- 24 Nisan 2015
- 281
- 168
- 33
- 41
- Konu Sahibi endless love
-
- #40.841
:) Demek ki bünye meselesi canım. Amann öyle ya da böyle bebişler sağlıklı olsun da emzirirken ve peşlerinde koştururken zayıflıcaz nasıl olsaEvet son hız devam:)))yarışırız yani o kadar.bende iştah da yerğnde değil pek yani hamile değilken nasılsam şimdi de öyleyim:)))sen yine hakkını veriyorsun ben hakkını da vermiyorum yemiyorum üstüne her gün 2.5-3 km yürüyüş:)))yani ne desem bilemiyorum o yğzden bişi demek istemiyorum:)))
Aynen daha dikatli olalım ama ben iyice şaşkın oldum karnım çokmu büyük ya taşıyamıyorum çok yoruluyorum bide çok şikeyet ediyorum herseyi baksana sana bile dert yanıyorum durmadan ayy çok doldum ben çokkkBenim su gbi akıntım sürekli oluyo az az ama doktor normal sorun değil dedi. Aynen bende doğum sancısı geldi zannettim dün, yordum biraz kendimi ondan oldu heralde artık dikkat etmek lazım :)
Canım çok çok haklısın uyarın için teşekkür ederim ama çok garip bir şey nasıl anlatayım yemezsem çok kötü oluyorum midem kazınıyorBenimkide 2-3hafta önde gidiyor şükür canım,Ama yemek yeme istegin oldugunda gün içinde besinlerini tam almışsan su tüket yemek yeme geç saatten sonra yararı yok bebege sonra sana zarar olur yengem 98 kgyla doguma girdi nefes alamıyordu resmen o güne kadarda ayakları elleri şişkinligi kilosundan çok huzursuzdu. canım o yüzden dikkat edelimÖnemli degil diyoruz ama önemli canım çocugun saglıgı ve en önemlisi senin saglıgın için.
Aynen canım. Ama artık kilo almamam lazım limiti doldurmuşum. Bebiş ve kendim için sağlıklı değil buNe guzel ya tadinii cikarin . bende oyle olmayi cok isterdim. Hamilelikte istahm acilir diye cok umutlanmistm ama ayniym malesef. Boyle dedigime de bakmayin 10 kilo almisim. Haha. :) Cunku yiyorum kuzum icin. Sadece boyle severek yemeyi cok isterdm oda malesef. Kuzularimz gelsn tek sorun bu olsuun:)
Canım yemeyünce de alıyorum ki ben yani çocupu da mahrum bırakmak istemiyorum elbette o yüzden benim kendim in yapcsk bişeyim yok napalım benim de ailede lakabım var kendim buldum"şişkopat"Aynen canım. Ama artık kilo almamam lazım limiti doldurmuşum. Bebiş ve kendim için sağlıklı değil buNasıl yiyorum var ya ama kaşık çatalı yalıyorum Artık eş dost dalga geçiyor kendimi Beyaz'ın Hüsmen ağası gibi hissediyorum Artık dikkat edicem
Canım büyük 12'yi küçük 8'i geçince takip istiyor doktorlar. Korkulacak birşey değil de önlem gibi düşün. Hamilelikte kan hacmimiz artıyor ya tansiyon yükselebilir normaldir. Örneğin benim normalde 10,5 - 6 iken şimdi 11,5-7 filan çıkıyor. Dr 12/8 den fazla çıkarsa hemen haberim olsun dedi ben de hergün ölçüyorum13/7 benim bildigim fazla degil canim simdiden kendini korkutma 14/9 olunca yuksek olmus olur yada sonrasi tehlikeli doktorlar abartmayi ne cok seviyorlar hamilelero korkutmaya bayiliyorlar zevkmi veriyo bu onlara acaba merak ettim.
Canım yemeyünce de alıyorum ki ben yani çocupu da mahrum bırakmak istemiyorum elbette o yüzden benim kendim in yapcsk bişeyim yok napalım benim de ailede lakabım var kendim buldum"şişkopat"
Normal canım bnm sıkma canını herkes farklı etkilenir sonuçta hormonlarla başımız dertte. Kendini yorma mümkün oldukça uzan dinlen müzik dinle kafanı dagıtmaya bak :) bak az kaldı zaten son zamanlarımız keyfini çıkar boşverAynen daha dikatli olalım ama ben iyice şaşkın oldum karnım çokmu büyük ya taşıyamıyorum çok yoruluyorum bide çok şikeyet ediyorum herseyi baksana sana bile dert yanıyorum durmadan ayy çok doldum ben çokkk
Çok tatlısın ya ben de Hüsmen ağayım Beyaz'ın tiplemesi vardı ya koca ekmek arası yemekleri götürüyordu
Canım alınganlık oluyor çok normal. Düşünebiliyor musun normalde regl öncesi salgılanan östrojenin 100 katını hamilelikte hergün salgılıyormuşuz. İnsanları takma kafana lütfen ne yapsan konuşurlar ben he deyip geçiyorum artık. Aramayanlara ben de üzülüyordum artık takmıyorum. Çalışıyorum o kadar koşturuyorum evde işte bi evine gideyim yardım edeyim diyen yok. Bir ara market alışverişi bile yaptım ağır poşetleri taşıdım. Boşver biz biraz hassasız bu aralar üzme kendini başkaları için. Onlar farkında bile değil biz kendi kendimize üzülüyoruz herkes hassas olmuyorSelam kızlar, siz de benim gibi sizi arayıp sormayanları, hamileliğiniz nasıl gidiyor bebş nasıl diye sorma tenezzulun de bile bulunmayan yakınlarınızı kafanıza takıyr musunuz
Hamilelikte alınganlık dedikler bu mu yoksa.. cok gıcık oldugum bir kaç kişi var. Hem nasılsın diye sormuyorlar hem de agızlarından olumsuz seyler cıkıyor hep.. neymişşşşşş simdiki bebekler hep sezeryanmıs, kordon dolanırmıs bilmrm neymiş.. ben ne kadar pozitif bakmaya calıssam bu tipler hep negatifliklerden bahsediyor.. sonucta kapalı bir kutu herkesin dogumda ne yasayacagı bilinmiyor ki önceden.. ama nie böle moral bozuyorlar anlamıyorum iki gündür cok canım sıkkın bu tipler yuzunden..
Hadi insallah biraz daha sabır
Normal canım bnm sıkma canını herkes farklı etkilenir sonuçta hormonlarla başımız dertte. Kendini yorma mümkün oldukça uzan dinlen müzik dinle kafanı dagıtmaya bak :) bak az kaldı zaten son zamanlarımız keyfini çıkar boşver
Benim annem ve tum sulalesi tansiyon hastasi benimde hamilelikten önce 13 yada 14 kücük 8.9 falan ciktigi oluyodu ama sukur hamile oldugumdan beri buyuk en fazla 12.9 kucuk 8 cikiyo. surekli degilse ve tansiyon hastasi degilsen normal karsiliyorlar bir defalik yüksek cikmasi problem olmaz tabiki takip edilmesi gerekir her gittigimde ölcüyorlar normal diyor burdakilerCanım büyük 12'yi küçük 8'i geçince takip istiyor doktorlar. Korkulacak birşey değil de önlem gibi düşün. Hamilelikte kan hacmimiz artıyor ya tansiyon yükselebilir normaldir. Örneğin benim normalde 10,5 - 6 iken şimdi 11,5-7 filan çıkıyor. Dr 12/8 den fazla çıkarsa hemen haberim olsun dedi ben de hergün ölçüyorum
Günde 3 paket içiyordum oda en agırından,Duydum biranda attım sigarayı.. Düşün daha bir gün önce dibine vurmuştum... Ama dayandım sonra kendimi zorlamadım olursa olur amaan olmazsa olmaz dedim dikkat ettim birazda bünye nasıl rahatsan öyle davran.. ilk hamilelikten sonra digerleri tecrübe oluyor. Mesala ben 2.nci düşünürsem baştan sona hamile pilatesine gidip,Ve bu sefer sıfır bedenle hamile kalıp düzenli kg alımı bebegin saglıgı için diyetisyen ve hamile koçuyla ilerlemeyi düşünüyorum. Ama önceden haberm yoktu kısmet 2.nciye inşallah herşey tecrübe bak yengem diyorum ya 98di dogumdan sonra 76 oldu zor verdi sonrasındada. Ama ikincide yine o kg geldi,Geldigi gibi 40 ı çıkana kadar 65 gördü sonrada zayıfladı çünkü tecrübesi vardı artık bizde öyle oluruz takma sende saglıklı olsunda sende ol gerisi yapılır verilirCanım çok çok haklısın uyarın için teşekkür ederim ama çok garip bir şey nasıl anlatayım yemezsem çok kötü oluyorum midem kazınıyorMeyve yiyorum, yoğurt yiyorum olmuyor yetmiyor bir de nasıl keyifle yiyorum Su günde 4 litreye yakın içiyorum. Ya ben çok sigara içiyordum sanırım onu bırakınca ağız alışkanlığı oldu birşeyler yemek. Dikkat etmeye çalışıyorum dediğin gibi bebiş ve kendi sağlığım için Yürüyüşlere de başlıcam artık umarım bundan sonra kilo almam
Canim ben degilim baska arkadasin cikmis yuksek bende korkmamasini söylüyorum cok yüksek olmasi normal sartlardada tehlikeli tabiki. Annem tansiyon hastasi ondan biliyorum. Takip istemis doktor ama sanirim korkma sadece baktir dememis. Annemin tansiyonu 20/16 oldugu bile olmustu öyle birsey olsa yada 16/10 olsa falan gercekten korkulmasi gerekir. Demek istedigim takibini yaptirsin ama kendini strese sokmasin onun icin belki yemek yemistir, yorgundur o an yüksek cikmis olabilir yada strese girmistir.İyi de doktor sadece tansiyon takibi istemiş, korkutma bunun neresinde ki?
Yüksek tansiyon bebek için çok tehlikeli çünkü, sadece takip istemiş. Çok kafana takma bence. Takip etmen yeterli, herhangi bir dengesizlik olursa o zaman doktoruna sorarsın. İçin rahat olsun, takipte ol yeter.
Babamda gelip gidip beni gördükce tosunlar gelmis diyoCanım yemeyünce de alıyorum ki ben yani çocupu da mahrum bırakmak istemiyorum elbette o yüzden benim kendim in yapcsk bişeyim yok napalım benim de ailede lakabım var kendim buldum"şişkopat"
Çıkarabilirsen Paylaş canım burada olur mu benim de bebek battaniyemde ve kundaklarimda var annem saklamış henüz yıkamadim dahaKizlar bu sandik lekesi denilen sari lekeler nasil cikar. Detarjanli suya bastim yarin 60 derecede yikiycam. Cikar mi acaba?
Geçmiş olsun canım şeker tehlikeli man dikkatli olsun annen benim annemde de gizli şeker çıktı şuan ilaç tedavisi uyguluyor ayyyy şu şehirlerde yaşayan herkes hasta şeker kolesterol tansiyon üf gidip yüksek rakımı olan tlfnun çekmedigi bir köye yerleşip sebzemi meyvemi yetiştiresim varCok sagol canim ilgin icin. Gittim. Annemde geldi. Baya seker hastasi cikti. Ben şok. Kac gundur onunla ugrasiyoruz. Benim oglen aclik degerlerim yuksekmis ama ilac baslamaya gerek yok dedi. Tam icime sinmedi cunku kendi bir olcum bile istemedi. o kadarda ac gitmistim. Bosuna bir ogun yiyememis oldum:) Sabah sekeri yuksekligini sordum yine de niye olur nasil duser diye. Cok kacirmaktan olur az yiyeceksin gece 10dan sonra birsey yemeyeceksin dedi:) O gondermedi ama ben diyetisyenede ugradim yine de. O cok daha ilgiliydi. Bu diyetteki sut bana az geliyor yemegin yaninda ayran icmek istiyorum vs diye. Yooookkk olmaaaazzz sekeeer de sekeeeer dedi:) Birde listedekinden az yeme dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?