2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217

Bu yeni bir şey degil canim. İş göremezlik ödeneği diğer adı ile rapor parası :) calışan anneler en geç 37.haftadan itıbaren calisamazlar. Doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 olmak üzere 16 hafta rapor almalıdır. Rapor ücreti brüt maaşınız üzerinden hesaplanır. Bu ücreti isterseniz toplu olarak alırsınız. İsterseniz 10 günlük alırsınız. İsterseniz maaş gibi 1 aylık. Bunu raporu teslim ettiğinizde iş yerinize bildirmelisiniz. Ziraat bankasına yatar. Yanlis hatırlamıyorsam her ayın 8 ile 24 arası ziraat bankasından cekebilirsiniz.

Şimdi çalışan hepimiz rapor almisizdir. Bunu mutlaka iş yerine teslim etmisizdir. Doğumdan sonra bir rapor daha alacağız. Onu da mutlaka iş yerine ulastirmaliyiz.

Bu konuda bir yenilik yok. Torununa bakana destek ve bakıcı desteği var.
Ha bir de yarım gün çalışma ve kısmı çalışma haklari doğdu anneye. Yani şöyle ki. İsteyen anne rapor süresi bittikten sonra ilk çocuk için 2 ay yarım gün çalışabilir. İsyerinden maaşının yarısını alır. Devletten de 824 gibi kusuratli bir rakam alır.

İsteyen anne adayı işe isyeri ile anlaşarak rapordan sonra çocuk 5.5 yaşına gelene kadar kısmı olarak çalışabilir. Çalışma saatlerini işveren ile belirler. Devlet ek bir ödeme yapmaz. Ücreti de çalışma saatlerine gire hesaplanır. Sgk si da çalışma saatlerine göre yatar.

İş göremezlik parasını sgk işyerinde ödemiyor canım. Sgk direk bizim adımıza ziraat bankasına yatırıyor.

İstersen dikiş kısmında versinler. Ben doğduğunda görmek istiyorum ya inşallah tansiyonum çıkmazda heyecandan rahat geçiririm :))
Bakalım bugün anestezi doktorunada sorayım ne diyecek.sen yaparsın gibime geliyor.yarın anlatırsın artık ayrıntıları

İş göremezlik parasını sgk işyerinde ödemiyor canım. Sgk direk bizim adımıza ziraat bankasına yatırıyor.
Doğru bize yatıyor ben aylık olarak alıcam o yüzden işyerime geri vericem ya hiç bana gibi gelmiyor :) diğerlerini de ptt den alıcaz diye hatırlıyorum dilekçe ile başvurduktan 20 gün sonramıydı acaba onu da tam hatırlayamadım

Buucuuu bide bu bakıcı desteği ve torununa bakana destek sadece pilot illerde diye biliyorum tüm illeri kapsamıyordu hala öyle mi

Oy oyyyy. Kalktım sabahh markete gittim geldim kahvaltımı ettim. Ütülerimi yaptım. Şimdi buzdolabını temizliyorum mola verdim yarın gardolabımın içini halledicem yada yarını boş geçirip cumartesi onu hallederim. Salı temizlikçi ve halılarım gelcek inşallah. Ay şu önümüzdeki 1 haftayı bi atlatsam oh dicem. Zaten sırt ağrım üst düzeydeeee. Bu hafta doğurmazsam 40 a kadar beklerim heralde :)

Yarin bugün doguma goreceklere dualar edicez biz insallah sag salim kucaginiza alirsiniz bizibde aklinizdan gecirirseniz cok seviniriz kizlar..bende izne ayrildim temizlik yapiliyor fazla giremiyorum siz dogurdukca iyice panik oldum erken dogurmaktan korkuyorum.nisan 3te biri bitmek üzere bizim siramiz ne zaman acaba

sonlara yaklaştık geçen hafta agridan duramiyordum bu hafta daha rahatim sizde durumlar nasıl kızlar bebisim de hareketli maşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…