2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372

ben de geçen hafta kasılmalar için gittim dra. Sıklığını,sordu. Buraya gelirken yarım saatte 3 kez oldu dedim. Son iki gündür karnım çok sertti ama. Hep sertti yani. Progestan ilaç verdi. Şimdi rahatım. 1 hafta daha kullanıcam. Çoğu kişi kasılmalar içşn magnezyum kullanıyor ama benimki niye direkt ilaç verdi bilmiyorum. Bir de idrarda yanma koku vs var mı diye sordu. Enfeksiyon da erken doğuma sebep oluyor diye biliyorum ondan sordu sanırım. Ya erken doğum yaparsam diye çok korkuyorum, rahatlayabilmeyi çok isterdim. Sonuçta nasipte ne varsa o olacak.

Benim hastanede epiduralli sezeryane 2000 dedi. Çok geldi bana. 3 yıl önce 1250 idi. Çıkarken ekstra masraflar da oluyor zaten. Biz ektra kalmıştık mesela sarılık için fototerapi falan aldı kızım.

benim geçen haftaki kasılmalarım dinlenmekle geçmiyordu. Hatta gece uyanıyordum karnım sert toplanmış bir tarafa. Ne zaman uyansam aynı şey oluncs normal degil galiba demiştim.

canım bnmde tüp. tüp bebek dr'ma gdiorm sata göre hesaplıo. usgde önde çkıo. bazı internet sitelernde transfer tarihine göre farklılıl gösterir ona göre hesaplayın dio ama karmaşık gbi.
Benim de tüp bebek doktorum sata göre hesaplıyordu. Şimdili doktorum da öyle ama ayrıntılı ultrasonda bakan doktor bir hafta sonrasını sat kabul etmem gerektiğini söyledi . Kafam karıştı. Transferden 15 gün geriye gidiyorum ama 5. Gün embriyosu. Yine kafam karışıyor.

kızlar yardımmmm
karnım çatlamaya başladı minik minik
üstelik hergün bella B tummy honey butter krem kullanıyorum
sabahları da bebe yağı
banyodan sonra farkettim 2tane kılcal şeklinde mor bişiler çıkmış

Benimki tersti, normale dönmüştü, 1 hafta sonra tekrar terse dönmüş :) Az beklesin de son zaman dönsünler bari, boşa umutlandırmasınlar böyle :)
Benim minnos hala bas gelis, pozisyonu 10gundur sabit. Bugun kontrole gittimde bi bakti doktor kisaca kizimiza. Hala basi asagida, suyu iyi kalp atimida guzel dedi. İnsalllah bidaha donmez minnosum kasin boyle

Benim doktor eliyle karnima bastirdi, sertlik yok dedi. Rahimde sertlik yoksa kasilma degildir dedi. Rahmin yerini gosterdi burda sertlik olursa endiseleniyoruz dedi. Seninki gaz olabilir dedi. Bolca dinlen cok ayakta kalma, gecmezse tekrar gel bakalim dedi. Ultrasondada bebise bakti, hersey guzel dedi.
Zaten benim idrarda enfeksiyon vardi, antibiyotik kullandim 5gun. Bugunde idrar kulturu verdim cuma gunu sonucum cikacak. İnsallah gecmistir, gecmediyse baska ilac verecek doktorum.
Kuzenimde 9 ay hep idrarda enfeksiyon cikti ama 38+1 de dogurdu yani enfeksiyon illa erken dogum demek degil. Rabbim bebislerimizi zamaninda kucagimiza almayi nasip etsin hayirlisiyla.
Benimki kasilmami yoksa gazmi vallla anlamadim, ayakta durumca ust karnim yani eski mide yerim baya sisiyo ve rahatsiz ediyo. Belimde agriyo ama
Uzandifimda yada oturdugumda sikinti yok. Gecmezse cuma gunu tekrar gittigmde konusucam doktorumla. Belki bana da ilac verir magnezyum ya da progestan artik ne derse....

O kadar dedik cocugun gunahini alma annesi oh iyi rahatlamissin valla, ben iki gundur tuhafim bi sag bi sol öyle cok dönüyorum ki rahatsiz oluyorum uyaniyorum erkenden dun 7 de bu gunde 5.5 ta uyandim geride zor yatiyorum ama heryanim agriyo bi ton tasiyo gibiyim benim oglum tabi bende herseyi beklerim ay bi yapsa varya o an aci faln kalmaz gülmekten catlarim ben. Hareketlide teyzesi ayaklarini olmadik yerlere dayiyo sipa ya, biseyler icmeye gittik annemlerle ayagini kaburgama koymus aciyo bende hafif bastirdim asagi dogru iteyim bari diye baktim annem kiziyo karisma cocuga diyo sanki kucagimda insan tuhaf oluyo.

Ben kış olmasına rağmen yedim birkaç tane, yazı düşünemiyorum
Ay kendimi pamuklara sarıp sarmalayacağım ona rağmen kaç kere hasta oldum, dondurma yesem ciğerlerim filan iflas eder diye yemiyorum. Yoksa bir oturuşta bir kutu algida maraş usulü bitirebilme kapasitem var.
Benim minnos hala bas gelis, pozisyonu 10gundur sabit. Bugun kontrole gittimde bi bakti doktor kisaca kizimiza. Hala basi asagida, suyu iyi kalp atimida guzel dedi. İnsalllah bidaha donmez minnosum kasin boyle
İnşallah öyle kalır annesi. Benimki dönüp duruyor. Gerçi sezaryende çok önemli mi bilmiyorum ama baş aşağıyken tekmeleri daha iyi hissediyorum. Tersken içime içime vuruyor sanki, çok farklı.

Çatlak serumu al hemen sürmeye başla. Mustela çatlak serumu. Benim de göğsümde oldu biraz, her gün sürüyorum...

amin cnm doktorum da dedı zaten her gun gıt gıde bır gun oncekıne gore daha ıyı olucak.kılo alıcak ve cıgerlerı gelısıcek dıye.sadece 34 uncu haftaya kadar dogarsa kuvezde solunum cıhazına baglı kalma olasılıgı yuksek dedı.34-37 ye kadar erken dogum dıyoruz ama kuvezde olur solunum cıhazı gereksınımı daha az dedı.37 de dogarsa bebegı anneyle eve gonderebılırız dedı.normal zamanda da en az 8 haftamız kalmıs.bakalım herseyın hayırlısı.keske bakanım hızmet edenım olsa da iş yapmasam

Kizlar madame cocodan cok guzel terlikler aldim, fiyonklu gayette rahat. Lohusa terligi ile hic ugrasmiycam zaten kullanislida olmuyorlar. İki cift aldim degisik degisik giyerim mis gibi. Sizde bakim isterseniz, indirime girmis hemde 17tl idi. Birde şal aldim, hem hastanede uzerime atarim hem de evdeyken gece emzirirken kullanirim malum sirti usutmemek lazim. Resimleri de ekledim almak isteyen olursa diye.

Eklentiler

• image.webp
    2,5 KB · Görüntüleme: 81
  • image.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 79
  • image.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 81
  • image.webp
    3 KB · Görüntüleme: 85
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…