- 4 Kasım 2014
- 764
- 732
- 53
- 39
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #37.921
Canim benimde bebegim sarilik oldu. Hatta en son degeri 14 tu.3000gr dogdu. Sonraki hafta 2700 e dustu. Ilk gittigim dr hemen mamaya basla dedi. Ben baska bir dr a gitti. Hic gerek olmadigini bebegin dogum kilosunun yuzde 10 kadarinin dusebilecegini endiselenecegim bir durum olmadigini. Bol bol emzirmem gerektigini soyledi. Bende dedigi gibi yaptim bol bol emzirdim.emzirdikten sonra kalan sutu sagdim. Ve biberonla onu tekrar bebegime verdim. Suan bebegim tekrar dogum kilosuna ulasti. Ve sariligi bugun baktirdigimda 8 ye dusmustu. Bende basta endiselendim.Ama bence once anne sutu ile dene.Birde perşembe günü göbeği düştü hala yıkamadım korkuyorum yıkarken bişey olur mu üşür mü. Kuzum doğduğunda 2.730 gram dı perşembe hastaneden çıkarken 2.630 gramdı ilk bi hafta kayıp olur artık kilo almalı dedi doktor 2 saatte bir 30cc ya mama ya da sağdığım sütü veriyorum kızlar yeterli mi sizce salı tekrar kontrolümüz var nolur dua edin kilo almış olsun
Hipp combiotic kullan canım en iyi mama. İçinde hem probiyotik bakteriler hem de prebiyotik lifler var. Bağışıklık sistemi için gerekli bunlar. Aptamil gaz ve kabızlık yapıyormuş çoğunlukla. Bizim öyle bir problemimiz olmadı çok şükür. Biz ilk zamanlar 2 saatte 1 30cc veriyorduk. Sarılık riskini atlattık doktorumuz mamayı kesin dedi. Zaten gece 2 öğün veriyorduk bu akşamdan itibaren tamamen mamayı kesicez bakalım nasıl olcak. Sen saat başı emzir 2. Saattede emzirdikten sonra mamayı ver.Merhaba kızlar ve tatlı kuzucukları çoktandır giremedim doğumdan 3 gğn sonra bebeğimin sarlık değeri yükseldi ce küvezde 2 gün yattı foroterapi gördü şimdş 6.8 değeri mama takviyesine başladık. 2 gün çok zor geçti sürekli ağlamaklı sütüm geldi sandım meğer aç kalmış kuzum sarılığı artmış şimdi göğüsümü sağıp veriyorum ama arada mama da veriyorum hipp marka almış eşim acaba aptamil mi alsaydım kilo alması lazım dedi dr siz hangi marka kullanuyorsunuz ve kaç saat arayla kaç cc veriyorsunuz kızlar
Canım merhaba kilosuna orantılı hesapladığında 2 saatte bir en az 40 cc vermen gerekir ama bence 3 kiloyu aşana kadar ne zaman isterse o zaman verBirde perşembe günü göbeği düştü hala yıkamadım korkuyorum yıkarken bişey olur mu üşür mü. Kuzum doğduğunda 2.730 gram dı perşembe hastaneden çıkarken 2.630 gramdı ilk bi hafta kayıp olur artık kilo almalı dedi doktor 2 saatte bir 30cc ya mama ya da sağdığım sütü veriyorum kızlar yeterli mi sizce salı tekrar kontrolümüz var nolur dua edin kilo almış olsun
Merhaba canım morelini çok yüksek tut öncelikle inan çok önemli düzenli beslen tahin helva, komposto, tahin pekmez, bulgur pilavı çok süt yapıyor diyorlar ben bol bol yedim ayrıca süt yapsın diye bitki çayları içtim benim ilk zamanlar hiç sütüm yoktu resmen sıkınca bir damla geliyorrdu 1 haftada arttı çok şükür sanada tavsiye ederim gelmeyecek diye hiç düşünmeMerhaba nisan anneleri istemsiz de olsa büyük bir macera ile mayıs annelerinden aranıza transfer olmak zorunda kaldım çok şükür ki bebeğim iyi ama küvezde. Çarşamba gün doğum yaptım henüz sütüm yok makine ile sağmaya çalışıyorum sadece uçlarında bir damla çıkıyor ama damlamıyor bile daha gelir mi sütüm ne yapmam lazım yardım edin lütfen beni de alın aranızaaa ...
bugün biraz daha iyiyim canım ben pek hareket etmedim o yuzden sanırım gecikti iyileşme surecim . yarın kontrolumuz var belki ağrı kesicim i değiştirir. işitme testi yapılacak .Çok şükür iyiyim canım bebeğim yanimdaya o iyi olsun yeter.çıktık biz evdeyiz .eşimle birbirimize baktık bu bizimmi diye soruyoruz kendimize.ben gazimi daha çikaramadim omzuma vuruyor ağrısı sırt üstü yatmam lazım ama yapamıyorum ağrı giriyor hemen .yürüyüp duruyorum evde .sen nasıl oldun canım ağrim var diyordun
Benim sezaryende olmadı öyle ağrılarım ama hamilelikten önce göbek fıtığı ameliyatı olmuştum.1 hafta kadar sırt ve göğüs kafesi ağrısı çekmiştim.ameliyatta üşütmüş olabileceğimi ya da narkozla alakalı olabileceğini düşünmüştüm.Sezeryandan sonra göğüs kafesi ağrısı ve sırt agrısı yasayan var mı .. 5 gün oldu ağrısına dayanamıyorum ..
Çok geçmiş olsun canım.umarım yavruşun hemen iyileşir ve kendine gelir.benim kızımda hastaneden çıkana kadar 140 g verdi .eve çıktıktan sonra 5 günde geri 220 gr aldı çok şükür.sizde kısa sürede toparlarsınız inşallah.birde anne sütünü sağarak vermemeni öneririm.bebek makineden daha fazla süt çeker.hemde memeni unutmaz.önce emzirip sonra mamayı vermeni tavsiye ederim.Merhaba kızlar ve tatlı kuzucukları çoktandır giremedim doğumdan 3 gğn sonra bebeğimin sarlık değeri yükseldi ce küvezde 2 gün yattı foroterapi gördü şimdş 6.8 değeri mama takviyesine başladık. 2 gün çok zor geçti sürekli ağlamaklı sütüm geldi sandım meğer aç kalmış kuzum sarılığı artmış şimdi göğüsümü sağıp veriyorum ama arada mama da veriyorum hipp marka almış eşim acaba aptamil mi alsaydım kilo alması lazım dedi dr siz hangi marka kullanuyorsunuz ve kaç saat arayla kaç cc veriyorsunuz kızlar
hoşgeldin canım Allah analı babalı büyütsün bolbol sütlerin olsun. Sen bebeğini düşün bolbol hiç stres yapma duş alırken göğüslerine masaj yap bolbol incir kompostosu iç birde anne sütü artırıcı içeçekler var onlardan al istersen canım biraz zaman alıyor bu hepimizde öyle sütün gelmesiMerhaba nisan anneleri istemsiz de olsa büyük bir macera ile mayıs annelerinden aranıza transfer olmak zorunda kaldım çok şükür ki bebeğim iyi ama küvezde. Çarşamba gün doğum yaptım henüz sütüm yok makine ile sağmaya çalışıyorum sadece uçlarında bir damla çıkıyor ama damlamıyor bile daha gelir mi sütüm ne yapmam lazım yardım edin lütfen beni de alın aranızaaa ...
Doğru günüm var aslında ama benek kilo aldıkça doktorum normal doğum zorlaşacak dedi. 4000 gr a yaklaşma durumh var da ben de acele ediyorum:) squat yapıyorum bol yürüyorum ama ekstra yitecek içecek bişey tüketmiyorum.Cok tesekkur ederim. Bir kac kere squat yaptim yaklasik 100 tane. Merdiven ciktim 1 2 gun o kadar cok bisey yapmadim aslinda. Ahududu yapragi cayini tavsiye ederim son hafta 4 5 kere ictim faydasi oldugunu dusunuyorum. Ama daha gununuz var aslinda bende 38+5 de dogurdum
Doğru günüm var aslında ama benek kilo aldıkça doktorum normal doğum zorlaşacak dedi. 4000 gr a yaklaşma durumh var da ben de acele ediyorum:) squat yapıyorum bol yürüyorum ama ekstra yitecek içecek bişey tüketmiyorum.
Canm rahimin normal toparlanma süresi 8 haftaymış. Doğumdan hemen sonra takılırsa rahimde şekil bozukluğu olabiliyormuş. En azından 1 ay takmamakta fayda var bence. Doğal toparlanma sürecine dış etki olmaması adınaNormal Doğumdan ne kadar sonra korse takılır
Sağol cevabın için Rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın biraz zaman derken daha gelir di mi bugün 4. Günüm doğumdan sonrahoşgeldin canım Allah analı babalı büyütsün bolbol sütlerin olsun. Sen bebeğini düşün bolbol hiç stres yapma duş alırken göğüslerine masaj yap bolbol incir kompostosu iç birde anne sütü artırıcı içeçekler var onlardan al istersen canım biraz zaman alıyor bu hepimizde öyle sütün gelmesi
Gelir canım yeterki moralini bozmahelva nişastalı şeyler yer duş al o kanalları baya açmaya faydası varSağol cevabın için Rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın biraz zaman derken daha gelir di mi bugün 4. Günüm doğumdan sonra
7 gun sonra dikis aldirmaya gittigimde korse takabilirsin dedi.ve gercekten ise yaradi.koca gobegimi topladi.ama benim icin sikinti vericiydi.Kızlar bişi soracağım sezeryandan sonra korse ile ilgili araştırma yapan varmı toparlanma için karnım resmen aşağı sarkıyor hissediyorum ellerim sürekli destek halinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?