel işlemler somutlaşır. Pratik yapmış olur.
• Kardeşler arası yaş farkı en ideal olanı 4 tür. En fazla 5 olması iyidir. 5 yaş aynı jenarasyondur. Birbirlerinin arkadaşı olurlar. 5 yaş sonrası aynı jenarasyon olmaz. Abi-abla olabilirler. pedagojik açıdan tavsiye: bir çocuğun aynı jenarasyon bir kardeşi ve, ya üst yada alt yani farklı jenarasyon bir başka kardeşi olması gelişimi açısından iyidir.
• Hırçın saldırgan huysuz hızlı çocuklara tavsiye: asla tv seyrettirmemeli, abur-cubur paketlenmiş katkı maddeli, koruyucu maddeli hiçbir şey verilmemelidir. Sabah erken kaldırıp akşam erken yatırmalıdır. Düzen oluşursa yavaşlama olacaktır. Doktora götürüp hiperaktivite tanısı konulup ilaca bağlamak çok yanlış. O ilaçlar çocuğu uyuşturur. Onun yerine çocuğa şefkatle yaklaşmak onun yavaşlaması için uğraşmak gerek. Metronom evde uygulanmalıdır.
• Metronom: Sabah akşam 15 dakika yatağa uzanıp, bütün kaslar serbest bırakılıp, gözler kapatılıp, saatin tik-takları dinlenir. O anda kalbe dönülür. Saatin sesiyle kalp atışları hissedilmeye çalışılır. Derin düşüncelere dalınır. Bu insanı sakinleştirir yavaşlatır. Evdeki herkes bunu yapmalıdır.
• Asla ceza verilmemeli. Asla ödül verilmemeli.
• Asla iki davranış birbirine bağlanmamalı. Şunu yaparsan bunu yapacağım vb.
• Çocuğu suçlayıcı konuşmak, terslemek, aşağılamak, küçük düşürmek asla yapılmamalı.
• Şiddet 3 türlüdür.
Fiziksel şiddet: vurmak, çimdiklemek vb.
psikolojik şiddet: gelirsem yanına fena yapıcam, şunu yapma döverim, şöyle yapma babana söylerim, şimdi tokatı patlatıcam vb.
duygusal şiddet: şunu yapma bitanem çok üzülüyorum, beni seviyosan şunu yap, beni üzmek istemiyosan bunu yap vb.
• En güzel yetişmiş çocuk kendisi gibi olmasına izin verilmiş çocuktur. Onu hiç etkilemeden, hiç yönlendirmeden, kendi gibi olmasına izin verilmeli. (davranışta disiplin duyguda özgürlük)
• Ağlamak istediği zaman .ağlama. diye susturulmamalıdır. Öfkelendiği zaman öfkesini yaşamasına izin verilmelidir. Öfkesi bastırılan çocuklar kendilerini koruyamazlar. Herhangi bir tacizle karşılaşsa ne yapacağını bilemezler. Sessiz kalırlar.
• Tacize uğramaması için mahremiyet eğitimi verilmelidir. Daha çok küçükken başlayacak bu eğitimde: başkalarının yanında bezini değiştirmemek, üstünü değiştirmemek, izin almadan üstünü değiştirmeye kalkmamak, tuvalet eğitimi bittiğinde tuvalete yalnız girmesini sağlamak, korkuyorsa kapı aralık bırakılabilir ama açık olmamalı, banyoda tamamen çıplak olmaması çamaşırıyla yıkamak, odasına girerken izin istemek, öperken öpebilirmiyim diye sormak, dudaktan öpmemek, yani vücudum bana ait kimse ben istemeden bir şey yapamaz. Kimse külotumu açamaz vb bilgiler yerleştirilmelidir.
• Bir kök problem vardır. Bir de onun yansıyan problemleri vardır. Kök problemler şunlar olabilir:
Anneyle güvenli bağlanamama.
Babanın olmaması ya da var ama yok gibi olması.
Taciz-tecavüz.
Devamlı aşağılama örseleme küçük düşürme neticesinde oluşan 3 kene duygu: değersizlik duygusu, yetersizlik duygusu, suçluluk duygusu.
Yansıyan problemler şunlar olabilir:
Altını ıslatma
Kaka kaçırma
Tırnak yeme
Göz kulak saç elbise kenarı göbek vb ile oynama takıntısı
Temizlik takıntısı vb her türlü takıntılar
Her türlü tikler ve seyirme
Kekeme olma
Hırçın agresif aşırı öfkeli olma
Anneye yapışıklık derecesinde bağımlı olma
Aşırı korku
Kaygılı olma
Davranış edindirmekte zorlanma
Yalan söylemek
Vb
• Çocuklarınıza eşit davranmayın. Adaletli davranın. Eşitlik adalet değildir. Her çocuk özeldir farklıdır. O çocuğun fıtratına uygun davranmak gerekir. Genel bir kural herkese uygulanamaz. Biri çok duygusal diğeri sosyal vurdumduymaz iki kardeşe aynı yöntem uygulanamaz.
• Anadolu pedagojisinde kumbara kültürü yoktur. Çocuk parayı kendisi için biriktirmemelidir. Adım adım parayı kendisi için biriktirirse cimrilik bencillik bireysellik menfaat merkezli düşünce ortaya çıkar. Tasarruf bilinci yerleştirmek isteniyorsa bir kumbara alınmalı fakat buraya ihtiyacı olanlara vermek üzere para atacağız, dolunca da ayakkabısı olmayan montu olmayan çocuklara ayakkabı mont alacağız diye çocuğa söylenmelidir.
• Negatif ve pozitif tetikleme den uzak durmalıdır.
Negatif tetikleme:
sen zaten bi işi beceremezsin,
bi kere de bulsan şaşardım,
kafan hiç mi çalışmıyor,
sen yapamazsın çekil kenara ben yaparım,
elinden de bi iş gelmiyor vb.
pozitif tetikleme:
sen yaparsın,
akıllısın başarırsın,
aslında kafan çalışıyor
çok beceriklisin halledersin
• Bir evde mutlaka istişare toplantısı yapılmalıdır. Aile içinde önemli konular toplantıda konuşulmalıdır. Bir defter tutulup, konuşulanlar, alınan kararlar yazılmalıdır. 7 yaşına gelen çocuk bir statü kazanır ve istişare toplantısına katılmaya başlar.
Baska bir rahatsizligin var mi canim, oksuruk ates vb gibi.Gunaydin kizlar. Biraz once kan kustum yani zorlamayla gelen bisi deil cunku direk kan kustum yasayan var mi
Kesinlikle öyle. dün özellikle nasl vuruyor anlatamam. karnım kalkıp iniyor kalkıp iniyor eşimde şaşırdı baya sertleşti tekmeleri.acıyormu diyorSanki bu bebişin tekmeleri sertleşti mi bana mı öyle geliyor kızlar? Önceki gibi hafif tekmeler değil de bastıra bastıra vuruyor gibime geliyor
benimki akşam coşuyor işten eve gidiyorum uzanıyorum ya. haydaaaa bir başlıyor yatana kadar pat küt vuruyor. sağ dön vur sola dön vur. sırt üzeri yat karnım iner kalkar tekmelerden. yeni başladı inip kalkmaya bikaç gündür belli olmaya başladı.hele babası konuşuyor pat pat pat pat sıralıyor.akşam sohbet saatleri var kızıyla.Benim de aynı bazı gün hiç durmuyor kıpır kıpır mesela bugün çok hareket etmedi gece de çok etmedi evvelki gece bastı tekmeyi bastı tekmeyi
Bana eşim her akşam masaj yapar sırtıma bacaklarıma kollarıma ve ellerime allahım bir rahatlıyorum ki sormayın kızlar .gerim gerim geriliyorumBelki duzenli masaj iyi gelir kramp girmeden once aksamlar otururken filan. Esine bir duyur bence
Tabii canim benim elestriye acik. Bazi soylenilenler utopik gelebiliyor insana. Veye yapmakta zorlanabilecegimiz cok fazla sey var. Benm goruslerine deger verdgm takip ettgm bi pedegog. Bunlarin hepsinin mantıgini o kadar guzel acikliyorki. 2 yasina kadar koyun koyuna olmasini isterdm ama sarlar elvermiyor. Onun icinde onerisi var yatakla ayni hizada bitisik besik. Ikeada istedgim seklde buldum ben. O sekilde yapacagm ins. Calisan anneler icinde yazilar programlar yapiyor. Bu calsmayan anne icin yazdklarindan derlenms. Ozellkle sen calisan bi anne olarak dikkat edecegn bebegine bakacak kisinin sabit olmasina dikkat etmek olacak. 2 yasina kadar bebek anneye guvenli baglanirsa devaminda da ozguvenli bagmsz bir cocuk olacagni savunuyor. Ericsonun kuramndaki temel guvene karsi guvensizlikle de iliskili zaten. Hayirlisiyla saglikli bir sekilde yetistirelim evlatlari ins. Yaptgm bi hatayla gelecegini etkilemek benm icin cok üzücü olur. Rabbm korusunCanım teşekkürler güzel paylaşımın için, birçok şey çok güzel; çocuğa davranma biçimleri vs ama bazı konular söylemde kulağa güzel gelse de pratikte biraz abartı geldi 2 yaşına kadar aynı yatak koyun koyuna, 4 yaşına kadar aynı oda mesela. Biz ilk 6-8 ay düşünüyoruz sadece aynı oda farklı yatak. 2 yaşına kadar anneyle hiçbir şekilde ayrılmama mesela mümkün değil çalışanlar anneler için özellikle; ben 6 aylıkken bırakıp işe dönücem bir de seyahatlere gidicem malesef akşamları bile gelemeyeceğim eve..Bu durum için birşeyler yapmaya çalışacağız tabi ki çocuk minimum etkilensin diye. Bir de kreşe 4 yaşından önce kesinlikle başlamama da abartı geldi bana; şu an çocuklar 2 yaşında kendi dilini öğrenmeye başlama aşamasında İngilizce de öğrenip çok geliştirici oyunlar oynuyorlar kreşlerde, çok güzel programlar var; ben çok destekliyorum. Tabi bu süreçlerde anne-babanın her zaman çocuğu takip edip sevgi ve güveni eksik etmemesi şartıyla. Bence çocuk bir yandan bağlanırken bir yandan bağımsızlığını ve kendine güvenini de kazanmalı, ancak çok erken yaşta elde edilebilen şeyler bunlar çünkü. Bu denge çok önemli. Ama çocuğa davranış yönlendirmelerini sevdim
Tabi canim görüşüne saygi duyarim. Bunlari yapan ve ayni zamanda cocuklarinada uygulayan bir baba. Burada ozetin dahi ozeti yaziyor. Hepsini dayanaklariyla anlatiyor. Bilimsel gerceklikleri var. 2 yasina kadar emzirmeyi neredeyse savunmayan yok gibi. Ayrica kur ani kerimde ayette de geciyor cocuklarinizi 2 yasina kadar emzirin diye :)bulunca ataym insPedagog değilim ama biraz abartılmıs gibi. 2 yasına kadar beraber yatmak, 4te oda ayırmak falan cok fazla. Hele 2 yasina kadar emzirme olayı daha tuhaf bence. Bu tavsiyelerin hepsine uyabileceğimi hic sanmıyorum :))))
Balık yağını akşam yemeğiyle alıyorum ama akşam yemeğimin besin değeri daha yüksek olduğu için. Hep de öyle içiyordum hiç uyanmıyordum. Benim olayım sıkışıp uyanmak. Yanma filan da yok hani idrar yolu enf diyemiyorum. Vallahi yorgun uyanıyorum sabahları artıkGunaydin. Antreman oluyor galiba. Gunduz uyuyabiliyor musun? Bak bende erkenciyim. Tavsiye tutarim @MenekseSareBugun uyumamaya caliscam. Birde gunduz rahatsiz ediyor diye balik yagini aksam aliyordum artik sabah alcam. progestanda once uyku veriyor sonra etkisi gecince aciliyor uyaniyorum. Sen aliyormusun boyle ekstra ilac? Uyku duzenimin bozulmasinda sanirim ilaclarinda etkisi var. Firsatim varken uyuyabilmek istiyorum. Ah bu cilgin hormonlar
Hayır canım hemen hastaneye gitmelisin. Endişelendirmiyim ama önemli bir durum olabilir Allah korusun... ilk defa duydum çünkü.Gunaydin kizlar. Biraz once kan kustum yani zorlamayla gelen bisi deil cunku direk kan kustum yasayan var mi
Ya ben nie deliksiz uyuyorumGunaydin. Antreman oluyor galiba. Gunduz uyuyabiliyor musun? Bak bende erkenciyim. Tavsiye tutarim @MenekseSareBugun uyumamaya caliscam. Birde gunduz rahatsiz ediyor diye balik yagini aksam aliyordum artik sabah alcam. progestanda once uyku veriyor sonra etkisi gecince aciliyor uyaniyorum. Sen aliyormusun boyle ekstra ilac? Uyku duzenimin bozulmasinda sanirim ilaclarinda etkisi var. Firsatim varken uyuyabilmek istiyorum. Ah bu cilgin hormonlar
Aynen canım küçüklüğü çok önemli ve tecrübesiziz, yanlış bir şeyler yapmamak lazım.. Çalışan anneler için olan versiyonunu bulayım en de :) Bu arada ikea'da anne yanı beşik olduğunu bilmiyordum; hani şu yatağa birleştirilen arada hiçbir şey olmayan beşik mi? Hangi model canım paylaşır mısın? Bir de kaç yaşına kadar kullanılabiliyor?Tabii canim benim elestriye acik. Bazi soylenilenler utopik gelebiliyor insana. Veye yapmakta zorlanabilecegimiz cok fazla sey var. Benm goruslerine deger verdgm takip ettgm bi pedegog. Bunlarin hepsinin mantıgini o kadar guzel acikliyorki. 2 yasina kadar koyun koyuna olmasini isterdm ama sarlar elvermiyor. Onun icinde onerisi var yatakla ayni hizada bitisik besik. Ikeada istedgim seklde buldum ben. O sekilde yapacagm ins. Calisan anneler icinde yazilar programlar yapiyor. Bu calsmayan anne icin yazdklarindan derlenms. Ozellkle sen calisan bi anne olarak dikkat edecegn bebegine bakacak kisinin sabit olmasina dikkat etmek olacak. 2 yasina kadar bebek anneye guvenli baglanirsa devaminda da ozguvenli bagmsz bir cocuk olacagni savunuyor. Ericsonun kuramndaki temel guvene karsi guvensizlikle de iliskili zaten. Hayirlisiyla saglikli bir sekilde yetistirelim evlatlari ins. Yaptgm bi hatayla gelecegini etkilemek benm icin cok üzücü olur. Rabbm korusun
Lafı mı olur canımLovePink_ iyiki uyardn canm dun bir arkadasta burda cok kötü oldum fln yazinca gtmedim bende. Tesekkur ederiz teyzesi
Valla canim ben primadan baska begenmezdim her markayi denedim sleepy primaya cok benzio hafif kokuda yapmio sizdirmioda daha ne olsun demiGerçekten mi? benimde aklım kaldı denemek istiyorum slpeey bezini.ilk ay çok hassas ya cildi düşünüyorum acaba iyi mi alsam diye ama denemeden de anlayamayız ki.
Canm bu arada 1 numara kaç paket alim ? 1 numarayı kaç ay kullanıyor 2 ye ne zaman geçiyorlar tehminen ? uygun ken alim . bebek kullanmassa çok zarar etmem baya uygun çünkü 11 TL . severse de kar olur.
al benden de o kadar :) bende çok rahatım, e-bebek mağazası evime yakın, bi gün giderim herşeyimi alır çıkarım diyorum kendimce, sanırım ikinci bebek olunca böyle rahat mı olunuyor bilmiyorum. martta kızımdan ayırdıklarımı bi kontrol ederim, gerçi çok şey saklamamıştım ama büyük eşyalarım duruyor. instagramdan bir abla ile tanıştım ve kapı süsü+lohusa tacı+ lohusa terliği+bebek bandanası takım olarak siparişimi verdim sadece..
canım ne kadara verdin siparişi
ama en çok kafaya taktığım pijama, kafama göre güzelinii bulamadım, bir markanınkini çok beğendim ama beyazı stoklarında kalmamış daha vakit var, yeniden stoğa girer dediler bekliyorum..
Kızlar bence bezi de çok yığmayın. Çocuğun kilosuna fazla olur elde kalır onca bez. Veya bebişlerimiz çok uyum sağlamaz başka markaya geçmek gerekir. Ben sadece bir paket prima yenidoğan almayı düşünüyorum.
benimki akşam coşuyor işten eve gidiyorum uzanıyorum ya. haydaaaa bir başlıyor yatana kadar pat küt vuruyor. sağ dön vur sola dön vur. sırt üzeri yat karnım iner kalkar tekmelerden. yeni başladı inip kalkmaya bikaç gündür belli olmaya başladı.hele babası konuşuyor pat pat pat pat sıralıyor.akşam sohbet saatleri var kızıyla.
Bana eşim her akşam masaj yapar sırtıma bacaklarıma kollarıma ve ellerime allahım bir rahatlıyorum ki sormayın kızlar .gerim gerim geriliyorumkramp dahaca girmedi bana. başlar heralde girmeye bu aydan snra. inşallh yaşamam çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?