2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Gittin mi endokrine? Ne dedi? Güzel haberler almışsındır umarım
Cok sagol canim ilgin icin. Gittim. Annemde geldi. Baya seker hastasi cikti. Ben şok. Kac gundur onunla ugrasiyoruz. Benim oglen aclik degerlerim yuksekmis ama ilac baslamaya gerek yok dedi. Tam icime sinmedi cunku kendi bir olcum bile istemedi. o kadarda ac gitmistim. Bosuna bir ogun yiyememis oldum:) Sabah sekeri yuksekligini sordum yine de niye olur nasil duser diye. Cok kacirmaktan olur az yiyeceksin gece 10dan sonra birsey yemeyeceksin dedi:) O gondermedi ama ben diyetisyenede ugradim yine de. O cok daha ilgiliydi. Bu diyetteki sut bana az geliyor yemegin yaninda ayran icmek istiyorum vs diye. Yooookkk olmaaaazzz sekeeer de sekeeeer dedi:) Birde listedekinden az yeme dedi.

Zaten doktorum bir haftadan daha fazla olurmu acaba diye kontrole çağırıyor da geri olunca ne yapacağını söylemedi. Ne iğnesi başlanacak acaba bilgin var mı?

ismini söyledi ama tıp dilinde olduğu için aklımda kalmadı canım..gelişim geriliği için karından yapılan bir iğneymiş
dosyadan bulursam yazarım adını

canım benim bilgi için teşekkkürler
ne kötü insanlar var ya
insanların zor durumlarından faydalanmaya çalışıyorlar...
benim düşük tehlikem vardı 10. haftamda vurulmuştum..Sgk karşılıyor...
eczaneler sırayla veriyorlarmış sgk nın karşıladığı eczaneyi bulana kadar baya aradım

Hahaha :)) sagol kuzum bu kadar ponçiklikte fazla geldi galiba son haftalarda hareket edemicem sanırım simdiden böyleysem ama neyse sonu güzel nasıl olsa
Yooo gayet de tatlı sanki şimdi çok mu hareket edebiliyoruz reflü akşamları beni per perişan ediyo inşallah giderek azalır sonlara doğru

138 adetli prima yenidoğan 39,90TL ye aldım migros sanalmarketten kuzum. Minikler hızlı büyüyormuş çok da yığmadım 1 numaradan. Azaldıkça alırım artık.
Ohhh güle güle kullansın kuzucuk bende ilk zamanlar daha çok kirletiyorlar diye duydum ama gelişimine göre takip etmek daha mantıklı

Kizlar bu sandik lekesi denilen sari lekeler nasil cikar. Detarjanli suya bastim yarin 60 derecede yikiycam. Cikar mi acaba?
Cikmazsa birde koslayla dene. Her tur leke icin uygularim. Dogrudan lekenin ustune dok, 1 dk sonra lekeli yere sicak su dok. Bir kabin icinde beklet sicak suyla birlikte. 15 dk sonra makinada yika ve guneste kurut.

Amaaaan ben 10dan sonra birsey yemiyorum, gunduzde kacirmiyorum yinede sabah aclik sekerim 90 civari cikiyor. Hicte dedigi olmuyor yani hihhhhhh yalançi doktor benimm diyetisyenim kan degerlerimi begendi, onemli olan belli bir seviyede tutmak zaten dedi, iyi gidiyorsun dedi. Kadim dogumcuma da gostericem bakalim o ne diyecek

Geçmiş olsun. İnsüline mi başlattılar anneyi? Benim annemde de tip2 var yıllardır tablet kullanıyor. Çevrede diyabet olmayan yetişkin pek az ne yazık ki.. Bu arada ben günde 3-4 bardak süt içiyorum, yoğurt ayran da bol bol yiyip içiyorum, sonrasında aşırı bir yükselme olmuyor ama tabi diyetisyenin öyle demişse yapacak birşey yok Bana da aç gel dememişlerdi aslında, kendimiz ölçtüğümüz için kan verilmiyor diye biliyorum. Olsun, acısını çıkarırsın eksik kalan öğününün :)

Bana sınırda çıkmış dedikleri değere kadın doğumcum gayet iyi dedi. Endokrincilerin vıdı vıdısı işte Evhamlandırıyorlar yok yere

13/7 benim bildigim fazla degil canim simdiden kendini korkutma 14/9 olunca yuksek olmus olur yada sonrasi tehlikeli doktorlar abartmayi ne cok seviyorlar hamilelero korkutmaya bayiliyorlar zevkmi veriyo bu onlara acaba merak ettim.

Ohhh güle güle kullansın kuzucuk bende ilk zamanlar daha çok kirletiyorlar diye duydum ama gelişimine göre takip etmek daha mantıklı
Teşekkürler teyzoş Ablamın 1 numaralardan elinde kalmıştı, kullanamamıştı, hızlı büyüyor ya bebişler o ara. O yüzden azaldıkça alayım diyorum.

Kızlar selam. Dün doktora gittik. Bebek 1 hafta geride dedi. 1000-1050 grammış. 10 günde bir kontrole gel dedi. Doktorum mu evhamlı yoksa ciddi bir durum var mı sizce ?
Iki gundur giremedim yazilan cvplari okuyamadim o yuzden ama merak etme bence dr.un o yuzden cagirmamistir. Bir hafta ileri geri sorun olmaz. Benimde bazen haftasiyla uyumlu cikiyor bazen 1 hafta oynuyor. http://www.baby2see.com/medical/charts.html sitesinde fetus gelisimi kilosuna gore yuzdelik dilimini bulabiliyorsun. yuzden 10un altindaysa sorun var demek. Haftani tam bilmiyorum ama doldurdugun haftaya gore hesaplaniyor. Aramizda bir gun varmis ona gore baktim. Senin haftan ve bebek kilosuna gore -1000grdan 27 haftaya gore -seninki yuzde 45te normal sinirlar icerisindesin. 28 haftaya gore bile hesaplasan yuzde 33e denk geliyor yine normal sinirlar icerisinde kaliyorsun. Bizimkilerin yaptigi persantil hesabi sitesi bulamadim ama tabi buradaki degerler ulkeye ozel degil genel kabul. Insallah icini biraz rahatlatir.

Kizlar bebeginiz asagiya dogru vuruyor mu, vurdugunda nasil hissediyorsunuz?
Ben ilginc bir sekilde bazen sanki vajinadan vuruyor gibi hissediyorum ve irkiliyorum. En son makat gelisti, ayaklari asagidaydi, ondan mi acaba
Makat oldugu için öyle oluyodur benimde daha önce makattı hep asagıda hissediyodum ama geçen gün doktora gittim düzelmiş baş pozisyonunda bide tekmeleride yukarda midemin alt kısmında korkma düzelir zamanla küçük oldugu icin sürekli pozisyon degiştiriyolar

Aa şaşırdım yani ben de inşallah pzt vurulcam ignemi

13/7 benim bildigim fazla degil canim simdiden kendini korkutma 14/9 olunca yuksek olmus olur yada sonrasi tehlikeli doktorlar abartmayi ne cok seviyorlar hamilelero korkutmaya bayiliyorlar zevkmi veriyo bu onlara acaba merak ettim.
İyi de doktor sadece tansiyon takibi istemiş, korkutma bunun neresinde ki?

Yüksek tansiyon bebek için çok tehlikeli çünkü, sadece takip istemiş. Çok kafana takma bence. Takip etmen yeterli, herhangi bir dengesizlik olursa o zaman doktoruna sorarsın. İçin rahat olsun, takipte ol yeter.

S
Benimki de ters ama göbeğimin sağına sağına vuruyoo ordan tahmin ediyorum hala dönmedi demekki diye belki sizinki dönmüş de kafa atıyodur HappyMommy
SeSenin bebek düzelmiş sanki makat olunca aşagıya vuruyo benim de sag tarafta oluyo tekmeleri bi şislik var orda daha önce benim de makattı düzelmiş doktor öyle dedi

Selam kızlar, siz de benim gibi sizi arayıp sormayanları, hamileliğiniz nasıl gidiyor bebş nasıl diye sorma tenezzulun de bile bulunmayan yakınlarınızı kafanıza takıyr musunuz
Hamilelikte alınganlık dedikler bu mu yoksa.. cok gıcık oldugum bir kaç kişi var. Hem nasılsın diye sormuyorlar hem de agızlarından olumsuz seyler cıkıyor hep.. neymişşşşşş simdiki bebekler hep sezeryanmıs, kordon dolanırmıs bilmrm neymiş.. ben ne kadar pozitif bakmaya calıssam bu tipler hep negatifliklerden bahsediyor.. sonucta kapalı bir kutu herkesin dogumda ne yasayacagı bilinmiyor ki önceden.. ama nie böle moral bozuyorlar anlamıyorum iki gündür cok canım sıkkın bu tipler yuzunden..

Teşekkürler teyzoş Ablamın 1 numaralardan elinde kalmıştı, kullanamamıştı, hızlı büyüyor ya bebişler o ara. O yüzden azaldıkça alayım diyorum.
Kizlar bez hesabi yaparken icinde kac tane oldugundan cok bir paket bir hafta uzerinden hesap yapin. ilk haftalar cok yapiyor ama kucuk numaralarda da adet fazla oluyor zaten. Primada oyleydi en azindan. Aylik stok yapin fazlasi elinizde kalabilir. Mutlaka cocuktan cocugada farklilik olur ama orasini yasayarak ogrenicez artik. Birde kiz cocuklarda 1 numara buyuk bez alin kalca cikigi riskine karsi. Eski tecrubelerden aklimda kalanlar boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…