- 26 Ocak 2010
- 11.135
- 8.408
- 773
- Konu Sahibi endless love
-
- #43.601
Canim dun aksam aklima sen geldin, feys mayis anneleri grubunda 3 tane ikiz dogumu olmus 30. Haftalarda hepsi saglikli masallah.Benimkini de sata göre hesaplıyorlar.
Ay maşallah :) satım hepinizden sonra ama ben hepinizden önce doğurursam hiç şaşmam :))Canim dun aksam aklima sen geldin, feys mayis anneleri grubunda 3 tane ikiz dogumu olmus 30. Haftalarda hepsi saglikli masallah.
Seninde dünya kadınların günün kutlu olsun tatlımmCanlarımmarada giriyorum gruba sessizce okuyorum yorumlarınızı. Dualarımı ediyorum sizler için hepimizin de dünya kadınlar günü kutlu olsun :* öpüyorum hepinizi kokuluca :)
Canim Allah korktuguna ugratmasin zamaninda gelsin yavrun insallah.dikkat ederek sivi destegi alarak erken dogumu engelleyemiyolarmi?günaydın kızlar. sorunlarla boğuşmaktan pek giremiyourm. bu haftalarda sıvı alımına çok dikkat edin. mutlaka hergün çorba içmeye çalışın. şekerimde skıntı çıkmadı ama bu şeker mevzularından beri yediklerime dikkat ediodum ama sanırm bu beni yoktan yere kötü etkiledi. suyum sınırın altına düşmüş. dün ciğer geliştricimi oldum. her an doğuma alınabilirim. sürekli sıvı takviyesi alıyorum şuan.havuç suyu vb. iyigeldiği söyleniyor. yemeklerinizden de kısmayın sakın baksanıza ne olacağı belli olmuyor ve 200-300 gr bile bebişler için hayati önem taşıyormuş bunu öğrendim. mayıs annesi derken nisana şmdide marta kaydık biz malesef. inş.hepimize hayırlı doğumlar zamanında.
INSALLAH COK GECMIS OLSUN. SAG SALIM VAKITLICE OLUR INSALLAH.günaydın kızlar. sorunlarla boğuşmaktan pek giremiyourm. bu haftalarda sıvı alımına çok dikkat edin. mutlaka hergün çorba içmeye çalışın. şekerimde skıntı çıkmadı ama bu şeker mevzularından beri yediklerime dikkat ediodum ama sanırm bu beni yoktan yere kötü etkiledi. suyum sınırın altına düşmüş. dün ciğer geliştricimi oldum. her an doğuma alınabilirim. sürekli sıvı takviyesi alıyorum şuan.havuç suyu vb. iyigeldiği söyleniyor. yemeklerinizden de kısmayın sakın baksanıza ne olacağı belli olmuyor ve 200-300 gr bile bebişler için hayati önem taşıyormuş bunu öğrendim. mayıs annesi derken nisana şmdide marta kaydık biz malesef. inş.hepimize hayırlı doğumlar zamanında.
dur daha doğsun neler duyacan bunlar iyi günlerin"Büyüdükçe zorlaşacak"
Melina'nın doğumundan beri bunu çok sık duyuyoruz. Ben bunu kabul etmiyorum. Kötü niyetle söylenmemiş de olsa, öylesine de söylenmiş olsa kabul etmiyorum.
Bir kere herkesin annelik babalık tecrübesi kendine özel. Her çocuğun farklı bir gelişim çizgisi, farklı bir karakteri var. Gerçekten büyüdükçe zorlaşmayacak da olabilir ve bunu kimse bilemez. Elbette sorunlar büyüyecek, sorumluluk artacak ama bir yandan çocuk konuşmaya başlayacak ve derdini söyleyecek. Biz ona alışacağız, anne babalığa alışacağız, o da bize alışacak.
Ayrıca gerçekten zorlaşacaksa bile bir anne babanın bunu bilmesi o döneme hazırlık yapabilmesini sağlamıyor. Yol yakınken vazgeçeyim de diyemeyeceğine göre, korkutmak dışında bir fayda da sağlamıyor. Bunun bir benzeri de son trimestredeki hamilelere söylenen "Şimdi bol bol uyu" sonra uyuyamazsın. Uyku depolanabilir bir şey değil ki.
Son olarak, bence en kritik olanı, lohusalık depresyonu yaşayan ve belki de bunun farkında olmayan kişiye bunun söylenmesi. Lohusalık depresyonu azımsanmayacak sayıda kadının yaşadığı bir doğum sonrası depresyon çeşidi. Yorgunluk, uykusuzluk, hayattan keyif alamama, iştah kaybı vs. Bir çok kadın bunun farkına dahi varmadan bununla boğuşup duruyor. Bir de üzerine "Dur daha bunlar iyi günlerin" denince sizce bu kadın kendini nasıl hissedecek? Bilmeden onu çok zor bir yola sürüklememek için böyle yorumlar yapmayın.
Alintidir...3. Cocugum dogucak insallah hala bunlari duyuyorum ne enteresan insanlar var.....
Canim Allah korktuguna ugratmasin zamaninda gelsin yavrun insallah.dikkat ederek sivi destegi alarak erken dogumu engelleyemiyolarmi?
sağolun kızlar. plesantayla alakalı bi durum oldgu söyleniyor. dr'lar sıvı alımınla alakası pek yok diyorlar ama ben kndim biliorm. son 1 ay salaklığıma geldi hep katı ağırlıklı beslendm. ben o yzden ona yoruyorum. çnkü öncesinde çok iyiydi. birde bu alışveriş mevzuları sanırım baya yoruyor vücudu. hastane için yatış vermedi ama evde sürekli yatış modundayım korkudan.Canim Allah korktuguna ugratmasin zamaninda gelsin yavrun insallah.dikkat ederek sivi destegi alarak erken dogumu engelleyemiyolarmi?
Sus kız susdur daha doğsun neler duyacan bunlar iyi günlerin
Aman canim dinlen yuzduk yuzduk kuyruguna geldik..hepimiz sagliklica alalim yavrularimizi kucagimiza sende bol bol dua et ayetel kursi oku rabbine emanet et yavrunu.sağolun kızlar. plesantayla alakalı bi durum oldgu söyleniyor. dr'lar sıvı alımınla alakası pek yok diyorlar ama ben kndim biliorm. son 1 ay salaklığıma geldi hep katı ağırlıklı beslendm. ben o yzden ona yoruyorum. çnkü öncesinde çok iyiydi. birde bu alışveriş mevzuları sanırım baya yoruyor vücudu. hastane için yatış vermedi ama evde sürekli yatış modundayım korkudan.
Kesinlikle katiliyorum. Lafa soze bakmayin. Ikinci cocugumu bekliyorum ve ilkine bakarak size kesinlikle buyudukce zorlasmadigini soyleyebilirim."Büyüdükçe zorlaşacak"
Melina'nın doğumundan beri bunu çok sık duyuyoruz. Ben bunu kabul etmiyorum. Kötü niyetle söylenmemiş de olsa, öylesine de söylenmiş olsa kabul etmiyorum.
Bir kere herkesin annelik babalık tecrübesi kendine özel. Her çocuğun farklı bir gelişim çizgisi, farklı bir karakteri var. Gerçekten büyüdükçe zorlaşmayacak da olabilir ve bunu kimse bilemez. Elbette sorunlar büyüyecek, sorumluluk artacak ama bir yandan çocuk konuşmaya başlayacak ve derdini söyleyecek. Biz ona alışacağız, anne babalığa alışacağız, o da bize alışacak.
Ayrıca gerçekten zorlaşacaksa bile bir anne babanın bunu bilmesi o döneme hazırlık yapabilmesini sağlamıyor. Yol yakınken vazgeçeyim de diyemeyeceğine göre, korkutmak dışında bir fayda da sağlamıyor. Bunun bir benzeri de son trimestredeki hamilelere söylenen "Şimdi bol bol uyu" sonra uyuyamazsın. Uyku depolanabilir bir şey değil ki.
Son olarak, bence en kritik olanı, lohusalık depresyonu yaşayan ve belki de bunun farkında olmayan kişiye bunun söylenmesi. Lohusalık depresyonu azımsanmayacak sayıda kadının yaşadığı bir doğum sonrası depresyon çeşidi. Yorgunluk, uykusuzluk, hayattan keyif alamama, iştah kaybı vs. Bir çok kadın bunun farkına dahi varmadan bununla boğuşup duruyor. Bir de üzerine "Dur daha bunlar iyi günlerin" denince sizce bu kadın kendini nasıl hissedecek? Bilmeden onu çok zor bir yola sürüklememek için böyle yorumlar yapmayın.
Alintidir...3. Cocugum dogucak insallah hala bunlari duyuyorum ne enteresan insanlar var.....
Arkadasim soylemedi kolaydir tahmin edebiliyorum ama sen yinede sakinligini korumaya calis. Allah ne veriyorsa hayitlisini versin insallah. Saglikla sihhatle kucagina alman ne zaman uygunsa o zaman gelsin sana bebisingünaydın kızlar. sorunlarla boğuşmaktan pek giremiyourm. bu haftalarda sıvı alımına çok dikkat edin. mutlaka hergün çorba içmeye çalışın. şekerimde skıntı çıkmadı ama bu şeker mevzularından beri yediklerime dikkat ediodum ama sanırm bu beni yoktan yere kötü etkiledi. suyum sınırın altına düşmüş. dün ciğer geliştricimi oldum. her an doğuma alınabilirim. sürekli sıvı takviyesi alıyorum şuan.havuç suyu vb. iyigeldiği söyleniyor. yemeklerinizden de kısmayın sakın baksanıza ne olacağı belli olmuyor ve 200-300 gr bile bebişler için hayati önem taşıyormuş bunu öğrendim. mayıs annesi derken nisana şmdide marta kaydık biz malesef. inş.hepimize hayırlı doğumlar zamanında.
Tabiki oyle luzumsuzluklarindan konusuyo insanlar ne duyuyorum ne goruyorum..hatta bazen guluyorum onlar anlatirken farkindamisin ben ucuncuyu doguruyorum diyesim var bazen ama kalp kirma bosver diyorum kendi kendime..ama ilk.tevrubesi olacak olan arkadaslarim hicmi hic takilmasinlar bunlara ve fazla firsat vermeyin bende yasayarak ogrenicem bakalim deyip gecistirinKesinlikle katiliyorum. Lafa soze bakmayin. Ikinci cocugumu bekliyorum ve ilkine bakarak size kesinlikle buyudukce zorlasmadigini soyleyebilirim.
Canımm arada girme sessizde kalma yaz bize burdanCanlarımmarada giriyorum gruba sessizce okuyorum yorumlarınızı. Dualarımı ediyorum sizler için hepimizin de dünya kadınlar günü kutlu olsun :* öpüyorum hepinizi kokuluca :)
Allah yardımcın olsun canımgünaydın kızlar. sorunlarla boğuşmaktan pek giremiyourm. bu haftalarda sıvı alımına çok dikkat edin. mutlaka hergün çorba içmeye çalışın. şekerimde skıntı çıkmadı ama bu şeker mevzularından beri yediklerime dikkat ediodum ama sanırm bu beni yoktan yere kötü etkiledi. suyum sınırın altına düşmüş. dün ciğer geliştricimi oldum. her an doğuma alınabilirim. sürekli sıvı takviyesi alıyorum şuan.havuç suyu vb. iyigeldiği söyleniyor. yemeklerinizden de kısmayın sakın baksanıza ne olacağı belli olmuyor ve 200-300 gr bile bebişler için hayati önem taşıyormuş bunu öğrendim. mayıs annesi derken nisana şmdide marta kaydık biz malesef. inş.hepimize hayırlı doğumlar zamanında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?