- 23 Ocak 2016
- 35.160
- 51.097
- 598
- Konu Sahibi endless love
-
- #46.321
Allah razı olsun ara ara bu doğum korkunç değil diye yazın siz bize aynı annem gibisiniz rahatlatıyor bu dedikleriniz yok doğum zamanı eşim yanımda olamaz benim kendisi adet kanı görmeye bile korkuyor kan falan tutmuyor ama o tarz şeylerden korkuyorNormal doğumda onlugunu cikarmiyorlar canım. O onlukle catala yatiyorsun. Benim onlugumun poposu açık değildi mesela üstten giymiştim. Normal elbise gibiydi. Doğumdan sonra ayağa kalktım hastabakici geceligimi giydirdi. Odaya Üstüm giyinik bebeğim kucağımda gittim.
Hastaneden hastaneye değişiyor ama uygulamalar sanırım. Devletle özelde de fark ediyor sanırım uygulamalar. Benim dogumum baslayana kadar odada eşimle birlikteydim mesela. Sanci cekerken hep eleleydik. Doğum başladı, bebek çıkmaya başladı, dogumhaneye geçtim iki dakika içinde doğdu kızım. Sonrasında hem dikişlerim hem kanamam için 4-5 kez kontrol ettiler.
Devlette kadın doğum katına bile cikarmiyorlar eşinizi. Ilk sancim geldiginde ank. Ün. Hastanesine gittim. Eşim dışarıda kaldı. Doğum da baslamamisti. Geri çıktım ben. Ertesi gün başka hastaneye gittik. Orada doğurdum.
Bu dogumumda da son ana kadar eşim yanımda olacak mesela. Refakatçi olarak da annem değil eşim kalacak bu sefer. Eşimle daha çok rahat ediyorum çünkü. Hiç doğum stresine girmiyorum. Normal dogumun sancısı da öyle korkunç degil. Yoksa ikinciye kimse normal dogurmazdi. Hiç korkmayın süreç çok doğal kendi kendine ilerliyor. Doğum yapmak da çok güzel bir duygu.
Bebeğim kucağımda çıktım derken yürüyerek mi yoksa sedyede miNormal doğumda onlugunu cikarmiyorlar canım. O onlukle catala yatiyorsun. Benim onlugumun poposu açık değildi mesela üstten giymiştim. Normal elbise gibiydi. Doğumdan sonra ayağa kalktım hastabakici geceligimi giydirdi. Odaya Üstüm giyinik bebeğim kucağımda gittim.
Hastaneden hastaneye değişiyor ama uygulamalar sanırım. Devletle özelde de fark ediyor sanırım uygulamalar. Benim dogumum baslayana kadar odada eşimle birlikteydim mesela. Sanci cekerken hep eleleydik. Doğum başladı, bebek çıkmaya başladı, dogumhaneye geçtim iki dakika içinde doğdu kızım. Sonrasında hem dikişlerim hem kanamam için 4-5 kez kontrol ettiler.
Devlette kadın doğum katına bile cikarmiyorlar eşinizi. Ilk sancim geldiginde ank. Ün. Hastanesine gittim. Eşim dışarıda kaldı. Doğum da baslamamisti. Geri çıktım ben. Ertesi gün başka hastaneye gittik. Orada doğurdum.
Bu dogumumda da son ana kadar eşim yanımda olacak mesela. Refakatçi olarak da annem değil eşim kalacak bu sefer. Eşimle daha çok rahat ediyorum çünkü. Hiç doğum stresine girmiyorum. Normal dogumun sancısı da öyle korkunç degil. Yoksa ikinciye kimse normal dogurmazdi. Hiç korkmayın süreç çok doğal kendi kendine ilerliyor. Doğum yapmak da çok güzel bir duygu.
Hiç kullanmamış mi canım o sütyen de toplatmayı düşünüyorhaklısın :)) ama elimizden geleni yapalım genede, bir arkadaşım peşpeşe gelen iki bebişten sonra ameliyatla toplatmayı düşünüyor o kadar yani.
Umutsuz vaka bizim çatlaklar gibidurum umutsuz yani diyorsun..acaba toplayıcı sütyen falan işe yaramaz mı...
Canım dün benimde eşimin dogum günüydü yaş pasta yaptım ona yemekten sonra mum koyup üfleyip kestik bu kadardı bizimde tüm kutlamamız sadece makyaj yaptım bende zaten her gün yapıyorum makyajımı yani öyle ekstra bişeye gerek yok ki önemli olan mutlu olmak birlikte olmakKizlar yarin eşimin dogum günü ve ben biseyler yapacak kadar iyi değilim bide agir grip oldum. Neler yapsam bilemedim zaten bu koca gobekle pekde süslü giyinecek biseyim yok olanda olmuyo cwrsi cok uzak bisey de alamadim ne yspsam bilemedim varmi bu aralarda supriz yspan fikir versin bana
Anladım cnm vajina eski haline dönüyo yani. Kendi kendime birsürü şey kurdum kafamda dönmezse diyeDonuyor canim, zaten doktorun sana gun veriyor. 40 yada 50. gun kontrole cagiriyor. Ben 50. Gunde gittim. Rahim toparlanmis dedi. Korunmayla ilgili bilgi veriyor.
Kızlar bn bişey merak ediyorum ya normal doğumdan sonra alt tarafın durumu noluyocahilliğime verin etrafımda normal doğuran kimsede yok soramadm yani toparlanıp eski haline dönüyo mu
Ben de merak ediyorum Allahım ne çok merak ettiğimiz konu varmış yahuKızlar bn bişey merak ediyorum ya normal doğumdan sonra alt tarafın durumu noluyocahilliğime verin etrafımda normal doğuran kimsede yok soramadm yani toparlanıp eski haline dönüyo mu
Eşim adet kanı bile görmeye korkuyo demişsin Okuyunca çok güldüm allahta seni güldürsünAllah razı olsun ara ara bu doğum korkunç değil diye yazın siz bize aynı annem gibisiniz rahatlatıyor bu dedikleriniz yok doğum zamanı eşim yanımda olamaz benim kendisi adet kanı görmeye bile korkuyor kan falan tutmuyor ama o tarz şeylerden korkuyor
Eee iste kendin diosun dogumhaneden korkup ameliyathaneyemi kacicaksin iyi dusun ?Yok ben sezeryandan daha çok korkuyorum ya doğum zamanı kapıya gelir çatar dogumhaneye girdiğim zaman ortamdan korkar da sezeryan istiyorum diye basbas baģırırsam diye korkuyorum bi yakınım öyle oldu çok korktu kaçtı dogumhaneden
Herkes başka bişey söylüyo bu konuda :/ yine herkesinki değişiyo sanırım ama döner heralde ya dönsünler bence yani dönmelilerDoğum yapmadan önceki haline hiç bşr zaman dönmüyormuş canım. Tabiki toparlanıyor ama Doğum yapmamış gibi bşr daha asla olmayacak :/
Şu anda gülmekten yuvarlanıyorum koltukta göbeğim ve benEşim adet kanı bile görmeye korkuyo demişsin Okuyunca çok güldüm allahta seni güldürsünadam niye adet kanı görsün kuzum görmesin zaten annem bizi hep tembihlerdi kılınız tüyünüz çıkınca adet olunca eşlerinize hiç çaktırmayın asla öyle görmesinler erkek milleti çabuk iğrenir diye aklıma geldi
O zaman kanama yogun olur ya o yüzden dedim hani doğum sonrası 40 gün kan geliyormuş ya ben onu da dereler gibi geliyor zannediyorum mesela yok eşim pedlerimi bile görmez çok iyi sarar çöpe atarım ama adet günüm yaklaştığı günlerde birlikte olmaya çok korkuyor ya kan görürse diye yaklaştığı günlerde ödü kopuyor vallahi ben de anlamıyorum ama eşimdir gördüğü zamanlarda olur insanlık haliEşim adet kanı bile görmeye korkuyo demişsin Okuyunca çok güldüm allahta seni güldürsünadam niye adet kanı görsün kuzum görmesin zaten annem bizi hep tembihlerdi kılınız tüyünüz çıkınca adet olunca eşlerinize hiç çaktırmayın asla öyle görmesinler erkek milleti çabuk iğrenir diye aklıma geldi
Herkes başka bişey söylüyo bu konuda :/ yine herkesinki değişiyo sanırım ama döner heralde ya dönsünler bence yani dönmeliler
Yok kuzum aynı evdeyiz kocalarımız sonuçta herşey olur yanlış anlama bi anda sen öyle yazınca komik geldi sadeceO zaman kanama yogun olur ya o yüzden dedim hani doğum sonrası 40 gün kan geliyormuş ya ben onu da dereler gibi geliyor zannediyorum mesela yok eşim pedlerimi bile görmez çok iyi sarar çöpe atarım ama adet günüm yaklaştığı günlerde birlikte olmaya çok korkuyor ya kan görürse diye yaklaştığı günlerde ödü kopuyor vallahi ben de anlamıyorum ama eşimdir gördüğü zamanlarda olur insanlık hali
Muallaktayim zaman gösterecek dua edip duruyorum Allahım bana o an sakinlik ver diye eşim diyor sen dogumhaneyi ayagaEee iste kendin diosun dogumhaneden korkup ameliyathaneyemi kacicaksin iyi dusun ?
İnş yanlış okumussundur hahahahValla ben daha Doğum yapmadım bu ilk olacak. Ama okuduğum tüm kitaplar ve makaleler bunu söylüyor. Yakınlarıma da öyle şeyleri sormam ben :) okuduğumu söyledim canım
Ben de aynı eski haline döndüğünü duymuştum bir arkadaşımın ablası doktordu öyle söylemiş ayrıca allah bedenimizi böyle yaratmış bence döner eski haline
İnş yanlış okumussundur hahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?