2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Benimki de hıçkırmaya başladı artık. Yavrum ya maşallah bebişlerimize

Hepsi ve herseyleri Allahin mucizesi o hickirdikca ben seviniyorum, cigerleri gelisiyor diye :)

Anne karnında hıçkırık, bebeklerde bu durum oldukça doğaldır. Bebekler anne karnında ciğerleri gelişirken iç güdüsel olarak nefes alıp verme egzersizleri yapar. Bu egzersizler sırasında anne karnındaki amniyotik sıvıyı yutarlar. Anne karnındaki amniyotik sıvıyı yuttuğu için diyaframın da kasılmalar oluyor. Bu kasılmalar hıçkırığa neden oluyor. Böylelikle anne karnında yuttuğu amniyo sıvısını hıçkırarak dışarı atar. Anne karnında hıçkırık özellikle obur bebeklerde görülür.

Genel olarak anne karnını doyurduktan sonra oluşur. Anne bebeğini karın içinde zıplıyormuş gibi hisseder. Bu hareket bebeğin tekme atmasından farklı hissedilir. Bebeğin anne karnında hıçkırması, karın içinde aynı yerde hissedilir. 2-3 saniye aralıklarla kesik kesik hissedilir ve 2-3 dakika sürer. Anne karnında hıçkırık günde 3-4 kez tekrarlanabilir.

Anne karnında hıçkırığın faydaları,
Bazı araştırmalarda bilim adamları hıçkırığın emme refleksine katkıda bulunduğunu, hatta bebek anne karnında ne kadar hıçkırır ise emme refleksinin de o kadar güçlü olabildiğini açıklamışlardır. Hıçkırık aynı zaman da bebeğin diyaframını da geliştirir. Başka bir araştırmada da bebeğin amniyo sıvısını sürekli olarak yuttuğu ve devir daimi için bu yutulan sıvının kana oradan böbreklere geçtiği ve idrar olarak dışarı atıldığı açıklanmıştır.

Zaten doktorum bir haftadan daha fazla olurmu acaba diye kontrole çağırıyor da geri olunca ne yapacağını söylemedi. Ne iğnesi başlanacak acaba bilgin var mı?

Tatlışım en çok seni beğendim ama kıskançlıktan söyleyemedim ben bugün ablama güne geldim kendimi kendi tabağımı bitirmiş yanımdakinin tabağımdan dolma aşırırken buldum beni en ince gösteren kıyafeti giyip atma planlarım var
Uf yakalandim resmen, evet simitlerime nazar degmesin diye hirkayla kamufle ettim kotum defacto canim, okadar cok denedimki bunu begenmistim
Bir aydir cikartmadim cok rahaaaatttt senden hala resim bekliyorum, yoksaaaaa

Kizlar bebeginiz asagiya dogru vuruyor mu, vurdugunda nasil hissediyorsunuz?
Ben ilginc bir sekilde bazen sanki vajinadan vuruyor gibi hissediyorum ve irkiliyorum. En son makat gelisti, ayaklari asagidaydi, ondan mi acaba
Benimki de ters ama göbeğimin sağına sağına vuruyor ordan tahmin ediyorum hala dönmedi demekki diye belki sizinki dönmüş de kafa atıyodur HappyMommy

Tamam ohhhh afiyet olsun bebise can olsun, sana yag olmasin ama benim yerimede yeseydin

Ağzından bal damlıyor inş öyle olur canım kesin yapar kabızlık ama sıcak su ile birlikte kuru kayısı kuru erik kuru incir falan yiyince biraz olsun rahatlıyorum. Bunları yemediğim günler ise tüm yediklerim içimde birikiyor sanki giriş çok, çıkış yok

Benimki de ters ama göbeğimin sağına sağına vuruyor ordan tahmin ediyorum hala dönmedi demekki diye belki sizinki dönmüş de kafa atıyodur HappyMommy
Benimki her tarafa vuruyo vallla, nerde olsugu belli degil icerde yuvarlaniyo bencebir gun asagi, bir gun yukari, birgun sag birgun sol derken yerini belirleyecem diye basim donuyor

Benimki de gece göbek deliğimin üstüne kafasını mı poposunu mu neresiyse artık top gibi bastırmıştı. Sevdim göbüşten. Tam bir sevgi pıtırcığı oldum yahu

Kizlaaarr ikramlik dusunenler varsa onlar icin bisey paylasmak istiyorumda acep caniniz istermiki yzarken suan geldi valla aklima kolay temin edilebilicek bisey aslinda ama bilemedim bazilarimiz hassas bu konuda

Bende aksine bi sakinlik var normalde sinirlendiğim seylere bile sinirlenemiyorum anlamadım ama iyi oldu böyle :)))

Kızlar bugün bebek bezi soran vardı markafonide çok uygun şuan premium care 100 lira 15 lira da indirim veriyo kargo da bedava 200 tane bez 85 liraya geliyo
138 adetli prima yenidoğan 39,90TL ye aldım migros sanalmarketten kuzum. Minikler hızlı büyüyormuş çok da yığmadım 1 numaradan. Azaldıkça alırım artık.

Benim su gbi akıntım sürekli oluyo az az ama doktor normal sorun değil dedi. Aynen bende doğum sancısı geldi zannettim dün, yordum biraz kendimi ondan oldu heralde artık dikkat etmek lazım :)

Ben bugun bebişimin deterjanını ve herseyin içine giydirebilmek için beyaz zıbınlar aldım benim eksiklerim bitti artık galiba listelerinize baktım hepsi var suan inş pazartesi dolabı gelince yıkayıp kurutup koyarım yavaş yavaş korkuyorum artık çünkü her an her şey olabilir aa bide gögüs ucu kremi aldım :))

Kizlar bu sandik lekesi denilen sari lekeler nasil cikar. Detarjanli suya bastim yarin 60 derecede yikiycam. Cikar mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…