2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Haklısın canım ikiside zor sonuçta dünyaya bir can bir nefes getiriyoruz hem Sezeryan hem normal doğum yapmış çok kişiye şahit oldum hem yakınlarım hem samimi arkadaşlarım ikisi de zor ha girip normal doğuma catalda doğuran da gördüm.Şu varki eğer ağrı eşiginiz çok düşük değilse ve cok Nazlı mızmız bir kişilikte değilseniz en fazla bir haftada normal hayata dönülüyor benim ablam çok canı tatlı bir kişi olduğu halde 3 tane Sezeryan oldu .Allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin her iki türlü de geçecek acılar yoksa kimse çocuk dogurmazdı doğurup ikincisini yapmazdı.

Nie sezeryan cnm bütün tup bebek yapanlar için geçerli mi bu
evet canım bütün tüp bebek yöntemi ile hamile kalanlar mecburi Sezeryan oluyor devletin kati şartı yoksa şuanda devlet sezeryan doğumu desteklemiyor ama durum tüp bebekte değişiyor herkesin bebeği kıymetli özel fakat tüp bebek özel bebek statüsüne giriyormuş Dr larım hiçbir Dr riske atmaz bebeği dedi gerçektende devlet Hastanesindeki Dr bile sezeryan olacak dedi.

peki canım bu depend sezaryende de kullanılıyor mu? bilgin var mı dikişler için soruyorum
Ben de bebek bezi prima premium care aldım
Sezeryanda da kullanılıyor diye tahmin ediyorum canım beli yüksek gibi ama tam emin değilim. Bu arada bu dediğim külot şeklinde, bez gibi bağlanmıyor, emici külot olarak geçiyor galiba daha çok. Hastaneler de veriyormuş hasta bezi sanırım ama bizimki veriyor mu bilmiyorum ben kendimi sağlama alıyım zaten 10 tl'lik bir şey :) ilk su geldiğinde falan da hasta bezi kullanmak mümkünse daha iyi oluyormuş

fiyatlara baktım şok oldum. illa almak gerekiyor mu? sonuçta hep evde olacağım, ücretsiz izine çıkacağım. kafam karıştı kimler kullanıyor daha çok?
Canım süt sağmak hem çalışan hem çalışmayan anneler için çok faydalıymış. Bebeğin yanında bile olsan sürekli, düzenli sağmak hem süt verimini ve miktarını arttırıyor hem de göğüsleri rahatlatıyormuş ben ilk 6 ay bebeğimin yanında olucam, ona rağmen sağmayı düşünüyorum sürekli, 6.aydan sonra işe başlayacağım o zaman zaten sağmam gerekecek inşallah hala sütüm olursa :) ben lansinoh 2'li elektrikli düşünüyorum henüz almadım indirim yakalamayı umuyorum ama pek girmeyecek gibi..

Benimki de kaburgalara bastırıyordu 2 hafta önce ayakları yukardayken ama şimdi ayaklar aşağıda o yüzden aşağı doğru vuruyor..
Yemek yiyince hemen şişiyorum az bir şeyle mideye hiç yer kalmadı anlaşılan içerde... Ama midem dolu olsa da farklı şeyler yemek istiyorum yemeğin üzerine hemen tatlı mesela, ya da tatlı yediysem tuzlu.. Pisboğaz oldum galiba :))
Bizimki de geç gelecekmiş gibi geliyor; 23 mayıs teorik doğum tarihi ben ya 22 mayıs ya 26 mayıs olarak hissediyorum :)
Ayak şişmesi henüz bariz yok bende de.
Göğüslere hiçbir şey sürmüyordum, çatlak kremi sürmeye başladım son 1 aydır onu da tüm vücuda sadece banyolardan sonra sürüyorum hergün değil, henüz yeni bir çatlağım yok (hamilelik öncesi çatlaklar vardı, mevcutları koruyorum :)) ama çatlaklar 39.haftada bile çıkıyormuş. Lansinoh göğüs kremi aldım emzirirken rahat etmek için, son ay kullanmaya başlamak gerekiyormuş.
Yatak odama park yatak aldım ilk 6 ay bunda yanımda yatırıcam geceleri aynı zamanda diğer odalara gidersem taşıyacağım. Kendi odasına da büyüyen beşik aldık.
Hastane çantasını ben bu ay halletmeyi düşünüyorum canım sağlık ocağındaki hemşire bana taa 3 hafta önce hastane çantanı şimdiden hazırla ne olacağı belli olmaz demişti :)
İlişki konusunda doktorum bir şey demedi ama yine aynı hemşire son 3 ay çok tavsiye etmiyoruZ demişti.
Benden bu kadar canım

fiyatlara baktım şok oldum. illa almak gerekiyor mu? sonuçta hep evde olacağım, ücretsiz izine çıkacağım. kafam karıştı kimler kullanıyor daha çok?
Ben de evde olacağım için arada kullanırım diye düşünüyorum o yüzden chicco natural manuel pompasını aldım baya iş görecek bi ürüne benziyor. Bebek düzenli emen bi bebek olursa zaten sütün artıyor,sütü en tabiki sıvı alımı ve beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor,benim kızım süt konusunda çok nasipliydi seezeryanla doğdu ama doğar doğmaz anne sütü ile buluştu,hiç sıkıntı yaşamadım şükür.Pozitif düşünmekte sütü arttırıyor emzirirken zevkle emzirmek sütünün bol olacağına inanmak vs. Pompayı fazla süt olursa diye aldım o gözle bakıyorum inş.sağlıklı doğumlar yaparız bol sütlü günlerimiz olur

Son düzenleme:
Her normal doğumda bu kesilerden oluyor muymus ?bir de onun dikis acisi olur sanki

evet ama iki bebek olunca sanki hep memeler çalışıyor durumda olacak gibi geliyor bana indirim falan yakalarsan beni de hatırla arkadaşım

Kizlar aranizda her gün kan sulandirici igne kullananlar var mi ?dogum şekli olarak doktorlariniz sezeryani mi öneriyor?

Canim ben bu konu icin tip fakultesindeki yard. Doc ile gorustum. Hayir tup bebek normal doguma engel degil dedi. Eger riskli bir durum olursa sezeryana alirim ama normal istiyorsan normali de deneriz dedi. Hatta adama birkac kez sordum net bir sekilde normal dogum da olabilir dedi. Tabi herkesin dogum tercihi kendine ozeldir

Kizlar aranizda her gün kan sulandirici igne kullananlar var mi ?dogum şekli olarak doktorlariniz sezeryani mi öneriyor?
Evet ben varım ancak doktorumla doğumu henüz konuşmadık.doğal doğum istiyorum umarım engel değildir

park yatagın markasını yazar mısın peki canım Bu arada çok saol cevaplar için pis bogaz olduk galiba benim içimdeki maşallah habire yiyesi var doyduramııorum

Evet ben varım ancak doktorumla doğumu henüz konuşmadık.doğal doğum istiyorum umarım engel değildir
Ben sordum normal doğum yapmama engel mi dedim kesinlikle engel değil dedi ama doktorum hastane değiştirdi gidemicegim artik o yuzden baska doktorlarin fikrini merak ediyorum:)ögrenince yazar misin ?

İlk defa duydum cnm tsk ederim açıklaman için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…