2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Yok canım hazır değil Bende 28 nisanda gidicem son olarak mayıs ortası doğum zaten... Önümüzdeki ay başında hallederim diyorum.

Sirket her kadinlar gunende biz sabah masamiza geldigimizde bu kutulari birakmis oluyor. İcinde kadinlarin sevdigi seylerden var bir tane yedim bebis hareketlenmeye basladi. Sonra konusmaya basladim , oglum bak 8 mart cikolatasi yedigine gore buyuyunce annene her kadinlar gununde bunlardan hediye al tamam mi diye. Sonra hayal ettim. 2 oglumun ozel gunlerde annesine hediyelerle geldigini ve yuzumde kocaman bir gulumseme oldu.

Eklentiler

• P_20170308_094043.webp
    17 KB · Görüntüleme: 68
Afiyet olsun, düşünceli şirketler he zaman sevilir

günaydın anneler, yoğunluktan daha alıntı yapmaya bakamadım okuduğum bir iki soruyla ilgili nacizane yorumum şunlardır: gecelik mi pijama takımı mı diye sorulmuş. Normal de olsa sezaryen de olsa en az 1 gecelik ihtiyacınız var ki müdahaleler yapılabilsin, pijama ile sancı dönemindeki sürekli kontrolleri ya da sezaryen sonrası kontrolleri yapmak zor olur, kirlenme ihtimaline karşı 2 gecelik almamız öneriliyor, ben kendim 2 gecelik ve 1 pijama takımı ayarladım.Diğer bir annemizde suyunun azaldığından bahsetmiş öncelikle geçmiş olsun inşallah sağlıkla bebeğine zamanında kavuşur, endişelendirmeyim ama suyun azlığında yetersiz sıvı alımının yanında bebeğin üriner sistemi yani böbrek sistemleri kontrol edilir, su fazlalığında da bebeğin gastrointestinal sistem yani mide-barsak sistemi kontrol edilir, takibe alınır. Doktorunuz takiplerini yapacaktır. Bilimsel bir açıklaması yok ama manevi olarak benim de içime sindiği için yazıyorum suyu az olan bir arkadaşımın vücuttan atılmayan tek sıvı zemzemdir inancıyla her gün zemzem içtiğini ve suyunun normale dönüp normal zamanda sağlıklı zamanda doğum yaptığını yaşadık. Manevi olarak aklınıza yatıyorsa şifa niyetine zemzem de içebilirsiniz, hac malzemesi satılan yerlerde küçük şişelerde satıyorlar, sadece güvenilir bir firma olmasına, hijyenik, paketlenme tarihi vs olan ve barkodlu şişelerde satılmasına dikkat edin.Dediğim gibi bilimsel açıklaması yok , bir tavsiye sadece. En önemlisi doktorunuzun tavsiyelerine itinayla uyun, bu işin uzmanı onlar. Süt pompası markasında da kararsız kalanlara tavsiye edilen şu, doğum yapmayı düşündüğünüz hastanenin emzirme eğitim hemşiresiyle görüşün mevcut olan makinalarla göğüs yapınıza uygun mu diye deneyerek karar verebilirsiniz, zaten doğumdan sonra o hemşire hanım yanınıza gelecek önceden tanışmış olursunuz. Göğüs yapınıza göre marka ve modellerin kullanışlılığı değişiyormuş, yani arkadaşınıza iyi gelen marka sizde işe yaramayabilir. Son olarak da doğum yapacağınız hastaneyi değiştirecekseniz bu hafta kararınızı verin. Hekiminiz doğuma kadar en az 2 kere sizi muayene etmeli ki doğumda olabilecek riskleri planlayabilsin, önlem alsın. Özellikle 34-35. haftadan sonra hekim değiştirmek çok da önerilmiyor. Hepimizin sağlıklı doğumları olsun inşallah

Günaydın canım, hepimizin kadınlar günü kutlu olsun
Ben de geçen hafta gitmiştim hazırla dedi hemşire çantanı ama daha ona sıra gelmedi...

bende nisan başı gibi hazırlarım diye düşünüyordum ama böyle konuşunca vede düşününce tedirgin oldum Allah korusun erken doğum olur falan hazır etmek lazım galiba biran evvel :)

tavsiyen için teşekkrler cnm. eşime buldurmaya çalışırım. doppler deniler aletle herşeye bakıldı.bebeğin böbreklerine,rahim yetmezliğimi var diye benim rahim damarlarıma bbeğin mesane ve idrar yollarına ve damarlarına. hiç bi skıntı çıkmadı.hersey gayet ii gözüküodu. bnde zaten o yzden katı beslenmeme bağlıorum bu durumu. gelişimde 1 hafta önde bebeğin. sıvı azalınca genelde geriye düşermiş bebekler. o açıdan da şmdilik skıntı yok. gerisni allaha bıraktım. hayırlısıyla sağlıklı doğacanına inanıyorum. en azndan kilosu iyi olsn diye protein ve sıvı ağırlıklı besleniorm efehatun

Kızlar 2 gündür burnum durup dururken kanıyor, araştırma yaptım normal yazıyor ama sık sık kanaması beni tedirgin etti, bu durumu yaşayan var mı, ne gibi tedbir aldınız ya da doktoru bilgilendirdiniz mi?

Kızlar 2 gündür burnum durup dururken kanıyor, araştırma yaptım normal yazıyor ama sık sık kanaması beni tedirgin etti, bu durumu yaşayan var mı, ne gibi tedbir aldınız ya da doktoru bilgilendirdiniz mi?
Biryerde sık sık nemlendirin ve burun temizlerken zorlamayın yazıyordu. Ona dikkat edebilirsin..

Öncelikle Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun kızlar sürekli takip edemediğim için yorumda yapamıyorum ama msjları okuyorum girdikçe çanta arayışındaydınız aldınız mı ? Ben dün mavide beğendim ama kararsız kaldım sizede fikir olsun hemde yorumalarınızı alayım ona göre hareket edeyim :)https://www.mavi.com/fermuarli-kirmizi-sirt-cantasi/p/193756-23108

Bu yaziyi bende okudum ve hakkaten insanlar ozellikle de tecrubeliler bu tarz konusarak biz anne adaylarini korkutuyorlar. Ben simdiden kendimi hazirliyorum, her soylenene kulak tikayacagim. Annem ve kayinvalidem haric kimseyi dinlemeyecegim herkese he he diyip gececegim diyorum. Tabi basarabilirsem

Haklisin tabii ama bizimki senin dedigin gibi asiri sekerlide olmaz. Belki yapilisindan farkediyordur. Nasil yapiyorsunuz demek isterdim ama maalesef gizli tarifin sirri sadece annemde
Ya bizde şerbete renklendirici atılıyor birde tarçın gibi birşey konuluyor yok ya tarçin değilde sakızları oluyor ya acımsı biraz valla adını unuttum canm ondan katılıyor.herkes böyle yapar . seven yok evet. sizinki farklıdır kesin annenin eline sağlık .Amaaann neyse amaç sunum şerbet işte özel günlerde dağıtılır yeter yapılmadı denmesin

Tecrube olabilir ama bi cesit cahillik bence.zaten endiseleri var ilk olanlarin ne gerek varki goz korkutmaya.ben kiyamam gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…