- 16 Ocak 2017
- 412
- 563
- 103
- Konu Sahibi endless love
-
- #34.481
Ilk oglumda dusunmustum ama doktor onermedigi icin vazgecmistik. Su anda bu kani kullanabilecek bir teknoloji yok. Gelistigindede su anki saklama kosullariyla uyumlu olacak diye birsey yok. Belki yanlis sekilde saklanmis olacak. Dogum yapana kadar yeni bir teknoloji cikmazsa dusunmuyorum. Ama yine de son karari vermeden once doguma yakin doktoruma bir sorarim.Kızlar merhaba. Bebişler için kordon kanı saklamayı düşünenler var mı. Bu konu hakkknda ne düşünüyorsunuz ? Biz eşimle biraz araştırma yaptık. Fakat yine de kararsız kaldık. Para tuzağı diyen de oldu yıllar sonra bilim gelişince ihtiyaç olacaktır saklamak Laz'ım diyende.
Güzel olmuş bu yazi, saol canim. Benim bugun ekstradan tansiyonum dustu baya misafir geldi gitti yoruldum. Yalniz suyumuz gelince nasil anlayacagiz orasi muammma. Herkes anlarsin diyor da bilemedimKızlar bana dün doktorum olabilecek herşeyi saydı. Çarpıntın olabilir, kasılman olabilir, başın dönebilir, kasık ağrısı olabilir, akıntın olabilir, bu gibi birçok gariplik hissedebilirsin ama 4 şey önemli dedi:
Yani bazı gariplikler normal ama bu 4 kural önemli. Tansiyonları ölçmeyi de unutmayalım annişkolar. Hepinize iyi pazarlar
- Tansiyonun yükselirse
- Suyun gelirse
- 1 gün boyunca bebeğin hareketini hissetmezsen
- Kanaman olursa koş gel dedi.
Benim arada oluyor. Bazi yiyecekler dokunuyor bazen. Findik filan mesela. 9 ay bulantisi olanlari bende duymustum. Yeterli beslenmeni engelliyor mu? Az yiyip sık yemek yardimci olur belki. Bir arkadasimin bulantilarini salatalik yatistiriyorduBenim gibi bulantıları hala devam eden var mı acaba aranızda merak ettim benim hala bulantılarım içten içe devam ediyor yine 24 saat tabiki. Doktor psikolojik olabileceğini söyledi ama hiç sanmıyorum ben. hamilelik öncesindede bildiğim bir mide rahatsızlığım yoktu. Şaşırıyorum kendime gerçi 9 ay bulantı çeken hastanede yatanları da duymuştum
Allahtan simdiden yaptn canm ilerda daha zor olurdu. Ben bi halimizi aldm daha . minder yaptrcam kuzuma gidince perdesi dolabi besigi bakalm . netten alacaklarimi ileri tarhte hallederm ama . carsi dan alacaklarim icin acele etmeliymBenim annemde aldiklarini vermiyo :) sagol kizum darisi size insallah kalktim keratanin odasiyla ugrasiyorum ev les heryerde karton köpük falan var biraz temizlemeye duzenlemeye calisiyorum :) zor ya bu gunlerde biraz enerjim var gibi yoksada hevesten yapiyorum valla yorgunum aslinda ama bi duzen kurmak zorundayiz. Herseyi yerlestirdim daha onlar toplancak yikancak tekrar yerlescek ohoo is o kadar cokki daha gelmeden canimiza okuyorlar geldiklerinde wcye bile gidemicez anlasilan.
Himm ben senin sandim erkek bekliyorsun anladim :)benim de kiz evt biz de pembe ,kirmizi ,sari yapariz artik :)Seninde mi prensesin olack cnm :) bende kizima sarilisini dusundm bunun. Herseyi pembe.:)))
Cok gecmis olsun. Reflusude oluyor mu? Reflu varsa cikarma sonrasi kan gelebilir. Bende bir kere oldu telas yapmistim ama gecti sonra. Devamli oluyorsa kadin dogum yerine gastro gibi o alanda uzman bir doktora gorunmeli. Nedeni mide yanmasi, tahris ya da reflu ise gaviscon renniu duo iyi gelir.Kızlar kardeşimde 5 aylik hamile hala istifra ediyo bazen de kan geliyormuş daha önce tahlil yapıldı bişey çıkmamıştı dr tahristen dolayi oldugunu soylemis biraz önce beni aradi ağlayarak yine kan gelmiş caresi varmi acaba ne yapabilir bunun için mideyle ilgili bişey olabilir mi sizce
Ohh masallah. Neguzel haberler almissin. Hep boyle devam etsin insallah. Icim acildi okurkenKızlar kızlar kızlar dün dr kontrolümüz vardı, dr ablamız bi güzel kontrol etti, minnağım büyümüş MaşAllah.
Veee en önemlisi de plasentam Doğum kanalını tam kapatıyordu ama bu kontrolde tamamen kenara çekilmiş, Doğum kanalını açmış.. şükürler olsun.
50 mg şeker yüklemesi de olduk o da temiz çıktı, idrar ve kan sayımı da iyi sadece biraz suyu arttırmam gerektiğini söyledi.
Drum artık gebeliğin tadını çıkar dedi :) o kadar sevindim ki iki gündür fıldır fıldır dolandım onca istirahatli zamanların acısını çıkardım..,
Masallah canim cok sukur yolundaymis hersey insallah hepimiz sağlıkla kavusalim yavrularimizaKızlar kızlar kızlar dün dr kontrolümüz vardı, dr ablamız bi güzel kontrol etti, minnağım büyümüş MaşAllah.
Veee en önemlisi de plasentam Doğum kanalını tam kapatıyordu ama bu kontrolde tamamen kenara çekilmiş, Doğum kanalını açmış.. şükürler olsun.
50 mg şeker yüklemesi de olduk o da temiz çıktı, idrar ve kan sayımı da iyi sadece biraz suyu arttırmam gerektiğini söyledi.
Drum artık gebeliğin tadını çıkar dedi :) o kadar sevindim ki iki gündür fıldır fıldır dolandım onca istirahatli zamanların acısını çıkardım..,
Sagol canim dr .u tahlilde bişey çıkmayınca tahristen kaynaklandığını söylemiş sık olmuyo ama o cok zorlanıyor istifra ederken bugün geçmiş şükür ama dediğin gibi midede de bir sorun olabilir söyledim bende bi görün diye bişey çıkmaz inşallahCok gecmis olsun. Reflusude oluyor mu? Reflu varsa cikarma sonrasi kan gelebilir. Bende bir kere oldu telas yapmistim ama gecti sonra. Devamli oluyorsa kadin dogum yerine gastro gibi o alanda uzman bir doktora gorunmeli. Nedeni mide yanmasi, tahris ya da reflu ise gaviscon renniu duo iyi gelir.
Kayinvalidem erkek çocuk kasiklara sokar kendini diyor.Erkek bebeklere has bı durum mu acaba :) artık çıksın istiyorum yukarıya sürekli tuvaletteyim gece gündüz sıpa yüzünden :) cumartesi günü doktoruma soyliycem durumu canım bakalım o ne soyliycek
Ay yaptimda mahvoldum ama dün taktilar bu gun toplamak bana dustu tabi yerlestirdim biraz sukur resimde attim bakarsin :) benim oturcak yerler gitti tabi daha evi supurcem offf :)Allahtan simdiden yaptn canm ilerda daha zor olurdu. Ben bi halimizi aldm daha . minder yaptrcam kuzuma gidince perdesi dolabi besigi bakalm . netten alacaklarimi ileri tarhte hallederm ama . carsi dan alacaklarim icin acele etmeliym
Ay çok sevindim güzel haberler almana suyun azlığına bir önerim var havuç suyu içKızlar kızlar kızlar dün dr kontrolümüz vardı, dr ablamız bi güzel kontrol etti, minnağım büyümüş MaşAllah.
Ben göbeğimin sağında ve solunda hareket hissediyordum. Dün kontrolde söyledim. Doktorum, yan duruyordur dedi. Ultrasonda da gördük. Ayakları sağdan, kolları soldan vuruyor:) Transvers duruş deniyormuş. İnşallah döner başı aşağıya. Yoksa normal doğum olmazmış.Anneler ayaklarini nasil hissediyorsunuz tarifi var mi. Benm minnakm vuruyor ama neresyle bilemiyorum :))
Amiiiin canım inşallah Rabbim dualarımızı duyuyor kabul eder inşallah yavrularını zaten sağ salim kavuşuruzAmin sag salim saglikli evlatlar kucagimiza alalim baska birsey istemem. Benim randevu en fazla 4 haftada olurduda isvicredeyim malum kayak sezonu malesef doktor iki haftada kayak tatiline gidiyo ondan uzadi bu kadar. Ben meraktan catliyorum kilosu boyu falan ne kadar acaba diye özlem bambaska tabiki. Insallah dogduklarinda rabbim özletmesin hicbirzaman direk kucagimiza alip evimize gelelim bi saniye gözümden ayirmicam 9 ay özlem fazla bile :)
Şimdi bırak istediği gibi takılsin diyosun yani :) normal bi durumsa eğer şikayetim yok canım kayinvalidenin tespiti doğru sanırım benimki ultrasondada iyice derinlere sokmuştu kafasını :)Kayinvalidem erkek çocuk kasiklara sokar kendini diyor.
Doktorum da yer çekimi kuvveti diyor.
Sanırım biz yatınca ancak göbek deliğine ya da birazcık yukarılara gelebiliyor
Zaten biraz daha büyüyünce yer kalmadığı için mecburen bütün göbeği dolduracak :)
Mutlu günlerde kullanın canım çok güzelTeyzoslar odamiz böyle simdilik. Yatagi kendi odama alicam 1 ay kalasiya falan bide bu odada fazla bir iki komidin var onlari cikaricam dolap ve alt degistirme cekmecesi kendi odasinda kalicak. Evin geri kalaninda it baglasam durmaz su anben toparlamaya devam.. Eki Görüntüle 1949056 Eki Görüntüle 1949055 Eki Görüntüle 1949054 Eki Görüntüle 1949053
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?