- 3 Mayıs 2016
- 515
- 527
- 23
- Konu Sahibi endless love
-
- #42.341
Bnmde evim çok küçük ve şekilsiz şuan ütü masası çamaşırlık süpürge hepsi ortalıkta duruyo çocuk odası yapınca birsürü sey attım hala eşya dolu ev onları nereye sokucam bilmiyorum artıkÇok güzelmiş canım Güle güle kullanın evde yerim dar ya yoksa ben de çok istiyorum böyle bişey her yer eşya ileride sanırım bir odayı boşaltmam gerekecek komple
Hahah benimde 4 yaşında yğenime dert oldu havalar ısınınca gelicek bebek demiştik nerden görüyosa artık geçen gün ablama havalar ısınmaya başladı yeliz artık bağırmaya başlar diyomuş :))) doğumda bağırıldıgını görmüş nerde gördüyse sıpa :)Ogluma dert oldu, Utku nasil cikacak burdan diyor2,5 yasindaki cocuga ne desem ikna olsa bilemedim
Merhabalar arkadaşlar nasılsınız? Dün korkutucu bir olay yaşadım. Tüm gün işteydim, ayaktaydım yine sürekli. Eve geldim biraz yatıp dinleneyim dedim. Yattıktan 5-10 dakika sonra bir ıslaklık hissettim kalktım bi baktım iç çamaşırım, pijamam hatta koltuk sırılsıklamHemen doktorumu aradım gel kontrol edelim dedi. Hastaneye nasıl gittim hatırlamıyorum dilim damağım kurudu. Dr kontrollerimi yaptı bugün yatışını yapalım 1 gün takip edicem dedi. Vajinal muayene, karından ultrason, turnusol kağıdı, amniosure testleri yapıldı Allah'tan amniyon sıvısı değilmiş. Tansiyon, nst vs bakıldı şükür problem yok. Sebep bulunamadı, bebişin suyunda da azalma yok. Dr çok yorulduğun için fark etmeden idrar kaçırmış olabilirsin dedi çok utandım. Diyeceğim o ki dikkat edin kendinize çok ayakta kalmayın artık çok korktum Bir de vajinal muayenede çok canım yandı sanırım çatı muayenesi gibi baktı açılma var mı diye? Doktoruma ben sanırım normal doğuramam dedim güldü dur daha 34'ü bekleyelim bi dedi. Bu arada artık işe de gidemeyeceğim rapor verdi doğum iznim başlamış durumda yani. Allah'ım bebeklerimizi korusun zamanında gelsinler inşallah
Çok teşekkürler canım. Sanırım tutamadım ilk defa geldi başıma çok şaşırdım dr öyle deyince bir de utandım :) Neyse amniyon sıvısı olmasın, yavrum zamanında gelsin de idrar kaçıra kaçıra gezmeye razıyım :)Geçmiş olsun. Tutamamışsin demek ki çok şükür :) ben de yürüdüğümde zor tutuyorum gibi oluyor. Her an kaçıracakmisim gibi hissediyorum. Şimdiye kadar olmadı ama aşırı baskı var mesaneye.
Cok sukur bebekte sende iyisin gerisini bosver utanicak bisey yok dogumda kimbilir ne halde olucaz bu doktorlar icin cok normal. Bende kendimi zor tutuyorum evden cikmadan lavaboya gidiyorum kapiya cikiyorum sanki altima yapicam farketmemissin olabilir. Bol bol dinlen canim iyi olmuski rapor vermis kendinede minnakada dikkat et annesi, ihtiyacin olmada bile aklina geldikce git lavaboya bende gidiorum bisey gelmesede. Benimde nerdeyse iki hafta olucak iyilestim ama burnum hala kaniyo baska yasayan varmi bilmiyorum. Bu gün bi eve alisveris yaptik bide yemek yaptim uzun bile surmedi yemekten kalktim baktim kanamis halbuki oyle cok hasta olan hassas bi vucudumda yokMerhabalar arkadaşlar nasılsınız? Dün korkutucu bir olay yaşadım. Tüm gün işteydim, ayaktaydım yine sürekli. Eve geldim biraz yatıp dinleneyim dedim. Yattıktan 5-10 dakika sonra bir ıslaklık hissettim kalktım bi baktım iç çamaşırım, pijamam hatta koltuk sırılsıklamHemen doktorumu aradım gel kontrol edelim dedi. Hastaneye nasıl gittim hatırlamıyorum dilim damağım kurudu. Dr kontrollerimi yaptı bugün yatışını yapalım 1 gün takip edicem dedi. Vajinal muayene, karından ultrason, turnusol kağıdı, amniosure testleri yapıldı Allah'tan amniyon sıvısı değilmiş. Tansiyon, nst vs bakıldı şükür problem yok. Sebep bulunamadı, bebişin suyunda da azalma yok. Dr çok yorulduğun için fark etmeden idrar kaçırmış olabilirsin dedi çok utandım. Diyeceğim o ki dikkat edin kendinize çok ayakta kalmayın artık çok korktum Bir de vajinal muayenede çok canım yandı sanırım çatı muayenesi gibi baktı açılma var mı diye? Doktoruma ben sanırım normal doğuramam dedim güldü dur daha 34'ü bekleyelim bi dedi. Bu arada artık işe de gidemeyeceğim rapor verdi doğum iznim başlamış durumda yani. Allah'ım bebeklerimizi korusun zamanında gelsinler inşallah
Evet kilo aldırıyor canımkızlar balık yağı kilo aldırır mı
benim doktorum tavsiye etmedi
acaba çok hızlı kilo aldığım için mi vermedi?
Evet kilo aldırıyor canım
Canım çok geçmiş olsun yaa... Cidden korkutucu bir durum yaşamışsın. Açılma var mıymış peki? Zamanında gelir bebeğim inşallah. İznin hayırlı olsun artık hep dinlenerek geçirirsin, bişeycik olmazMerhabalar arkadaşlar nasılsınız? Dün korkutucu bir olay yaşadım. Tüm gün işteydim, ayaktaydım yine sürekli. Eve geldim biraz yatıp dinleneyim dedim. Yattıktan 5-10 dakika sonra bir ıslaklık hissettim kalktım bi baktım iç çamaşırım, pijamam hatta koltuk sırılsıklamHemen doktorumu aradım gel kontrol edelim dedi. Hastaneye nasıl gittim hatırlamıyorum dilim damağım kurudu. Dr kontrollerimi yaptı bugün yatışını yapalım 1 gün takip edicem dedi. Vajinal muayene, karından ultrason, turnusol kağıdı, amniosure testleri yapıldı Allah'tan amniyon sıvısı değilmiş. Tansiyon, nst vs bakıldı şükür problem yok. Sebep bulunamadı, bebişin suyunda da azalma yok. Dr çok yorulduğun için fark etmeden idrar kaçırmış olabilirsin dedi çok utandım. Diyeceğim o ki dikkat edin kendinize çok ayakta kalmayın artık çok korktum Bir de vajinal muayenede çok canım yandı sanırım çatı muayenesi gibi baktı açılma var mı diye? Doktoruma ben sanırım normal doğuramam dedim güldü dur daha 34'ü bekleyelim bi dedi. Bu arada artık işe de gidemeyeceğim rapor verdi doğum iznim başlamış durumda yani. Allah'ım bebeklerimizi korusun zamanında gelsinler inşallah
Evt ögretmenim canimÖğretmen misin canım
Aminn canımEvt ögretmenim canim
32.haftada ayrilacağim ama gün sayiyorum resmen.. 37.haftasina kadar çalişana allah güç kuvvet versin
Çok teşekkürler canım doğru söylüyorsun utanılacak birşey yok aslında. Çok şükür bebeğim iyiymiş nasıl korktum, yatışı yaparken de yalnızdım ağlaya ağlaya girdim odaya iyi geldi gerçi... O da sanki korkmamam için oynaya oynaya bir hal oldu canım oğlum. Sen de dikkat et canım çok geçmiş olsun kan hacmimiz yükseliyor kanama çok normal bilirsin. Sen de çok gezme, ayakta kalma yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Dr bana temizlik yapmayı, seyahati, ilişkiyi (zaten bayadır sıfırdı), çok ayakta kalmayı yasakladı. Sen de mümkünse minimuma indir canımCok sukur bebekte sende iyisin gerisini bosver utanicak bisey yok dogumda kimbilir ne halde olucaz bu doktorlar icin cok normal. Bende kendimi zor tutuyorum evden cikmadan lavaboya gidiyorum kapiya cikiyorum sanki altima yapicam farketmemissin olabilir. Bol bol dinlen canim iyi olmuski rapor vermis kendinede minnakada dikkat et annesi, ihtiyacin olmada bile aklina geldikce git lavaboya bende gidiorum bisey gelmesede. Benimde nerdeyse iki hafta olucak iyilestim ama burnum hala kaniyo baska yasayan varmi bilmiyorum. Bu gün bi eve alisveris yaptik bide yemek yaptim uzun bile surmedi yemekten kalktim baktim kanamis halbuki oyle cok hasta olan hassas bi vucudumda yok
Çok teşekkürler canımCanım çok geçmiş olsun yaa... Cidden korkutucu bir durum yaşamışsın. Açılma var mıymış peki? Zamanında gelir bebeğim inşallah. İznin hayırlı olsun artık hep dinlenerek geçirirsin, bişeycik olmazBen 37ye kadar çalışmayı düşünüyorum inşallah bir sıkıntı yaşamazsam seninki gibi ama bakalım kısmet..
Bende aynı durumdayım şimdiden çok zorlanmaya başladımEvt ögretmenim canim
32.haftada ayrilacağim ama gün sayiyorum resmen.. 37.haftasina kadar çalişana allah güç kuvvet versin
Canim kalp atışında yavaşlama bebeğin dışkısını yemesi tansiyon ile alakali bir durum ve idrarda çıkan protein kacagiyla anlaşılabilen bir durum diye biliyorum bunun kaşıntı ve karaciğerle ilgili bir bağlantisini kuramadim biraz bilgi verir misinDoktorum bana bebegin hareketlerini kontrol etmemi bi azalma hissedersem hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Bebegin kalp atislari yavaşlatabilir ve bebek anne karninda dışkısını yiyip ölebilirmis. Sürekli takip gerekiyormuş. En geç 37. Haftada da doğum a alacakmis
Ben de içiyorum ama balık hapı bebek faydalansin diye kilo aldırdığının farkındayım ben normalde de kullanıyorum yememize biraz dikkat ederiz olur biter ben artan iştahımi biraz engelledim ben biraz küçük olursa doğum daha kolay belki diye aşırı bir kilo olmasın diye bebeğehımmm...anlaşıldı şimdi dobişko olmanın zararları...
Normal sağlık şartlarında karaciğer tarafından üretilen safra, safra kesesinde depolanır. Ancak gebelik döneminde salgılanan hormonların etkisiyle safra kesesinin fonksiyonları yavaşlar, safra akışı düzensizleştiği için vücutta safra birikir. Bu durum da özellikle ellerde ve ayaklarda kaşıntıya sebep olur. Deride döküntüye sebep olmayan gebelik kolestazı, doğumla birlikte geçer. Ancak ilerleyen süreçte anne adayında sarılık ve K vitamini eksikliği de görülebilir. K vitamini eksik olduğunda kanda pıhtılaşma sorunları yaşanır ve doğumdan sonra da kanama durdurulamayabilir.Karaciğerdeki safra akışının düzensizleşmesi ve yavaşlaması nedeni ile ortaya çıkan gebelik kolestazı sadece anneyi değil, bebeği de olumsuz etkileyebilmektedir. Kolestaz yaşayan anne adayının bebeğinin sağlığı kötüleşir, bebeğin kalp atışları düzensiz hale gelir, bebek anne karnına dışkısını yapabilir, erken doğum ve hatta bebek ölümü bile gerçekleşebilir. Bununla birlikte gebelik kolestazı K vitamini eksikliğine yol açabildiğinden, bebek beyin kanaması bile geçirebilirCanim kalp atışında yavaşlama bebeğin dışkısını yemesi tansiyon ile alakali bir durum ve idrarda çıkan protein kacagiyla anlaşılabilen bir durum diye biliyorum bunun kaşıntı ve karaciğerle ilgili bir bağlantisini kuramadim biraz bilgi verir misin
Ay Allah korusun Sağol canım öğrenmiş olduk dikkatli olalım Rabbim de korusun yavrularimızi inşallahNormal sağlık şartlarında karaciğer tarafından üretilen safra, safra kesesinde depolanır. Ancak gebelik döneminde salgılanan hormonların etkisiyle safra kesesinin fonksiyonları yavaşlar, safra akışı düzensizleştiği için vücutta safra birikir. Bu durum da özellikle ellerde ve ayaklarda kaşıntıya sebep olur. Deride döküntüye sebep olmayan gebelik kolestazı, doğumla birlikte geçer. Ancak ilerleyen süreçte anne adayında sarılık ve K vitamini eksikliği de görülebilir. K vitamini eksik olduğunda kanda pıhtılaşma sorunları yaşanır ve doğumdan sonra da kanama durdurulamayabilir.Karaciğerdeki safra akışının düzensizleşmesi ve yavaşlaması nedeni ile ortaya çıkan gebelik kolestazı sadece anneyi değil, bebeği de olumsuz etkileyebilmektedir. Kolestaz yaşayan anne adayının bebeğinin sağlığı kötüleşir, bebeğin kalp atışları düzensiz hale gelir, bebek anne karnına dışkısını yapabilir, erken doğum ve hatta bebek ölümü bile gerçekleşebilir. Bununla birlikte gebelik kolestazı K vitamini eksikliğine yol açabildiğinden, bebek beyin kanaması bile geçirebilir
Amin canim.Ay Allah korusun Sağol canım öğrenmiş olduk dikkatli olalım Rabbim de korusun yavrularimızi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?