2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Gunaydin guzel anneler...bugun adet agrisi gibi bel agrim var.sanci geliyor herhalde ...gecen hafta 3 gun arayla atak yapmisti.durulmustu.simdi hayirlisi...haftaya cagirmisti dr...erken mi gitcem ..zaman bilmek iyi mi kotu mu bilemedim.ilk dogumda dr yarin geld8 dogum yaptim geri geldim
Simdi habire gidip geri geliyorum

İstersen dikiş kısmında versinler. Ben doğduğunda görmek istiyorum ya inşallah tansiyonum çıkmazda heyecandan rahat geçiririm :))

Kızlar dün kayın validem Tv de haberlerde dogum parasıyla ilgii bisey izlemiş, doğum yapan annelere büyük miktarda para yardımı yapılacakmış özel sektörde dahil, bunun detayını bilen var mı? torba yasa ile cıkmıs bu kanun. toplam 4424 tl diyor,
bunun ne oldugunu anlayan bilen var mı acaba?

Anne olanlara; doğum yardımı, süt parası ve doğum izni sırasında iş göremezlik ödeneği imkanı var. Doğum yapan kadınlara bu 3 destek ile en az 4 bin 857 lira ödeme yapılıyor. Doğum yardımı ile anneye ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklarda 600 lira veriliyor. Bu yıl süt parasının tutarı da 133 lira. İlk çocuğunu dünyaya getiren asgari ücretli bir anne 300 lira çocuk parası, 133 lira süt parası ve 4 bin 424 lira da doğum izni sırasında görmezlik ödeneği alıyor. Toplamda 4 bin 857 lira ödeniyor.

Cnm biz ztn hastaneden cikarkn 2kiloydk yeni yeni kilo alio memede goremiorm nekdr yedigini ki ztn dun memei gorunce aglar mi agladi.bgn kasik vericm bzm icin anne sutu cok onemli artk bnde dayancm.bu hafta emzirme kampina girdim.hani ilk bastaki gbi sutumude sagamiorm.onceden 30cc iciodu 2saatte bir,eee smdi arttirdi 2saatte bi okdr dolmuo.cok fena bu bebisler

dogum izni belgesi sigortaya veriliyo sonrasi dogum olunca veriliyo galiba diye biliyorum ama bilen varsa yazsin :)

Günaydın kızlar bu sabah bende kasık ağrısı ile uyandım adet ağrısı gibi bakalım hayırlısı hakkımızda

C cemocan canım hakkında hayırlısı olsun içini ferah tut benimde sancılarım baya yüksek çıkıyordu ama serumla düşürdüler seninde kuzun bi kaç gün daha bekler inşallah

Bence bekler yaa inşallah yani.. Bukadar sancı kasılma vajina kemiklerinin agrısıyla hala doğurmadım hatta nst ye girince sancı kaçıyo bence benimkini bıraksan mayısa kdt durur ordan da askere

Evet canım bu para çalışan annelere sigorta primine göre hesaplanıp sgk yarafından iş görememezlik adı altında veriyor. Ancak doğum yardımı ve süt parasını çalışmayan annelerde alıyor diye biliyorum. Ben iş yerimle görüştüm ya toplu olarak iş görememezlik parası alıcaktım yada çalışmadığım bu 16 haftalık süreçte düzenli maaşım hesabıma yatcaktı ben düzenli olarak hesabıma yatmasını tercih ettim. Ancak doğum yardımı ve süt parası için dilekçe doldurup sgk mı veriliyordu öyle bişey vardı yani onlar için doğumdan sonra dilekçe ile başvuru yapıcaz

kızımda sirketim maasımı yatırdı bende sgkdan alıp sirkete yatırmıstım, bu o mu? ama bu yeni bisey degil ki,
kafam karıstıııı :s

Ben sezeryana giricem kızlar şuan anestezi tahlillerimin yapılmasını bekliyoruz sonra anestezi doktoruyla görüşülecek..doktorlar kendi aralarında görüşüp anestezi şekline karar vereceklermiş genel mi spinal mi diye..

dogum izni belgesi sigortaya veriliyo sonrasi dogum olunca veriliyo galiba diye biliyorum ama bilen varsa yazsin :)
Doğum izni belgeni sen işyerine veriyosun iş yerin onu hemen sgk ya bildiriyor canım. Sonrasında iş görememezlik paranı sgk işyerine, işyerinde sana ödüyor. Ancak süt parası ve doğum yardımı parası için dilekçe doldurup aile ve sosyal güvenlik bakanlığına beriliyor daha sonra bu para ptt ye adınıza yatırılıyor ordan gidip alabiliyorsunuz

Dilekçe örneği de aşağıda ki linkte

https://memurunyeri.com/images/dosyalar/dosya2015/dogum-yardimi-basvuru-formu.pdf

Hakkında hayırlısı olsun canım bebişini sağlıkla al kucağına inşallah.

Yarınida beklemedin senin yavrun.allah yardimcin olsun.sagsalim alırsın kucagina

kızımda sirketim maasımı yatırdı bende sgkdan alıp sirkete yatırmıstım, bu o mu? ama bu yeni bisey degil ki,
kafam karıstıııı :s
Bu o oluyo canım iş görememezlik raporu olarak geçiyor. Birde doğum parası ve süt parası var devletten bukadar.

Hadi hayırlısı canım sağlıkla kavuşursunuz inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…