2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Aynen haklısın aslında ama ben yinede 2-3 paket alayım şu sleepy den merak ettim. aklım kaldı görmem lazım
olmadı doğduktan sonra primaya geçerim memnun kalmassam.

Gunaydin kizlar. Biraz once kan kustum yani zorlamayla gelen bisi deil cunku direk kan kustum yasayan var mi

Ayyyt o sleepy reklamındaki kız ne tatlıııııu öyle inşallah kızım ona benzer ❤
Aynen ya zaten güzel gözlü tombiş beyaz tenli bebek görünce karnımı seviyorum benzesin diye. zaten babasını ve annesinin gözleri ela-bal rengine benziyor ela dan daha açık . çok şirin gözleri olacak inşallaaahhh

Gunaydin kizlar. Biraz once kan kustum yani zorlamayla gelen bisi deil cunku direk kan kustum yasayan var mi
cnm yaşayan olsa yazardı bence buraya çünkü basit bişey değil bu bence. hemen doktora söyle ya ihmal etme . zorlamayla değil diyorsun neden olurki. bişey yoktur endişe etme ama doktorada sor ara şimdi.

Cok guzel hatiralar :) izleyip izleyip guluyoruz.

Canım teşekkürler güzel paylaşımın için, birçok şey çok güzel; çocuğa davranma biçimleri vs ama bazı konular söylemde kulağa güzel gelse de pratikte biraz abartı geldi 2 yaşına kadar aynı yatak koyun koyuna, 4 yaşına kadar aynı oda mesela. Biz ilk 6-8 ay düşünüyoruz sadece aynı oda farklı yatak. 2 yaşına kadar anneyle hiçbir şekilde ayrılmama mesela mümkün değil çalışanlar anneler için özellikle; ben 6 aylıkken bırakıp işe dönücem bir de seyahatlere gidicem malesef akşamları bile gelemeyeceğim eve.. Bu durum için birşeyler yapmaya çalışacağız tabi ki çocuk minimum etkilensin diye. Bir de kreşe 4 yaşından önce kesinlikle başlamama da abartı geldi bana; şu an çocuklar 2 yaşında kendi dilini öğrenmeye başlama aşamasında İngilizce de öğrenip çok geliştirici oyunlar oynuyorlar kreşlerde, çok güzel programlar var; ben çok destekliyorum. Tabi bu süreçlerde anne-babanın her zaman çocuğu takip edip sevgi ve güveni eksik etmemesi şartıyla. Bence çocuk bir yandan bağlanırken bir yandan bağımsızlığını ve kendine güvenini de kazanmalı, ancak çok erken yaşta elde edilebilen şeyler bunlar çünkü. Bu denge çok önemli. Ama çocuğa davranış yönlendirmelerini sevdim

Sanki bu bebişin tekmeleri sertleşti mi bana mı öyle geliyor kızlar? Önceki gibi hafif tekmeler değil de bastıra bastıra vuruyor gibime geliyor
Kesinlikle öyle. dün özellikle nasl vuruyor anlatamam. karnım kalkıp iniyor kalkıp iniyor eşimde şaşırdı baya sertleşti tekmeleri.acıyormu diyor baya baya teklemeleri hisseder olduk değil görür olduk yani
Sıra dönmelerinde inşallah.

Benim de aynı bazı gün hiç durmuyor kıpır kıpır mesela bugün çok hareket etmedi gece de çok etmedi evvelki gece bastı tekmeyi bastı tekmeyi
benimki akşam coşuyor işten eve gidiyorum uzanıyorum ya. haydaaaa bir başlıyor yatana kadar pat küt vuruyor. sağ dön vur sola dön vur. sırt üzeri yat karnım iner kalkar tekmelerden. yeni başladı inip kalkmaya bikaç gündür belli olmaya başladı.hele babası konuşuyor pat pat pat pat sıralıyor.akşam sohbet saatleri var kızıyla.

Belki duzenli masaj iyi gelir kramp girmeden once aksamlar otururken filan. Esine bir duyur bence
Bana eşim her akşam masaj yapar sırtıma bacaklarıma kollarıma ve ellerime allahım bir rahatlıyorum ki sormayın kızlar .gerim gerim geriliyorum kramp dahaca girmedi bana. başlar heralde girmeye bu aydan snra. inşallh yaşamam çok.

Tabii canim benim elestriye acik. Bazi soylenilenler utopik gelebiliyor insana. Veye yapmakta zorlanabilecegimiz cok fazla sey var. Benm goruslerine deger verdgm takip ettgm bi pedegog. Bunlarin hepsinin mantıgini o kadar guzel acikliyorki. 2 yasina kadar koyun koyuna olmasini isterdm ama sarlar elvermiyor. Onun icinde onerisi var yatakla ayni hizada bitisik besik. Ikeada istedgim seklde buldum ben. O sekilde yapacagm ins. Calisan anneler icinde yazilar programlar yapiyor. Bu calsmayan anne icin yazdklarindan derlenms. Ozellkle sen calisan bi anne olarak dikkat edecegn bebegine bakacak kisinin sabit olmasina dikkat etmek olacak. 2 yasina kadar bebek anneye guvenli baglanirsa devaminda da ozguvenli bagmsz bir cocuk olacagni savunuyor. Ericsonun kuramndaki temel guvene karsi guvensizlikle de iliskili zaten. Hayirlisiyla saglikli bir sekilde yetistirelim evlatlari ins. Yaptgm bi hatayla gelecegini etkilemek benm icin cok üzücü olur. Rabbm korusun

Pedagog değilim ama biraz abartılmıs gibi. 2 yasına kadar beraber yatmak, 4te oda ayırmak falan cok fazla. Hele 2 yasina kadar emzirme olayı daha tuhaf bence. Bu tavsiyelerin hepsine uyabileceğimi hic sanmıyorum :))))
Tabi canim görüşüne saygi duyarim. Bunlari yapan ve ayni zamanda cocuklarinada uygulayan bir baba. Burada ozetin dahi ozeti yaziyor. Hepsini dayanaklariyla anlatiyor. Bilimsel gerceklikleri var. 2 yasina kadar emzirmeyi neredeyse savunmayan yok gibi. Ayrica kur ani kerimde ayette de geciyor cocuklarinizi 2 yasina kadar emzirin diye :)bulunca ataym ins

Balık yağını akşam yemeğiyle alıyorum ama akşam yemeğimin besin değeri daha yüksek olduğu için. Hep de öyle içiyordum hiç uyanmıyordum. Benim olayım sıkışıp uyanmak. Yanma filan da yok hani idrar yolu enf diyemiyorum. Vallahi yorgun uyanıyorum sabahları artık

Ya ben nie deliksiz uyuyorum şaka bi yana tabi ama en fazla 2 kez uyanıyorum oda sağ sola dönerken. onun dışında uyanıp kalkma yada uyanıp uyanıp uykusuz kalma huyum yok. belki 7-8 aydan snra başlar

Aynen canım küçüklüğü çok önemli ve tecrübesiziz, yanlış bir şeyler yapmamak lazım.. Çalışan anneler için olan versiyonunu bulayım en de :) Bu arada ikea'da anne yanı beşik olduğunu bilmiyordum; hani şu yatağa birleştirilen arada hiçbir şey olmayan beşik mi? Hangi model canım paylaşır mısın? Bir de kaç yaşına kadar kullanılabiliyor?

Valla canim ben primadan baska begenmezdim her markayi denedim sleepy primaya cok benzio hafif kokuda yapmio sizdirmioda daha ne olsun demi bence fazla alma canim ya cunku bilemiosun ilk zamanlar hemen buyuyolar ben primanin 1 numara yeni doganini 1 paket kullanmistim oda kucuk paket direk 2 ye gectik en cok kullanacaginiz numara 4 numara.ama dedigim gibi cildine uymayabilir gecen bi tanidik dogum yapti prima hep pisik yapmis sasirdim simdi bimin markasini kullaniomus bi o yaramis.cocuklarin cildi cok ilginc gercekten kime neyin yarayacagini bilemiosun.ama illede aliyim dersen 1 paket 1 numara 2 paket 2 numara al yeter bence simdilik eger cevrende dogum yapam yapacak olan yada kullanan varsa degisirim yada veririm ona dersen her numaradan al stok yap :) numara buyudukce paketin icindeki adet azalio fiyat artio ben olsam buyuk boylara stok yapardim

canım bende bordro beğendım.çok kilo aldım açık renk yakışmıcak gibi.internetten mi alıcaksın

canım ılk çocuğumda ben yaşadım onu.her marka her çocuğa uymuyor.denemek lazım

canım kız çocukları baba konuştuğu zaman daha doğmadan şımarmaya başlıyo

oh ne güzel.ben eşime masaj yap dediğimde halı döver gibi masaj yapıyo.aman kalsın diyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…