- 7 Nisan 2016
- 1.101
- 662
- 43
- Konu Sahibi endless love
-
- #42.361
Aman iyi bari açılma olmasın daha.. Zamanında ve sağlıklı gelsin minik :) aynen çok kusursuz bir süreç herşey yolunda gittiğinde, bir o kadar da bilinmezlerle dolu tabi, neyle karşılaşıcaz bilmiyoruz hiçbirimiz. Dikkat edicem canım, zorlanmaya başladım ben de biraz oturup kalkarken bile ama sanırım bir müddet daha idare edebilirim gibi hissediyorum şimdilik bakalım hayırlısı.. :)Çok teşekkürler canımAçılma yokmuş rahim ağzı kapalı dedi. İnşallah zamanında gelir hepimizin yavruları Başından beri baya sıkıntı çektim belki hatırlarsın. 2li test riskli çıktı, suyu az denildi hep yüreğim ağzımda yani. Ne kadar muhteşem bir süreç ama ne kadar da kaygılıymış... Kendini çok yorma ben öğretmenim ayakta çok kalıyordum mecbur sen çok ayakta kalma, eğilip kalkma, uzanma hareketi yapma, suyu bol içmeye devam canım. Allah korusun benim gibi olma. Ağırlaşmazsan çalış tabi ne güzel canım
Anladim canim, insalllah hicbir sorun yasamadan bebisini saglikla kucagina alacaksin. Zaten bunhaftalardan sonra benek hareketlerini hep kontrol etmemiz gerek. Biz burda hepimiz hergun duzenli tansiyon da olcuyoruz. Yani olasi durumlara karsi kendimizde takipteyiz. Hayirlisiyla vaktiyle gelir insallah bebislerimiz saglikla.Doktorum bana bebegin hareketlerini kontrol etmemi bi azalma hissedersem hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Bebegin kalp atislari yavaşlatabilir ve bebek anne karninda dışkısını yiyip ölebilirmis. Sürekli takip gerekiyormuş. En geç 37. Haftada da doğum a alacakmis
Benimde gebelik oncesi cildim hep kuruydu ve sokuntu olurdu. O sebeple gebeliktede kuruluk olmasi beni korkutmuyordu. Ancak son bir haftadir karnimin yan taraflari cok kasininca bende bi tereddut ettim.nkaaidikcada tahris oldu kizardi, doktora gosterdim oda baska bolgelerde yoksa catlak olusumuna bagli kasintidir. Bolca yaglan dedi. Eger ilerlerse tekrar konusuruz dedi. Ama haftaya kontroleBenim hamile kalmadan önce de tahlilde yüksek çıkardı o değerler kaşinırdim arada çok ama şimdi deri geriliyor da ondan oluyordur diye pek sallamadim ama arkadaş bebeği etkiler falan diyince bi korktum kontrolumde doktoruma danisicam
Ben doktorumla konustum haftada bir balik yoyorum ve hergun ceviz tuketiyorum dedim, omega hapi kullanmama erek var mi dedim. Hergun en az iki ceviz yoyorsan ve haftada bir balik yiyorsan yeterli dedi. Omega hapina gerek yok dedi. Zaten sevmiyordum da iyi oldu kullanmiyorum o sebeple.kızlar balık yağı kilo aldırır mı
benim doktorum tavsiye etmedi
acaba çok hızlı kilo aldığım için mi vermedi?
Allah yardimcimiz olsun, hepimiz saglikla kicagimiza alalim bebeklerimizi insalllaaaaahhhh aminnnnnnAmin canim.
Bana da dua edin. Bebegime birşey olmasin sağlıkla kucağimiza alalim.
Cokk gecmis olsun canim. Sukurkk korktuğun gibi olmams. Saglicakla gelsin kuzumuzzMerhabalar arkadaşlar nasılsınız? Dün korkutucu bir olay yaşadım. Tüm gün işteydim, ayaktaydım yine sürekli. Eve geldim biraz yatıp dinleneyim dedim. Yattıktan 5-10 dakika sonra bir ıslaklık hissettim kalktım bi baktım iç çamaşırım, pijamam hatta koltuk sırılsıklamHemen doktorumu aradım gel kontrol edelim dedi. Hastaneye nasıl gittim hatırlamıyorum dilim damağım kurudu. Dr kontrollerimi yaptı bugün yatışını yapalım 1 gün takip edicem dedi. Vajinal muayene, karından ultrason, turnusol kağıdı, amniosure testleri yapıldı Allah'tan amniyon sıvısı değilmiş. Tansiyon, nst vs bakıldı şükür problem yok. Sebep bulunamadı, bebişin suyunda da azalma yok. Dr çok yorulduğun için fark etmeden idrar kaçırmış olabilirsin dedi çok utandım. Diyeceğim o ki dikkat edin kendinize çok ayakta kalmayın artık çok korktum Bir de vajinal muayenede çok canım yandı sanırım çatı muayenesi gibi baktı açılma var mı diye? Doktoruma ben sanırım normal doğuramam dedim güldü dur daha 34'ü bekleyelim bi dedi. Bu arada artık işe de gidemeyeceğim rapor verdi doğum iznim başlamış durumda yani. Allah'ım bebeklerimizi korusun zamanında gelsinler inşallah
Çok geçmiş olsun canım.Merhabalar arkadaşlar nasılsınız? Dün korkutucu bir olay yaşadım. Tüm gün işteydim, ayaktaydım yine sürekli. Eve geldim biraz yatıp dinleneyim dedim. Yattıktan 5-10 dakika sonra bir ıslaklık hissettim kalktım bi baktım iç çamaşırım, pijamam hatta koltuk sırılsıklamHemen doktorumu aradım gel kontrol edelim dedi. Hastaneye nasıl gittim hatırlamıyorum dilim damağım kurudu. Dr kontrollerimi yaptı bugün yatışını yapalım 1 gün takip edicem dedi. Vajinal muayene, karından ultrason, turnusol kağıdı, amniosure testleri yapıldı Allah'tan amniyon sıvısı değilmiş. Tansiyon, nst vs bakıldı şükür problem yok. Sebep bulunamadı, bebişin suyunda da azalma yok. Dr çok yorulduğun için fark etmeden idrar kaçırmış olabilirsin dedi çok utandım. Diyeceğim o ki dikkat edin kendinize çok ayakta kalmayın artık çok korktum Bir de vajinal muayenede çok canım yandı sanırım çatı muayenesi gibi baktı açılma var mı diye? Doktoruma ben sanırım normal doğuramam dedim güldü dur daha 34'ü bekleyelim bi dedi. Bu arada artık işe de gidemeyeceğim rapor verdi doğum iznim başlamış durumda yani. Allah'ım bebeklerimizi korusun zamanında gelsinler inşallah
Allah hepimizin yavrularını korusun sağlıkla kucağımiza alalım isteyen herkese Rabbim hayırlı evlat nasip etsin bu mübarek gece yüzü suyu hürmetineAmin canim.
Bana da dua edin. Bebegime birşey olmasin sağlıkla kucağimiza alalim.
Yakin zamanda doktoru aramayi dusunuyorum kasik agrisi karin agrisi sanci oluyo bende ayakta calisiyorum 1 saat dolmadan agrilar giriyo bakalim ne diyecek. Rabbim korusun yavrularimizida bizide sag salim kucagimiza almayi nasip etsin insallah canim cok dikkat et o halde kendine yuklenme sakin evdede birsey yapacaksanda cok yavas ve agir hareket et bol bol ayaklarini yukari kaldir dinlenirken. 1.5 ay sonra beklemeye baslayacagiz minnaklarimizi sirasiyla gelecekler insallah saglikla.Çok teşekkürler canım doğru söylüyorsun utanılacak birşey yok aslında. Çok şükür bebeğim iyiymiş nasıl korktum, yatışı yaparken de yalnızdım ağlaya ağlaya girdim odaya iyi geldi gerçi... O da sanki korkmamam için oynaya oynaya bir hal oldu canım oğlum. Sen de dikkat et canım çok geçmiş olsun kan hacmimiz yükseliyor kanama çok normal bilirsin. Sen de çok gezme, ayakta kalma yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Dr bana temizlik yapmayı, seyahati, ilişkiyi (zaten bayadır sıfırdı), çok ayakta kalmayı yasakladı. Sen de mümkünse minimuma indir canım
Anladim canim tsk edrmBeyaz alıyorum, beyaz kaplayıp üst süslemesi için beyazdan bir kısım renklendiriyorum. Boyalarım var renk renk. 1-2 damla yetiyor zaten.
6 haftanmi kaldi yaniiDoktorum bana bebegin hareketlerini kontrol etmemi bi azalma hissedersem hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Bebegin kalp atislari yavaşlatabilir ve bebek anne karninda dışkısını yiyip ölebilirmis. Sürekli takip gerekiyormuş. En geç 37. Haftada da doğum a alacakmis
Aman canm ne diyosun korktum simdi.ellerimin ustu genel anlamda kasiniyo ama kış aylarindayiz diye hic onemsemedim ben.ayaklariminda ustleri bazen deli gibi kasiniyo ama bilgim olmadigi icin hic ciddiye almadm sisiyor bazen gerildigi icindir diye dusunuyorum umarim oyledir.insallah sende hayirlisiyla tamamlarsin saglicakla kucakla bebeginiNormal sağlık şartlarında karaciğer tarafından üretilen safra, safra kesesinde depolanır. Ancak gebelik döneminde salgılanan hormonların etkisiyle safra kesesinin fonksiyonları yavaşlar, safra akışı düzensizleştiği için vücutta safra birikir. Bu durum da özellikle ellerde ve ayaklarda kaşıntıya sebep olur. Deride döküntüye sebep olmayan gebelik kolestazı, doğumla birlikte geçer. Ancak ilerleyen süreçte anne adayında sarılık ve K vitamini eksikliği de görülebilir. K vitamini eksik olduğunda kanda pıhtılaşma sorunları yaşanır ve doğumdan sonra da kanama durdurulamayabilir.Karaciğerdeki safra akışının düzensizleşmesi ve yavaşlaması nedeni ile ortaya çıkan gebelik kolestazı sadece anneyi değil, bebeği de olumsuz etkileyebilmektedir. Kolestaz yaşayan anne adayının bebeğinin sağlığı kötüleşir, bebeğin kalp atışları düzensiz hale gelir, bebek anne karnına dışkısını yapabilir, erken doğum ve hatta bebek ölümü bile gerçekleşebilir. Bununla birlikte gebelik kolestazı K vitamini eksikliğine yol açabildiğinden, bebek beyin kanaması bile geçirebilir
Gecmis olsun canim dikkat et kendine bakalim doktor ne diyecek. Benim hamilelikten önce buyumustu ama dedim ya agri bile hissetmemistim su andada bi problem yok gibi. Umarim sendede sorun yaratmaz daha fazla az kaldi sukur dogumaRaporda burada kizlar
Alt ast değerlerin kaç acaba?Normal sağlık şartlarında karaciğer tarafından üretilen safra, safra kesesinde depolanır. Ancak gebelik döneminde salgılanan hormonların etkisiyle safra kesesinin fonksiyonları yavaşlar, safra akışı düzensizleştiği için vücutta safra birikir. Bu durum da özellikle ellerde ve ayaklarda kaşıntıya sebep olur. Deride döküntüye sebep olmayan gebelik kolestazı, doğumla birlikte geçer. Ancak ilerleyen süreçte anne adayında sarılık ve K vitamini eksikliği de görülebilir. K vitamini eksik olduğunda kanda pıhtılaşma sorunları yaşanır ve doğumdan sonra da kanama durdurulamayabilir.Karaciğerdeki safra akışının düzensizleşmesi ve yavaşlaması nedeni ile ortaya çıkan gebelik kolestazı sadece anneyi değil, bebeği de olumsuz etkileyebilmektedir. Kolestaz yaşayan anne adayının bebeğinin sağlığı kötüleşir, bebeğin kalp atışları düzensiz hale gelir, bebek anne karnına dışkısını yapabilir, erken doğum ve hatta bebek ölümü bile gerçekleşebilir. Bununla birlikte gebelik kolestazı K vitamini eksikliğine yol açabildiğinden, bebek beyin kanaması bile geçirebilir
Bende limit bu canım fazlası benim için fazlaBu gun 7. Bucuktan neredeyse aksam saat 9 a kadar ayaktaydm 8 km yurumusum .bu gun sabahlar olmaz artik. Bobrek icinde ultrasona girdim sira yoktu dr a gosteremedim. Gelecek hafta gostericem artik. Ama sag bobrekte buyume var sanrm raporda yazanlardan bunu anladm.
Geçmişler olsun canım umarım önemli bi durum değildir ben böyle olan çok kişi duymuştumRaporda burada kizlar
İnşallah canım. Ben yatmıyorum ama çok yorulmadan hayatıma devam ediyorum. Sende durum ne?Hosgeldin canim... Bende mayisi gorebilirim insallah... Plesenta asagida
İnşallah canim. Dikkate almak lazim boyle şeyleri ne olur ne olmaz.Anladim canim tsk edrm
6 haftanmi kaldi yanii
Aman canm ne diyosun korktum simdi.ellerimin ustu genel anlamda kasiniyo ama kış aylarindayiz diye hic onemsemedim ben.ayaklariminda ustleri bazen deli gibi kasiniyo ama bilgim olmadigi icin hic ciddiye almadm sisiyor bazen gerildigi icindir diye dusunuyorum umarim oyledir.insallah sende hayirlisiyla tamamlarsin saglicakla kucakla bebegini
teskkr ederm kuzuGecmis olsun canim dikkat et kendine bakalim doktor ne diyecek. Benim hamilelikten önce buyumustu ama dedim ya agri bile hissetmemistim su andada bi problem yok gibi. Umarim sendede sorun yaratmaz daha fazla az kaldi sukur doguma
Ay tatlim daha ne kadar beklicen yaaaa cik gez yap alisverisini. Bikac haftaya yureyecek halimiz kalmaz zaten. Ben gelim birlikte gezelimGittikçe vakit azalıyor heycan artiyor bu haftalarda sıkıntili geciyo hem fiziken cok olmasada ruhende sizlerin iyidir umarım alışverişe gitmek istiyorum artık herkes engelliyor biraz daha dur diyeve pek yalnız hissediyorum ilgilenen bi annem olaydi da dahada tadini cikarabileydim pek hevesleniyorum böyle annaneleti cicibicileri alanlari görünce bizde de böyle
Canimm insallah duzelirde sende rahatlarsin.benimde oyleydi cok korkuyodum bir ara.oyle hale gelmistiki gece yataga girince bugunde bitti cok sukur sag salimen diyodum nette okadar cok sey okumustumki insan korkuyor.dualarimda olucaksin insallah en kisa surede senin plesentada duzelir.benimki 3 cm uzaklasti rahim agzindan
Seker hamurunu kendinmi yapiyosun hazirmi aliyosun canim
Kiz alt komaularin balkonuna felan duser 8. Kattalarmis baksana
Canimm insallah duzelirde sende rahatlarsin.benimde oyleydi cok korkuyodum bir ara.oyle hale gelmistiki gece yataga girince bugunde bitti cok sukur sag salimen diyodum nette okadar cok sey okumustumki insan korkuyor.dualarimda olucaksin insallah en kisa surede senin plesentada duzelir.benimki 3 cm uzaklasti rahim agzindan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?