- Konu Sahibi endless love
-
- #46.261
Evet ya sanki normal dogum isteyince cocuga zarar verecekmis gibi davraniyorlar sinir oluyorum. Sanki 15 yil oncesine kadar millet nasil doguruyorsa biz de dogururuz ama en koyu senaryolar yaziliyor. O yuzden ben kimseye dememeye calisiyorum dogum tercihimi hayirlisi kismet deyip geciyorumBende hic korkmuyorum görümcem korkudan 3 sezeryan oldu ben diyorum bebek dönmüs ama doktor döndürmenin yöntemi var demisti ya ona anlattim falan böyle böyle diyo aman ha dikkat et cocuga sezeryanmi olacan dönmezse cocugu riske atma cok laf sayacaktimda acaip sinir oldum ya dedim yok olmucam sezeryan cocugun hayati tehlikesi olmadigi surece ne olursa olsun normal dogurcam döner o geri dedim. Karnimda tasiyan benim ondan daha cok dusunuyorum cocugumun canini tabiki acaip gicik oldum sanki bekliyo 4 gozle sezeryan olayim diye hastami ne ya. Dua et kuzu sende normal olsun :) kendimide yirtsam normal dogurcam allah yanimda olsun tersi olmasin insallah
Ayy kizlar gaza geldim bugun annemi alip eve gittik. Bebisin camasirlari yikadik, annemde hepsini asti. 4 makina oldu, annem biraz soylendi bu kadar ceyiz mi olur dogmamis bebege diyeben bu kadar camasirla 5 cocuk buyuturdum dedi tabi oda hakli zamaninda boyle seyler mi varmis neyse kurusunlarda haftasonu da ablam utuleyecek. Sonra dolabini yerlestircez ve cantami hazirliycam. Biraz yoruldum ama simdi yatiyorum, esim azicik kizdi yoruldugum icin. Ama napim yapilmasi lazimdi yani simdi yatarken farkettim benim kizimda hickiriyo gaiba, 5dk boyunca sanki kalp atisi gibi atti sag kasigim. Tam bebisin başinin oldugu yer. Agzini yedigim birde hickiriyor yattigim gibi kipirdamaya basladi minnos, biz yatinca daha rahat ediyorlarmis o yuzden boyle cok hareket ediyorlarmis doktorum dedi. Bebek sanki sıkışiyo sanarsin ama aksine rahatlayip gevser ve o yuZden hareket eder demisti. Aklinizda olsun sizde korkmayin yani cok hareket edince
Yavrucum sen sadece annenle evine gitseydin, hiçbir şeye karışmasaydın keşke. O yıkayacaktı sen uzanacaktın. Neyse şimdi bol bol dinlen bakiyim, ütüyü yapmaya da gidip yorulmayasın sakın haAyy kizlar gaza geldim bugun annemi alip eve gittik. Bebisin camasirlari yikadik, annemde hepsini asti. 4 makina oldu, annem biraz soylendi bu kadar ceyiz mi olur dogmamis bebege diyeben bu kadar camasirla 5 cocuk buyuturdum dedi tabi oda hakli zamaninda boyle seyler mi varmis neyse kurusunlarda haftasonu da ablam utuleyecek. Sonra dolabini yerlestircez ve cantami hazirliycam. Biraz yoruldum ama simdi yatiyorum, esim azicik kizdi yoruldugum icin. Ama napim yapilmasi lazimdi yani simdi yatarken farkettim benim kizimda hickiriyo gaiba, 5dk boyunca sanki kalp atisi gibi atti sag kasigim. Tam bebisin başinin oldugu yer. Agzini yedigim birde hickiriyor yattigim gibi kipirdamaya basladi minnos, biz yatinca daha rahat ediyorlarmis o yuzden boyle cok hareket ediyorlarmis doktorum dedi. Bebek sanki sıkışiyo sanarsin ama aksine rahatlayip gevser ve o yuZden hareket eder demisti. Aklinizda olsun sizde korkmayin yani cok hareket edince
Benim karnimda şişlik ve sertlik vardi, sikayetimden dolayi usg de serviks uzunluga bakti doktorum. Ordan anladi ama zaten bebisin kafasida dogum kanalina cok yaklasmisti, ordan da anlasiliyordu yanni. Senin varmi boyle bir durumun? Neden doktorun oyle dedi ki?Senin de doktor ultrasondan anlamıstı degil mi? Gecen gün benimki de ultrasonla baktı, "yok daha doğurmuyorsun merak etme" dedi şakayla karışık. Ben de herhalde daha risk görmedi ki başka şeylere bakma gereği bile duymadı diye düsündüm.
Yaaa benim kizim hickiriyo teyzesiiii, o yorulmadikiKız az rahat dur tam dayaklıksın
beş makine nedir yaaaa çocuğa kaç yıllık kıyafet aldın sen öyle? Yoruluyor yoruluyor bebek daha vuruyo içerden anne yeter az kır da dizini otur diyo bizimki de sanıyo rahatından atıyo tekme
Aslinda herseyi annem yapti ama bazi seyleri mecbur ben yaptim ama cok az sey yaptim. Tabi ev cok katli olunca in cik yapmis oldum simdide yatiyorum zaten. Utuyu ablam yapcak, kendimi yormamaya calisiyorum ama ister istemez birseyler yapmak gerekiyor canim. Neyse pazAr gunune kadar yatacam nasilsa, dinlenirimmmm ohhh. Pazar gunu de ablam utuleri yapar oh rahat ederiz.Yavrucum sen sadece annenle evine gitseydin, hiçbir şeye karışmasaydın keşke. O yıkayacaktı sen uzanacaktın. Neyse şimdi bol bol dinlen bakiyim, ütüyü yapmaya da gidip yorulmayasın sakın ha
Eki Görüntüle 1968714
Park yatağımız nasıl teyzeler?
Olmadı ablana anahtarını ver, annenle gidip ütülesinler canım. Sen gidince illa birşey yaparsın dayanamayıp. Dinlen sen anne evinde onlar yapsın gelsinBenim karnimda şişlik ve sertlik vardi, sikayetimden dolayi usg de serviks uzunluga bakti doktorum. Ordan anladi ama zaten bebisin kafasida dogum kanalina cok yaklasmisti, ordan da anlasiliyordu yanni. Senin varmi boyle bir durumun? Neden doktorun oyle dedi ki?
Yaaa benim kizim hickiriyo teyzesiiii, o yorulmadiki
Aslinda herseyi annem yapti ama bazi seyleri mecbur ben yaptim ama cok az sey yaptim. Tabi ev cok katli olunca in cik yapmis oldum simdide yatiyorum zaten. Utuyu ablam yapcak, kendimi yormamaya calisiyorum ama ister istemez birseyler yapmak gerekiyor canim. Neyse pazAr gunune kadar yatacam nasilsa, dinlenirimmmm ohhh. Pazar gunu de ablam utuleri yapar oh rahat ederiz.
Bu sefer o onlukle gule gule dogumhaneye gir insallah canim.O onu kapali poposu acik onlugu ben de giymistim kurtaja girerken. Oyyy ne fena bir gundu o gunbos gebelikti. Ilacla dusuk yaptirmislardi.
Kv ile benim de basim dertte. Guya bana yardim etmek icin 2 haftadir falan bizde. Daha cok bunalima soktu beni. Onun yuzunden geceleri uyuyamiyorum. Giydigim seye kadar mudahale ediyor. Esime soylesem annesiyle buyuk kavga cikaracak kadina bagirip cagiracak. Iki arada bir derede kaldim. Psikolojim bozuldu. Evden kacmak istiyorum. Cocuk dogunca alin sizin olsun deyip gitmek istiyorum. Ama tabi evlat sevgisini henuz tam bilmedigim icin galiba boyle dusunuyorum.
Canım sen başkalarını takma. Ağzı olan konuşur. Benim de bir arkadaşım var. 5 aylık hamileydim, aa şimdiden cinsiyet mi belli olur, tekme mi ne tekmesi daha şimdiden ilginç filan diyordu. Biri diyor ki Allah Allah senin göbeğin çok ufak, öbürü diyor ki çok büyük değil mi göbeğin normale göre. Kanamam olduğunda da 2 tane tanıdığım zaten ilk çocuklar genelde düşüyor ya demişti. Ben de 15-16lı haftalardaydım. Yani huzur bozmak için ağzı olan konuşuyor. Senin duyduğun ne ki...Bugun işyerinden biri "aa senin göbegin aşağı inmiş artık yaklaşmış doğum" dediBence hiç de inik değil hala göğe doğru yükselen bir hali var. Daha 3 gün önce doktora gittim doktor NST'ye bile almaya gerek görmedi. Çok seviyor insanlar yorum yapmayı
Ah o akademisyenler yok mu, hele ki bekarsa kendi bebeği yoksa senin önüne işleri iyice yığmışlardır. Zorlanıyorsan al hemen raporunu kaç kuzum... Riske atma kendini...Ya canım senin risk insallah ortadan kalkar.
Ben de annemi beklesem mi diyorum ama en azından bu hafta sonu yıkama işini yapayım dedim. Ütüleme kısmı için annemi de beklerim belki, onun dışındakileri yerleştiririm diye düsündüm. Zaten bu ara işte de çok yoğunum, maalesef hiç bunlara vakit ayıramadım
Canim bu bahsettiklerin normal doğumda yapılanlar mi şayet öyleyse ayy bildiğin ameliyat psikolojisi altına sokuyorlar o zmn yaYok canim onlugu ameliyathanede cikariolar afedersin ciplak kaliosun tentirdiyot suruolar karnina bacaklarina falan sonra dogum baslio zaten cikarken seni sedyeye koyuyolar uzerini ortuolar kalin icini belli etmeyen ortulerle odana getiriolar bikac saat zaten kalkamiosun sonra hasta bakicilar gelio uzerini giydirmeye yatagini falan tekrardan toparlayip alt ortuni degistiriolar.bideonlar bacaginin arasina gazli bez skstiriolar yattigin icin dusmuo zaten giyindikten sonra kendi pedini takiosun.bide alttan muayene dogumdan sonra ole zirt pirt olmuo benim bi kere kanamami kontrol etti dr oda daha ustunu giyinmeden once ediolar sonrakinde soruo normalmi aksi bi durum varmi diye eger bi aksilik varsa tekrar kontrol edio.normal olan arkadisimida bi kere muayene ettiler oda hic zorlanmadi zaten
Canın annen seni kıskanıyor olabilir mi hani çocuğun olacak ya paylaşamamaktan korkuyor olabilir çünkü evladına düşkün olacaksın onu boşlarsın diye mi düşünüyor acabacanım aynen benım annemde senın gibi, hatta ilk 3-4 ay küstü bana.
hamile olduğumu kabullenemedı.
sankı başkasından yaptım cocugu 4 yıllık eşimden yapmışım.
şuan 7.ayıma gırıyorum barıştık güç bela ama hala 1 allahın kuluna söylemedi bebek olayını. akrabalar komsular hıckımseye:) bana süreklı sımdıkı çocuklar fena nasıl bakacan edecen dıyor. bende en son ;20 yasında sen 3 çocuk baktıysan 30 yasında bende bır tane bakabilirim heralde dedim.sustu. haa birde bir kez bile canın ne istiyor dıye sormadı.kuzenımın eşi hamıleyken hergun onun nazına dönerdi.çok zoruma gidiyor bunlar.
dr a kontrole gidiyorum, biz dr yüzü görmedik bi doğurmaya giderdik dıyo.30 yıl önceyle sımdıyı kıyaslıyor ben deli oluyorum. bebegıme kıyafet anakucagı yatak aldım bi ton laf etti daha doğmamaış bebeğe don biçme dedi
kv aksine çocuğa neden oda kurmadınız dıyor.
şimdi annem dıyorkı bana yakın taşın arada yoklarım seni diyor ama çocuğa bakarım demiyor. eee sen tasın dıyorum yok olmaz dıyor ben burayı sevıyorum dıyor.ıyıde anne sen kıracısın ben ev sahıbıyım dıyorum.yok anlamıyor.
neyse şu ara gündemimizde taşınmak var ama kv yakınına ,bu sefer onu kıskanıyor o bakamaz edemez diyorhem kendi bakmıyor bakanada karışıyor. ben anlamadım bu işi:)
veee en önemli sorunum doğum.iki tarafında hastanede olmasını istemiyorum iki tarafın birbirini sevmediğini biliyorum ve ben stres olacağım cok ıyı biliyorum. doğum korkum yetmiyormuş gibi dışarda kavga ettiler mi diye düşünüp duracağım...offff ...kısacası yalnız değilsin canım.
Evet insanın moralini bozmak için elinden geleni yapıyorlar zaten hassas bir dönemdeyizCanım sen başkalarını takma. Ağzı olan konuşur. Benim de bir arkadaşım var. 5 aylık hamileydim, aa şimdiden cinsiyet mi belli olur, tekme mi ne tekmesi daha şimdiden ilginç filan diyordu. Biri diyor ki Allah Allah senin göbeğin çok ufak, öbürü diyor ki çok büyük değil mi göbeğin normale göre. Kanamam olduğunda da 2 tane tanıdığım zaten ilk çocuklar genelde düşüyor ya demişti. Ben de 15-16lı haftalardaydım. Yani huzur bozmak için ağzı olan konuşuyor. Senin duyduğun ne ki...
Ah o akademisyenler yok mu, hele ki bekarsa kendi bebeği yoksa senin önüne işleri iyice yığmışlardır. Zorlanıyorsan al hemen raporunu kaç kuzum... Riske atma kendini...
Vallahi canım taksak da o sütun verdiği aģırlıkla yer çekimine hiç meydan okuyabileceklerini sanmıyorum illa ki o dönem sarkacaktır.ohooo kızlar ne muhabbet etmişsiniz dünden beri :)) oku oku anca bitirdim :) bu arada ben iki emzirme sütyeni bir de emzirme atleti aldım. sütyenler marks and spencerdan.kendi ölçümden bir beden büyük aldım. sütyen takmak önemliymiş yoksa sarkma oluyormuş.
Ay maşallah canım eşin ne güzel her işi yapıyorAYnen öyle imkanım olsa doğumda haber bile vermek istemiyorm kimseye o kadar bunaldım ki herseyi yalnız başıma yapıyorum ablam hamileyken elini hiç bişey sürdürtmedi geçen aramış geliyimde yardım ediyim diyo yarım ağızla yok istemem bn yapıyorum yavaş yavaş ddm iyi sen bilirsin sonra bana yardım etmediniz diye laf etme de dedi kapttı telfu. zaten benm gelme dememi bekliyomuş o kadar bozuldm ki. Mesela eşim çok yardımcıdır bana hamileliğin başından beri elime süpürge almadım 3 günde bi ben söylemeden süpürür siler yemeği o yapar sonrasında biraz söylenir ama bende onu idare ediyorum o kadar olsun artık diye kdın bile tutmadık eve bütün perdeleri yıkadı taktı herşeyi çekti sildi süpürdü banyoları ovdu mesela. Yine telefonda inş eşin çok evde olmaz doğumdan sonra bn evde erkek sevmiyorum biliyosun diyoadamı kendi evinden kovucam herlde onlar rahatsız olmasın diye. Bnde evde doğumdan sonra o kadar stres olucam ki annemle babamın bu sıkıntılı halleri yüzünden umarım stresten sinirden sütüme fln bişey olmaz ama biraz daha devam ederse resti çekmek zorunda kalıcam artık insan biraz anlayışlı olur ya biraz susuym kızın karnı burnunda der o kadar anlayışsızlar ki
Allah Allah kardeşinle kaç yaş var aranda canım gerçekten çok tuhaflarmış Allah yardimcin olsun canimevet benımde kız kardesım var. oda annemden hallice. arkadaşlarına ınanılmaz değer verir. hergun bırının cocgunun doğumuna,doğumgunune gıder. ama annemden hallice oda. aradığı zaman şaşırıyorum hayırdır dıyorum. o derece. zaten kesin işi düşmüştürde arıyordur. ben artık beklentiye girmiyorum bu şekilde mutluyum.
hamıleleığımın 1.ayında cok kustum 1 kez evıme geldiler temızlık yapıyorlar surat 5 karış dedim böyle yapacaksanız gelmeyın.o gun temızlıkcı aldık hala kadın düzenlı gelir.ıkımızde elimizi bıseye sürmüyoruz. hatırladıkça sinirleniyorum.ama kafaya koydum iki tarafada doğumu soylemıycem.olup bıttıkten sonra soylerım. zaten hastanenın uzaklığından bahsedıp duruyorlar.yanı ne bekliyorlar anlamıyorum ankarada yasıyorz. köy değilki.
Uf ben de o çataldan çok ürküyorum ya bakalım ben normal doğum yaparsam herkes yapar ya ayy inşallah Allah bi sakinlik verir panik olmamYok canim normal dogumda sanci odasindan catala gidion orda yari oturur pozisyonda ustundeki onluk duruo altin acikta kalio
Canim insana çok ihtiyaç oluyormuş eltim annesiz kimsesi pek yok kvdemi de çağırmamış gece ağrısı olunca kontrole diye gidiyor doğum birden başlamış tabi odaya tek başına gelmiş eşini de almamişlar o zmnlar içeri 4 kilo üzerinde doğum yapınca da bebeğe bakacak hali kalmamış kendi ağrısından hani insan başına ne gelecek bilemiyor yine de yanımıza fazladan refakatçi şart canımAnnemlerde ank da ben kocaelideym allahtan :))) ama her türlü yetişiyolar. Bende senn gbi geç haber veryim diye düşündüm ama kv. De hasta ve yaşlı bi kadın bana yardımı olmaz bide soğuğuz biraz sonradanda hastanede gariban gibi kalır mıyım acaba diye düşündüm. Kv. De laf eder çünkübide gece filan eşime güvenemem uyur kalır bn hareket edemem bebek ağlar panik olurum yoksa bnde çağırmamayı düşündüm :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?