- 12 Ocak 2012
- 4.304
- 2.180
- 133
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #32.601
gözün aydın canım.sen yinede çok yorma kendini.ne olur ne olmaz.Arkadaslarim kontrolum vardi cok sükür yatıs iyi gelmis uzamis.ilaclara 36.haftaya kadar devam.azcık kendi isimi yapabilirmisim.bebis 4 gunde 2500 olmus tatliyi kesiyorum artik:)
Çok geçmiş olsun.allah yardımcın olsun.astım daha önce mi vardı yoksa yeni mi çıktı.şansa bak.neyse çok canını sıkma.şurda 4-5 haftamız kaldı allahın izniyle.kazasız belasız atlatırız inşallah.Merhaba guzel anneler. Duaniza ihtiyacim var. Bu hafta hep hastalikla gecti maalesef. Hatirlarsaniz bel agrisiyla baslamisti seruvenim. Cuma gwcesi atesimin cikmasi ve gece acile gitmemizle devam ettibizim hastane uzak diye yakindaki ozele gittik ama hicbir sey yapmadilar serum takip yolladilar. Ertesi gun doktorum nst cektirmwmi istedi ates oldugu icin. Ates erken dogumu tetikliuormus. Nstye gittim bebegimin kalp atislari cok hizliydi. 200e cikti bi ara cok korktum sonra acile yonlendirdiler beni kan, idrar t3sti ve serum yaptilar. İdrarda enfeksiyon cikti acildeki doktor kendi doktorumla konusup antibiyotik verdi. Onu kullaniyorum simdi. Sonra yeniden nstye girdim sukir bebegimin kalbi 150lerde atiyordu. Sanirim ben hasta olunca strese girdi yavrum. 3 nst, serumlar vs derjen 6 saat kalmisiz hastanede cumartesi.Geceleri atesim cikmaya devam etti tabii esim sirkeli suyla falan atesimi dusurmeye calisti. Haa bu kadar yeter dediginizi duyar gibiyim ama maalesef yermedi. Gece nefes alamiyordum, agzimi acsam oksuruk geliyordu, nefes cok kisa ve hiriltili aliyordum. Dun hastaneye gittim masum bi oksuruktur surupla gecer diye kbb ve gogus doktorlarina muayne olduktan sonra sonuc astim cikti. Dunden beri sprey gibi bi sey kullaniyorum. Hatta dun doktora derdimi anlatirkwn o kadar kotu oldum ki hemen acile fonderip buhar cektirtti bana.
Cok uzun yazdim farkindayim ama hic kolay gunler gecirmedim kizlarhala devam ediyor az az. Bebegim olmasa hicbirini takmam ama bebegim beni korkutuyo. İlac manyagi oldu cocugum. Ona bi zarar gelecek diue korkuyorum. Lutfen duanizi esirgemeyin bizden.
Aynen. Artık 8 aylık olmuşum evde kimseyi görmek istemiyorum ne çaya ne yatıya diye diye dilimde tüy bitti ama pazar günü kv,kp, eltim ve kocası bizim burdan geçiyorlarmış uğradılar. Uyuz oldum. Sadece hoşgeldiniz dedim sonra geçtim yatak odasına. Eşimlede bir güzel kavga ettim. Geçti mutfağa kendi yemek yaptı. HAmileyim diye birşeyde diyemiyor. Ailesinede kendisinede söylendim düşüncesizsiniz diye. Onlar gidene kadar çıkmadım odadan. Anlayışsız insanlara tahammülüm yok benim kim olursa olsun. Kendi annem olsa ona da aynısını yaparım ki neyseki öyle bir aileye sahip değilim. Şu hamilelik döneminde insanlar biraz düşünceli olsa bari ya çok mu zor.
tembel dönmemiş mi daha:)son haftalara kadar dönme ihtimali var canım.benim başaşağı duruyor ama doktor daha yer değiştirebilir tekrar tekrar demişti.merhaba kızlar bende sabahtan hastaneye uğradım ve çalışabilir raporumu aldım..
dün de doktor kontrolüm vardı kızım 1.850 kg 40 cm olmuş çok şükür :) ama hala dönmemiş doktor hemen yürüyüş dedi bol bol yürüyebildiğin kadar yürü dedi günde 1 saat yürümeye çalış dedi. bugün hastaneden işyerine yürüdüm yaklaşık 45 dakika amaaa çok yoruldum benim gibi bebişi henüz dönmemiş olan var mı ?
Canım benim suyum az. Su değerim 10.1 . Havucu herkes söylemiş demekki etkili. Su içmenin onla bi alakası yok yazıyor internette. Ama bak sende etkili olmuş. Bende deneyeceğim. Kaç havucun suyunu içtin canım .ben de oyle dusunuyorum canim. Yuruyuslerim normaldi, gezebiliyordum simdi yatakta zor donuyorum
Hastaliklar ayri onu hic saymiyorum bile. Rabbim hayirlisiyle kucagimiza almayi nasio etsin insallah
cok sagol canim. Bebisim iyi olsun ben raziyim hastaliklara. Sadece ona zarar gelcek diue korkuyorum. Insallah atlatiriz bugunleri de.
Canim senin suyun mu az? Benim de suyum azdi hatta bu yuzden her hafta kontrole gidiyordum. Sisenin ustune kagit yapistirdim ve cizgi koymaya basladim kac tane su ictim diye. 4 litre su ictim ben gunde. Hergun taze sikilmis havuc suyu ictim bir de. Benim de degerim 10lardadi cok sukur 15e cikti. Umarim senin de oyle olur bir an once duzelir canim
tembel dönmemiş mi daha:)son haftalara kadar dönme ihtimali var canım.benim başaşağı duruyor ama doktor daha yer değiştirebilir tekrar tekrar demişti.
sagol canim cok tesekkur ederim. Umarim gecer de islerimi halledip ogluma odaklanirim artik. Cok konusamiyorum oglumla konusmayi ozledim telapatik anlasiyoruz bugunler mecburen.Kucukken astim bronsit gecirmistim ama tedavisini olmustum. Maalesef hamilelik tetikliyormus. Sonra duzelir buyuk ihtimal dedi doktor.Çok geçmiş olsun.allah yardımcın olsun.astım daha önce mi vardı yoksa yeni mi çıktı.şansa bak.neyse çok canını sıkma.şurda 4-5 haftamız kaldı allahın izniyle.kazasız belasız atlatırız inşallah.
insallah senin de suyun yukselir canim. İnsanin morali bozuluyor ister istemez cunku. Havucun buyuklugune gore degisiyor canim. Sen 6 taneyi yika, soy onlari at kati meyve sikacagina. 1 bardak cikmazsa biraz daha eklersin. Ayni zamanda suyu da ihmal etme canim. Ben 4 litre su iciyordumCanım benim suyum az. Su değerim 10.1 . Havucu herkes söylemiş demekki etkili. Su içmenin onla bi alakası yok yazıyor internette. Ama bak sende etkili olmuş. Bende deneyeceğim. Kaç havucun suyunu içtin canım .
ahh arkadaşım senin yine yemeği yiyip gitmişler benim görümce hanım 1 ay önce bana yatılı geldi (geldi derken eşi ve 1 yaşında ki bebeğiyle birlikte) bir hafta kaldılar ... ne bir sofra kurdu ne bir yemek yaptı ne de bebeğinin yemek yediği bir tabağı yıkadı anca oturdu needeeen çünküü bebeği varmış ona bakıyormuş eee bende hamileyim şaka gibiydi eşim işten izin aldı bana herşey de yardım etti ama yine de en çok yorulan ben oldum tabii ki eşime de günlerce söylendimm senin kardeşin bu kadar yani al kendin gör amaaaa sonuç olan yorgunluk iş bana neyse geldi geçti ama insanlar böyle malesef biz hemen empati yapıyoruz ben olsam kalmazdım şöyle yapardım böyle yapardım ama kimse empati yapmıyor kendi keyfine bakıyor... yanii bide benim görümce gibileri var şimdi doğumada gelecekmiş eşime dedimmm tabii canım gelsinn nolcak ki lohusa halimle de kalkar hizmet ederim ben :) aahhh şaka bir yana doğumdan sonra nolcak bilmiyorum gelicekmiş heralde yine oturur öle asalak gibi önüne beklerse kovalarım o sinir haliyle diyorum ama bilmiyorum işte doğum stresi yetmezmiş gibi bide bunların stresiiiii
Baya baya çok havuç :) Bende 1-2 tane sandım. Hiçte sevmem ama napalım bebişimiz için içeceğiz. Çok sordum ama sen kaç gün içtin...sagol canim cok tesekkur ederim. Umarim gecer de islerimi halledip ogluma odaklanirim artik. Cok konusamiyorum oglumla konusmayi ozledim telapatik anlasiyoruz bugunler mecburen.Kucukken astim bronsit gecirmistim ama tedavisini olmustum. Maalesef hamilelik tetikliyormus. Sonra duzelir buyuk ihtimal dedi doktor.
insallah senin de suyun yukselir canim. İnsanin morali bozuluyor ister istemez cunku. Havucun buyuklugune gore degisiyor canim. Sen 6 taneyi yika, soy onlari at kati meyve sikacagina. 1 bardak cikmazsa biraz daha eklersin. Ayni zamanda suyu da ihmal etme canim. Ben 4 litre su iciyordum
benim de doğum sonrası kayınvalide stresi var gelip aynı dediğin gibi oturacak hastayım diye eminim hizmet beklicek ben ameliyatlı zavallı annem inş hizmet etmez onlara sinir oluyorum böyle işlerine geldiği gibi davranan insanlara.. hatta çocugumun odasına iki baza alın da gelip kalalım siz almazsanız biz alalım bile diyorlar ama orası cocuk odası başka oda yok baza alamayız dedim deli olcam bi de onların stresi varahh arkadaşım senin yine yemeği yiyip gitmişler benim görümce hanım 1 ay önce bana yatılı geldi (geldi derken eşi ve 1 yaşında ki bebeğiyle birlikte) bir hafta kaldılar ... ne bir sofra kurdu ne bir yemek yaptı ne de bebeğinin yemek yediği bir tabağı yıkadı anca oturdu needeeen çünküü bebeği varmış ona bakıyormuş eee bende hamileyim şaka gibiydi eşim işten izin aldı bana herşey de yardım etti ama yine de en çok yorulan ben oldum tabii ki eşime de günlerce söylendimm senin kardeşin bu kadar yani al kendin gör amaaaa sonuç olan yorgunluk iş bana neyse geldi geçti ama insanlar böyle malesef biz hemen empati yapıyoruz ben olsam kalmazdım şöyle yapardım böyle yapardım ama kimse empati yapmıyor kendi keyfine bakıyor... yanii bide benim görümce gibileri var şimdi doğumada gelecekmiş eşime dedimmm tabii canım gelsinn nolcak ki lohusa halimle de kalkar hizmet ederim ben :) aahhh şaka bir yana doğumdan sonra nolcak bilmiyorum gelicekmiş heralde yine oturur öle asalak gibi önüne beklerse kovalarım o sinir haliyle diyorum ama bilmiyorum işte doğum stresi yetmezmiş gibi bide bunların stresiiiii
Su için bir bilgim yok ama bebekler bundan sonraki haftalarda bu oldukları kadar daha kilo alırmis. Sen bol bol et ye inşallah 3000 den yukarı olur. İçin rahat olsun..Canım benim suyum az. Su değerim 10.1 . Havucu herkes söylemiş demekki etkili. Su içmenin onla bi alakası yok yazıyor internette. Ama bak sende etkili olmuş. Bende deneyeceğim. Kaç havucun suyunu içtin canım .
Bende erkek annesi olcam şu cümleleri kurmaya vallahi utanırım ya. Hepsi mi aynı bunların ya? Korkmaya başladım acaba oğlumu ilerde evlendirince bende mi böyle olcam? Allah yolumdan şaşırtmasın inşallah şu andaki düşüncelerimle devam ediyim :))benim de doğum sonrası kayınvalide stresi var gelip aynı dediğin gibi oturacak hastayım diye eminim hizmet beklicek ben ameliyatlı zavallı annem inş hizmet etmez onlara sinir oluyorum böyle işlerine geldiği gibi davranan insanlara.. hatta çocugumun odasına iki baza alın da gelip kalalım siz almazsanız biz alalım bile diyorlar ama orası cocuk odası başka oda yok baza alamayız dedim deli olcam bi de onların stresi var
benim de doğum sonrası kayınvalide stresi var gelip aynı dediğin gibi oturacak hastayım diye eminim hizmet beklicek ben ameliyatlı zavallı annem inş hizmet etmez onlara sinir oluyorum böyle işlerine geldiği gibi davranan insanlara.. hatta çocugumun odasına iki baza alın da gelip kalalım siz almazsanız biz alalım bile diyorlar ama orası cocuk odası başka oda yok baza alamayız dedim deli olcam bi de onların stresi var
Ay yuh artık ya. Aslında madem böyle yüzsüzlük yapıyolar sen de yüzsüzlük yapıp kovacaksın. Lohusa sendromundayım diyip postalayacaksın evden. Herşey eşlerde bitiyor aslında. Benim eşim hasta olsa bişey olsa ben rahat rahat aileme söylerim eşim rahatsız sonra gelin falan diye. Bu erkekler niye söyleyemiyor anlamıyorum. Biz 1,5 senelik evliyiz bu işi öğrenecek yoksa ailesiyle ipleri kopartırım kendi zararlı çıkar. Bugün erkek ailesi muhabbeti yaptık burda bol bol kulakları çınlamıştır hepsinin. Sen de eşine söylesen şimdiden öyle çoluk çocuk kalmaya gelmesinler ya. Kendi kardeşi sonuçta uygun bir dille söylesin.
canım annen mutlaka kalmalı gidiş gelişle olmaz asıl gece daha cok yardım eder sana onlar git gel yapsınlar madem öyle eşine söyle annem mutlaka kalacak deseni çook iyi anlıyorum canım aynen benim de kv, kp ve görümce gelicek ee kendi annemde yanımda olsun istiyorum kim nerde nasıl yatıcak hiçbir fikrim yok, ev okadar kalabalıkken ben nasıl rahat edicem... annemi şimdiden tembihledim onlara hizmet etme diye ama kıyamam annem yapar dayanamaz misafir kızım olmaz ayıp olur diyo yer yoksa ben git gel yaparım kalmam diyo ya bişey lazım olsa kendi annemden isterim onlardan isteyemem ki annem kesin kalmalı nasıl olcak bilmiyorum ....
canım annen mutlaka kalmalı gidiş gelişle olmaz asıl gece daha cok yardım eder sana onlar git gel yapsınlar madem öyle eşine söyle annem mutlaka kalacak de
hayırlısı olsun canım hepimiz için ama zor ve sabretmemiz gereken bir süreç bizi bekliyor..başka şehirden gelicekler canım o yüzden git gel yapamazlar ama o kadar kişinin sığdığı eve bi annem de sığar bırakmam asla...
hayırlısı olsun canım hepimiz için ama zor ve sabretmemiz gereken bir süreç bizi bekliyor..
bende doğuma sadece kv ve annemi istedim eşime dedim böyle olsa benim için daha iyi diye tamam dedi :) arabamız yok diye kendi babamı istiyordum babam da doğuma kadar arabasını bize verdi artık evde rahat ederim galiba :) iki tarafada uzağız biz bir ay sonra da memlekete gideriz herkes bebişi görür :)Aynen canım Allah önce sağlık sihat sonra da bizim gibi olanlara booolca sabır versinn ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?