- 15 Temmuz 2010
- 273
- 295
- 103
- Konu Sahibi endless love
-
- #42.381
Gebeliğimin başından beri kullanıyorum ben önceden haftada 1 vurundum şimdi 15 günde 1 iğnem dodex.güzel anneler mrb.benım tahlillerde b12 eksikliği çıktı.iğne verdi.böyle bişi yaşıyan varmı acaba
26. Haftada uzaklastigini soyledi doktorum ama sakin umutsuz olma ben inandim duzelecegine arkadasimin son haftalarda duzeldi.ustelik onunki cok agir gecti agrilari cok fazlaydi onun bile duzeldiyse dedim hep benimde duzelecek insallah diye umud ettim.insallah seninde duzelir canim firsat buldukca ayaklarini havaya kaldirGercekten mi?? Kacnci haftanda teshisi konmustu? Kacnci haftanda uzaklasti canim? Bana cikmaz artik dedi doktorum ama bilmiyorum ki. Bende aynen her gece bugun de bitti sukur diye yataga giriyorum
Benm 25. Haftada teshisi konuldu. Cok az bir kanama ile. Sonrasi 2.5 haftadir raporluyum. Igne yaptrdm 5 tane.. Aslinda calismana engel degil dedi ama okulum 90 km gidis 90 km gelis uzakliginda..ve ha deyince araba bulamiyorsun gelmek icin. Doktorum o uuzden gitme dedi.. Dikkat ediyorum.insallah son haftalara kadar ilerleriz hayir ile...İnşallah canım. Ben yatmıyorum ama çok yorulmadan hayatıma devam ediyorum. Sende durum ne?
canım sendede agrı varmıydı bendede rapor bu 1 ay önce baktırdım bendede sag böbrekte aynısı çıktı ama hamilelikte genelde sag böbrekte oluyormuş bu normalmiş dogumdan 1 ay sonra düzeliyormuş mecbur çekiyoruz artıkBu gun 7. Bucuktan neredeyse aksam saat 9 a kadar ayaktaydm 8 km yurumusum .bu gun sabahlar olmaz artik. Bobrek icinde ultrasona girdim sira yoktu dr a gosteremedim. Gelecek hafta gostericem artik. Ama sag bobrekte buyume var sanrm raporda yazanlardan bunu anladm.
Hmm 26 da duzelirse duzelir demisti bana da. Duzelmedi 28oldum .. Insallah en azindan biraz uzaklasir.. Doktorum cok pozitif ama ben okadar sey okudum ki... Kafayi yedim korkudan..26. Haftada uzaklastigini soyledi doktorum ama sakin umutsuz olma ben inandim duzelecegine arkadasimin son haftalarda duzeldi.ustelik onunki cok agir gecti agrilari cok fazlaydi onun bile duzeldiyse dedim hep benimde duzelecek insallah diye umud ettim.insallah seninde duzelir canim firsat buldukca ayaklarini havaya kaldir
Canım aynısı olmuş seninde bende 24 haftalıkken ayaktayken biranda bunu yaşadım doktora gittim korkup açılma yoktu herşey normaldi,sıvısı iyiydi idrar flan dediler Fakat ondan sonra vücudumda enfeksiyon çıktı biranda,Dikkat et iyi doktora git ve ben şuan cidden perişanladım ve o olay olduktan sonra enfeksiyon oluştu vücudumda,Kendine çok dikkat et Dikkat etmemiz gerekiyor böyle şeylerde ama korkma bendede aynısı olmuştu Rabbim sag salim almayı nasip etsin kucagımızaÇok teşekkürler canımAçılma yokmuş rahim ağzı kapalı dedi. İnşallah zamanında gelir hepimizin yavruları Başından beri baya sıkıntı çektim belki hatırlarsın. 2li test riskli çıktı, suyu az denildi hep yüreğim ağzımda yani. Ne kadar muhteşem bir süreç ama ne kadar da kaygılıymış... Kendini çok yorma ben öğretmenim ayakta çok kalıyordum mecbur sen çok ayakta kalma, eğilip kalkma, uzanma hareketi yapma, suyu bol içmeye devam canım. Allah korusun benim gibi olma. Ağırlaşmazsan çalış tabi ne güzel canım
Canim tuhaf olan benimde sag tarafim, sola yatmak zorundayiz zaten ama bende sola yatamiyodum surekli kaburga agrisindan dolayi su an yatabiliyorum ama gece uyku arasi dönüyorum saga doktor sadece kesinlikle sirt ustu yatmicaksin demisti bana ona dikkat etmek lazim, bide ilk bobregimin buyudugunu duydugumda arastirmistim buyumenin durmasi icin tam tersi tarafa yatmak lazimmis yani sola yatman cok dogru bu durumda. Insallah ilerlemez iki ay daha sabretsin su böbrek az kaldi anlat onada :)teskkr ederm kuzu
O.ilk.gunku agriyi bidaha hic yasamadm ama neredeyse 1 bucuk aydr geçtiği de soylenemez. Zaten sirt ustu saga kesinlikle yatamiyorum. Ilerlemesinde ins canim oyle boyle derken idare ediyorumm sukur.
Benim hiç kanamam olmadı. Detaylı ultrasonda anlaşıldı. Öğretmenim ben de. Okulum yakın ama hep ayaktayım derste. 1 ay heyet raporu verdi doktor. 1 hafta sonra rapor bitiyor. Tekrar bakıcak, düzelmediyse tekrar heyet vericek. Sonra da doğum iznine ayrılıcam zaten. Şu an tamamen kapatmıyor, biraz yukarı çıktı. Bir kısmı kapatıyomuş doğum kanalını. O yüzden daha rahatım sanırım. Pek yerimde durmuyorum. Sonra da vicdan azabı çekiyorum. Yatmalı mıyım aacaba diye.Benm 25. Haftada teshisi konuldu. Cok az bir kanama ile. Sonrasi 2.5 haftadir raporluyum. Igne yaptrdm 5 tane.. Aslinda calismana engel degil dedi ama okulum 90 km gidis 90 km gelis uzakliginda..ve ha deyince araba bulamiyorsun gelmek icin. Doktorum o uuzden gitme dedi.. Dikkat ediyorum.insallah son haftalara kadar ilerleriz hayir ile...
Benimde başta tamamen kapatıyor dedi. Bundan dolayı hiç rapor da almadım açıkçası. Doktorum da eve geldiğinde çok yorma dedi. Tek yaptığım buydu. Geçen hafta yukarı çıkmış ama hala yakın dedi. İlginçtir ki bu hafta yukarı çıkmaya devam ediyormuş çok şükür. Rahim ağzıyla plasenta arası 5 cm olması gerekiyormuş , benimki 4 cm olmuş neysekiBenim hiç kanamam olmadı. Detaylı ultrasonda anlaşıldı. Öğretmenim ben de. Okulum yakın ama hep ayaktayım derste. 1 ay heyet raporu verdi doktor. 1 hafta sonra rapor bitiyor. Tekrar bakıcak, düzelmediyse tekrar heyet vericek. Sonra da doğum iznine ayrılıcam zaten. Şu an tamamen kapatmıyor, biraz yukarı çıktı. Bir kısmı kapatıyomuş doğum kanalını. O yüzden daha rahatım sanırım. Pek yerimde durmuyorum. Sonra da vicdan azabı çekiyorum. Yatmalı mıyım aacaba diye.
Süper demek ki düzelicek. İnşallah düzelir de içimiz rahat ederBenimde başta tamamen kapatıyor dedi. Bundan dolayı hiç rapor da almadım açıkçası. Doktorum da eve geldiğinde çok yorma dedi. Tek yaptığım buydu. Geçen hafta yukarı çıkmış ama hala yakın dedi. İlginçtir ki bu hafta yukarı çıkmaya devam ediyormuş çok şükür. Rahim ağzıyla plasenta arası 5 cm olması gerekiyormuş , benimki 4 cm olmuş neyseki
1 bucuk aydr var canmcanım sendede agrı varmıydı bendede rapor bu 1 ay önce baktırdım bendede sag böbrekte aynısı çıktı ama hamilelikte genelde sag böbrekte oluyormuş bu normalmiş dogumdan 1 ay sonra düzeliyormuş mecbur çekiyoruz artık
Buyuk ihtimal hafiflemesinin sebebi surekli sola yatmam canim. Soz dinlemesede dinleyecek :) kuzum var benm ilac neym icemem:))) o.kaburga agrisi bende de oluyor ozellikle uyurken bazen nasl uyuyorsam durustan kaynakli nasil batiyor. Pozisyonu degstrnce iyi oluyor yoksa nanay:)Canim tuhaf olan benimde sag tarafim, sola yatmak zorundayiz zaten ama bende sola yatamiyodum surekli kaburga agrisindan dolayi su an yatabiliyorum ama gece uyku arasi dönüyorum saga doktor sadece kesinlikle sirt ustu yatmicaksin demisti bana ona dikkat etmek lazim, bide ilk bobregimin buyudugunu duydugumda arastirmistim buyumenin durmasi icin tam tersi tarafa yatmak lazimmis yani sola yatman cok dogru bu durumda. Insallah ilerlemez iki ay daha sabretsin su böbrek az kaldi anlat onada :)
kızlar balık yağı kilo aldırır mı
benim doktorum tavsiye etmedi
acaba çok hızlı kilo aldığım için mi vermedi?
İyi yaptın cnm hoşgeldin.Kızlar merhaba. Benim doğum 4 Haziran görünüyor ama erken doğum riskim var. Plesanta aşağıda. Mayıs annelerini de takip etmek istedim. Hem deneyimlerinizden faydalanırım hem de mayıs annesi olma fikrine alışırım.
Canm çok güzl fikr. ama nasl okunur rüzgarda uçar gider ters döner filan adam okuyana kadar onu 8.kattanCanim aşağı neden düşüreceksin havaya birakacaksin ona da tlfla arayip yukarı bakmasını söyleyeceksin
o KADINA BAYILIYORUM ZATN HEMEN BAKIYORUMPlesentanin asagida olmasi sezaryen gerektiren bir durummus. Kizlar sizin bebikler hangi pozisyonda? Ters (yani dogum pozisyonu olarak düz) donduler mi? Benimki transvers gelis yani yan duruyormus. Bazen hem karnimin sagindan hem solundan ayni anda geriliyor. Kollariyla bacaklarini mi salliyor bilmiyorum oglusum ama o ayaciklari yemek istiyorum minik sipamin.
Kizlar youtube'da Banu Ciftci'nin (kadin dogum uzmani) dogumla ilgili 3 saatlik semineri var. Onu izlemediyseniz mutlaka ama mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum. Doguma hazirlik, normal dogum , dogum korkusu sezaryen nişanın gelmesi nedir, suyun gelmesi nedir riskli durumlar nelerdir dogum nasil gerceklesir cocugun pozisyonu nasil olmalidir? Hangi durumlar sezaryen gerektirir gibi bir cok sey. Dogum korkusunu bir nebze yeniyorsunuz. Tavsiye ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?