- 26 Ocak 2012
- 4.258
- 3.276
- 248
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #20.081
Kızlar bu da ben şimdi kapıdayım doktora gidiyorum. Afedersiniz atletle cektim kusura bakmayın :)
Kızlar bu da ben şimdi kapıdayım doktora gidiyorum. Afedersiniz atletle cektim kusura bakmayın :)
Kızlar ama bana yer vermiyorlar kabinlerin orda. hamile değilim sanıyorlar sinir oluyorumAaaa minis bir gobek dahaaa :) masallah canim kg almamissin pek.
çok tatlı minicik çıkmış ordan :) kilonda fazla değilmiş :)
Kızlar ama bana yer vermiyorlar kabinlerin orda. hamile değilim sanıyorlar sinir oluyorumsırtım ve bacaklarım kilo almış sadece.
Buda biz teyzeleri:))
Doktorumda özellikle perinatoloni uzmanı diyor canim dediğin gibi. Bizde öyle yapcaz ayın 24 ünde.Kızlar detaylıyı kendi doktorunun yaptığını söyleyen arkadaşlar vardı hatırlayamıyorum şimdi isimleri. @Nasip_kismet B blossom- sizin sohbetiniz üzerine detaylı ultrason hakkında tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Maalesef normal kadın doğum doktorumuzun detaylı ultrason yapma gibi bir durumu yok. Kendi bilgisinden veya bilgisizliğinden değil ultrason aleti farklı oluyor. Eğer özellikle detaylı ultrason yapan bir perinatologa gitmezsek çok şey gözden kaçıyor ben şöyle bir örnek veriyim. Önceki hamileliğimde 3 kez girdim detaylıya. 18. Haftada kendi kontrolüm vardı 21 de detaylıya girdim. 18 de kendi doktorum organları incelerken beyin damarları çok iyi gelişmiş vs çok güzel şeyler söyledi. 21 de detaylıda beyincikte tümör sıvı toplanması vs bişeyler çıktı. Normal ultrasonlarda çok şey görünmüyor. Göreceksiniz girdiğinizde perinatoloğunuz asistanına bebeğe bakıp bir sürü değer yazdırıyor sonra onları değerlendiriyor. Tabii kide tercih herkesin kendisinin ama ben tecrübelerimi paylaşmak istedim.
@deli_mavi_59 üniversite hastanelerinde detaylı ultrason kesin oluyor hatta en iyisi üniversite hastaneleri benide özelden üniversite hastanesine yönlendirmişlerdi.
Maaşallah canımm herşey yolundaymış nazar değmesin minnoşaaCiktim simdi doktordaaaan ya adami gorunce bile stresim gidiyor bana kalsa hergun gidicemhersey yolundaaa baya inceledi 20 dk surdu. Oglan cok rahat baksana yine acmis bacaklari diyor esnedi falan gordummm tam minnos yaaaa 180 gr olmus afp diye bi test yapti sirt ve ensedeki aciklik icinmis galiba o test. Nifty yaptirmama ragmen yine de onu yapmak lazimmis. 3lu 4lu yapmayacagiz dedi. Saga yatma olayini sordum yok oyle bisey dedi. Ilerleyen haftalarda sirt ustu onermiyoruz tansiyon dusuklugumu oluyor dedi oyle bisey dedi. Arada bir bazen sag tarafina bazen sol tarafina 1 yastik koy hafif egimli uyu dedi. Yuz ustu de cok yatmamaya calis ama rahatsan da kasma dedi . Zaten bir kac hafta sonra yatamayacagim bizde durumlar simdilik boyle teyzoslar. 21+3de de detayliya gidicem zamani iyi dedi
Canım şu uyku konusunda bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim.. benimde muaynem 14 kasımda gün sayıyordum bunu sormak için sol tarafıma yatmaya çalışmaktan uyuyamıyorum çok dönerim gece normalde ama internette sol tarafa yatmak çok önemli sağa yattığında bebeğe çok zararlı diye yazmışlar çok korktumCiktim simdi doktordaaaan ya adami gorunce bile stresim gidiyor bana kalsa hergun gidicemhersey yolundaaa baya inceledi 20 dk surdu. Oglan cok rahat baksana yine acmis bacaklari diyor esnedi falan gordummm tam minnos yaaaa 180 gr olmus afp diye bi test yapti sirt ve ensedeki aciklik icinmis galiba o test. Nifty yaptirmama ragmen yine de onu yapmak lazimmis. 3lu 4lu yapmayacagiz dedi. Saga yatma olayini sordum yok oyle bisey dedi. Ilerleyen haftalarda sirt ustu onermiyoruz tansiyon dusuklugumu oluyor dedi oyle bisey dedi. Arada bir bazen sag tarafina bazen sol tarafina 1 yastik koy hafif egimli uyu dedi. Yuz ustu de cok yatmamaya calis ama rahatsan da kasma dedi . Zaten bir kac hafta sonra yatamayacagim bizde durumlar simdilik boyle teyzoslar. 21+3de de detayliya gidicem zamani iyi dedi
Kızlarrr doktordan geldin benim minnak 346 gram olmuş 1 hafta önden gidiyomuş 20+4 çıktı herşey guzel cokşukur amuda kalkmış gibi duruyodu kafa aşağıda bacaklar yukarda haftaya pazartesi için de ayrıntılı ultrasona randevu aldım
ikihayat canim gozunaydin. Hep güzel haberler alalım inşallah :)) Senin oglan baya rahat masallah her kontrolde sere serpe
Citolesgen Ottomania ne tatlı gobusler onlar öyle :))) Maşallah analı kızlı sizlere
Kilim ve tohum dünden beri yorumunu göremedim canim. Nasılsın,iyi misin? Yakışıklı oğlun nasıl, neler yapıyor?
Kizlar günlük işlerinizi yapmaya başladınız mi? Ya da hiç bırakmayanınız oldu mu? Neler yapiyorsunuz? Ben 1 haftadir falan yemek yapmaya çalışıyorum 1 cesit sadece. Onun disinda bişey yapmaya pek cesaretim yok. Bide bulaşık makinesini yerleştirip bikac kez de geri çıkarttım bi kısmını o kadar.
ay ne güzel ya hadi gözün aydın :) bende görmek istiyorun oğlumu özledim :) daha 1 ay var 21+2de detaylıda görücemyüzüstü hariç her şekilde yatıyorum bende inanmıyorum sağ sol farkettiğine zaten.
Kızlar ama bana yer vermiyorlar kabinlerin orda. hamile değilim sanıyorlar sinir oluyorumsırtım ve bacaklarım kilo almış sadece.
Maaşallah canımm herşey yolundaymış nazar değmesin minnoşaa
Canım şu uyku konusunda bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim.. benimde muaynem 14 kasımda gün sayıyordum bunu sormak için sol tarafıma yatmaya çalışmaktan uyuyamıyorum çok dönerim gece normalde ama internette sol tarafa yatmak çok önemli sağa yattığında bebeğe çok zararlı diye yazmışlar çok korktum
ikihayat canim gozunaydin. Hep güzel haberler alalım inşallah :)) Senin oglan baya rahat masallah her kontrolde sere serpe
Citolesgen Ottomania ne tatlı gobusler onlar öyle :))) Maşallah analı kızlı sizlere
Kilim ve tohum dünden beri yorumunu göremedim canim. Nasılsın,iyi misin? Yakışıklı oğlun nasıl, neler yapıyor?
Kizlar günlük işlerinizi yapmaya başladınız mi? Ya da hiç bırakmayanınız oldu mu? Neler yapiyorsunuz? Ben 1 haftadir falan yemek yapmaya çalışıyorum 1 cesit sadece. Onun disinda bişey yapmaya pek cesaretim yok. Bide bulaşık makinesini yerleştirip bikac kez de geri çıkarttım bi kısmını o kadar.
Canım bende yemek bulaşık ve toz alıyorum o kadar geri kalan işleri eşim hallediyoikihayat canim gozunaydin. Hep güzel haberler alalım inşallah :)) Senin oglan baya rahat masallah her kontrolde sere serpe
Katiliyorum size bende ablam kadar yakin kadin dogum doktoru birine sordum.keramet ultrason aletinde degilmis bakan gözdeymis:) :) genelde radyologlar cunku onlar genel tüm vucudu bilirlermis kadindogumcu egitimini almissa olabilirmis perinatologlar ise 3 yil daha uzerine okuyan kadin dogumculara denirmis zaten.ultrason aleti 2 boyutlu yeterlidir 3 yada 4 boyutlu olmasi aileye daha net gostermek ve aciklayaci oldugu icinmis.:) ben sordum boyle cevap aldim.Artik Anneciklerin karari:) rabbim kimseyi imtihan etmesi :)Kızlar bazı kadın doğum doktorları ayrıca perinatoloji eğitimi aldıkları için kendileri bakmak istiyor olabilirler.Mesela benim doktorumda perinatoloji eğitimi almış fakat yönlendirdiği perinatoloji uzmanı için ben her dalda eğitim aldım fakat perinatoloji uzmanı o dal üzerine yoğunlaşıyor tabiki benden daha iyi bakıcaktır demişti.Bende ebeyim hem mesleki bilgim hemde kendi fikrim bu dal üzerine uzmanlaşmış perinatoloji drna detaylıya girmek tabiki daha iyi olur ama çok iyi detaylı bakan radyoloji uzmanları ve kadın doğumcularımız varSeçim tatlış annelerin inş hepimiz hayırlı sonuçlarla döneriz
Kızlar size birşey danışmak istiyorum sağ göğsümde bir koltuk altının alt tarafında bir şişlik var dün gece farkettim süt bezleriyle falan alakalı olabilir mi acaba ağrı kızarıklık falanda yok
Ben de 6sinda detayliya girecegim gun nasil gececek bilmiyorum. Ama benim bir de anadolu yakasinda gittigim doktor var acil bisey olur falan diye onu da elimde tutuyorumyarin sehir disina cikicam gelince ona da bi giderim oglusu gorurum yine 2 haftada bir goruyorum ben :):) ben yuzustu de yatiyorum ya rahat ediyorum be yapiyim.
Bacaklarinda ince ne kilosu senin minik gobek cikmis sadece 1 ay sonra falan farkedilir merak etme:)
Amin canim hepimiz herzmaan guzel haberlerle gelelim
Bende burdan okumustm o yuzden sordum yok oyle bisey dedi. Korkma canim
Aynen canim benim oglan rahat utanma hic yok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?