2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Sezeryandan sonra göğüs kafesi ağrısı ve sırt agrısı yasayan var mı .. 5 gün oldu ağrısına dayanamıyorum ..

Merhaba nisan anneleri istemsiz de olsa büyük bir macera ile mayıs annelerinden aranıza transfer olmak zorunda kaldım çok şükür ki bebeğim iyi ama küvezde. Çarşamba gün doğum yaptım henüz sütüm yok makine ile sağmaya çalışıyorum sadece uçlarında bir damla çıkıyor ama damlamıyor bile daha gelir mi sütüm ne yapmam lazım yardım edin lütfen beni de alın aranızaaa ...

Canim benimde bebegim sarilik oldu. Hatta en son degeri 14 tu.3000gr dogdu. Sonraki hafta 2700 e dustu. Ilk gittigim dr hemen mamaya basla dedi. Ben baska bir dr a gitti. Hic gerek olmadigini bebegin dogum kilosunun yuzde 10 kadarinin dusebilecegini endiselenecegim bir durum olmadigini. Bol bol emzirmem gerektigini soyledi. Bende dedigi gibi yaptim bol bol emzirdim.emzirdikten sonra kalan sutu sagdim. Ve biberonla onu tekrar bebegime verdim. Suan bebegim tekrar dogum kilosuna ulasti. Ve sariligi bugun baktirdigimda 8 ye dusmustu. Bende basta endiselendim.Ama bence once anne sutu ile dene.

Hipp combiotic kullan canım en iyi mama. İçinde hem probiyotik bakteriler hem de prebiyotik lifler var. Bağışıklık sistemi için gerekli bunlar. Aptamil gaz ve kabızlık yapıyormuş çoğunlukla. Bizim öyle bir problemimiz olmadı çok şükür. Biz ilk zamanlar 2 saatte 1 30cc veriyorduk. Sarılık riskini atlattık doktorumuz mamayı kesin dedi. Zaten gece 2 öğün veriyorduk bu akşamdan itibaren tamamen mamayı kesicez bakalım nasıl olcak. Sen saat başı emzir 2. Saattede emzirdikten sonra mamayı ver.

Canım merhaba kilosuna orantılı hesapladığında 2 saatte bir en az 40 cc vermen gerekir ama bence 3 kiloyu aşana kadar ne zaman isterse o zaman ver

Merhaba canım morelini çok yüksek tut öncelikle inan çok önemli düzenli beslen tahin helva, komposto, tahin pekmez, bulgur pilavı çok süt yapıyor diyorlar ben bol bol yedim ayrıca süt yapsın diye bitki çayları içtim benim ilk zamanlar hiç sütüm yoktu resmen sıkınca bir damla geliyorrdu 1 haftada arttı çok şükür sanada tavsiye ederim gelmeyecek diye hiç düşünme

bugün biraz daha iyiyim canım ben pek hareket etmedim o yuzden sanırım gecikti iyileşme surecim . yarın kontrolumuz var belki ağrı kesicim i değiştirir. işitme testi yapılacak .
sen hangi doktora gittin canım hangi gün çağırdılar cuma günü mü ?

Sezeryandan sonra göğüs kafesi ağrısı ve sırt agrısı yasayan var mı .. 5 gün oldu ağrısına dayanamıyorum ..
Benim sezaryende olmadı öyle ağrılarım ama hamilelikten önce göbek fıtığı ameliyatı olmuştum.1 hafta kadar sırt ve göğüs kafesi ağrısı çekmiştim.ameliyatta üşütmüş olabileceğimi ya da narkozla alakalı olabileceğini düşünmüştüm.

Çok geçmiş olsun canım.umarım yavruşun hemen iyileşir ve kendine gelir.benim kızımda hastaneden çıkana kadar 140 g verdi .eve çıktıktan sonra 5 günde geri 220 gr aldı çok şükür.sizde kısa sürede toparlarsınız inşallah.birde anne sütünü sağarak vermemeni öneririm.bebek makineden daha fazla süt çeker.hemde memeni unutmaz.önce emzirip sonra mamayı vermeni tavsiye ederim.

Kızlar merhaba göğsüm yara oldu krem kullanıyorum ama geçmiyor birde cuma günü 1haftalık olduk hiç kilo almamış mama takviyesine başladık her emzirmeden sonra 30cc mama veriyoruz bebeğim çok emmiyor gibime geliyor taş çatlasın 20dk birini 20dk birini emiyor az mı sizce emmediği zamanlarda sağıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz bu işi bi akıl verin bana üzülüyorum emmez diye

hoşgeldin canım Allah analı babalı büyütsün bolbol sütlerin olsun. Sen bebeğini düşün bolbol hiç stres yapma duş alırken göğüslerine masaj yap bolbol incir kompostosu iç birde anne sütü artırıcı içeçekler var onlardan al istersen canım biraz zaman alıyor bu hepimizde öyle sütün gelmesi

Kizlar bende bayadir giremedim.aksam hastanedeydik.4 kiloya yakin dogmustu bebegimiz . Ilk 3 gun 2 saatte bir 30 cc mama verildi hastanede.eve gelince sutum gelmeye basladi arada emziriyordum mamayada devam ettik.herkes mamayi kesin anne sütü alsin dedi.dinlemeseydik kimseyi keske .aksam 4 saat uyanmadi bebegim uyandiramadik hic baygin gibi halde hastaneye götürdük o telaseyi yasamak cok kötüydü resmen yaslandim.bebegimde beslenmeye bagli sorun var dediler.serum verildi kan alindiktan 3 saat sonra uyandi.hastanede yine sut verin diyorlar ama cocuk doymuyor memeyi tam emmiyor bi yol bulamadik. Napacagimi sasirdim. Dogumdan sonra eve geldigimiz 2 gece durmadi cok yoruldu o yüzden yorgunluga bagli uyku hali diyorlar. Varmi benim durumumda olan cocuk uyansinda aglasin diye bekliyoruz resmen.mamayi sütü bile uykulu veriyoruz. Siz ne kadar veriyosunuz mamayla sutu

Kızlar bişi soracağım sezeryandan sonra korse ile ilgili araştırma yapan varmı toparlanma için karnım resmen aşağı sarkıyor hissediyorum ellerim sürekli destek halinde

Doğru günüm var aslında ama benek kilo aldıkça doktorum normal doğum zorlaşacak dedi. 4000 gr a yaklaşma durumh var da ben de acele ediyorum:) squat yapıyorum bol yürüyorum ama ekstra yitecek içecek bişey tüketmiyorum.

Ben ozel ebe ile calistim dogumda da dogum oncesinde de onun bana onerdigi bir kac bisey vardi. Ananas tuket hergun demisti ya ye yada pure gibi yapabilirsin demisti hergun bir ananasin 3de1i yersen rahim kasilmasi olur demisti. Ki deneyen arkadasim var ben de 1 2 kere yedim gercekten kasilmayi arttirti tabi devamini getiremedim dogurdum:) 2. Ahududu yapragi cayi gercekten cok faydali ingilterede doktorlar son 2 3 hafta kala veriyorlar yengem orada dogurdu surekli iciyordu bende ictim faydasi olmus olabilir. Birde hurma yemek iyi derler cevremden duydum onuda. Merdiveni yan cik ve in ama yaninda biri olsun tek yapma denge problemi olabilir. Yan cikip inmek cok iyi bende 4cm aciklik varken ebe bana merdiven indirdi cikardi o sekilde. 10 kat indim 3 kat cikabildim bir de disarda yurudum baya sancim varken. Zaten 45 dk sonra 10 cm aciklik vardi. Benim sana tavsiye edeceklerim bu kadar. Sanci aninda yatma hareketli ol. Ben dogumdan 10 dk once bile dustaydim sicak dus rahatlatiyor. 2 bucuk saat tam aciklikla ikindim ben bebek inmedi zordu ve yordu beni. Yoksa acilmam cok hizli oldu gece gec saatteyada sabah dogururum saniyorlardi ben aksam 19.30 da dogurdum bunuda surekli hareket etmeme ve sicak suya girmeme bagliyorum. Sanci aninda cok zor ama yaparsan hizlandirirsin.

Normal Doğumdan ne kadar sonra korse takılır
Canm rahimin normal toparlanma süresi 8 haftaymış. Doğumdan hemen sonra takılırsa rahimde şekil bozukluğu olabiliyormuş. En azından 1 ay takmamakta fayda var bence. Doğal toparlanma sürecine dış etki olmaması adına

Sağol cevabın için Rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın biraz zaman derken daha gelir di mi bugün 4. Günüm doğumdan sonra

Sağol cevabın için Rabbim hepimizin bebeklerini bağışlasın biraz zaman derken daha gelir di mi bugün 4. Günüm doğumdan sonra
Gelir canım yeterki moralini bozmahelva nişastalı şeyler yer duş al o kanalları baya açmaya faydası var

Kızlar bişi soracağım sezeryandan sonra korse ile ilgili araştırma yapan varmı toparlanma için karnım resmen aşağı sarkıyor hissediyorum ellerim sürekli destek halinde
7 gun sonra dikis aldirmaya gittigimde korse takabilirsin dedi.ve gercekten ise yaradi.koca gobegimi topladi.ama benim icin sikinti vericiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…