- 6 Temmuz 2016
- 1.552
- 1.298
- 83
- 29
- Konu Sahibi endless love
-
- #42.561
Aynen ya bel agrısı cok fena bundan sonra yok tövbe kim gelicem derse müsait degilim derim. Eşim diyo ben sana kıyamıyom millet bi güzel kıyıyo. Adam haklı valla o cekiyo hastalıgımı herseyimi tam iyileşiyorum biri geliyo hastalıgını bulaştırıyo hop ben gene hasta valla bu kafam hiç akıllanmıycakCanım misafir mi kabul ettin neden zaten güç geçiyoruz gunlerimizi benim de akraba günümde çekilişte ikinci çıktım teyzemle değiştim nasıl misafir ağirlarim az önce 40 dk mutfakta ayakta kaldım aman Allahım ne bel ağrısı hemen yattım gelecek olan gelmesin boşver kabul etme bizim insan ağırlayacak durumumuz yok şuanda yani kalmış şurda 2 ayımız inşallah bebeğe bişey olduktan sonra kıymeti yok ki güzelim
İbretle okudum. Cok iyi dayanıyorsun arkadasım bu insanlara. Ben olsam yırtmıstım ortalıgı. Su insanın insana yaptıgı eziyet kadar kötü birsey yok. bunlar değil 30 haftalık hamile bir kadına, normal geline bile yapılmaz. Bu cat kapı oturmaya gelenlere ayrı kılım kusura bakmasın kimse. Anneme 2 sokak uzaklıkta oturuyorum, her gün gidip geliyorum, bazen evimiz yerine burda kalıyoruz, Dogum yapıncada burda olacagız bir kac ay. Esim isten buraya geliyor ben burdayken, değil is yapmak, yemek bile önüme geliyor. Kaynanamı en son sanırım 6 ay önce gördüm.. Abartmıyorum 3-4 ayda bir konusuruz telefonlada. Gelip gitmez, etliye sütlüye karısmaz, biz istanbulun bir tarafındayız o bir tarafında. Gelip gitmekte yok. Sükür demeliyim sanırım. Sizin konunuzda ise esinizden yardım istemeniz lazım sanırım. Sizi kollamali birazcık dısarıdan.. Allah yardımcınız olsun..Halden anlayan kim,bir yerde toz görse iş görse ben hamileyken sırtımda bunu taşıdım yok şunu yaptım ayakta durunca şiştim diyelim tuz çok yiyorsun avuçla yiyorsun diyor halbuki ben tuz kullanmam,Uzanıyorum normalde gelmez gelmez anamla başbaşa kalcaz çat kapı damlıyorlar, eşime diyorum herşey yanlış anlaşılıyor bende artık sıkıldım,Kadın geldiginde. mutfak dagınıktı koştum topladım hızlı hızlı yemek istendi onu indirdim ardından kaldırdım kahve istediler tam türk kahvesi içecegiz dediler bende yaptım kendimede sütlü mocha yaptım. Aaa bizemi dediler daha oturup keyif yapacaktım onuda içtiler onların bulaşıgı flan derken saat 5 oldu yemek dediler yemegin işi salatası çorbası bulaşıgı derken çay dediler çayı koydum,çamaşır çıkacaktı o vardı. İnan bugün birde benimki Rahime tekme atıyor habire nefes alamaz haldeyim artık oturdugum yerden otursam kalkamıyorum kalkmasam laf oluyor halden anlamıyorlar. ramazanda dogum yapcam neyse oruçta geliriz sen tutmazsın artık,Bize hazırlarsın oruç degilsin nasılsa diyorlar birde ben çocugumamı bakayım. Birde hizmetmi edeyim sinirden çatladım resmen. Eniştesi geldi takılıyor normalde sözde bana yok görümcem gil burnuma çeneme laf etmiş çocuk buna benziycek diye normalde Allahın yarattıgı kul çok çirkinler bizim sülaleyide çok begenirler bana laf ediyorlar bende sinirden çstladım yok dogmamış çocuguma çirkin diyorlar, Oda neyden 3D fotosundan ya şu fotodan ne anladında ne laf ediyon çocuga artık kafa yeme derecesine geldim vallahi...
Gecen gece doktora gittigimde kendimi kotu hissettim, hic birsey hazir degil diye. Bu bebisler kendi vakitlerini kendi sectikleri icin 32 den sonra hazirlamakta fayda var.Ya ben bu yıkama ve ütü islerini annemin gelecegi zamana bırakıyorum birlikte yapariz diye ama onun gelmesi de ay sonunu bulacak cok mu gec kalmış olurum ki? Risk budur diyorum resmen :)
Sorsan herkese ona benden korkuyor korkusundan ölüyor,Bana hizmette kusur etmiyorlar... 3 gün gitmeyim kayınbaba arıyor ayran içtik ayrımı düştük,1 hafta gitmeyelim çat kapı bizdeler, bizde bir uçtan bir uca 2 gün aramayım beni aramıyor diye triplermi dersin... Oglu ise hiç aramaz ama bende o yok,Ben dayanıyormuyum sanıyorsun bildigin kafayı yedim hamileligim şu zamanları öyle zor geçiyor dokunsalar aglıycam. Ama sorsan hamilelik hormondan psikologa gittim fayda etmedi böyle insanlarda fayda edermi burda aldıgı paraya para demezsin babam dükkan açtı sırf kendi işinin patronu olsun diye babası anası oglumu giderse ölürüz dediler göndermediler... Daha neler neler yine uzaktayım ama artık sabrım kalmadı,İnan başımı alıp gitmek istiyorum sadece halden anlamayanı kendi haline bırak zaman ona halini anlatır kurban oldugum diye bir söz var aynen öyle Rabbime havale ettim artık... Herkesi Allah bildigi gibi yapsın sadece bunu diyorum ne edep var ne haya sözde din ve ahlak kuralları. Ama erkekli kızlı hayatları hep belden aşagı ne yapcam bilmiyorum eşimi gerçekten sevmesem sevdigine inanmasam gram dayanmam bunlara yemin ediyorum... Babam öyle bir adam ki son kesenim Hala aradıgım heran gözleri ışıldar beni gördügünde kafayı yer böyle durumum baba desem hepsinin başına yıkar bu hayatı,Hala eli üstümde her ay sigortamı yatırır asgari ücret maaş yatar çocuk odasını o aldı,Eşimin ailesinin durumumu yok var firma sahibi ailesi düşün ama hangi birini çeyregini yapmadılar. Eşim bile diyor baban elini çekmedi üstünden çekse perişandık diye öyle 15 günde bir ne var ne yok yollar babam ama işte dayanmakta haklımıyım diyorum bazen,Yoksa sabretmeyip agzının payını verip basıp gitsem biraz kendine mi gelse diyorum çok yoruldum çünkü anlayışsız insanlardanİbretle okudum. Cok iyi dayanıyorsun arkadasım bu insanlara. Ben olsam yırtmıstım ortalıgı. Su insanın insana yaptıgı eziyet kadar kötü birsey yok. bunlar değil 30 haftalık hamile bir kadına, normal geline bile yapılmaz. Bu cat kapı oturmaya gelenlere ayrı kılım kusura bakmasın kimse. Anneme 2 sokak uzaklıkta oturuyorum, her gün gidip geliyorum, bazen evimiz yerine burda kalıyoruz, Dogum yapıncada burda olacagız bir kac ay. Esim isten buraya geliyor ben burdayken, değil is yapmak, yemek bile önüme geliyor. Kaynanamı en son sanırım 6 ay önce gördüm.. Abartmıyorum 3-4 ayda bir konusuruz telefonlada. Gelip gitmez, etliye sütlüye karısmaz, biz istanbulun bir tarafındayız o bir tarafında. Gelip gitmekte yok. Sükür demeliyim sanırım. Sizin konunuzda ise esinizden yardım istemeniz lazım sanırım. Sizi kollamali birazcık dısarıdan.. Allah yardımcınız olsun..
Ben uni baby aldım canım dalinde güzelBen de bugün deterjan bakıyordum canım karar veremedim. Dalin iyi diyorsan alayım?
Ben hem haci Şakirin granül sabununu aldım hem üni baby min deterjanini aldım canım deniyecegim artik
Saol canim cok incesin.ilk zamanlarim guzel gecti ama simdi cekiorum skntiyi bende.insallah yavrum zamaninda gelir.dr um son haftalara gelmemin cok zor oldugunu cok dikkat etmem gerektigini soledi.herseyin hayirlisiOlsun canım mutlu olduğumuz anları paylaştığımız gibi üzüntülü olduğumuz anları da paylaşıyoruz bayadır girmiyorsun farkettim
Halden anlayan kim,bir yerde toz görse iş görse ben hamileyken sırtımda bunu taşıdım yok şunu yaptım ayakta durunca şiştim diyelim tuz çok yiyorsun avuçla yiyorsun diyor halbuki ben tuz kullanmam,Uzanıyorum normalde gelmez gelmez anamla başbaşa kalcaz çat kapı damlıyorlar, eşime diyorum herşey yanlış anlaşılıyor bende artık sıkıldım,Kadın geldiginde. mutfak dagınıktı koştum topladım hızlı hızlı yemek istendi onu indirdim ardından kaldırdım kahve istediler tam türk kahvesi içecegiz dediler bende yaptım kendimede sütlü mocha yaptım. Aaa bizemi dediler daha oturup keyif yapacaktım onuda içtiler onların bulaşıgı flan derken saat 5 oldu yemek dediler yemegin işi salatası çorbası bulaşıgı derken çay dediler çayı koydum,çamaşır çıkacaktı o vardı. İnan bugün birde benimki Rahime tekme atıyor habire nefes alamaz haldeyim artık oturdugum yerden otursam kalkamıyorum kalkmasam laf oluyor halden anlamıyorlar. ramazanda dogum yapcam neyse oruçta geliriz sen tutmazsın artık,Bize hazırlarsın oruç degilsin nasılsa diyorlar birde ben çocugumamı bakayım. Birde hizmetmi edeyim sinirden çatladım resmen. Eniştesi geldi takılıyor normalde sözde bana yok görümcem gil burnuma çeneme laf etmiş çocuk buna benziycek diye normalde Allahın yarattıgı kul çok çirkinler bizim sülaleyide çok begenirler bana laf ediyorlar bende sinirden çstladım yok dogmamış çocuguma çirkin diyorlar, Oda neyden 3D fotosundan ya şu fotodan ne anladında ne laf ediyon çocuga artık kafa yeme derecesine geldim vallahi...
Sağol canım kullanayım o zaman :)Yoo bence chicco'da gayet iyidir. Bizim bebeğin ilk bakım ürünleri chicco'nun. sampuan pisik kremi falan. oda gayet kaliteli bence icin rahat olsun
Hangi marka almayi dusunuyorsunuz peki? Ben calisan anne olcagim icin bol bol sağcamAynen canım kullanılması öneriliyor çalışsan da çalışmasan da. Sütü arttıran ve anneyi de rahatlatan bir şeymiş sürekli sağmak. Ben çalışacağım için kesin alacağım zaten ama önden da almak istiyorum doğum izni sürecinde de kullanacağım bebeğimin yanında olsam da.
Bize hediye geldi çok hoşuma gitti benim de :) Erkek bebekler için pek önermiyorlarmış ama kullanacağım doktora sorup. Çok tatlı duruyorlar içinde :)Kızlar kanguru alacakmisiniz benim çok hoşuma gidiyor
Canim gecmis olsun inşallah zamanında sağlıkla gelir kuzularimizGünaydın kızlar hayırlı cumalar herkese siz tavsiyem lütfen ama lütfen kendinizi yormayın ve iş yapıcam diye zorlamayınÇarşamba günü hastaneye yatışım yapıldı bi gece hastanede yattım serum ilaç tedavisi yapıldı kasılmalarım ve sancılarım çıktı nstde yürüyemiyordum çok şükürki rahimde açıklık yoktu daha kızım 32.haftaya Yen'i girdi ne olur mübarek cuma günü bana dua edin zamanını beklesin sizlerde dikkat edin kendinizi ve lütfen yormayın
Ben 2 posta yıkadım kuruttum, 2 posta daha kurusun diye bekliyorum. Gardrobuna düzgünce koydum kıyafetleri, parça parça ütülemeyi düşünüyorum. Hepsini aynı anda yapmaya çalışma canım.Kizlar utulenecekleri aradan cikartmak lazim gittikce zorlasiyor, utu yaparken gogsumun altindaki kaburgalarima poposu baski yaptigi icin az az utuleyip birakiyorum. Bu 2. Posta ne zaman biter bilmiyorum.
Ben de o işi anneme kakalarım diye düşünüyordum ama kendim halletmeye karar verdim. Yıkama kurutma işi kolay. Ütüyü de hergün biraz biraz hallet bence bebişlere belli olmuyor. Kafan rahat olsun.Ya ben bu yıkama ve ütü islerini annemin gelecegi zamana bırakıyorum birlikte yapariz diye ama onun gelmesi de ay sonunu bulacak cok mu gec kalmış olurum ki? Risk budur diyorum resmen :)
Baya baya kapak olmuş cidden. Geçen rüyamda doğuruyordum kıyafetleri hazır değil, herşey eksik diye söyleniyordum etrafımdakilereBu da bir ustteki mesajıma kapak olmus resmen
Aklıma geldi anneannem 8 aylık hamileyken kayınvalidesi 2 ton kömür taşıtmış. Kayınpederi gelmiş azarlamış yüklü kıza nasıl yük taşıtırsın diye. Ben de taşıdım ne var demiş. Birşey desen ben de yaptım diyorlar hemen. Yahu bırak herşeyi yiyip içtiğimiz bile bir değil. Onların zamanında doğalmış herşey. Ben kimseyi kabul etmiyorum canım artık. Eğer arkadaşlarım, teyzemler filan gelecek olursa da herkes bir çeşit birşey yapıyor geliyor çayı bile onlar yapıyor sağolsunlar yormuyorlar. Canım sözünü söyleyeceksin ayıp filan deme öyle daha el üstünde tutuluyorsun. Sana ramazanda gelmeye kalkarlarsa ay iyi olur tüm gün bebişe bakarsınız ben de yemek hazırlarım de ya da 2 çeşit sen yap ben de çorbayla salatanızı yaparım de ne bileyim herşeyi üstüne yıkacağını sanmasınlar. Sen de onlardan sürekli birşeyler iste bak bakalım geliyorlar mı? Düşüncesizler ya kusura bakma ben bile sinir oldum. Senin tipine laf ettiklerine göre baya kıskanıyorlar sanırım. Hamile kadına denir mi şu ya. Sen hiç canını sıkma, eşinle konuş anlat herşeyi, bir de hiçbir şey senden ve bebeğinden değerli değil unutma. Kabul etme kimseyi konuşsunlar boşver. Bak ben 1 gün hastanede yattım işte nasıl yorulmuştum o gün ya bebek erken gelip birşey olsaydı? Bıraktım maddiyatı filan rapor aldım işi de yasakladı dr yatıyorum. Bencil ol biraz insanlar ne yaparsan yap konuşur salla gitsin. Biraz vurdumduymaz ol ve alttan alma lütfen kimse madalya takmıyor
Aklıma geldi anneannem 8 aylık hamileyken kayınvalidesi 2 ton kömür taşıtmış. Kayınpederi gelmiş azarlamış yüklü kıza nasıl yük taşıtırsın diye. Ben de taşıdım ne var demiş. Birşey desen ben de yaptım diyorlar hemen. Yahu bırak herşeyi yiyip içtiğimiz bile bir değil. Onların zamanında doğalmış herşey. Ben kimseyi kabul etmiyorum canım artık. Eğer arkadaşlarım, teyzemler filan gelecek olursa da herkes bir çeşit birşey yapıyor geliyor çayı bile onlar yapıyor sağolsunlar yormuyorlar. Canım sözünü söyleyeceksin ayıp filan deme öyle daha el üstünde tutuluyorsun. Sana ramazanda gelmeye kalkarlarsa ay iyi olur tüm gün bebişe bakarsınız ben de yemek hazırlarım de ya da 2 çeşit sen yap ben de çorbayla salatanızı yaparım de ne bileyim herşeyi üstüne yıkacağını sanmasınlar. Sen de onlardan sürekli birşeyler iste bak bakalım geliyorlar mı? Düşüncesizler ya kusura bakma ben bile sinir oldum. Senin tipine laf ettiklerine göre baya kıskanıyorlar sanırım. Hamile kadına denir mi şu ya. Sen hiç canını sıkma, eşinle konuş anlat herşeyi, bir de hiçbir şey senden ve bebeğinden değerli değil unutma. Kabul etme kimseyi konuşsunlar boşver. Bak ben 1 gün hastanede yattım işte nasıl yorulmuştum o gün ya bebek erken gelip birşey olsaydı? Bıraktım maddiyatı filan rapor aldım işi de yasakladı dr yatıyorum. Bencil ol biraz insanlar ne yaparsan yap konuşur salla gitsin. Biraz vurdumduymaz ol ve alttan alma lütfen kimse madalya takmıyor
Ben de başlayayım bari yavastan en azından hastane çantası hazır olsun. Gecen gün ben de doğum yaptığımı gördüm ve cidden hiçbir şey hazır değildi ruyamda da, o kadar ani gelisiyordu ki... Ama akıllanmamısım hala demekBen de o işi anneme kakalarım diye düşünüyordum ama kendim halletmeye karar verdim. Yıkama kurutma işi kolay. Ütüyü de hergün biraz biraz hallet bence bebişlere belli olmuyor. Kafan rahat olsun.
Baya baya kapak olmuş cidden. Geçen rüyamda doğuruyordum kıyafetleri hazır değil, herşey eksik diye söyleniyorduk etrafımdakilereBir ara Öss ye yetişemiyorum rüyaları vardı, onun gibi bu başladı şimdi, birşeyler yetişmeyecek eksik kalacak diye stres sardı
Ben hizmet etmem etmek zorunda degilim diyorum,Bunu söylüyorum şimdi annem var diye faydalanıyorlar normalde zor biraz ama işte eşten kaynaklı bazı şeyler yapacak birşeu yok malesef benim içinKizlar aetik 30. Hafta ve sonrasında kimse bizden hizmet beklemesin bir zahmet. Ben de 32.haftadayim her aşağı egildigimde mide yanması yaşıyorum biraz iş yapsam akşamında her yerim tutuluyor sadece eşime hizmet edebilirim bu dönemde sanırım. Bu donemimizde de bırakın bizi onlar cagirsin kahvaltıya caya yemeğe. Bebekler gelince zaten biz de olacaklar değil mi ama? Bence konu sahibi sizde biraz kıymetinizi bilin çünkü kimse kimseye acımaz.Geçenlerde eşimin arkadaşı bize gelmeyi teklif etmiş kiz kardeşi ile birlikte, ( kendileri zaten evlendigimizden beri 6 defa geldiler ve bizı hiç davet etmediler daha) eşim de kibarca artık yorulduğumu rahatsızlandigimi söylemiş alınmışlar falan filan. Banane yani alınan alınsın milletin gönlünü etmeyle mi uğraşicam.
Ve tecrübeli olduğum için hamile kadının evine giderken 2 defa düşünürüm ben. Kimse kimseye çay yemek için eziyet etmesin.
İyidir bence canım o da, kullanabilirsin. Birçok kişi Chicco'nun ürünlerini kullanıyor ve öneriyor :)
İnşallah zamanında gelirler canım bol bol dinlen dicem ama bi evladin daha var biraz hareketli geçer günlerin mümkün olduğunca çok iş yapmamaya çalış az kaldı zamanımız çok şükürSaol canim cok incesin.ilk zamanlarim guzel gecti ama simdi cekiorum skntiyi bende.insallah yavrum zamaninda gelir.dr um son haftalara gelmemin cok zor oldugunu cok dikkat etmem gerektigini soledi.herseyin hayirlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?