- 12 Ocak 2012
- 4.304
- 2.180
- 133
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #20.281
Haklı olarak ilk hamileliğinden ötürü stresli olman çok normal canım.ama inşallah bu sefer herşey çok güzel olacak.benimde ikiliden dolayı yaşadığım stres bu testede yansıyor.ama çok şükür burda kaç kişi sorun yaşadı ve sonu güzel çıktı.dualar mı koruyor ne.inşallah hepimiz sağlıkla alıcaz bebişlerimiziCanımm maşallah sanabaya belli oluyor bebiş:)
Ayrıntılı ultrason stresi bende nasıl var bilemezsin3 hafta var daha nasıl geçecek zaman bilmiyorum
20. Hafta iyi canım gerçi doktorunun dediğinin önüne geçemeyiz ama:) kalp hariç bütün organların oluşumu 18. Haftada tamamlanıyor aslında bazıları 18.haftadan itibaren yapıyor ama en sağlıklısı 20.hafta kalpte incelenmiş oluyor böylelikle.
Aaaaa maşallaaaahh senin karnın bayağı büyümüş yaaaaa
günaydin kizlar duaya ihtiyacim varbugün doktorda randevum var ve gecen ay verdgiim kan testinin sonucunu alcam, insallah bebegimle iligili hersey normaldir... ikincisi kismet olursa doktor bu sefer görmeyi basarirsa cinsiyetini ögrencez bugün 3.de randevum var, ama icim icime sigmiyor cok gerginim... dualar toplanip daha cok gerceklesirmis benim icin dua edin lütfen cok ihtiyacim var .. ((
N nasanasa-- canım benim annelik gönüle düştüğü andan itibaren endişeler başlıyor.
Canım daha önce bu grupta benzer kaygıları hep birlikte yaşadık hep birlikte dua ettik hep birlikte gün sayıp müjde bekledik.
Şimdi öncelikle buradaki arkadaşların hepsi senin için dua edecekler biz hep buradayız yanındayız.
Canım ödemi büyüdükçe azalabilir henüz çok küçük sağlıklı ve pek kesitten ölçüm alındığından emin misin?
Cvs öncesi eğer arzu edersen fetal DNA testlerini de düşünebilirsin burada farklı testler yaptırdık bazı araladaşlar mesela: panorama, nifty, harmony, vs aklıma gelmeyen bir kaç test daha var.
Allah şifa bekleyen bütün herkese tez vakitte hayır haber versin.
Canım aklına da kötü şeyler getirme henüz çok küçük olan o miniğin senden başka kimsesi Yok annesi o sana sımsıkı tutunuyor sen de ona sımsıkı sarıl. Dertlenip içine atma stres onu senden daha olumsuz etkiler.
Mutlu şeyler düşünelim iyiye odaklanıp dua edelim ve hayırlı haberlerini bekliyoruz.
oglus kendini gostermeye merakli teyzoslari. 0ooo ben 9aya nasil girecem merak ediyom
Saglik ocaginda yapilan kan testi sonuclarim cikmis. Benim troid yine cosmus masallahi var gecen ay dusuktu bu ay yukselmis yine. Ilaci arttiricaz mecburKolestrol azcik yuksek cikmis ama doktorumu aradim hamilelikte kolestrole bakilmaz yukselmesi normal dedi. Bir de d vitaminim bayaaa dusuk cikti saglik ocagindaki doktor devit diye bir ilac verdi benim doktorumda onu kullanma solgar d3 kullan dedi. Boylece gunluk ictigim ilac sayisi zirveye cikti:) gercekten ilac icmekten kusucam artik!
Pazartesi günü üniversite araştırma hastanesinde cvs yaptıracaktık, riskli diye vazgeçtik, Bursa Genetik Merkezinde 1800 liraya İsviçre'ye giden bir test taptırdık. Trizomi 13 - 18 - 21 ve cinsiyet anomalilerini ölçen bir test. Pazartesi yaptırdık. Sonuçlar için 15 gün veriyoruz ama genelde 10 günde çıkıyor dedi doktor. 3 kasımda öğrenmiştik ense kalınlığı/ödeminin 9,6 mm olduğunu. Meğer çok çok yüksekmiş bu değer ben bunu pazartesi günü kan testi yaptırırken idrar ettim. Gen bilimci doktor biz genelde iyi sonuç veririz ama sizin ultrason görüntüsü iyi görünmüyor, kötü bir sonuç gelebilir diyerek bizi hazırladı. Geçen hafta çarşamba perşembe resmen mahvolmuştum sonra kendimi toparlamıştım, hiçbir şey olmayacak gibi umutlanmıştım. Ama pazartesi her şeyi çok daha iyi idrak ettim. Gen bilimci doktor genetik sonuçlar iyi gelse bile, bu yüksek ödem kalp anomalisi gibi anormalliklerin belirtisi olabilir dedi. Dedik eşimin babası ve amcalarında ayak parmaklarında 2 ve 3 parmak birleşikmiş, bundan kaynaklanabilir mi ödem. Bu ense kalınlığı/ödem çok daha büyük bir şeyin göstergesi diye düşünüyorum, zaten ayak parmaklarında 2 ve 3ün birleşimi anomali olarak görülmüyor, çoğu insanda olabilen normal bir durum dedi. Zor gerçekten çok zor. Tarif edilemez bir sıkıntı. Sonuçlar için de zaman geçmiyor..
Evet canim ben kullanıyorum, zeytinyagini benmari usulü ısıtıp sogutuyorum sonra kucuk spreyli siselere dolduruyorum. banyodan sonra bolca tum vucuduma sürüyorum, hemen her gun de gobegime ve belime sürmeye çalışıyorum. bazen de bebe yagi kullanıyorumCanim sen mi zeytinyagi suruyordun?sg26 nasil suruyordun yazmistin ama ben hatirlamiyorum ya
Kuzumm sen canin sıkıldığında da yaz bize uzak kalma, burda hep beraber konuşunca daha kolay rahatliyoruz, oyle kişisel derdim diye düşünme, birbirimize destek icin variz biz@Desennsg26 cloud17 @aras_u25 @happymom87
Benim canım arkadaşlarım nasılsınız bakalım?
ben de sizi çok özledim.
Çok şükür iyiyim.
Zor bir hafta sonu geçirdim kızlar eşimle tartıştık ben de epey alınganlık seviyemi yükseltmişim o da çok gergindi kırıldım çok.
Sonra hakim olamadım kendime ama ağladım epey.
Ardından vücudum kasıldı kaldı bir sancı çektim ki pişmanlığın son perdesi ben bebeğime bunu nasıl yaparım diye
Sonra eşim de çok üzüldü baktım o halimi görünce o da ağlıyor ki sert erkektir benim kocam :)
Sonra atlattık üçümüzde ama ruhen yorgundum.
Sizlere yazmak istedim ama sonra vazgeçtim zaten hepimiz hassasız olumsuz ve kişisel bir meseleyi yazarak hem tadınızı kaçırmayayım hem de forumu şahsimkırgunluğım üzerinden meşgul etmeyeyim dedim.
Netice-i kelam anlaştık konuştuk uzun uzun ertesi gün bence zaten tek sorun iletişimi yitirmek yoksa konuşarak çözülemeyen mesele Yok :)
Şimdi bu mesajları da aldım şımardım iyice yahu :)
Cansınız hepiniz
Hayirli olsun canimmCitolesgen canım kızım oluyor ilk mesaja ekler misin :)
Pazartesi günü üniversite araştırma hastanesinde cvs yaptıracaktık, riskli diye vazgeçtik, Bursa Genetik Merkezinde 1800 liraya İsviçre'ye giden bir test taptırdık. Trizomi 13 - 18 - 21 ve cinsiyet anomalilerini ölçen bir test. Pazartesi yaptırdık. Sonuçlar için 15 gün veriyoruz ama genelde 10 günde çıkıyor dedi doktor. 3 kasımda öğrenmiştik ense kalınlığı/ödeminin 9,6 mm olduğunu. Meğer çok çok yüksekmiş bu değer ben bunu pazartesi günü kan testi yaptırırken idrar ettim. Gen bilimci doktor biz genelde iyi sonuç veririz ama sizin ultrason görüntüsü iyi görünmüyor, kötü bir sonuç gelebilir diyerek bizi hazırladı. Geçen hafta çarşamba perşembe resmen mahvolmuştum sonra kendimi toparlamıştım, hiçbir şey olmayacak gibi umutlanmıştım. Ama pazartesi her şeyi çok daha iyi idrak ettim. Gen bilimci doktor genetik sonuçlar iyi gelse bile, bu yüksek ödem kalp anomalisi gibi anormalliklerin belirtisi olabilir dedi. Dedik eşimin babası ve amcalarında ayak parmaklarında 2 ve 3 parmak birleşikmiş, bundan kaynaklanabilir mi ödem. Bu ense kalınlığı/ödem çok daha büyük bir şeyin göstergesi diye düşünüyorum, zaten ayak parmaklarında 2 ve 3ün birleşimi anomali olarak görülmüyor, çoğu insanda olabilen normal bir durum dedi. Zor gerçekten çok zor. Tarif edilemez bir sıkıntı. Sonuçlar için de zaman geçmiyor..
Tİroit kaçlık kullanıyordun canım ? Hamilelikte kolestrol yüksek çıkıyormuş evet benimde çıktı doktor keşke istemeseydim hamilelikte oluyor normal bile dedi , bende tiroit ilacını içince bazen kusuyorum bugünde kustum bulantı olmuyor birden öğürme geliyor o içtiğim suyu boşaltana kadar kusuyorum bana da fazla mı geliyor acaba diyordum ilaç
Benim ablam yengeç. Ablamla pek anlaşamazdım gençkızken. Ama şimdi evli olduğumuz için komşu gibiyiz anlaşabiliyoruz, ama bazı şeyleri uymuyor bana. Kafa yapısı olarak.Koç yengeçle anlaşîr mi ki? Yengec samimi arkadasiniz var mi bana da umut olsun :). Ben yengec, esim oglak, bebis naspse koc. Boynuzlular arasinda tirsip sinecegim evde galiba...vkoc inatci ise oglak zaten zor yandim ben.x2 gucunde olacaklar...
Evet canim ben kullanıyorum, zeytinyagini benmari usulü ısıtıp sogutuyorum sonra kucuk spreyli siselere dolduruyorum. banyodan sonra bolca tum vucuduma sürüyorum, hemen her gun de gobegime ve belime sürmeye çalışıyorum. bazen de bebe yagi kullanıyorum
Kuzumm sen canin sıkıldığında da yaz bize uzak kalma, burda hep beraber konuşunca daha kolay rahatliyoruz, oyle kişisel derdim diye düşünme, birbirimize destek icin variz bizinsallah bi daha boyle canini sıkacak bir olay yasanmasin insallah. sen ve oglusun degerlisiniz
Hayirli olsun canimm
Yok canım ne erkeni. Sezeryan olcağım için balık burcu olabilir. Ama doktor ne zaman derse tabi.13 gün erken olur mu ki
Aynen canim, isitma islemi de icindeki asitin çıkması içinmiş, aslinda bebeklere surulurken oyle yapiliyomus ama ben gobuse sürerken de yapıyorum sonucta orda da bebek varIsitip sogutmak lazim demekki tamam canim bende banyodan sonra yapayim diye dusundm. Ekstra ne yaparsak kar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?