2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Aynen ya bel agrısı cok fena bundan sonra yok tövbe kim gelicem derse müsait degilim derim. Eşim diyo ben sana kıyamıyom millet bi güzel kıyıyo. Adam haklı valla o cekiyo hastalıgımı herseyimi tam iyileşiyorum biri geliyo hastalıgını bulaştırıyo hop ben gene hasta valla bu kafam hiç akıllanmıycak

İbretle okudum. Cok iyi dayanıyorsun arkadasım bu insanlara. Ben olsam yırtmıstım ortalıgı. Su insanın insana yaptıgı eziyet kadar kötü birsey yok. bunlar değil 30 haftalık hamile bir kadına, normal geline bile yapılmaz. Bu cat kapı oturmaya gelenlere ayrı kılım kusura bakmasın kimse. Anneme 2 sokak uzaklıkta oturuyorum, her gün gidip geliyorum, bazen evimiz yerine burda kalıyoruz, Dogum yapıncada burda olacagız bir kac ay. Esim isten buraya geliyor ben burdayken, değil is yapmak, yemek bile önüme geliyor. Kaynanamı en son sanırım 6 ay önce gördüm.. Abartmıyorum 3-4 ayda bir konusuruz telefonlada. Gelip gitmez, etliye sütlüye karısmaz, biz istanbulun bir tarafındayız o bir tarafında. Gelip gitmekte yok. Sükür demeliyim sanırım. Sizin konunuzda ise esinizden yardım istemeniz lazım sanırım. Sizi kollamali birazcık dısarıdan.. Allah yardımcınız olsun..

Ya ben bu yıkama ve ütü islerini annemin gelecegi zamana bırakıyorum birlikte yapariz diye ama onun gelmesi de ay sonunu bulacak cok mu gec kalmış olurum ki? Risk budur diyorum resmen :)
Gecen gece doktora gittigimde kendimi kotu hissettim, hic birsey hazir degil diye. Bu bebisler kendi vakitlerini kendi sectikleri icin 32 den sonra hazirlamakta fayda var.

Sorsan herkese ona benden korkuyor korkusundan ölüyor,Bana hizmette kusur etmiyorlar... 3 gün gitmeyim kayınbaba arıyor ayran içtik ayrımı düştük,1 hafta gitmeyelim çat kapı bizdeler, bizde bir uçtan bir uca 2 gün aramayım beni aramıyor diye triplermi dersin... Oglu ise hiç aramaz ama bende o yok,Ben dayanıyormuyum sanıyorsun bildigin kafayı yedim hamileligim şu zamanları öyle zor geçiyor dokunsalar aglıycam. Ama sorsan hamilelik hormondan psikologa gittim fayda etmedi böyle insanlarda fayda edermi burda aldıgı paraya para demezsin babam dükkan açtı sırf kendi işinin patronu olsun diye babası anası oglumu giderse ölürüz dediler göndermediler... Daha neler neler yine uzaktayım ama artık sabrım kalmadı,İnan başımı alıp gitmek istiyorum sadece halden anlamayanı kendi haline bırak zaman ona halini anlatır kurban oldugum diye bir söz var aynen öyle Rabbime havale ettim artık... Herkesi Allah bildigi gibi yapsın sadece bunu diyorum ne edep var ne haya sözde din ve ahlak kuralları. Ama erkekli kızlı hayatları hep belden aşagı ne yapcam bilmiyorum eşimi gerçekten sevmesem sevdigine inanmasam gram dayanmam bunlara yemin ediyorum... Babam öyle bir adam ki son kesenim Hala aradıgım heran gözleri ışıldar beni gördügünde kafayı yer böyle durumum baba desem hepsinin başına yıkar bu hayatı,Hala eli üstümde her ay sigortamı yatırır asgari ücret maaş yatar çocuk odasını o aldı,Eşimin ailesinin durumumu yok var firma sahibi ailesi düşün ama hangi birini çeyregini yapmadılar. Eşim bile diyor baban elini çekmedi üstünden çekse perişandık diye öyle 15 günde bir ne var ne yok yollar babam ama işte dayanmakta haklımıyım diyorum bazen,Yoksa sabretmeyip agzının payını verip basıp gitsem biraz kendine mi gelse diyorum çok yoruldum çünkü anlayışsız insanlardan

Ben hem haci Şakirin granül sabununu aldım hem üni baby min deterjanini aldım canım deniyecegim artik

Olsun canım mutlu olduğumuz anları paylaştığımız gibi üzüntülü olduğumuz anları da paylaşıyoruz bayadır girmiyorsun farkettim
Saol canim cok incesin.ilk zamanlarim guzel gecti ama simdi cekiorum skntiyi bende.insallah yavrum zamaninda gelir.dr um son haftalara gelmemin cok zor oldugunu cok dikkat etmem gerektigini soledi.herseyin hayirlisi

Aklıma geldi anneannem 8 aylık hamileyken kayınvalidesi 2 ton kömür taşıtmış. Kayınpederi gelmiş azarlamış yüklü kıza nasıl yük taşıtırsın diye. Ben de taşıdım ne var demiş. Birşey desen ben de yaptım diyorlar hemen. Yahu bırak herşeyi yiyip içtiğimiz bile bir değil. Onların zamanında doğalmış herşey. Ben kimseyi kabul etmiyorum canım artık. Eğer arkadaşlarım, teyzemler filan gelecek olursa da herkes bir çeşit birşey yapıyor geliyor çayı bile onlar yapıyor sağolsunlar yormuyorlar. Canım sözünü söyleyeceksin ayıp filan deme öyle daha el üstünde tutuluyorsun. Sana ramazanda gelmeye kalkarlarsa ay iyi olur tüm gün bebişe bakarsınız ben de yemek hazırlarım de ya da 2 çeşit sen yap ben de çorbayla salatanızı yaparım de ne bileyim herşeyi üstüne yıkacağını sanmasınlar. Sen de onlardan sürekli birşeyler iste bak bakalım geliyorlar mı? Düşüncesizler ya kusura bakma ben bile sinir oldum. Senin tipine laf ettiklerine göre baya kıskanıyorlar sanırım. Hamile kadına denir mi şu ya. Sen hiç canını sıkma, eşinle konuş anlat herşeyi, bir de hiçbir şey senden ve bebeğinden değerli değil unutma. Kabul etme kimseyi konuşsunlar boşver. Bak ben 1 gün hastanede yattım işte nasıl yorulmuştum o gün ya bebek erken gelip birşey olsaydı? Bıraktım maddiyatı filan rapor aldım işi de yasakladı dr yatıyorum. Bencil ol biraz insanlar ne yaparsan yap konuşur salla gitsin. Biraz vurdumduymaz ol ve alttan alma lütfen kimse madalya takmıyor

Hangi marka almayi dusunuyorsunuz peki? Ben calisan anne olcagim icin bol bol sağcam

Canim gecmis olsun inşallah zamanında sağlıkla gelir kuzularimiz bakacak biri vardır yakınında insallah .dikkat etmeye çalış artık bundan sonra. bende bahar temizliğine başladım kendim yapmak zorundayım yakinimda kimsem yok malesef yavaş yavas yapmaya caliscam artık

Son düzenleme:
Kizlar utulenecekleri aradan cikartmak lazim gittikce zorlasiyor, utu yaparken gogsumun altindaki kaburgalarima poposu baski yaptigi icin az az utuleyip birakiyorum. Bu 2. Posta ne zaman biter bilmiyorum.
Ben 2 posta yıkadım kuruttum, 2 posta daha kurusun diye bekliyorum. Gardrobuna düzgünce koydum kıyafetleri, parça parça ütülemeyi düşünüyorum. Hepsini aynı anda yapmaya çalışma canım.
Ya ben bu yıkama ve ütü islerini annemin gelecegi zamana bırakıyorum birlikte yapariz diye ama onun gelmesi de ay sonunu bulacak cok mu gec kalmış olurum ki? Risk budur diyorum resmen :)
Ben de o işi anneme kakalarım diye düşünüyordum ama kendim halletmeye karar verdim. Yıkama kurutma işi kolay. Ütüyü de hergün biraz biraz hallet bence bebişlere belli olmuyor. Kafan rahat olsun.
Bu da bir ustteki mesajıma kapak olmus resmen
Baya baya kapak olmuş cidden. Geçen rüyamda doğuruyordum kıyafetleri hazır değil, herşey eksik diye söyleniyordum etrafımdakilere Bir ara Öss ye yetişemiyorum rüyaları vardı, onun gibi bu başladı şimdi, birşeyler yetişmeyecek eksik kalacak diye stres sardı

Son düzenleme:

Kizlar aetik 30. Hafta ve sonrasında kimse bizden hizmet beklemesin bir zahmet. Ben de 32.haftadayim her aşağı egildigimde mide yanması yaşıyorum biraz iş yapsam akşamında her yerim tutuluyor sadece eşime hizmet edebilirim bu dönemde sanırım. Bu donemimizde de bırakın bizi onlar cagirsin kahvaltıya caya yemeğe. Bebekler gelince zaten biz de olacaklar değil mi ama? Bence konu sahibi sizde biraz kıymetinizi bilin çünkü kimse kimseye acımaz.Geçenlerde eşimin arkadaşı bize gelmeyi teklif etmiş kiz kardeşi ile birlikte, ( kendileri zaten evlendigimizden beri 6 defa geldiler ve bizı hiç davet etmediler daha) eşim de kibarca artık yorulduğumu rahatsızlandigimi söylemiş alınmışlar falan filan. Banane yani alınan alınsın milletin gönlünü etmeyle mi uğraşicam.

Ve tecrübeli olduğum için hamile kadının evine giderken 2 defa düşünürüm ben. Kimse kimseye çay yemek için eziyet etmesin.

sabahtan akşama kadar elinde telefon olan bir eş ailesinin yanında bile düşün, ben artık öyle doldum ki sesimi çıkarıyorum bana şunu yap diyorlar siz yapın ben yerim diyorum gelcez diyorlar valla misafir kabul edemem diyorum. Annem gil nasıl doguruyordu diyor benim zamanımla onun bir degil diyorum o gün o kadar sinirlendim ki kızlara çok özgürlük hak veriyormuş devlet kız kızmı okumazmış kocası çalışır yermiş,Vay efendim öyle bir dünyamı var dedim sana çocuk dogurmam bir daha böyle zihniyetsiz bilmiyordum seni dedim,Gerçekten bazen diyorum nasıl dayanıyorum yada dayanabiliyormuyım oda ayrı konu. Ya normalde kapımı aşındırıp öldünmü kaldınmı demezler inan yapayanlız iki duvarla geçti ömrüm ne halime ortak ne halime derttaş,Birde üstüne laf ederler ne diyim artık yoruldum sadece bagırmaktan sinirlenmekten artık görmedim duymadım bilmiyorum modundayım eşim bile gözümde nerelerdeydi şimdi ne derse desin canımı kimse yakamaz evladım var benim,Saygım kalmadı kimseye. Gidecem mi diyor git nereye gidersen git,Oturcammı otur ne yaparsan yap,Gelmiycemmi gelmezsen gelme hiç ilgilenmiyorum moralimi bozacak birşey söylensin gülerek başka bir konu açıp o yönde konuşuyorum duymamış gibi çünkü diger türlü yapamam böyle insanlarla

Ben de başlayayım bari yavastan en azından hastane çantası hazır olsun. Gecen gün ben de doğum yaptığımı gördüm ve cidden hiçbir şey hazır değildi ruyamda da, o kadar ani gelisiyordu ki... Ama akıllanmamısım hala demek

Ben hizmet etmem etmek zorunda degilim diyorum,Bunu söylüyorum şimdi annem var diye faydalanıyorlar normalde zor biraz ama işte eşten kaynaklı bazı şeyler yapacak birşeu yok malesef benim için

İyidir bence canım o da, kullanabilirsin. Birçok kişi Chicco'nun ürünlerini kullanıyor ve öneriyor :)

Saol canim cok incesin.ilk zamanlarim guzel gecti ama simdi cekiorum skntiyi bende.insallah yavrum zamaninda gelir.dr um son haftalara gelmemin cok zor oldugunu cok dikkat etmem gerektigini soledi.herseyin hayirlisi
İnşallah zamanında gelirler canım bol bol dinlen dicem ama bi evladin daha var biraz hareketli geçer günlerin mümkün olduğunca çok iş yapmamaya çalış az kaldı zamanımız çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…