- 15 Nisan 2017
- 826
- 1.157
- 113
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #37.861
Amiiinn. Hepimize inşallahAyy Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah sağ sağlimm
Kızlar. . Bende dogum yaptim ve tatli kizima kavustum. pazartesi ve çarşamba Dr rahmime bir işlem uyguladı. Çarşamba günü sancim arttı. Akşam nst ye girdik düzensiz sancılar var idi. Perşembe sabahtan gidip suni sancı alacaktim olmazsa sezeryan yapacaktık. Eve geldim. Sıcak bir düş aldı yattım. Allahım sancı dan yerimde duramıyorum.
Eşim zorla hastaneye getirdi. Sancılarım düzenli ve yüksek idi . Acilmam 3 cm idi. Yatisim yapıldı gece 12 buçukta. Sabah 5 e kadar sancı çektim. Hemşire kontrol etti epidural aldım. Harika idi herşey. Uyudum uyandım. Makyaj yaptım filan. 8 gibi sancı hissetmeye başladım. Dedim ekle epidural. Demez olaydım. 9 da Dr geldi. Dedi sen nasıl ikinacaksin. Dedim ne var ya
VerDi bana suni sancı. Yeri yerinden oynattm en son. Mahvoldum. Yok böyle birşey. Bu sefer demez mi Dr ikin dur sürekli diye. Bebek daha aşağıya inecekmis doguma öyle gidecekmişim
En son beni sezeryana alin diye ortalığı kaldırdım. En son öldürün beni lütfen diye yalvariyordum. Hemşirelerim harika idi. Beni desteklediler. Dr da öyle. Çünkü ikinamouordum. Erkek Dr um 4 kere üstüme çıkıp bebeği itekledi bebeği. 3 kere de kadın Dr itekledi. Bir yandan bana ikin diyorlar ama epidural saolsun. En sonunda bebeğim doğdu. Ama ben tükenmiştim. Gercekten cok pişman oldum. En azından ikinci epidurali almasaydım böyle olmazdım. Acilmam 7 cm idi. Ve çok az kalmıştı.
Vel hasıl çok yorgunum çok bitkinim. Heryerlerim ağrıyor. Ve çektiğim acılarin hala etkisindeyim. Ama yanımda kı bu melek var ya. Allah im isteyen herkese nasıl etsin.
Dip not. 3 kere ikindim pırt doğurdum diyenlere inanmayın. Çünkü Dr um bu kadar doğum yaptim öyle bir Doğum görmedim dedi. Ve normal doğum kolay değil. Öpüyorum hepinizi. Kavuşamayanlara tez zamanda hayırlısı ile kavusmaniz dilegiyle
Kizlar aksam disari cikilmaz diye birsey mi var.
Bizim göbeğimiz 10. gün düştü.düşmeden önceki günler kanamıştı bir iki sefer.yakındır düşmesi.bizimde müthiş gaz sorunumuz var.birde sürekli ıkınma modunda.sürekli kucakta huzur buluyor.ellerim kollarım koptu iki üç gündür.dün humananın rezene çayını verdim ben pek sevmedi ilkinde 20 cc verdim akşam tekrar içiremedim diliyle itiyor biberonu.demleme çay riskli bence onu sen iç sütünden geçer.sanırım doktorun yazdığı gaz ilacını alıcam bugün.sabaha kadar saat başı uyandı.uykusuzluktan helak oldum iyice.bide öğleden sonra misafirim var kafayı yicem.başımda yardımcım yok iki çocukla daha 20 günüm dolmadan sezaryanli halimle nedir bu misafir gelmek ya.birde hazırlık yapma lütfen diyorlar sanki yapabilecekmişim gibi.
Valla eşime hazır bişeyler aldırdım pastaneden.bide bugün göğüslerim çok doldu sanırım süt ateşi oldum.grip gibi her yerim dökülüyor ve hafif ateşim var.hayırlısıyla bitseydi bugün.Bilmiyorum ya ebe öyle diyince verdim neymis bebek cayinda seker falan varmis demleme cayi daha saglikliymis. Ay benimkide ilk 3 saatini uyudu uykusunu aldi sonra basladi seninki gibi suan kucagimda yatiyor böyle alismasin da diyorum ama napim.
Nekadar düsüncesizler ya ne diye kalkip geliyorlar bendede var öyleleri eve geldigimin 2. Günü geldiler ne alakaysa artik sanki kaciyoruz bi cay yap gelen misafirdede ila bi bayan vardir canim doldururmusun dikislerim agriyor de kendileri yapsin töbe ya.
Insallah kolaylasir canim.Valla eşime hazır bişeyler aldırdım pastaneden.bide bugün göğüslerim çok doldu sanırım süt ateşi oldum.grip gibi her yerim dökülüyor ve hafif ateşim var.hayırlısıyla bitseydi bugün.
Bir taraftan çocuk huzur buluyor kucağa alışsın varsın şurda yürümeye başlayıncada peşinden koşmaktan yorulcaz diyorum ama bir taraftanda insanın eli kolu ağrıyor sürekli taşımaktan.bide bizim ablamız var o da ilgi istiyor.şu zor günler bir geçseydi hayırlısıyla.40 mız çıkınca daha rahatlarız inşallah.
Valla eşime hazır bişeyler aldırdım pastaneden.bide bugün göğüslerim çok doldu sanırım süt ateşi oldum.grip gibi her yerim dökülüyor ve hafif ateşim var.hayırlısıyla bitseydi bugün.
Bir taraftan çocuk huzur buluyor kucağa alışsın varsın şurda yürümeye başlayıncada peşinden koşmaktan yorulcaz diyorum ama bir taraftanda insanın eli kolu ağrıyor sürekli taşımaktan.bide bizim ablamız var o da ilgi istiyor.şu zor günler bir geçseydi hayırlısıyla.40 mız çıkınca daha rahatlarız inşallah.
ikindiye kadar yikanmali.ikindiden sonra camasirlari kalmaz.aksam disariyi duymamistim.ama ciktik zatenBiz çıktık canım 20 günlükken dayısına gittik. Ben de gece bebek yıkanılmaz diye duydum kırkı çıkana kadar. Hatta lohusa kadın da gece yıkanmamalı diye de söylüyorlar.
biz de devamli goz takibindeyiz.kucagina veriyoruz .oda da degildim.elini tuttu.sonra arkasina bakti biri geliyor mu diye.ben saklandim.sonra girdim.bir tedirgin oldu.o da cocuk biz dikkat etcez.allah korusunInsallah kolaylasir canim.
Ayy dün benim kizda ben yan odadayken bizim oglani kucagina al 1 dk sonra geri dondum bi baktim kucaginda sok oldum tepki de veremedim aniden düşürur diye.sonra anlattim.ama cok korktum.sevmek istediginden kucagina almak istemis zarar vermedi hic bugune kadar yapmamisti da.ama bana ders oldu yapmaz demekle rahat etmemem lazim
Beşiğin içinden mi almışInsallah kolaylasir canim.
Ayy dün benim kizda ben yan odadayken bizim oglani kucagina al 1 dk sonra geri dondum bi baktim kucaginda sok oldum tepki de veremedim aniden düşürur diye.sonra anlattim.ama cok korktum.sevmek istediginden kucagina almak istemis zarar vermedi hic bugune kadar yapmamisti da.ama bana ders oldu yapmaz demekle rahat etmemem lazim
Sen diyince aklıma geldi.ilk kızımda göğüslerim şişince doktor eczaneden içi jel dolu ister sıcak ister soğuk kullanabileceğin bir torba aldırmıştı.onu deneyim tekrardan.Gögüslerine emzirmeden sicak havlu koy emzirdikden sonrada buz koy ama uclarina dek getirme benimkilerde öyle oldu ebe bunu önermisdi faydada etti gecti cok sükür. Ay seninki daha zormus 2 cocukla ben 1tanesiyle uykusuz kaldim diye söyleniyorum sen daha kötü durumdasin allah yardimcin olsun insallah en yakin zamanda rahatlarlar minikler zaman cabuk geciyor.
Kilo alımı normalse mamayı azaltarak kesmeni önerebilirim.çünkü biberonun akış hızına alışan bebek memeyi reddediyor.azimle hoplata zıplata emzirerek alıştırmaya çalış.defalarce dene.aç kalıncada eminim emmek zorunda kalacaktır tabi kalbin aç bırakmaya dayanırsadoğum yapan annelerin lohusalık psikolojisnin olmadığı haftasonları olsun doğum yapacakların da Allah yardımcısı olsun benim bebeğim 10 günlük ilk günler sütüm hiç gelmediğinden hep mamayla beslendi küçük şırınga veya çay kaşığıyla şimdi emme sorunumuz oluştu uyanıkken hiç göğsümü tutmuyo sütüm çok az ondan sanırım uykudayken de bir iki emiyo sonra yorgun düşüyor mama yedğinde de hemen yorgun düşüyor aç kalıyor diye mama veriyorum çünkü çok ağlıyor ne yapmam lazım bilmiyorum ne sıklıkla emzirmeye çalışmalı ya da mamayı kesmeli mi sizin bebekleriniz kaç dakika emiyor kesintisiz yardımcı olursanız sevinirim nisan anneleri
Gözünaydın canım.allah analı babalı büyütsün yavrunu.normal doğumu çok istiyordun.başarmışsın tebrik ederim.Merhaba nisan anneleri, bende dogum yaptim 6 nisanda 38+5 de. Normal dogum oldu epiduralsiz. Zordu ama cok sukur oglum cok saglikli hersey yolunda. Sayfayi takip edemiyorum pek umarim bebisler iyidir:)supremee canim sen dogum yaptin dimi benden 2 hafta ilerideydin sanki.
Gözünaydın canım.allah analı babalı büyütsün yavrunu.normal doğumu çok istiyordun.başarmışsın tebrik ederim.
doğum yapan annelerin lohusalık psikolojisnin olmadığı haftasonları olsun doğum yapacakların da Allah yardımcısı olsun benim bebeğim 10 günlük ilk günler sütüm hiç gelmediğinden hep mamayla beslendi küçük şırınga veya çay kaşığıyla şimdi emme sorunumuz oluştu uyanıkken hiç göğsümü tutmuyo sütüm çok az ondan sanırım uykudayken de bir iki emiyo sonra yorgun düşüyor mama yedğinde de hemen yorgun düşüyor aç kalıyor diye mama veriyorum çünkü çok ağlıyor ne yapmam lazım bilmiyorum ne sıklıkla emzirmeye çalışmalı ya da mamayı kesmeli mi sizin bebekleriniz kaç dakika emiyor kesintisiz yardımcı olursanız sevinirim nisan anneleri
Beşiğin içinden mi almışbizimkide sürekli kucağına almak istiyor gazını ben çıkarıyım diyor.sanırsınki elindeki oyuncak bebek.bugün bana kızdı bak kardeşime vururum haa diye tehtit etti beni.sakınnnn dedim bir daha duymayayım.öyle bir şey yaparsan sana büyük bir ceza veririm dedim.ay nasıl davranmalıyım böyle anlarda hiç bilemiyorum.büyük kırılmasın diye küçüğü helak edemem valla.kaldım aralarında.
Sen diyince aklıma geldi.ilk kızımda göğüslerim şişince doktor eczaneden içi jel dolu ister sıcak ister soğuk kullanabileceğin bir torba aldırmıştı.onu deneyim tekrardan.
Kilo alımı normalse mamayı azaltarak kesmeni önerebilirim.çünkü biberonun akış hızına alışan bebek memeyi reddediyor.azimle hoplata zıplata emzirerek alıştırmaya çalış.defalarce dene.aç kalıncada eminim emmek zorunda kalacaktır tabi kalbin aç bırakmaya dayanırsa
bir sürü şey var böyle söylenen canımbiz ikinci gece yıkandık bende kızımda hastanede duşun süte çok etkisi varmış gördüm ilk günler mama takviyesi yapıyorduk duştan sonra gerek kalmadı. ŞükürBiz çıktık canım 20 günlükken dayısına gittik. Ben de gece bebek yıkanılmaz diye duydum kırkı çıkana kadar. Hatta lohusa kadın da gece yıkanmamalı diye de söylüyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?