- 22 Nisan 2015
- 4.431
- 3.676
- 63
- Konu Sahibi endless love
-
- #43.621
Yok canım hazır değilGünaydın hanımlar öncelikle kadınlar gününüz kutlu olsun
Bu sabah sağlık ocağına gittim erken doğum riskiyle ilgili bazı bilgiler verdi hemşiremiz. Doğum çantamı hazırlamamı söyledi. Sizler hazırladınız mı ne durumdasınız bu konuda?
Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun canımGunaydin guzel anneler
Kadınlar günümüz kutlu olsun
Afiyet olsun, düşünceli şirketler he zaman sevilirSirket her kadinlar gunende biz sabah masamiza geldigimizde bu kutulari birakmis oluyor. İcinde kadinlarin sevdigi seylerden varbir tane yedim bebis hareketlenmeye basladi. Sonra konusmaya basladim , oglum bak 8 mart cikolatasi yedigine gore buyuyunce annene her kadinlar gununde bunlardan hediye al tamam mi diye. Sonra hayal ettim. 2 oglumun ozel gunlerde annesine hediyelerle geldigini ve yuzumde kocaman bir gulumseme oldu.
Günaydın canım, hepimizin kadınlar günü kutlu olsunGünaydın hanımlar öncelikle kadınlar gününüz kutlu olsun
Bu sabah sağlık ocağına gittim erken doğum riskiyle ilgili bazı bilgiler verdi hemşiremiz. Doğum çantamı hazırlamamı söyledi. Sizler hazırladınız mı ne durumdasınız bu konuda?
En kısa sürede hazırlamalıyız o zamanbende nisan başı gibi hazırlarım diye düşünüyordum ama böyle konuşunca vede düşününce tedirgin oldum Allah korusun erken doğum olur falan hazır etmek lazım galiba biran evvel :)
Biryerde sık sık nemlendirin ve burun temizlerken zorlamayın yazıyordu. Ona dikkat edebilirsin..Kızlar 2 gündür burnum durup dururken kanıyor, araştırma yaptım normal yazıyor ama sık sık kanaması beni tedirgin etti, bu durumu yaşayan var mı, ne gibi tedbir aldınız ya da doktoru bilgilendirdiniz mi?
Kremle mi nemlendireyim acaba...Biryerde sık sık nemlendirin ve burun temizlerken zorlamayın yazıyordu. Ona dikkat edebilirsin..
Burnuna ılık su çekebilirsin. Ben hastayken arada çeşmede sıcak suyu açıp buharını çekiyorum o da iyi geliyor. Buhar makinen varsa evde biraz çalıştırabilirsin.Kremle mi nemlendireyim acaba...
Bu yaziyi bende okudum ve hakkaten insanlar ozellikle de tecrubeliler bu tarz konusarak biz anne adaylarini korkutuyorlar. Ben simdiden kendimi hazirliyorum, her soylenene kulak tikayacagim. Annem ve kayinvalidem haric kimseyi dinlemeyecegim herkese he he diyip gececegim diyorum. Tabi basarabilirsem"Büyüdükçe zorlaşacak"
Melina'nın doğumundan beri bunu çok sık duyuyoruz. Ben bunu kabul etmiyorum. Kötü niyetle söylenmemiş de olsa, öylesine de söylenmiş olsa kabul etmiyorum.
Bir kere herkesin annelik babalık tecrübesi kendine özel. Her çocuğun farklı bir gelişim çizgisi, farklı bir karakteri var. Gerçekten büyüdükçe zorlaşmayacak da olabilir ve bunu kimse bilemez. Elbette sorunlar büyüyecek, sorumluluk artacak ama bir yandan çocuk konuşmaya başlayacak ve derdini söyleyecek. Biz ona alışacağız, anne babalığa alışacağız, o da bize alışacak.
Ayrıca gerçekten zorlaşacaksa bile bir anne babanın bunu bilmesi o döneme hazırlık yapabilmesini sağlamıyor. Yol yakınken vazgeçeyim de diyemeyeceğine göre, korkutmak dışında bir fayda da sağlamıyor. Bunun bir benzeri de son trimestredeki hamilelere söylenen "Şimdi bol bol uyu" sonra uyuyamazsın. Uyku depolanabilir bir şey değil ki.
Son olarak, bence en kritik olanı, lohusalık depresyonu yaşayan ve belki de bunun farkında olmayan kişiye bunun söylenmesi. Lohusalık depresyonu azımsanmayacak sayıda kadının yaşadığı bir doğum sonrası depresyon çeşidi. Yorgunluk, uykusuzluk, hayattan keyif alamama, iştah kaybı vs. Bir çok kadın bunun farkına dahi varmadan bununla boğuşup duruyor. Bir de üzerine "Dur daha bunlar iyi günlerin" denince sizce bu kadın kendini nasıl hissedecek? Bilmeden onu çok zor bir yola sürüklememek için böyle yorumlar yapmayın.
Alintidir...3. Cocugum dogucak insallah hala bunlari duyuyorum ne enteresan insanlar var.....
Ya bizde şerbete renklendirici atılıyor birde tarçın gibi birşey konuluyor yok ya tarçin değilde sakızları oluyor ya acımsı biraz valla adını unuttum canm ondan katılıyor.herkes böyle yapar . seven yok evet. sizinki farklıdır kesin annenin eline sağlıkHaklisin tabii ama bizimki senin dedigin gibi asiri sekerlide olmaz. Belki yapilisindan farkediyordur. Nasil yapiyorsunuz demek isterdim ama maalesef gizli tarifin sirri sadece annemde
Tecrube olabilir ama bi cesit cahillik bence.zaten endiseleri var ilk olanlarin ne gerek varki goz korkutmaya.ben kiyamam gercektenBu yaziyi bende okudum ve hakkaten insanlar ozellikle de tecrubeliler bu tarz konusarak biz anne adaylarini korkutuyorlar. Ben simdiden kendimi hazirliyorum, her soylenene kulak tikayacagim. Annem ve kayinvalidem haric kimseyi dinlemeyecegim herkese he he diyip gececegim diyorum. Tabi basarabilirsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?