- 9 Haziran 2013
- 1.916
- 3.739
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #46.301
Odaya üstüm giyinik bebeğim kucağımda gitmiştim yazmışsın ya benim gözlerim dolduNormal doğumda onlugunu cikarmiyorlar canım. O onlukle catala yatiyorsun. Benim onlugumun poposu açık değildi mesela üstten giymiştim. Normal elbise gibiydi. Doğumdan sonra ayağa kalktım hastabakici geceligimi giydirdi. Odaya Üstüm giyinik bebeğim kucağımda gittim.
Hastaneden hastaneye değişiyor ama uygulamalar sanırım. Devletle özelde de fark ediyor sanırım uygulamalar. Benim dogumum baslayana kadar odada eşimle birlikteydim mesela. Sanci cekerken hep eleleydik. Doğum başladı, bebek çıkmaya başladı, dogumhaneye geçtim iki dakika içinde doğdu kızım. Sonrasında hem dikişlerim hem kanamam için 4-5 kez kontrol ettiler.
Devlette kadın doğum katına bile cikarmiyorlar eşinizi. Ilk sancim geldiginde ank. Ün. Hastanesine gittim. Eşim dışarıda kaldı. Doğum da baslamamisti. Geri çıktım ben. Ertesi gün başka hastaneye gittik. Orada doğurdum.
Bu dogumumda da son ana kadar eşim yanımda olacak mesela. Refakatçi olarak da annem değil eşim kalacak bu sefer. Eşimle daha çok rahat ediyorum çünkü. Hiç doğum stresine girmiyorum. Normal dogumun sancısı da öyle korkunç degil. Yoksa ikinciye kimse normal dogurmazdi. Hiç korkmayın süreç çok doğal kendi kendine ilerliyor. Doğum yapmak da çok güzel bir duygu.
haklısın :)) ama elimizden geleni yapalım genede, bir arkadaşım peşpeşe gelen iki bebişten sonra ameliyatla toplatmayı düşünüyor o kadar yani.Vallahi canım taksak da o sütun verdiği aģırlıkla yer çekimine hiç meydan okuyabileceklerini sanmıyorum illa ki o dönem sarkacaktır.
ben herşeyin yapılmışını alacağım bu gidişle. lavanta kesesi güzel bence de.Evde lavanta kesesi yapanlar keseyi nerden aldınız netten sipariş vereceğim bir yer var mı bide yapımı kolay mı buraki çoğu hatun kadar becerikli değilim malum o yüzden yapılmışını mı alsam acaba diyorum
haklısın :)) ama elimizden geleni yapalım genede, bir arkadaşım peşpeşe gelen iki bebişten sonra ameliyatla toplatmayı düşünüyor o kadar yani.
Canım geçmedi ama öyle çok da değil artık. Fiti kullanıyorum ya belki akıntıda değil gelen fitildircanım sen nasılsın ...akıntıların geçti mi?
Aynen öyle yapmak lazım. Kıskançlıktan ne yapacağını şaşırıyor bazı insanlar...Bende de öyle tipler çoktu. Ama şimdi gık diyemiyorlar ağızlarına tıkıyorum lafları. En güzeli terslemek. Çünkü o tarz ınsanlar samimi gelmiyor bana. Bile isteye hasetten yapıyorlar bu tarz yorumları. Gerçi az kaldı ama sana tavsiyem özellikle o tarz insanlarla hiç bi şeyini paylaşma.
Rahat duramıyorsan gitmeyeceksin canım, yoksa pişman olursun bak Allah korusun.Ay ben evde durabilirmiyim onlar gidince, hayatta dayanamamkurtluyum anacim
Bu konuya aynen katiliyorum, zaten o anki sanciyla ne olmus ne bitmis hic anlamayiz bilesaglikla gelsin bebislerde, gerisi teferruat
Bende de bu üşengeçlik varken gidişat onu gösteriyorben herşeyin yapılmışını alacağım bu gidişle. lavanta kesesi güzel bence de.
Sağlıkla sen de kucağına al inşallah. Duyguların en güzelini mutlulukla yaşa.Odaya üstüm giyinik bebeğim kucağımda gitmiştim yazmışsın ya benim gözlerim doldu
Yarin eski doktoruma gidicem, o da biraz daha korkutursa kalkmam zaten yerimdenAynen öyle yapmak lazım. Kıskançlıktan ne yapacağını şaşırıyor bazı insanlar...
Rahat duramıyorsan gitmeyeceksin canım, yoksa pişman olursun bak Allah korusun.
Aynen ben de sezeryana giricem mesela dikiş ameliyat filan, bu kadar ayrıntı düşünmüyorum şahsen... önlüğü de düşünürsek yandııık
Doktoruma ultrasondan once gecen hafta bir gece yaşadığım cok sık kasılmadan bahsetmistim, "doguruyor muyum diye korktum, yarım saatte bir oldu ust uste birkac kasılma" dedim. O da bunun üzerine ultrason ile bakarken sakayla karışık oyle dedi isteBenim karnimda şişlik ve sertlik vardi, sikayetimden dolayi usg de serviks uzunluga bakti doktorum. Ordan anladi ama zaten bebisin kafasida dogum kanalina cok yaklasmisti, ordan da anlasiliyordu yanni. Senin varmi boyle bir durumun? Neden doktorun oyle dedi ki?
Haklısın valla bos bos konusuyorlar. Hele sana dedikleri daha fenaymışCanım sen başkalarını takma. Ağzı olan konuşur. Benim de bir arkadaşım var. 5 aylık hamileydim, aa şimdiden cinsiyet mi belli olur, tekme mi ne tekmesi daha şimdiden ilginç filan diyordu. Biri diyor ki Allah Allah senin göbeğin çok ufak, öbürü diyor ki çok büyük değil mi göbeğin normale göre. Kanamam olduğunda da 2 tane tanıdığım zaten ilk çocuklar genelde düşüyor ya demişti. Ben de 15-16lı haftalardaydım. Yani huzur bozmak için ağzı olan konuşuyor. Senin duyduğun ne ki...
Benim tez hocamın manyakligindan tamamen. Kendi cocugu da var oysa ki ama bazen insani duygularını aldırdıgından şüpheleniyorumAh o akademisyenler yok mu, hele ki bekarsa kendi bebeği yoksa senin önüne işleri iyice yığmışlardır. Zorlanıyorsan al hemen raporunu kaç kuzum... Riske atma kendini...
Valla allah razı olsun ondan o böyle olmasaydı napardım bilmiyorum Zaten yapamadığı yemek yapamadığı iş yok maşallah yaptıktan sonra biraz söyleniyo ama olsun artık buna şükürAy maşallah canım eşin ne güzel her işi yapıyorbizimki de idareten yapıyor nabalim buna da şükür evi süpürüyor da silme falan yok ya
Canim insana çok ihtiyaç oluyormuş eltim annesiz kimsesi pek yok kvdemi de çağırmamış gece ağrısı olunca kontrole diye gidiyor doğum birden başlamış tabi odaya tek başına gelmiş eşini de almamişlar o zmnlar içeri 4 kilo üzerinde doğum yapınca da bebeğe bakacak hali kalmamış kendi ağrısından hani insan başına ne gelecek bilemiyor yine de yanımıza fazladan refakatçi şart canım
Orası öyle tabi canım.ilerde inşallah iyi anlaşan iki kardeş olurlar.ama su an oglumda ana kuzusu...ben gitgide agirlasiyorum ve çabuk yoruluyorum.oglum da ben çok sıkılıyorum diyor.birileri gelsin gitsin istiyor.anneannesine bari siz gelin kimse gelmiyor diyor bazen .fena duygu sömürüsü yapiyorÇok tatlısınız yaaa hassas annişler sizi asıl yalnız büyüyen çocuklar için hayat daha zor kardeş candır
Kızlar yarın 32.hafta içindeyim yarın çalışabilir raporu alıcam yarın tam 33.hafta oluyorum alabilirim değil mi raporu yardımcı olur musunuz
Ayy insaallah canm benm bizim.minnaklarimz akilli en normalinden gelecekler insaallah. Kuzusum yaa gelsn artkn ozledm. Besigide geldi teyzesi. Yer belirleyemedk kurduk kaldi oyle. Buyukms falan cok hosuma gtti. Eksgide pek kalmadi. Hastane cantasini hazrlcm yavas yavas :)Aminn canim insallah ya kendi istege bagli sezeryan oldu 3 kere dogru duzgun cocuklarina bile bakmiyo annesi hep yaninda ben utanirim ya yatim annem is yapsin tamam ilk birkac gun neyse ama ben sezeryan olmak istemiyorum annemede kiyamam ona guvenip yapmadim cocugu. Ben kendime cok guveniyorum bebegimede :)
Donuyor canim, zaten doktorun sana gun veriyor. 40 yada 50. gun kontrole cagiriyor. Ben 50. Gunde gittim. Rahim toparlanmis dedi. Korunmayla ilgili bilgi veriyor.Kızlar bn bişey merak ediyorum ya normal doğumdan sonra alt tarafın durumu noluyocahilliğime verin etrafımda normal doğuran kimsede yok soramadm yani toparlanıp eski haline dönüyo mu
Yok ben sezeryandan daha çok korkuyorum ya doğum zamanı kapıya gelir çatar dogumhaneye girdiğim zaman ortamdan korkar da sezeryan istiyorum diye basbas baģırırsam diye korkuyorum bi yakınım öyle oldu çok korktu kaçtı dogumhanedenCanim hic korkma ben ne korkanlar gordum catir catir dogurdular her zaman normal iyidir nolur kendinizi motive edin kendi isteginizle sezeryan olmayin.sezeryani kotulemiorum bende sezeryan oldum ama normal olmak gibi olamaz bu bi gercek.ben cok isterdim normal olmayi.ama herseyden onmlisi rabbim herkes icin en uygunu neyseonu versin kendim icin oyle dua ettim nasibimde sezeryan varmis demekki dedim hayirlisi boleymis.hersey kismet tabiki ama normali en azindan denemenizi cok isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?